FISCHER Flowflex 2.0

 

Objašnjenje i video o Flowflexu

Izvor: BHSKI.BA


     Flowflex je prvi sistem vešnja za skije na svetu. Primena ove tehnologije omogućava da se skija može savijati bez smetnji, čak i ispod ploče i uprkos pancericama. Ova tehnološka inovacija iz Fischera otvara potpuno novu dimenziju u graničnim karakteristikama skijaša. Flowflex potpuno neutralizuje bilo kakvu negativnu silu koja dolazi iz pancerice i veza.

Sa Flowflexom se doslovice u potpunosti prenosi sva snaga skijaša na skiju što se pokazalo i dokazalo u primeni, a  ova inovacija je zaslužila mnogobrojne nagrade. Flowflex 2.0 je oko 30% lakši od prve verzije.

Povećan grip, lakši okreti, bolja kontrola

Slično načinu na koji je pogon na četiri točka napravio revoluciju u autoindustriji, Flowflex, prvi sistem vešanja na  skijama na svijetu (Skifahrwerk™), nudi prednosti koje su postavile nove standarde u skijanju. Zahvaljujući  neprekidnom kontaktu rubnika sa snegom, grip je jači.
Bolji grip znači i veću bezbednost na skijama. Samim tim skijaši će sačuvati energiju i dobiti priliku da  više uživaju na snegu. Flowflex će vam omogućiti da idete do svojih limita na efektivniji način. Skije lakše rade zavoje i bolje se kontrolisu, jer kližu snegom u potpunoj harmoniji. Kao rezultat, skije će bolje reagovati na skijašev impuls što omogćava da se preciznije odredi i kontroliše pravac u svakoj fazi zavoja.


Fischer Flowflex – rezultat trogodišnjeg intenzivnog istraživanja

Još nijedan konvencionalni sistem skija i vezova nije dozvolio nesmetano savijanje skije u središnjem delu skije  - ispod  vezova, ploče i pancerica. Lošu stranu pojave da skija nema slobodan flex nije teško uočiti. Skija ili nema nikako ili ima umanjen grip u tom delu, te ju je zbog toga teže voditi u zavoju i kontrolisati je. U Fischeru je rešavanje ovog problema bila početna tačka u razvoju Flowflexa.

Nakon preko tri godine intenzivnog istraživanja i razvoja, Flowflex system je bio spreman za serijsku proizvodnju.  A on funkcionse ovako: kombinacija pričvrščavanja veza i horizontalno postavljen sistem ležaja će omogućiti slobodan flex. Vertikalno postavljen klizajući centralni ležaj osigurava da pancerica uvek zadržava svoju središnju poziciju u svakoj fazi zavoja. Integrirani sistem opruga je tu zbog povratne akcije – da bi povratak skije iz savijenog u ispravljeni položaj tekao nesmetano.
 
Video:
 

N A Z A D