V E L E B N O
VELEBIT - BAŠKE OŠTARIJE

 
  

Nadmorska visina: 1000 m

Područje: Baške Oštarije, Lika

Ukupna dužina skijaških staza: 15 km

Dužina staza za skijaško trčanje: 25 km

Broj žičara: 5 vučnica

Udaljenost: Šibenik 200 km

Pristup: Šibenik - Zadar - Karlobag - Velebno

BAŠKE OŠTARIJE, naselje u zapadnom dijelu središnje Like, 12 km od Karlobaga, na regionalnom putu prema Gospiću, na nadmorskoj visini 924 m. Nedaleko od Baških Oštarija su dva važna planinska putna prevoja: Oštarijska vrata (928 m) i Baške Oštarije (955 m).

Smeštene na visini od 924 m, Baške Oštarije su veoma privlačno planinsko mesto. Iz njih je moguće doseći mnoge atraktivne planinarske tačke, osobito Sadikovac (1286 m), Ljubičko brdo (1320 m) i Metlu (1288), a preko Stupačinova dopreti i do Premužićeve staze, najlepše uzdužne turističke staze na Velebitu. Izgradnjom hotela Velebno postalo je omiljeno mesto ljubitelja zimskih sportova.

 
Ski-centar Velebno
nalazi se u neposrednoj blizini hotela Velebno u Baškim Oštarijama.
Opremljen je ski liftovima:
     Raskrižje, dužine 700m (930/133m),
     Ljubica, dužine 350m (914/946m),
     Sever, dužine 200m
     i dvije vučnice Thomos dužine 150m.

Ski centar poseduje topove za veštački sneg što omogućava skijanje tokom cele zime.

SMEŠTAJ:

     Hotel Velebno*** smešten je u živopisnom predelu srednjeg Velebita na putu Gospić-Karlobag.
    To je hotel tipične planinske arhitekture, a nalazi se na putnom prevoju na nadmorskoj visini od 1000m. Udaljen je samo 18 Km od morske obale. Ova destinacija je namjenjena onima koji vole planinarenje i alpinizam a pre svega skijanje i zimske sportove.
    Hotel raspolaže s 32 visoko komforne sobe i 7 apartmana. Gostima hotela na raspolaganju  je restoran, bar, zimska terasa, vinski podrum sa vinotekom, caffe bar, konferencijska dvorana kao i opremljena sportska dvorana za rukomet, košarku i odbojku.


NAZAD