Ski Francuska

LA NORMA

 

     LA NORMA -Nalazi se neposredno uz italijansku granicu i odmah po izlasku iz tunela Frejus, u regiji Haute Vanoise, na jednom širokom šumovitom platou, na 1350 m/nv, otvorenom prema nacionalnom parku Vanoise. Ovaj ski centar je poznat po raznovrsnim ski stazama, kako za početnike, tako i za odlične skijaše. Celo naselje je pešačka zona i samim tim predstavlja pravi „Raj“ za porodice sa decom.
     Skijaški prostor se prostire na oko 700ha sa 65 km uređenih staza: 8 zelenih, 6 plavih, 11 crvenih i 2 crne. Skijaše na staze, do 2.750 m/nv, vuku 18 žičara: 1 telekabina, 7 sedežnica, 9 vučnica (tanjira) i 1 fil neige.
    
Sve staze, sve do 2.200 m/nv pokrivene su snežnim topovima, tako da dovoljno snega za skijanje ima tokom čitave sezone. La Norma je zbog toga jedan od centara koji najranije otvaraju svoja vrata skijašima. Ski sezona ovde traje od prvih mrazeva, do kraja aprila.
     Dodatna dnevna i večernja animacija čine ovo mesto još prijatnijim i živopisnijim.
    
Za sve koji u La Normu dolaze automobilom, na raspolaganju je besplatni pokriveni parking u centru naselja.
     Preporučujemo ga porodicama sa decom, a naročito zbog odličnog odnosa kvalitet/cena.

Apartmani Sogenor:
      Nalaze se u nekoliko apartmanskih zgrada u raznim delovima La Norme, 80 - 300m od najbliže žičare, a ima ih od dvokrevetnog studia, do četvoroprostornih apartmana za 8 osoba.
     Oprema u apartmanima je standarna: u kuhinji ima električni šporet sa rernom, često i sa mikrotalasnom pećnicom, frižider, kompletno posuđe za predviđeni kapacitet. U studijima je WC u okviru kupatila, a u apartmanima odvojeno. U većini studija i apartmana postoji i televizor.
    
Uz najam apartmana se na licu mesta plaća kaucija od 250,-Eur po apartmanu, koja se vraća na kraju boravka.

Predlažemo da obavezno posetite ski cente u neposrednoj blizini Aussois i Valfréjus. Važi ski pas iz La Norme. Prevoz organizovan.

Iskoristite i priliku da bar jedan dan skijate ski pistama jedne od Tri doline. Postoji organizovan prevoz do 15km udaljenog Orelle-a, odakle se gondolom lako stže do Val Thorens-a. Plaćate samo doplatu za jednodnevno skijanje na postojeći ski pass iz La Norme.
                  


Klikni za veće slike!
    

 veb kamera!
 http://webcam.savoie-maurienne.com/la-norma/


NAZAD