Majdanpek - Ski centar "RAJKOVO"
Vesti, aktuelnosti, utisci....

    Ski centar "RAJKOVO"    Detaljnije


ZIMA 2011


29.07.2011. - MAJDANPEK - Isčekivanje i neizvesnost po pitanju skijanja na Rajkovu     

     U cetvrtak, 28.7.2011. god., nekoliko najaktivnijih članova i predstavnika Ski kluba "Starica", obavilo je razgovor sa Predsednikom Opštine Majdanpek, Draganom Popovićem, a u vezu sa sanacijom žičare i revitalizacijom ski centra "Rajkovo".

Stvari za sada nisu idealne, ali ima pomaka.

Staze - Čišćenje koje je započeto na inicijativu majdanpečkog ski kluba, za sada ide korektno. Nakon sumnje u kvalitet radova i sumnje u uspešan završetak radova po pitanju čišćenja, članovi ski kluba su obavili razgovore sa predstavnicima JP "Za puteve i gradjevinsko zemljiste Opstine Majdanpek", i došli smo do zajedničkog rešenja da je momcima koji učestvuju u sprovođenju "Javnih radova" potrebna pomoć, kako bi radovi bili kvalitetno odrađeni.

Naišli smo na spremnost i saradnju od strane funkcionera pomenutog predizeća, i nakon neophodne finasijske injekcije od strane Predsednika Opštine, obezbeđen je novac za gorivo i ulje za trimere i motorne testere kojima ce raditi radnici JP "Za puteve i gradjevisko zemljiste Opstine Majdanpek". Radnici ovog predizeća će raditi, tj. rade trimerima, a radnici upošljeni preko "Javnih radova" ce asistirati.

Ovom prilikom se zahvaljujem Predsedniku Opštine Majdanpek - Draganu Popoviću, Ivanu Nikoliću, i ljudima iz lokalnog ogranka JP "Srbijašume" koji su se nesebično uključili u ovaj proces.

Ratrak trenutno nije u funkcionalnom stanju, poslednji put je "radio" 2007. godine. Garaža u kojoj se nalazi je u dosta lošem stanju. Prema nezvaničnim informacijama, Rudnik Bakra Majdanpek je voljan da pomogne sanaciju ratraka.

Žičara je u ovom trenutku najbolnije pitanje.
Prema proceni firme Sam ing iz Bora, koja se bavi sanacijom i montažom ski liftova i ostalih transportnih sistema, za sanaciju majdanpečkog "sidraša" je potrebno oko 4 miliona dinara. Prema rečima Predsednika, Opština trenutno nije u mogućnosti da majdanpečkim skijašima izađe u susret, jer je u obavezi da učestvuje u sanaciji najveće ulice u Majdanpeku, i u izgradnji fiskulturne sale u selu Rudna Glava, opština Majdanpek.
Ali, Predsednik Opstine je obećao da će razgovarati sa generalnim direktorom Rudarsko-topioničarskog basena Bor, u čijem je sastavu i majdanpečki rudnik.

U međuvremenu iz ski kluba se kontaktiralo sa ministrom Oliverom Dulićem, koji je obećao da će rešiti proces prenošenja vlasništva nad zemljištem, sa JP "Srbijašume" na lokalnu samoupravu...

Isčekivanje i neizvesnost po pitanju skijanja u Majdanpeku se, nazalost, nastavljaju. 


27.06.2011. - MAJDANPEK - Čišćenje skijališta  Rajkovo      

Radovi sa čišćenjem Rajkova uveliko traju. Za koji dan biće mesec dana radova na skijalištu i situacija nije uopšte zadovoljavajuća. Posao jako sporo napreduje a radnici koji se nalaze na Rajkovu nemaju svu potrebnu opremu za rad. Pre svega nedostaju trimeri za sečenje rastinja i trave, sa njima bi posao išao svakako brže.Čišćenje skijališta na Rajkovu je organizovano od strane skijaškog kluba i Sportskog saveza opštine Majdanpek (Vladimir Božić je nesebično pružio svu neophodnu pomoć, pošto je i sam sproveo akciju osposobljenja trim staze kod bivšeg lovačkog doma u Majdanpeku prošle godine). Kao izvođač radova se sada javio Javno preduzeće Putevi iz Majdanpeka i cela stvar je pokrenuta sa mrtve tačke. Na akciji čišćenja je trenutno angažovano 6 radnika koji polako privode prvi mesec čišćenja kraju.

Članovi skijaškog kluba su trenuno u akciji pronalaženja trimera i motorne testere koje su neophodne radi ubrzavanja radova na čišćenju i podizanju kvaliteta istog. Dobili smo obećanja da će nam biti odobrena novčana sredstva kojim će biti kupljeno gorivo za trimere.Garaža u kojoj se nalazi tabač je u izuzetno lošem stanju. U Petak 24.06.2011. godine smo imali razgovor sa direktorom Sportskog centra “6. avgusti” i došli smo do kompromisnog rešenja da je najbolje da se tabač skloni iz garaže i premesti u dvorište servisa lakih vozila kod Fabrike Cevi. Tamo bi tabač bio remontovan a takođe servis lakih vozila ima i čuvara koji bi vodio računa da ne dođe do krađe ili neke diverzije na samom tabaču. Direktor Marić je danas trebao da ima razgovor u RBM-u sa nadležnim organom pa ćemo videti da li je to urodilo plodom.U sredu 29.06.2011. godine je zakazan dolazak predstavnika firm TechnoAlpin iz Italije. Mladen Đurić član skijaškog kluba “Starica” Majdanpek je uspeo da stupi u kontakt sa predstavnicima ove firme koja se bavi veštačkim osnežavanjem ski staza i da dogovori njihov dolazak u Majdanpek. U planu je da se uradi Master plan osnežavanja skijališta na Rajkovu. Realna situacija je da to ne može da se uradi ove godine ali svakako Master plan je nešto što bi moglo da se sprovede u nekoj od narednih godina donacijama Vlade Republike Srbije ili neke druge državne organizacije. Nadamo se da će naši političari i sve privredne i društvene organizacije videti šansu u ovom skijalištu i da će se uključiti u njegovo osposobljavanje. Predstavnici firme TechnoAlpin će posetiti skijalište Rajkovo i prikupiti sve potrebne podatke za izradu Master plana. Takođe, predstavnici ove kuće će zajedno sa članovima ski kluba će održati sastanak sa predstavnicima opštinske vlasti i dogovoriti najbolje rešenje u vezi realizacije Master plana osnežavanja skijališta Rajkovo u Majdanpeku.Više o firmi TechnoAlpin možete pogledati na oficijelnoj strani www.technoalpin.com. Kako je strana SKI CENTRA RAJKOVO jako aktivna ovih dana, možete se uključiti u raspravu i tako doprineti svojim komentarima i mišljenjima kako bi naše skijalište što pre osposobili i omogućili njegov rad.

       Izvor: starica.dezareo.com

 


     15.04.2011. MAJDANPEK - Igra mačke i miša oko zemljišta ski centra

Vođena pritiskom građana, lokalna opštinska vlast 13.08.2010. godine obratila se Javnom preduzeću za gazdovanje šumama „Srbijašume“ sa zahtevom odnosno molbom za prenos prava korišćenja na katastarskim parcelama u GJ „Mali Pek“, KO Majdanpek, za izgradnju industrijske zone i SKI centra „Rajkovo“.

Rešenjem direktora Š.G. „Severni Kučaj“ imenovana je komisija kojoj je pridodat i predstavnik Opštine Majdanpek sa zadatkom da utvrdi postojeću dokumentaciju i katastarske parcele koje bi trebalo ustupiti Opštini Majdanpek. Komisija je dana 05.11.2010. godine izašla na teren i utvrdila o kojim se parcelama radi, sastavila Zapisnik i isti prosledila Upravnom odboru JP „Srbijašume“ u Beogradu radi daljeg odlučivanja.

Tvojglas se zahtevom za dostavu informacije od javnog značaja 07.03.2011. godine obratio JP „Srbijašume“ zahtevajući dostavu pomenutog zapisnika Komisije i informaciju dokle se stiglo sa procesom prenosa prava korišćenja zemljišta.
Na naše iznenađenje od strane predstavnika ovog republičkog javnog preduzeća dobili smo odgovor „da naš zahtev ne sadrži precizniji opis informacija koje tražimo a ni druge podatke koji bi omogućili pronalaženje tražene informacije“...

Nemoćni pred ovakvim ponašanjem predstavnika jednog javnog preduzeća, koje bi trebalo da se u svom radu pre svega pridržava načela transparentnosti i javnosti rada, obratili smo se Opštini Majdanpek sa molbom da nam dostave pomenuti zapisnik komisije. Inače iz Opštine su nas informisali da je zapisnik već prosleđen UO JP „Srbijašume“ kao i da se još uvek čeka odluka tog organa.

08. aprila ove godine ponovili smo zahtev Javnom preduzeću za gazdovanje šumama „Srbijašume“, s tim što smo im uz zahtev dostavili i zapisnik Komisije i upozorili ih na zakonske posledice neodgovaranja na isti.

Kako je i građanima Majdanpeka a posebno neposredno zainteresovanim skijašima jasno da se radi o igri mačke i miša, to su se rodile nove ideje poput one o reaktiviranju skijališta u gornjem delu grada na brdu zvanom „Veksel“.

Podsećanja radi, "Veksel" je nekada bila solidna ski staza sa mini žičarom. Ono što je bitno kada se o ovoj lokaciji radi je da je to da pravo korišćenja nad zemljištem ima Opština Majdanpek. Međutim ono što bi moglo da predstavlja problem jesu bašte i salaši naših sugrađana izgrađeni na ovoj lokaciji još od nesretnih ’90-tih, te se postavlja pitanje da li je opština spremna da se upušta u sukob sa jednim građanima da bi udovoljila potrebe drugih?

Bilo kako bilo iza nas je još jedna sezona bez skijanja u gradu a nova već polako kuca na vrata...

     Izvor:  www.tvojglas.rs


     12.04.2011. MAJDANPEK - Tračak nade za skijalište na Rajkovu

Nacionalna služba za zapošljavanje, odobrila je 434 projekta u okviru javnih radova na kojima će posao dobiti 5.211građana. Iz budžeta Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja u ovoj godini je za te projekte izdvojeno 700 miliona dinara.

U Borskom okrugu sprovešće se 21 javni rad ( u Boru 10, u Kladovu 2, Majdanpeku 4 i Negotinu 5 javnih radova), za koje je izdvojeno oko 23 miliona dinara, a na kojima će radno angažovano biti više od 200 nezaposlenih lica.

Za sprovođenje javnih radova u Majdanpeku iz budžeta je izdvojeno više od 5,5 milona dinara.

Odobreni su projekti:

1. „Zračak nade“ Opšte bolnice Majdanpek na kojem će biti angažovano 10 lica.

2. "Održavanje javne, komunalne i turističke infrastrukture u seoskim sredinama" – projekat Fondacije za lokalni ekonomski razvoj opštine Majdanpek. Izvođač ovog projekta je JP za građevinsko zemljište i puteve opštine Majdanpek a na javnim radovima će biti angažovano 15 lica u trajanju od tri meseca

3. "Uređenje, zaštita i razvoj Donjeg Milanovca i okolnih naselja područja NP "Đerdap" - SZTR „Grill kom“ na kojem će takođe biti angažovano 15 lica u periodu od tri meseca i projekat

4. "Uređenje skijaških terena ski centra Rajkovo " – projekat kojim je Skijaški klub Starica konkurisao a izvođač je JP za građevinsko zemljište i puteve. Na ovom projektu biće angažovano šest lica u trajanju od tri meseca. Vrednost ovog javnog rada je 598 282,47 din.

     Izvor:  www.tvojglas.rs


     12.03.2011. MAJDANPEK - Skijanje, žičara, imovinski odnosi

Jutros u 7 časova krenuo je autobus sa grupom od 19 skijaša - članova ski kluba „Starica“ na sedmodnevni boravak i skijanje na Staroj Planini.
Ovo obećanje, članovima ski kluba Starica dao je predsednik opštine Dragan Popović oktobra prošle godine, kao kompenzaciju za probleme koje Sportski centar „6. avgust“ ima u pogledu skijališta na Bukovoj Glavi kod Majdanpeka.

Troškove sedmodnevnog smeštaja za desetoro dece i dva starija na Staroj Planini snosi Opština Majdanpek dok troškove za ostale članove snosi Smučarski savez Srbije. Sponzor prevoza je „Litas a.d.“. Podsetimo, Opština Majdanpek ima ugovor sa Litasom o prevozu učenika na teritoriji opštine.

Kao što je poznato, zbog problema sa žičarom, imovinskim odnosima, opremom itd., ski staza na Rajkovu nije bila u funkciji ove sezone. Vlasništvo nad zemljištem imaju Srbijašume, dok ski stazom i opremom gazduje Sportski centar „6. avgust“.

Nakon što je prošle godine pokrenuto pitanje samodoprinosa u Majdanpeku i (ne)ulaganja u ski stazu na Rajkovu, stvari su počele da se pokreću u dobrom smeru.

- Imamo ponudu od direktora „Skijališta Srbije“ da će nam staviti na raspolaganje kompletnu žičaru koja je isključena prošle skijaške sezone. Žičara je bila u funkciji na Kopaoniku i potpuno je ispravna. - kaže za tvojglas.rs Čeda Telesković iz Ski kluba „Starica“ i dodaje da će žičaru moći da preuzmu tek kada se sneg na Kopaoniku otopi.

- Radimo na tome da se to postavi tokom godine za iduću skijašku sezonu. Naravno, sve to treba da se demontira a za to su potrebna izvesna sredstva i mehanizacija – kaže Č. Telesković.

Iz Ski kluba „Starica“ poručuju da bi ceo administrativni deo i primopredaju trebalo da preuzme Opština Majdanpek.

Što se tiče vlasničkih odnosa nad zemljištem na kojem se nalazi ski staza i žičara, u proteklih nekoliko meseci bilo je mnogo pitanja na našoj stranici PITAJTE NADLEŽNE.

Nažalost, do prošle nedelje nismo imali konkretnih informacija o tome dokle se stiglo sa imovinskim odnosima.
U brojim pokušajima da dođemo do ovih informacija nailazili smo na nepremostivu birokratiju u JP Srbijašume.

Kako smo prošle nedelje uspeli da saznamo, ovo javno preduzeće ima dug prema Opštini Majdanpek za neizmirenu taksu za isticanje firme (firmarina) koja po poslednjoj Odluci o izmenama i dopunama odluke o lokalnim komunalnim taksama, za ovo javno preduzeće iznosi 6.150.478 dinara na godišnjem nivou, kao i za naknadu za korišćenje šuma na teritoriji opštine Majdanpek.

Opština je potraživala ova sredstva od JP Srbijašume ali to preduzeće je dug osporavalo pred Regionalnim centrom poreske uprave u Nišu.

Međutim, nakon inicijative lokalnih samouprava u Srbiji koje imaju slične probleme, utvrđeno je da je drugostepeni organ po ovom pitanju opštinsko veće!?!

Tako se očekuje da će na narednom opštinskom veću biti potvrđeno potraživanje Opštine u vezi obaveza koje JP Srbijašume ima na osnovu firmarine i naknade za korišćenje šuma. Nakon toga, postoje realne šanse da se dug kompenzuje Ugovorom o zakupu zemljišta ili na neki sličan način.

Kako nezvanično saznajemo, Opština vodi pregovore sa JP Srbijašume oko zemljišta na Rajkovu i postoje pozitivni signali i spremnost na dogovor sa obe strane!

Čedu Teleskovića pitali smo da li će se pojaviti kao problem nerešeni imovinski odnosi između opštine i „Srbijašuma“?

- Neće biti problem, u principu imamo signale od njih da su voljni da prenesu to opštini. Naravno, neko treba u opštini da preuzme da se odrade svi potrebni papiri. Procedura je već pokrenuta, predstavnici Srbijašuma su planirali dolazak u Majdanpek ali da je zbog velikog snega taj dolazak odložen. Trebalo bi u toku sledeće nedelje sazvati sastanak sa svim bitnim ljudima u ovom gradu – sa predsednikom opštine, direktorom Rudnika, predstavnicima Turističke organizacije opštine Majdanpek i „Srbijašuma“ i dogovoriti kako će da se urede odnose između tih organizacija u vezi upravljanja ski stazom – kaže za tvojglas.rs Č. Telesković.

     Izvor:  www.tvojglas.rs


     19.11.2011. MAJDANPEK - Tajna Poreske uprave

Revitalizacija ski-centra na Rajkovu obuhvata remont žičare, čišćenje staze i druge sitne radove. Iako je revitalizacija ski centra jedan od prioriteta mesnog samoprinosa o čemu smo već pisali na ovom sajtu, nemoguće je ući u investiciona ulaganja budući da nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi u vezi zemljišta na kojem se nalazi ski staza na Rajkovu a kojim gazduje JP "Srbijašume".
Brojna pitanja koja su nam građani opštine Majdanpek uputili u vezi ovog problema podstakla su nas na istraživanje dokle se stiglo u rešavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Podsetimo, na sastanku članova skijaškog kluba „Starica“ sa predsednikom opštine 12. oktobra ove godine, rečeno je da se rešenje ovog pitanja očekuje za nedelju dana. Iako je od tada prošlo mesec dana, još uvek nema izgleda da će se i kada ovi odnosi razrešiti.

U međuvremenu, forimirana je Komisija za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa koju čine predstavnici Opštine Majdanpek i JP "Srbijašume" - Šumsko gazdinstvo „Severni Kučaj“ iz Kučeva.

„Predstavnik Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne poslove Opštine Majdanpek samo je jedan od članova komisije imenovane od strane JP ''Srbijašume'' Beograd, koja je zadužena da utvrdi činjenično stanje i predloži mogući način rešavanja prenosa prava korišćenja, odnosno pribavljanje zemljišta“ - kaže za tvojglas.rs Vesna Cepenjor, šefica opštinskog Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne poslove.

- Predstavnik Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne poslove koji je uključen u rad komisije je u okviru svojih zaduženja prosledio zahtev Ministarstvu finasija–Poreskoj ekspozituri Majdanpek za dostavu podataka o tržišnoj vrednosti zemljišta koje je predmet rada. Po pribavljanju traženih podataka, isti će biti prosleđeni JP ''Srbijašume'', od kojih zavisi dalje rešavanje po predmetu - objašnjava gospođa Cepenjor.

tvojglas.rs danas je pokušao da dođe do informacije koliko je vremena potrebno ekspozituri poreske uprave u Majdanpeku da izvrši procenu vrednosti zemljišta.

Šefica Poreske ekspoziture u Majdanpeku, Jelić Danica rekla nam je da poreska uprava nije dužna da nam daje bilo kakve informacije!
„Poreska uprava nema obavezu da daje informacije shodno Članu 7. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji“ - kaže g-đa Jelić.

Na osnovu pomenutog Člana 7. informacija o tome koliko je vremena potrebno ekspozituri Poreske uprave u Majdanpeku da izvrši ovu procenu, predstavlja službenu tajnu!Pitali smo i Regionalni centar Poreske uprave u Nišu, koji je po rečima gospođe Jelić zadužen za ekspozituru u Majdanpeku i čiji se nalog čeka da bi se moglo krenuti u procenu vrednosti imovine (zemljišta), da li je ova informacija zaista službena tajna.

Iz Regionalnog centra poreske uprave u Nišu su nam rekli da se ni u kom slučaju ne radi o službenoj tajni. Takođe, rečeno nam je da u praksi vreme potrebno za procenu vrednosti imovine nije duže od mesec dana.

Ono što je još važnije u postupku rešavanja imovinsko-pravnih odnosa u vezi ski-centra Rajkovo, jeste i činjenica da je za utvrđivanje vrednosti zemljišta koje je predmet rada, isključivo nadležna ekspozitura poreske uprave u Majdanpeku kao i da će, ukoliko se ekspozitura poreske uprave u Majdanpeku obrati Regionalnom centru u Nišu za mišljenje o tome ko je nadležan za rešavanje po ovom pitanju, istog dana dobiti odgovor da je nadležna ekspozitura poreske uprave u Majdanpeku.

Međutim, čak i kada bi se procena vrednosti zemljišta izvršila u skorije vreme, bili bismo na pola puta u rešavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Svetlana Kreminac iz pravnog sektora JP „Srbijašume“ iz Beograda za tvojglas.rs kaže da je bi postupak rešavanja imovinsko pravnih odnosa imao sledeći redosled aktivnosti:

-Komisija sačinjava zapisnik koji direktor Šumskog gazdinstva „Severni Kučaj“ iz Kučeva upućuje generalnoj direkciji Srbijašuma u Beogradu.
Pritom, potrebno je uraditi procenu tržišne vrednosi zemljišta na koje se zahtev i zapisnik odnose, utvrditi da li ima dugovanja odnosno potraživanja između strana u postupku, pa tek onda zapisnik uputiti Upravnom odboru Srbijašuma koji odlučuje po ovom pitanju.
Kreminac ističe da bi na zapisnik, shodno Članu 75. Zakona o šumama, svoje mišljenje trebalo da da i Savet za šume nakon čega će upravni odbor Srbijašuma razmatrati o ovome.

„Upravni odbor se ne sastaje svakog dana i treba imati na umu da ovaj problem ne može da se reši za pet dana“ - kaže za tvojglas.rs gospođa Kreminac.

Na naše pitanje koliko je dana potrebno da se reše imovinsko pravni odnosi u vezi ski staze i drugih katastarskih parcela koje su predmet zahteva, gospođa Kreminac je odgovorila da to u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može da kaže, niti bi bilo ozbiljno obećati da će to biti do naredne skijaške sezone.

Saga o imovinsko pravnim-odnosima između države i države se nastavlja...
 

     Izvor:  www.tvojglas.rs


     10.11.2010. MAJDANPEK - Ski centar Rajkovo

Ni ove zime neće biti skijanja na Rajkovu

     Prema informaciji iz Sportsko-rekreativnog centra "6.avgust" u Majdanpeku, ni ove zime neće biti skijaške sezone na Rajkovu.
    
Kako navodi Miomir Marić, direktor ovog sportskog objekta, nedavno je skijalište "Rajkovo" obišla ekipa stručnjaka koji su procenili da bi za osposobljavanje ovog skijališta bilo neophodno oko 40.000 evra. S obzirom da do početka sezone nije moguće obezbediti potrebna sredstva, a uz to još uvek nisu rešeni ni imovinsko pravni odnosi sa JP "Srbijašume", na nivou lokalne samouprave, kaže Marić, dogovoreno je da se svi poslovi vezani za skijalište "Rajkovo" završe do početka naredne sezone.

www.rtvmajdanpek.com

www.timokinfo.com


     30.10.2010. MAJDANPEK - Nedostaje 40.000 evra

     Skijalište na Rajkovu na samo par kilometara od centra Majdanpeka neće ni ove zime primiti skijaše iz Majdanpeka, kao ni iz okolnih gradova Timočke Krajine. Naime, nadležni u majdanpečkom Sportsko-rekreativnom centru „6. avgust“ navodeći da ni ove zime neće biti skijaške sezone na Rajkovu, kažu da je skijalište Rajkovo nedavno obišla ekipa stručnjaka.

     Prema njihovoj proceni, kako kaže direktor SRC „6. avgust“ Miomir Marić, za osposobljavanje ovog skijališta potrebno je oko 40.000 evra. S obzirom da do početka sezone nije moguće obezbediti potrebna sredstva, a uz to još uvek nisu rešeni ni imovinsko pravni odnosi sa JP Srbijašume, na nivou lokalne samouprave, rekao je Marić, dogovoreno je da se svi poslovi vezani za skijalište Rajkovo završe do početka naredne sezone.


     Izvor : Danas


     12.10.2010. MAJDANPEK - Skijanje ove godine? Da, ali ne na Rajkovu.

Na danas održanom sastanku sa gospodinom Draganom Popovićem, predsednikom opštine Majdanpek i direktorom sportskog centra „6.avgust“ Miomirom Marićem, predstavnici ski-kluba „Starica“ iz Majdanpeka razgovarali su o mogućnosti da ove godine proradi ski staza na Rajkovu.
Na osnovu ponude privatne firme koja održava skijalište na zaječarskoj Kraljevici, za reparaciju žičare i sve neophodne radove potrebno je oko 4 miliona dinara, saopštili su danas predstavnici ski-kluba.

Međutim, kako zemljištem na Rajkovu gazduje JP Srbijašume, nemoguće je krenuti u bilo kakva ulaganja u ski stazu. Ovaj postupak prenosa vlasništva opštini Majdanpek, pokrenut još prošle godine ali do danas nije bilo konkretnih pomaka.
Pregovori sa JP Srbijašume privode se kraju i rešenje problema zemljišta na Rajkovu očekuje se u toku sledeće nedelje - potvrdio je danas gospodin Popović.

Čak i kada bi sve išlo kako predsednik kaže i kada bi u budžetu opštine bilo sredstava za reparaciju žičare, zbog dugih procedura javnih nabavki, nije realno očekivati da će skijaši ove godine skijati na Rajkovu. Za pomoć oko finansija opština Majdanpek i sportski centar „6.avgust“ obratiće se Rudniku bakra Majdanpek, budući da je i zahtev za rekonstrukciju sportske hale u vrednosti od 16 miliona dinara već u čekaonici budžeta RBM-a.

Ipak, skijaši nisu ostali praznih ruku.

Predsednik Popović skijašima je obećao 120 besplatnih dana na Staroj Planini! U znak podrške sportu i zdravim stilovima života, opština Majdanpek će ove godine finansirati tri vikenda za po 20 skijaša - dece i roditelja, na Starojoj Planini.


     Izvor :
www.tvojglas.rs


     10.09.2010. MAJDANPEK - Skijaški pozdrav iz ski kluba “Starica”

Kako započeti naš susret na ovoj oficijelnoj strani skijaškog kluba “Starica” iz Majdanpeka nego skijaškim pozdravom kao u naslovu ovog teksta. Sigurno će mnoge iznenaditi dizajn ovog sajta ali i ideja njegovog autora koja je bila da se razbije učmalost sajtova slične sadržine i da se sivilo koje vlada u našem gradu razbije ovim veselim i jarkim bojama.

Glavni cilj ovog sajta je da se ljudi obaveštavaju o dešavanjima vezanim za skijaški klub “Starica”, o aktuelnim dešavanjima u skijaškom sportu u Majdanpeku, o skijaškim terenima na Rajkovu koji se na žalost nalaze u veoma lošem stanju.

Autor ovog sajta, nazovimo ga oficijelnim sajtom skijaškog kluba “Starica”, će vas redovno obaveštavati o bitnim informacijama u vezi inicijative da se pokrene skijaški sport u Majdanpeku. Ne zamerite na trenutnom nedostatku tekstova, autor sajta će se potruditi da svi budete dobro obavešteni o aktuelnim zbivanjima. Tekstovi će biti ubacivani “u letu” a vaše je da se uključite u debatu i rad ovog sajta, svojim primedbama, savetima, predlozima i svime onima što bi pomoglo da skijaški sport stavimo na noge i vratimo majdanpečku školu skijanja i na naše skijaše tamo gde im je mesto, u sam vrh Srpskog skijanja.

Ako želite da postanete član skijaškog kluba “Starica” iz Majdanpeka možete preuzeti word dokument pristupnice na strani Pristupnica ovog sajta, odštampati ga, popuniti i poslati na sledeću adresu: Dragan Zarić – pristupnica za skijaški klub “Starica”, Opštinska uprava Majdanpek, ul. Trg Oslobođenja bb, 19250 Majdanpek.

skijaški pozdrav :)

 

-------------------------------------------------------------------
Skijaški klub “Starica” je osnovan 11.01.2010. godine u Majdanpeku.

Razlog osnivanja skijaškog kluba je alarmatno stanje egzistencije skijaškog sporta u Majdanpeku i propadanju skijaških terena sprotskog centra “6. avgust” na Rajkovu. Na osnivačkoj skupštini je dogovoreno da se tome stane na put a kao prvi korak ka tome jeste osnivanje našeg ski kluba.

Ciljevi organizovanja: Omasovljenje i popularizacija skijaškog sporta

Vrsta sportske aktivnosti: Skijanje i snoubording

Adresa skijaškog kluba “Starica”: Proleterska 77/3, Majdanpek

Kontakt: nesastoja@yahoo.com  ili dezareo@gmail.com 
-------------------------------------------------------------------


Izvor :
 http://starica.dezareo.com/

 


ZIMA 2010


     19.08.2010. MAJDANPEK - Samodoprinos i skijanje

     Odlukom o majdanpečkom samodoprinosu predviđeno je da se samodoprinos uvodi između ostalog i za „Učešće u uređenju SKI Centra na Rajkovu“. Kako je upravljanje ski-centra povereno privrednom društvu „6. avgust“ d.o.o. pokušali smo da nađemo odgovor na pitanje koliko je novca iz samodopronosa do sada uloženo u uređenje ski-centra.

     Direktor privrednog društva „6. avgust“ d.o.o. koje inače upravlja sportskim centrom u Majdanpeku kao i ski-centrom „Rajkovo“, gospodin Miomir Marić, nije imao reči pohvale na račun predstavnika GMZ Majdanpek...

     „GMZ Majdanpek za prethodnih 6 godina, koliko sam ja direktor, sportskom centru „6. avgust“ nije dala ni dinar!“ - kaže za tvojglas.rs gospodin Marić.
- Iako postoji ta stavka među prioritetima, ništa nije učinjeno! Pretprošle godine, kada smo imali javne radove u okviru kojih je sređen ski-centar „Rajkovo“, a kada su inače očišćeni tereni, ja sam tražio od GMZ i od Skupštine opštine Majdanpek da pomognu. Radilo se o konkretnoj sumi od oko 400.000 dinara. Samo su me prebacivali sa jednih na druge, a činjenica je da nisu imali nameru da pomognu.

     Pozivali su se na Zakon, tj. da davanje subvencije sportskom centru ne bi bilo po zakonu... Inače posebno ističem da je GMZ manjinski vlasnik privrednog društva „6. avgust“ d.o.o. - kaže g-din Marić.

     Kako je skijanje na Rajkovu svojevremeno budilo pažnju ne samo u ovom kraju već i mnogo šire, pitali smo kakve su mogućnosti da ove godine konačno proradi ski-centar na Rajkovu sredstvima Sportskog centra, tj. bez samodoprionosa.

     - Sportski centar funkcioniše zahvaljujući pomoći Rudnika bakra Majdanpek. Opština Majdanpek i GMZ, iako bi trebali da budu na neki način zainteresovani za sportski centar, to ne pokazuju. Opština Majdanpek je za ovo vreme koliko sam ja u sportskom centru, platila 6 tona mazuta, to je negde oko 200 hiljada dinara i to je sva pomoć koja je dobijena od opštine - kaže g-din Marić i dodaje da Opština Majdanpek ne servisira redovno sportske klubove koji treniraju u sportskom centru pa ni oni ne izmiruju redovno svoje dugove, što dodatno otežava poslovanje Sportskog centra.

     - Skijalište se nije našlo ni u jednom finansijskom planu, ni u jednoj godini. Ljudi ne pitaju gde se troši njihov novac pa zato predstavnici Opštine i GMZ mogu tako da se ponašaju - objašnjava gospodin Marić.

     U pogledu učešća u vlasničkoj strukturi privrednog društva „6. avgust“ d.o.o. predstavnici GMZ Majdanpek ističu da su se oni tog vlasništva odrekli, ali dokumentacija kaže drugačije.

     Izvor:  www.tvojglas.rs

 


 

     24.12.2009. MAJDANPEK - Ski centar Rajkovo

     Na zalost ni ove godine nishta od skijanja u Majdanpeku i ako snega ima vishe nego dovoljno. Lift najverovatnije ispravan (ovo sa sigurnoshcu ne znaju ni direktno odgovorni za njegovo odrzavanje) ali su na zalost staze u uzasnom stanju.
     Prošle godine se nešto kao radilo na njima ali se to vec ove ne primecuje. Obe staze su jako zarasle i nemoguće je skijati na njima. Oni kontejneri izgledaju kao da je horda besnih huna proshla preko njih. Sve je izlomljeno počupano oderano razbijeno. Slika je stvarno tuzna...
      Čak se po gradu priča da su biseri hteli da poklone tabač i da razmontiraju lift. Te priče oko ne raščišćenih pravno imovinskih odnosa su samo izgovor za nesposobnost i lenjost nadleznih. U ovom gradu bilo kakve akcije iz kojih određena interesna grupa ne može da skine kajmak automacki se odbacuju i pripisuje im se status IMPOSSIBLE.
     No da ne bude sve loše, Majdanpek je posle par godina pauze ponovo dobio svoj ski klub... Grupa entuzijasta se sakupila i ponovo ozivela ski klub "Starica". Ponovnim osnivanjem ski/snowboard kluba Starica stvari ce nadajmo se krenuti na bolje. Ekipa koja se okupila oko toga izgleda odlučno u nameri da se ski centar "Rajkovo" ponovo postavi na noge. Nadajmo se da ce tako i nastaviti...

    CianiD  - na Forumu

 

 


ZIMA 2009


     19.02.2009. MAJDANPEK - Ski centar Rajkovo

A danas ima citavih 150 cm snega u gradu!!!
Automobili se vise ne vide, to su sada samo kuce od snega..))
Smetovi su od 150 do 300 cm. a negde i veci..)
Toliko ima snega da ceo dan ciste bagerima..))

Ljudi ovo nikad neije bilo ovako, pada vec nedelju dana bez prestanka...poslednji put je ovako bilo 1995 godine..)


     17.02.2009. MAJDANPEK - Ski centar Rajkovo

Ljudi jer ste vi svesni da u Majdanpeku ima skoro oko 80 cm snega u "gradu", a na Rajkovu mnogo, mnogo vise...
Smetovi pored puta su od 100 - 200 cm, a putevi iz oba pravca nisu bili prohodni pa autobusi za Beograd i okolna mesta nisu isli 2-3 dana!!!

Trenutno tamo tako veje da ne mozes da izadjes iz zgrade, a keva mi je rekla da dodjem sto pre, dok jos idu autobusi..))

Pazi sad!!!
Celo leto su sredjivali dve staze na Rajkovu, platili ljudima sto su radili, a sada nece da puste zicaru, S-T-R-A-S-N-O!!!

Devedesetih godina, za vreme vladavine Slobodana Milosevica, Majdanpek je imao Sve kategorije u Fudbalskom klubu, pocev od petlica pa do prvog tima, sve kategorije kosarkasa i kosarkasica, sve kategorije rukometasa, odbojkasa, dva karate kluba, jedan streljacki klub i jedan SKI klub!!!

Danas imamo samo prvi tim Fudbalera koji se takmici u najnizem rangu i prvi tim rukometasa i odbojkasica!!! VISE NE POSTOJI NIJEDNA SPORTSKA OMLADINSKA SKOLA U OVOM GRADU, TO JE NESTO NAJSTRASNIJE!!!

SADA NAM KAZU DA JE KRIZA I DA NEMAJU USLOVA DA NAM OMOGUCE SKIJANJE, KOJE MI MAJDANPECANI TOLIKO VOLIMO!!!
PA MI SMO I ZA VREME NAJGORE INFLACIJE SKIJALI, A GORA KRIZA OD TAKVE NE POSTOJI!!!


ZIMA 2008

 


     23.01.2008. Ski klub - MAJDANPEK
     
Majdanpek – Skijški klub „Starica“ Majdanpek koji nije u funkciji punih 6 godina, nekadašnji članovi su rešili da ga ponovo ožive. Članovi ovog skijaškog kluba su nekada bili na brojnim prestižnim takmičenjima i beležili zavidne rezultate. Na održanom sastanku nekadašnjih članova i ostalih ljubitelja belih sportova u Majdanpeku razgovaralo se kako zaslužuje
da opet bude u funkciji. Nekoliko majdanpečkoh skijaša je pokrenulo potpisivanje peticije koja će im pomoći da reše problem nefunkcionisanja skijališta Rajkovo. Oko 700 građana koji su potpisali peticiju zahtevaju odgovor od nadležnih institucija koje su odgovorne za skijaški centar Rajkovo. Formiran je inicijativni odbor koji će sačiniti statut, a potom formirati i radna tela skijaškog kluba. Pomenutu inicijativu će na ovaj način biti mnogo lakše pokrenuti.

    Izvor: TimocPress.info


     15.01.2008. MAJDANPEK - Rajkovo, to be or not to be?
       Kao što naslov kaže, neizvesno je da li će biti skijanja ove godine na Rajkovu u Majdanpeku? Totalna apatija, mnogo priče i nedostatak zdrave inicijative da se bilo šta uradi po pitanju skijanja, dovelo je do toga da skijaši u Majdanpeku ove godine ostaju bez skijanja.
Kao najveći problem iskrsao je famozni Zakon o javnim skijalištima. Odredbe ovog Zakona koji je stupio na snagu 2006. godine propisuje na više mesta uslove koje mora da zadovoljava jedno skijalište. Čitajući ga i pri tom tumačeći članove ovog zakona zapitao sam se da li je postojalo dovoljno inicijative da se reši bar deo problema. Svakako da skijalište na Rajkovu ne zadovoljava 100% traženih uslova. Ipak, kao jedno od glavnih odrednica ovog zakona stoji pravni standard "Opšteg javnog interesa". Čini mi se da su nadležni potpuno u drugi plan gurnuli ovu premisu, pri tom pozivajući se na sve druge zahteve koje skijalište mora da zadovolji. Milion puta sam se uverio u životu da ako ne postoji dovoljno volje, ako vlada apatija i ne postoji inicijativa da se ništa ne može uraditi. Čini mi se da se prilično lako odustalo od skijališta, njegovog sređivanja i njegovog dovođenja u upotrebnu funkciju.
     Vođen idejom da se ipak nešto može uraditi, samoinicijativno sam odbacio sva naglabanja i pokušao da promenim nešto. Na predlog jednog prijatelja započeo sam sa peticijom građana za hitno puštanje u rad skijališta na Rajkovu. Ideju su odmah podržali i moji drugari skijaši koji su iskreno krenuli sa akcijom prikupljanja potpisa za peticiju. Posle nekoliko dana došli smo do cifre od pet stotina potpisa (očekivao sam više, malo više angažovanja sa njihove strane, ali ajde sad, pripišimo to njihovoj mladosti, ipak su neke stvari preče nego neko tamo lomatanje prikupljajući potpise komšija i poznanika u gradu). Imali smo sjajan odziv svih građana. Gotovo svi Majdanpečani, raznih profesionalnih struktura su sa iskrenošću potpisivali peticiju, pri tom pružajući nam nesebičnu podršku.
    Moja ideja da se ova peticija podnese na uvid Predsedniku opštine, Direktoru RBM-a i Direktoru Sportskog centra "6. avgust" za sada je stavljena sa strane. Za četvrtak 17.01.2008. u prostorijama mesne zajednice ćemo se okupiti svi kojima je stalo do skijanja i pokušaćemo da vidimo koje ćemo dalje korake preduzeti. Reaktivacija planinarskog smučarskog društva "Starica" se postavlja sada kao imperativ, kako bi što bolje definisali i koordinisali akcije prema nadležnima i kako bi rešili problem skijališta na Rajkovu. Kako ja nisam za čista naglabanja i prazne priče, insistiraću da se urade konkretne stvari a da se ne polemiše mnogo.

     Skijaški pozdrav!!!


http://www.dezareo.bloger.hr/


     08.01.2008. MAJDANPEK - Ski centar Rajkovo
     
Propustamo jos jednu sezonu zato sto odgovorni ljudi beze od posla za koji si postavljeni da rade.
Jos se borimo da pokrenemo nesto ali sve to tesko ide...
    dezareo   na Forumu

     08.01.2008. Neverovatno! ...Prosle zime kao sve stima ali nema snega...Dok nije pao sneg pricali bice 100%...Pao sneg i sta sad....Uzas!!!!
    dj_iwan   na Forumu


     24.11.2008. MAJDANPEK - Ski centar Rajkovo
      Majdanpek - Dobri uslovi i više nego prihvatljive cene ski pasa bile su zimama unazad za brojne skijaše iz Timočke krajine razlog da dolaze u Majdanpek. Bilo je i onih koji su u zimskim mesecima iznajmljivali ili čak kupili stanove u Majdanpeku, a osnovni razlog bilo je skijanje. Mnogo je Majdanpečana zimske dane provodilo na skijaškim stazama na svega nekoliko kilometara od grada, ali će svi oni, najverovatnije, ove zime ostati bez toga zadovoljstva, jer kako sada stvari stoje, Ski centar Rajkovo neće biti otvoren za posetioce.

     Razloga za to ima više, saznaje Danas od Miomira Marića, direktora Sportskog centra "6. avgust" u Majdanpeku u čijoj je nadležnosti i Rajkovo: - U pitanju su pre svega finansijski razlozi, budući da nema para za pripremu staze i ski lifta. Osim toga, Ski centar Rajkovo od stupanja na snagu novog zakona o javnim skijalištima ne može da ispuni uslove propisane tim zakonom, pre svega u kadrovima i infrastrukturi koju on propisuje - kaže Marić. Ovaj problem nije nerešiv i uz određena, doduše nemala ulaganja, sve bi se moglo dovesti u red, ali se time majdanpečka ski priča ne završava. - Još uvek je otvoreno pitanje vlasništva nad objektima kojima raspolaže majdanpečki Sportski centar - objašnjava direktor SC "6. avgust".

     Osnivač Sportskog centra je Rudnik bakra Majdanpek koji u ovom trenutku ima prečih problema koje treba rešavati. Uostalom, poodavno je pokrenuta inicijativa da se objekti o kojima je reč na staranje prepuste SO Majdanpek. - Kako je do realizacije ove inicijative još daleko, čini se da lokalna samouprava u ovom trenutku nema naročit interes da ulaže u objekte i terene koji nisu njeno vlasništvo - smatra Miomir Marić dodajući pri tom da opština zasad nije pokazala dovoljno sluha za zahteve SC "6. avgust".

     Izvor:   J.B. Krečković - Danas


     10.11.2007. MAJDANPEK - Ski centar Rajkovo
     Ljudi, ja sam skijas iz Majdanpeka i... daklem ovako:
     Ski centar Rajkovo ima velikih problema, jer van sezone lokalno stanovnistvo obavezno razbije i pokrade infrastrukturu sa staza. Narocito im je zanimljivo da kradu delove ski zicare. Pre par godina su krali drva pa je jedno stablo palo preko lifta, cele sezone nas je zezala ta koturaca zbog toga. Znaci nadamo se da ce ove godine sve raditi kako treba. Staze nisu toliko opasne kao sto se prica (procitao sam u nekom od prethodnih postova), cak sta vise super su i multifunkcionalne. Hotel "Golden Inn" je privatizovan i sredjen, ali je veoma velika navala tako da nije sigurno da se moze naci slobodna soba, ali tu je privatni smestaj koga u Majdanpeku ima puno i koji je skoro dzabe!!!
     na youtube-u ima snimaka sa ski staza van sezone, na snimku jedan od nasih iz ekipe prica o stazama i iznosi neke tehnicke podatke. Ukucajte samo Majdanpek u sreach box i nacicete lako.
Toliko za sada, pozdrav i pitajte ako Vas jos nesto interesuje, vrlo rado cu Vam odgovoriti obzirom da se trudim da budem u toku

....
     Ma nama ovde je sve jedno, samo da sve radi kako treba i da skijamo brate... U Majdanpeku ima puno skijasa, a i u okolini ovo je najbolje skiajliste... Nemaju svi kintu za Kop.. Ali to ovima iz sportskog centra (da ih ne imenujem) izgleda da ne vredi.
     Pada mi napamet ideja da na najposecenijem javnom forumu majdanpeka postavimo temu Ski centar Rajkovo i da svi vrsimo non stpo pritisak preko sajta na direktora sportskog centra, mozda to upali... obzirom da je forum zaista posecen i da ce on to cuti sigurno
     Ili ne znam sta vec da radimo, aj dajte neki predlog

     fuda  - na Forumu


ZIMA 2007


Lopovi „posetili” objekte lokalne televizije i ski-centra

     Zbog neznatne količine bakra, nanosi se velika šteta

     03.10.2006. MAJDANPEK (SINA) – Potraga za bakrom u Majdanpeku se nastavlja, ali neki to već godinama čine na vrlo nekonvencionalan način - krađom kablova.
     Ovaj put meta lopova bili su objekat lokalne radio televizije na planini Starica i ski- centar Rajkovo. Ni na jednom od ova dva mesta lopovi nisu pronašli ono zbog čega su došli, jer kablova sa velikom količinom bakra tamo nije bilo, međutim šteta koju su naneli nije zanemarljiva. Na Starici su onesposobili predajnik BK TV, koji, doduše, već neko vreme nije u funkciji, ali je trebalo, kako se priča, da posluži za emitovanje novoosnovane TV Foks. Sa druge strane, na ski-centru Rajkovo, ukradeni su glavni vodovi za napajanje električnom energijom i obijena je tzv. siluminska kasa, tako da je rad ski lifta sada doveden u pitanje.
     Praksa kradje kablova prisutna je u Majdanpeku poslednjih godina, a do sada je najveću štetu prilikom ovih pohoda pretrpeo Rudnik bakra. Bakar iz kablova prodaje se na crnom tržištu sekundarnih sirovina za sume koje su minorne u odnosu na pričinjenu štetu i kvarove koji usled ovakvih "poduhvata" nastaju.
     Ono što posebno brine preduzeća koja su meta lopova jeste činjenica da vrlo često počinioci ostaju nepoznati, a i kada ih nadležni otkriju, veliko je pitanje hoće li biti dovoljno dokaza da za svoje postupke odgovaraju. U Rudniku bakra bilo je slučajeva da su lopove otkrivali i na licu mesta, ali su oni kasnije odlukama sudskih organa vraćani na posao uz odštetu, zbog nedostatka dokaza.
     Dejan Zlatić


ZIMA 2006
Skijaški centar Rajkovo
Majdanpek

http://www.muzej-mpek.org.yu/photo/rajkovo/index.htm

Rajkovo je mestu na 4 km od Majdanpeka, na putu prema Donjem Milanovcu, u kome je izgradjen skijaski centar sa dve atestirane staze, dužine 1200 i 1000 metara. Vučni lift sidraš ima kapacitet od 1000 skijaša na sat. Visinska razlika starta i cilja je 190 metara, a start se nalazi na 750 m nadmorske visine.

Skijalište pripada Sportsko-rekreativnom centru "6. avgust" Majdanpek, i radi tokom zime non-stop u vreme zimskog raspusta, a u ostalim danima samo preko vikenda.
 

Bliže informacije na telefon (030) 582-713

Snimio 28. 01.2006. godine Paun Es Durlic
u okviru autorskog foto projekta "Majdanpek od vrha do dna"

 
  
 
  
 


     Inače postoje podaci da je 1981 godine, Skupština opštine Majdanpek od preduzeća FOD iz Bora, naručilo i kupilo ski lift. Opština Majdanpek je 1985 godine  kupila i veći ski lift - postrojenje tipa 37/75, a naziv staze koji je naveden je "Konjska glava". Prema podacima iz referentne liste firme FOD, tehničke karakteristike ovog ski lifta su sledeće:

 

Naziv instalacije Lokacija Kosa dužina (m) Visin. razlika (m) Brzina (m/s) Snaga pogona (kW) Kapacitet (ski/h) Godina montaže
KONJSKA GLAVA Majdanpek 890 220 3,2 75 1100 1986

     Postoje podaci i da je opština PRAHOVO 1985 godine, takođe, kupila ski lift. Kakva je njegova sudbina? Da li je on negde montiran? U preduzeću FOD, nemaju podatke u njegovoj sudbini.


Ako neko ima više podataka o ovom, molim neka mi se javi.


Počinje da radi ski centar Rajkovo
http://danas.co.yu/20050129/hronika2.html

29-30.12.2005.Majdanpek - Jedino dobro proizašlo iz ovonedeljnih snežnih padavina, kada je Majdanpek u pitanju, jeste to što na stazama ski centra Rajkovo ima dovoljno snega za početak ski sezone. Četrdesetak santimetara snega, kako kaže Miomir Marić, direktor Sportsko rekreacionog centra "6. avgust" Majdanpek, dovoljno je za skijanje pa se ozbiljno radi na utabavanju staza kako bi one bile spremne za skijaše. Računa se da će i put od Majdanpeka do Rajkova za vikend biti raščišćen, kada bi ovogodišnja sezona na Rajkovu prema očekivanju trebalo da počne.
Prednosti Rajkova dobro su poznate ne samo poklonicima skijanja u Majdanpeku, već i skijašima iz čitave Timočke krajine, Požarevca, Beograda, koji svake zime koriste dve staze na Rajkovu. Jedna je duga hiljadu, druga 1.200 metara, a visinska razlika je 199 metara.Tu je i ski lift sidraš, ispravan i spreman za ovu zimu, a najava majdanpečkih hotelijera je da će na samoj stazi biti toplih napitaka i sendviča.Što se smeštaja tiče, povoljna informacija je da u jedinom gradskom hotelu za pansion treba izdvojiti 1.030 dinara. Razlog više za dolazak ove zime u Majdanpek su svakako i više nego povoljne cene ski pasa. Dnevna za odrasle je 200 dinara, za decu upola manje, dvodnevni ili vikend ski pas staje 350, a sezonska karta je tri hiljade dinara.
J. B. K.


NAZAD

HOME