Ski  BiH - federacija

Igman

    Igman (1.502 m) se uzdiže neposredno uz Sarajevsko polje, a sa Sarajevom je povezan saobraćajnicom preko Hadžića i Krupca.
     Na Velikom polju izgrađene su za potrebe ZOI '84. staze za biatlon sa središtem koje je jedno od najmodernijih središta ove vrste u svijetu, staza za skijaška trčanja i trening staze u dužini od gotovo 60 km, sa kompletnom infrastrukturom i pratećim objektima.
    Na Malom polju izgrađene su dvije skakaonice od 70 i 90 metara po projektu konstruktora Janeza Gorišeka, u svijetu poznatog konstruktora skakaonica.
    Staze za nordijske discipline su u rekonstrukciji, devedeset i sedamdeset metarske skakaonice nisu u funkciji.

U funkciji je dvoseda žičara kao i četiri bebi ski lifta na Malom polju. Blage snježne padine pravo su mjesto za najmlađe, dok Malo Polje pruža idealne uvjete skijašima - početnicima.


Izvor:  www.zoi84.ba

Igman je od Sarajeva udaljen 32 km, a od aerodroma 23 km. Igman je područje poznato po klimi zdravoj za sve sportske pripreme, te se preporučuje kao područje zdravstvenog i sportskog turizma.

Na Igmanu Vam nudim mogućnost korištenja;

• Parking za automobile kapaciteta 300 mjesta na asfaltu + 100 mjesta na makadamu;
• Restoran Hotela Ski Centra kapaciteta 100 osoba;
• Aneks restorana SKI sa ski servisom i javnim WC-om, te službenim prostorijama – 120 m2;

Svi naši objekti smješteni su na Velikom i Malom polju na Igmanu.

Veliko polje

Na Velikom polju se nalazi 30 km staza za nordijsko trčanje i biatlon, kao i niz pratećih objekata koji su nažalost devastirani.

Malo polje

Na Malom polju su izgrađene skakaonice od 90m i 70 m. Pored njih su bile i skakaonice od 10m,25m i 40m, koje su u potpunosti uništene.

Također je izgrađen i niz pratećih objekata od kojeg posbno ističemo trenutno devastirani Hotel SKI.Osim toga tu se nalaze staze za alpsko skijanje sa žičarom. U neposrednoj blizini je i devastirani Hotel Igman.

Na Malom polju nalazi se i ;
• Dvosjedna žičara Malo polje – 1200 osoba na sat;
• Baby liftovi 4x300 -1200 osoba na sat.

 


NAZAD

HOME