Rudnik - Tršće

    Skijaški centar Rudnik jedno je od manjih i malo poznatih skijališta Hrvatske, ali zato dosta popularno u Gorskom kotaru i moglo bi se reći da predstavlja konkurenciju poznatijim skijalištima poput Mrkoplja (Čelimbaše) i Begovog Razdolja.

Samo skijalište nalazi se u mjestu Tršće. Ukoliko dolazite iz smjera Rijeke ili Zagreba najjednostavnije je izaći s poluautoceste na čvoru Delnice, zatim se vratiti starom cestom prema Delnicama i skrenuti lijevo u smjeru Gerova. Postoje putokazi tako da ne bi trebalo biti problema na samom putu. Tršće je udaljeno 15ak km od Gerova. Ukoliko putujete u vrijeme snježnih uvjeta na cestama, obvezno ponesite zimsku opremu i lance, jer na cesti ima par većih uspona.

Rudnik se nalazi na sjevernim obroncima istoimenog brda na visini od 1052 m. Na raspolaganju vam stoje tereni za skijanje i sanjkanje. Skijaši na raspolaganju imaju dvije uređene staze, jedna je duga 800 m, a druga 1000 m. Također postoje i staze za nordijsko skijanje u duljini od 3 i 5 km. Da biste stigli na vrh pobrinut će se jedan ski-lift, sidro. Duljina sidra je 567 m, a visinska razlika 182m. Skijalište raspolaže sa ratrakom tako da se staze svakodnevno održavaju.

Malo zahtjevniji skijaši neće biti zadovoljni onim što Rudnik nudi, ali za sve ostale bit će sasvim dovoljno za jednodnevni ili vikend izlet. Staze nisu previše zahtjevne, ali zadovoljavajuće su za ugodno skijanje.

U podnožju je ugostiteljski objekt u alpskom stilu «Brvnara», gdje nakon skijanja možete povoljno uživati u blagodatima domaće kuhinje.

Ukoliko imate želju istraživati mala i nepoznata skijališta i željni ste dobre, kućne atmosfere, dana provedenog na svježem zraku a da ne morate ostavljati novce u EU onda je ovo mjesto za vas.

Slike preuzete sa brošure "Tršća".
Tomislav Muhvić - Dundina
www.skijanje.com.hr


Ski centar Rudnik, Tršće
Ski Centar Rudnik nalazi se 40 km od Delnica, na sjevernim obroncima istoimenog brda na visini od 1.052 m.  U podnožju Rudnika i široj okolici obližnjeg Tršća postoje pogodni tereni za skijanje i sanjkanje. Centar ima uređene dvije skijaške staze za alpsko skijanje u dužini od 800 i 1.000 m, za nordijsko skijanje u dužini od 3 i 5 km, vučnicu i ugostiteljski objekt ''Brvnaru'', s restoranom od 90 sjedećih mjesta. Dužina vučnice je 567 m, nagiba 34 posto i može primiti do 450 skijaša na sat.
U uporabi je ski lift za djecu, a u ponudi restorana su domaća jela i specijaliteti od divljači.
www.hrsume.hr
    

SRC Mrkopalj, skijalište Čelimbaša
SRC ''Čelimbaša''  nalazi se oko 15 km od Delnica, na visini od 1.100 m. Početna staza nalazi se na visini od 825 m.Vučnica je duga 710 m., a može primiti do 600 skijaša na sat. Skijalište ima tri staze u ukupnoj dužini od 2.850 m (Turistička staza duga 1.350 m, Sunčana staza duga 1.000 m i Crna staza duga 500 m).
Posebna ponuda je izgradnja biatlonskog centra ''Zagmajna'' koji će se sastojati od 4 km uređenih skijaških staza, širine 8 m, za rekreativno trčanje i hodanje na skijama s mogućnošću pucanja u pripadajuća strelišta.
www.hrsume.hr
    


NAZAD 

HOME