Ski Francuska

Meribel, Brides les Bains


u srednjoj dolini ALU

Méribel je jedan od najšarmantnijih ski centara u Tri doline. Meribel se nalazi na 1400 metara nadmorske visine, ali je najlepše boraviti u naselju Meribel - Motrat, na 1750 metara. Turistički bum Meribela je krenuo sedamdesetih. Zahvaljući tome što se nalazi na obodu prirodnog rezevata i istoimenog jezera Tuedo, a istovremeno izgrađeno u tradicionalnom stilu, ovo je po mnogima najživopisnije mesto u Tri Doline.
    
Preko 60 žičara i ski liftova, 150 km uređenih staza i 520 snežnih topova garantuje uspešno skijanje. A posle skijanja, ... tu su mnogobrojni butici, restorani, kafići i druga mesta za izlazak.


   Brides les Bains je mesto na 600 mnv, udaljeno petnaestak kilometara od Meribela, centralne doline, i gondolom je povezano sa njim. Mesto je simpatično, u klasičnom francuskom stilu, sa popločanim ulicama i ni nalik našim selima. Glavni razlog za izbor smeštaja u njemu je primetno niža cena i lakši i brži pristup ostalim mestima u okolini koje vredi obići.
     Nasi apartmani, Residence Cibele, kostaju 200 eura za 7 dana, za 4 osobe i izgledaju za klasu bolje i veće od naših Konaka na Kopaoniku, ako se to uopšte i da porediti. Oni su zapravo deo nekadašnjeg olimpiskog sela, za vreme olimpijade u Albertvilu.Srednja dolina Meribel (klikni za veću sliku)
Mesto Brides les Bains (na mapi dole desno) je sa Meribelom povezano Gondolom


NAZAD