KRASNO - Velebit

    

     Prije osamnaest godina u Krasnu, na Sjevernom Velebitu, izgrađeno je skijalište. Nažalost sve do 2005 godine skijalište je bilo izvan funkcije i nedostupno brojnim skijašima koji bi željeli provesti svoje slobodno vrijeme u aktivnom odmoru na planini.
     Uočen je razvojni potencijal skijališta i uređene su tri staze dužine 450, 500 i 660 metara dužine. Osposobljen je ski lift dužine 430 m sa 109 m visinske razlike koji omogućava prijevoz 600 skijaša na sat.
Izgrađen je i ugostiteljski objekat, površine 80 m² koji skijašima i svim ljubiteljima snijega i snježnih radosti omogućava uživanje u toplim napitcima i brzo spremljenim jelima (sendviči, roštilj).
     Sezona skijanja (ovisno o meteorološkim prilikama) na ovom skijalištu traje od Nove Godine pa sve do polovice trećeg mjeseca.
     Na skijalištu je moguće iznajmiti skijašku i sanjkašku opremu a osigurano je i parkiralište za automobile i autobuse te su uređene prilazne ceste.
     Naša vizija je stvoriti prepoznatljivi turističko rekreativan centar za sve ljubitelje zimskih sportova ali i aktivnog ljetnog odmora te tako postati poznato turističko odredište u Ličko – Senjskoj županiji.
     Ima izuzetan prometnom položaj - blizina autoceste A1 i jadranske magistrale

 

Radno vreme u sezoni:
     Skijalište radi svaki dan od 9 – 16 sati.

Oprema za odmor:
    Na skijalištu je moguće iznajmljivanje skijaške opreme i sanki.

Cijene ski passa:
     Dnevna karta za odrasle je 50 kn (* poludnevna 40 kn).
     Dnevna karta za djecu je 30 kn (* poludnevna 20 kn).
         *Poludnevna je karta u terminu od 12 do 16 sati.


NAZAD 

HOME