SKI ODEĆA

 

    Odelo za skijanje treba da je u funkciji skijanja, da vas štiti od hladnoće, vetra, snega ili kiše, a uz to nebi smelo da sputava najraznovrsnije pokrete na stazi.

        Vreme na planini je vrlo promenjivo - u jednom danu mogu se promeniti tri godišnja doba. Zbog toga bi trebalo da se oblačite višeslojno, kao i zbog činjenice da vazduh između dva sloja odeće čini izvesnu toplotnu izolaciju. Neizostavni delovi odeće koje unek treba imati sa sobom su KAPA I ŠAL.

    Jednodelni ski kombinezoni ili dvodelni jakna i pantalone su sastavni delovi mnogih modnih kreacija.

 

    U kofer za put spakujte: toplu jaknu, tople duboke pantalone,  vetrovku, prsluk, kombinezon ili ski odelo, elastične pantalone-helanke ili slično za ispod ski odela, kapu, šal, rukavice, džemper, pamučne majice, pamučne ili vunene čarape, hula-hop čarape ...


snowboard odeća

      SNOWBOARD ima specifičnu i prepoznatljivu odeću. Kombinezoni se uopšte ne koriste. Jakna i pantalone su široki. Jakna ima kapuljaču, duži zadnji deo zbog čestog sedanja, sa ojačanjima na laktovima. Odela su uglavnom jednobojna ili dvobojna, nikako šarena.
     I rukavice su specifične, često bez prstiju, sa posebnim ojačanjima. Postoje i kape, naočare i još mnogo stvari posebno namenjenih isključivo borderima.

 

 


NAZAD