KARAULA - Kladanj
komentari, utisci, vesti ...

 

 

Detaljnije o Ski centru KARAULA- Kladanj

 


 

31.01.2011. - Počelo sa radom skijalište karaula                    Izvor: Bhski.ba

    
Zahvaljujući novonapadalom snijegu konačno je s radom počela i kladanjska Karaula. Kako nam javljaju posljednja dva vikenda njihove su staze bile pune gostiju i to s teritorije čitavog Tuzlanskog kantona, a dosta gostiju je pristiglo iz Brčko distrikta.
     Uz temperature ispod nule koje se očekuju ovih dana, u Kladnju su optimisti i očekuju slične uvjete i posjetu i u narednom periodu.

 

 

    


23.12.2009. - U subotu se okupilo blizu dvestotine skijaša
     Ski lift Karaula počeo je sa radom u subotu 19.12.2009.godine kada se na ovom skijalištu , koje je od centra grada udaljeno oko 1 km , okupilo blizu dvije stotine skijaša i isto toliko ljubitelja zimskih radosti koji su uživali u prelijepoj zimskoj idili, roštiljali itd.
     U nedjelju takođe skijalište je bilo veoma posjećeno. Po riječima skijaša kojih je na ovom skijalištu bilo sa prostora cijelog TK uvjeti za skijanje su bili idealni, staza je dobro uređena i snijega ima dovoljno.
     Visina snježnog pokrivača je bila između 50 i 80 cm .

Trenutno naglo zatopljenje je prouzrokovalo otapanje snijaga tako da je skijalište zatvoreno .
Inače, cijene usluga ski lifta se nisu mijenjale u odnosu na prošlu godinu i one izgledaju ovako:

 

KARAULA Ski pass 2010
V
rsta karte:
cena za odrasle
( KM )
cena za decu
 do 14 godina
-  jedna vožnja 3,00 2,00
-  dnevna 0d 9,00 do 16,00 h 14,00 12,00
-  poludnevna od 12,30 h 10,00 8,00
Dnevna za organizovane grupe , škole i sl. 12,00 10,00
-  sedmična 84,00 72,00
-  sezonska 280,00 200,00


Karaula, 19.12.2009.


23.02.2009.
    Zahvaljujući obilnim snježnim padavinama skijalište '' Karaula '' kod Kladnja svakodnevno radi . Tokom vikenda ovo malo skijalište posjetilo je blizu 1.000 skijaša koji su uživali u skijanju , sankanju i ostalim '' ljepotama '' koje donosi zima .
Za naredne dane najavljene su organizirane posjete škola sa područja regije ..
     karaula@bih.net.ba

 


18.02.2009.
     Snijeg intenzivno pada tako da će nam sezona u drugoj polovini zime biti uspjašna. Za vikend očekujemo veliki broj skijaša iz čitave regije.
     karaula@bih.net.ba


17.02.2009.
     Proteklih dana obilne snježne padavine su omogućile svakodnevni rad skijališta u Kladnju.
Tokom vikenda zabilježen je veliki broj posjetitelja sa područja sjevero-istočne Bosne pa i šire.
Skijalište radi svakodnevno u terminu od 12,oo do 16,oo h ,a za dane vikenda skijalište radi puno radno vrijeme.
     karaula@bih.net.ba

 


26.01.2009.
Trenutna visina snijega ne omogućava rad skijališta u kladnju. U međuvremenu šaljemo vam video spot sa našeg skijališta koji je urađen prije desetak dana.
Spot se može poledati na: http://ca.youtube.com/watch?v=21trHaa9VXg&feature=channel_page
Sredačni pozdravi iz Kladnja.

     Amir


08.01.2009.
Snijeg u Kladnju intenzivno pada pa je za očekivati da će za ovaj vikend bit skijanja na skijalištu ''Karaula''. Ovo bi bili prvi dani skijanja u Kladnju u novoj godini.
     Amir


22.01.2008.
Na skijalištu "Karaula" kod Kladnja nema snijega na za lijeka, pa se čujemo kad prilike to omoguće...
     Amir


09.01.2008.
    
Proteklog vikenda,5. i 6. 01., na skijalištu u Kladnju studenti III i IV godine Fakulteta za tjelesni ogoj i sport Univerziteta iz Tuzle otpočeli su sa terenskom nastavom iz predmeta Skijanje.
     Nastava je izvođena za oko 70 studenata a pod dirigentskom palicom višeg asistenta, dr.sc.Edina Mujanovića.
     Tuzlaci su bili veoma zadovoljni uslovima i uslugom na ovom skijalištu.
     Pozdrav!
     Amir19.11.2007.
     Uprava skijališta Karaula - Kladanj, takodje poziva sve zainteresirane da ih narednog vikenda posjete. Snijega ima dovoljno - oko 60 cm, a cijene ski pasova će biti na prošlogodišnjem nivou.
Zvanično skijalište počinje sa radom u subotu 24.XI.2007. godine.
 


Vesti iz skijališta Karaula-Kladanj
 
    08.01.2006.
Veliki broj posjetilaca prvog dana skijanja na ski liftu “Karaula” koji je jedini na tuzlanskom kantonu pokazuje da će Kladanj u narednom periodu biti vodeći zimski centar u BiH.
     Juče je novi ski lift kapaciteta 1200 skijaša na sat koji je samo osamsto metara udaljen od centra grada isprobalo nekoliko stotina skijaša, a prvi je stazu za skijanje dugu 1700 metara isprobao Džemo Pazarac.
     "Drago mi je da smo nakon nekoliko mjeseci napornog rada uspjeli otvoriti objekat koji će u narednom periodu biti osnova za razvoj zimskog turizma naše općine. Nakon ove zimske sezone planiramo izgraditi luksuzan restoran i još dva ski lifta na lokalitetu “Muška voda”, i uvesti pored dnevnog i noćno skijanje - kazao je Hasan Avdibegović, direktor JP “Karaula”.
     Iako snijega na stazi nedostaje kladanjski ski lift će raditi i danas, ali karte za razliku od prvog dana bit će naplaćivane. Sa prvim većim sniježnim padavinama u okviru JP “Karaula” kao i skijaškog kluba “Kladanj” za one najmladje bit će organizovana i ško
la skijanja, kao i mnogobrojna takmičenja.
     "Staza je zaista dobra, snijega na okretnoj stanici ima dovoljno, ali ga ima manje na polaznoj stanici. Drago mi je da je nakon nekoliko godina ovaj ski lift na kome sam naučio skijati ponovo počeo raditi. On je osvježenje ne samo za našu općinu , već i za cjelokupnu regiju – istakao je Džemo Pazarac, član skijaškog kluba “Kladanj”.
     Fotografije F.Muhić, JP Karaula i Tarik Zehić                          Izvor: www.BHski.ba


     Karaula - Kladanj:  Dobre vesti
     05.01.2007.
O skijalištu Karaula u Kladnju smo već dosta pisali, te ćemo im ovaj put samo poželiti dugu sezonu, te puno snijega i gostiju!  Otvaraju sutra, a iz centra nam je stiglo slijedeće priopćenje:
Kladanjski ski lift “Karaula” čija izgradnja je koštala 245.000 KM, nakon petnaest godina sutra u deset sati počinje sa probnim radom.
     Stekli su se uslovi za puštanje ski lifta u probni rad, a zvanično otvorenje ovog objekta planirano je u narednih nekoliko dana.
     Po riječima Hasan Avdibegovića, direktora JP Karaula, karte za sve goste će sutra biti besplatne.
Visina snježnog pokrivača na stazi ski lifta u Kladnju iznosi 40 centimetara.            Izvor: www.BHski.ba


 
   


20.12.2006. Na skijalištu ''Karaula'' u Kladnju snega ima oko 30 cm. U toku sledeće nedelje očekuje se zvanično otvorenje. Znači da bi oko Nove godine,ako bude dobrog snega, moglo biti i skijanja.
     Put od grada do lifta će se čistiti u okviru zimskog održavanja puteva, a za parking je predviđena i lokacija iznad polazne stanice putem udaljena oko 200 m, a ima mesta za oko 200 automobila.            Izvor: www.BHski.ba


     Dradi Bosanci, hvala na podrsci Kladnjacima a posebno mladim iz Kladnja koji vec godinama se trude da vrate sretne osmjehe na licima Kladnjaka i svih onih koji su dolazili i vracali se u Kladnj, zimi na skijanje, a ljeti zbog rijeke Drinjace i ljepote prirode.
     Citava Tuzlanska regija se 80-i 90-ih godina ucila skijati u Kladnju i naucila , neki su svoja srca ostavili u Kladnju a mnogi se godinama vracali.
Djeca iz cijele ex.Yuge su dolazili da nauce te prve korake uopce na snijegu, kako se grudvati , pasti a ne slomiti nogu i naravno skijati se i sankati.
     Tuzla grad i kanton nam duguju pomoc da se na ovom skijalistu ponovo uci skijati i ljubav radjati medju mladima ...zato vas glas je pozeljan kako bi mi u Kladnju uspjeli i svake zime se zajedno druzili kao nekad.
Svi oni koji imaju uticaj u SKI savezu u BiH dodjite u Kladnja ove zime i pomozite nama ""zaboravljenim""da uspijemo u nasim malim a velikim koracima,
     pozdrav
     Kladanjka---skijas vec 20 godine ...


     Kladanj ce vam dati dusu i tople rijeci,vase je da nas podrzite ...a divlja svinja koja je prosetela u Hotelu Bosna je bila kao """maskota tih Malih Olimpijskih igara i sto je najbitnije i danas dan se u svakom toplom domu u Klanju spominje taj dogadjaj kao i lijepa sjecanja kad je Kladanj ugostio stotine mladih skijasa, njihove prijatelje, porodice i citavu ex.Yugu.
     Havala i budite uz nas...

 


NAZAD

HOME