B R Z E Ć E   2011
KOPAONIK

          Kada krenete putem uz Graševsku reku, istočnom padinom Kopaonika, dolinom koja otvara najlakši pristup od Rasine i Brusa do najvišeg dela planine, putnik oseti potrebu da zastane u Brzeću, selu koje se šćućrilo u vrhu doline na visini od 1.100 m. I selu i potoku naziv dođe od brze vode.
          Upravo tu podno Ravnog Kopaonika, nastao je novi turistički centar. I ne samo nastao već buja svakog dana, svakog meseca,
svake godine. Ali ne sam za sebe već kao sastavni deo velikog centra na Kopaoniku sa kojim je, osim putem, povezan i žičarom "Bela reka".Cene u smeštajnim objektima u Brzeću:

kuca ilic      Vikend Kuća u Brzeću                   064/ 30 22 555
      Vikendica se nalazi u Brzeću na 100 m od žičare "Bela Reka
". Vikendica Sadrži: 3 Spavaće sobe, Dnevnu sobu,  Kuhinju,  Trpezariju,  2 Kupatila
     Detaljnije  >>>
      Vila IVANOVIC - Brzeće     2011
- Kontakt:
063/ 81 06 805 
      Objekat se nalazi na 350 m od žičare Bela Reka, koja je povezana u sistem žičara Kopaonika. Pogodan za smeštaj skijaša rekreativaca i profesionalaca, izletnika, planinara, ljubitelja prirode.
    Raspolaže sa 54 ležaja u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama i apartmanima, restoranom domaće kuhinje sa 60 mesta, skijašnicom, parkingom za 30 vozila.

     Detaljnije  >>>

   
Hotel Junior Brzece      Hotel "JUNIOR", Brzeće      2011
    Hotel "Junior", konforan i opremljen hotel "B" kategorije sa 400 lažaja u komfornim sobama. Nalazi se u Brzeću, opština Brus, na 1.170 m/nv, nekoliko stotina metara od početka žičare "Bela reka 1".  Hotel je nedavno kompletno renoviran u kategoriju sa tri zvezdice.
     Hotel poseduje restoran, piceriju, diskoteku, TV salon, prodavnice, konferencijske sale, učionice, video klub, teretanu, salu za stoni tenis i bilijar, sportske terene za male sportove, teniske terene, veliki fudbal, ski servis, ambulantu, . . .  Hotel poseduje ozvučenost u unutrašnjem i spoljnom prostoru.
     Detaljnije  >>>
Brzece Apartmani Kopaonik        Hotel "KOPAONIK" , Brzeće
     Nalazi se na istočnim obroncima Kopaonika, na 1100 m/nv, u mestu Brzeće.
Hotel je apartmanskog tipa sa 62 apartmana.
     Kapacitet hotela čini 57 apartmana namenjenih za smeštaj 4 osobe i 3 duplex apartmana. Svaki apartman raspolaže televizorom sa SAT antenom, telefonom, kupatilom, mini kuhinjom… U okviru hotela nalazi se restoran, staklena bašta, kafe bar, diskoteka, TV sala, prodavnica, klubovi za bilijar i stoni tenis, ski servis i ski ostava...
Hotel Ozon Brzece 

      Hotel  " O Z O N "  Brzeće 
      Hotel "OZON" se nalazi u Brzeću, na nadmorskoj visini od 1.100 m. Ski lift Bela Reka je direktna veza sa svim stazama vrhova Kopaonika, udaljen svega 100 m od hotela. Hotel je kapaciteta 54 ležaja. U svom sastavu hotel ima restoran, djakuzi bazen, saunu, teretanu, masažu, bar sa video bimom, skijašnicu. Svaka soba je komforna, opremljena nameštajem modernog dizajna, ima kupatilo, TV, telefon, direktnu internet liniju, mini-bar

Apartmani Radigost      Vila  "RADIGOST" - Brzeće 
     Ekskluzivna kuća za odmor smeštena u pitomom kraju Brzeća netaknute prirode.
     Objekat se nalazi 100 metara od glavnog puta za Brzeće i na samoj je ski stazi Bela reka 1. Inače je vrlo pogodan za pripreme sportista, rekreativne nastave, ekskurzije, studente, penzionere itd., jer se vila nalazi u pitomom kraju okružena šumama i pašnjacima.
     Konak "DOBRODOLAC" , Brzeće
  
Kuća za odmor i uživanje
     Nalazi se u Brzeću na 1.100 m/nv. Pogodan za porodičan odmor sa dobrom domaćom kuhinjom. Udaljen je 250 metara od polazne stanice žičare "Bela reka I" i 500 m od hotela "Junior". Kapacitet objekta je 40 ležaja. Sve sobe imaju francuski ležaj + jedan ili dva pomoćna ležaja, TV, telefon.
Apartmani Bele staze      Apartmani  "BELE STAZE" - Brzeće 
      Nalazi se pored polazne stanice žičare "Bela reka I" u Brzeću. Ima 96 apartmana, 15 lokala, restoran, kafe, terasu, ski servis i ski skola.
Apartmani Bela reka      Apartmani  "BELA REKA" - Brzeće 
      Nalazi se pored polazne stanice žičare "Bela reka I" u Brzeću. Ima 100 ležaja, restoran u dva nivoa sa kaminom, bar salu i letnju terasu.
Apartmani Parking servis      Apartmani  "PARKING SERVIS" - Brzeće 
     

BRZEĆE - KAPIJA KOPAONIKA

     Na istočnom delu kopaoničkog masiva, na dve reke, Rasini i Graševki, u delu plodnog župskog vinogorja, miruje Brus, turističko mesto podjednako aktuelno i leti i zimi. Sedište je istoimene opštine, smešteno na 429 metara nadmorske visine. Ovu vazdušnu banju 1909.godine su pohodili srpski regent Aleksandar Karađorđević, bugarski kralj Ferdinand i crnogorski serdar Janko Vukotić i tu utanačili dogovor o Balkanskom savezu.

     Opština Brus krajem osamdesetih godina iznedrila je novu turističku destinaciju - Brzeće.Ovo selo udaljeno 270 kilometara od Beograda i 100 kilometara od Niša, ubrzo je postalo srpski potencijalni "Sent Moric". Ušuškano na visini od 1000 metara nadmorske visine ovo mesto okruženo vrhovima Jastrebac (1313 metara), Kamarište (1400 metara), Vojetin (1561 metar), Bećirevac (1787 metara), izvorom reke Toplice, manastirima Malo i Veliko Metođe, vodenicama potočarama, stazama, proplancima i livadama za šetnju leti i rekreativno skijanje i sankanje zimi, Brzeće postaje prava turistička destinacija.
     Žičare "Bela reka I i II" povezuju ovaj centar sa vrhom Kopaonika odakle se skijaši uključuju u dalji sistem staza ovog našeg najvećeg ski centra.
     Smeštajni kapacite Brzeća su veoma veliki. Najveći je hotelski kompleks "Junior" od kojeg je razvoj turizma u Brzeću i počeo. Raspolaže sa 420 kreveta, sportskim terenima koji su u upotrebi od prolećado jeseni, i mini žičarom, ski terenima za najmlađe i školom skijanja za početnike.
      Vila "Radigost" koja je dobila ime po Bogu gostoprimstva u staroslovenskoj mitologiji, luksuzni hotel "Ozon" koji svojim gostima nudi i bazen i saunu, pansion "Dobrodolac" koji je uveo u svoju kuhinju, isključivo domaće proizvodnje, svetski princip "sve uključeno" i koji svoje goste kad god žele minibusom vozi na vrh Kopaonika, pravi su odraz turizma Brzeća.
     U toku zimske sezone na svakih 60 minuta minibus iz Brzeća prevozi skijaše do vrha Kopaonika.

      Informacije: Turistička organizacija Brus + 381 37 825 185
      Izvor: www.istnews.com


NAZAD