Ski Slovenija

ROGLA

 Skijalište ROGLA

      Nalazi se na srednjem (južnom) delu pohorskog gorja, između Mariborskog (istočnog) i Slovenjgradskog (Zapadnog) Pohorja na nadnorskoj visini od 1.517 m. Skijalište je 17 km udaljeno od Zreča.
     Skijaški centar Rogla se prostire na visinama od 1050 - 1517m n/v. Ima 12.5 km skijaških staza i to 0.5km lakih, 10km srednjih i 2km teških staza, od kojih jedna pripada i FIS kategoriji. Postoji i 28km staza za nordijsko skijanje, 2 staze za noćno skijanje, kao i poligon za početnike. Sve staze su opremljene topovima za veštački sneg. Sistem žičara obuhvata 2 sedežnice, 9 ski liftova i 3 bebi ski lifta sa dječjim vrtićem.


Modernim sistemima veštačkog zasneživanja osigurano je skijaško uživanje od kasne jeseni do ranog proleća. Skijašima obrzbeđujemo najmanje sto skijaških dana u godini i to na dobro uređenim skijalištima pokrivenima prirodnim i kompaktnim snegom. Na približno 100 ha uređenih ski staza za početnike, rekreativce, vrhunske skijaše i takmičare nalazi se 11 ski liftova, 2 četvorosed žičare i više desetina kilometara uređenih pruga za skijaško trčanje.
 

Poseban doživljaj od četvrtka do nedjelje je noćno skijanje na osvetljenim ski stazama Košuta i Jasa. Za one koji znaju da za učenje nije nikada kasno, Škole sežnih sportova nudi početničke i ostale kurseve. Pod vodstvom učitelja skijanja ustanovićete kako skijanje može biti zabavno i kako je jednostavno skijati.

PODACI O SKIJALIŠTU
Nadmorska visina 1120 – 1517 m

Dužina skijaških staza 12km

Staze srednje težine 8.5 km
Teške staze 1.5 km
Lake staze 2 km


Žičare:
Ski liftova - 11
Dvosjedežnica - 1
Četverosedežnica - 2

Staze za skijaško trčanje 18 km


Zima 2011 - Cena Ski-passa

1-odnevni SKI PASS

Odrasli: 29 EUR
Mladi, Seniori 25 EUR
Deca 4-14 god.: 16 EUR

3-odnevni SKI PASS

Odrasli: 76 EUR
Mladi, Seniori 65 EUR
Deca 4-14 god.: 38 EUR

6-odnevni SKI PASS

Odrasli: 114 EUR
Mladi, Seniori 97 EUR
Deca 4-14 god.: 57 EUR

 “Fun Park Rogla” – najveći poligon za snowboard u ovom delu Evrope.
Oni kojima ne fali energije i adrenalina dobro će se snaći i na preprekama u Fun parku Rogla, poligonu za bordere i free style skijaše koji se nalazi uzduž leve strane skijališta Mašin Žaga.


Ostali sadržaji ski centra Rogla:
Smeštaj na Rogli:

- hotel Planja
- hotel Rogla
- depandans Brinje
- bungalovi Gaber
- bungalovi Smreka
- kuća apartmani Jurgovo


U blizini Rogle nalaze se Terme Zreće koje nude različite sportske sadržaje tokom cijele godine (fitness, tenis, biciklizam, planinarenje, jahanje).


Pozicije žičara:


NAZAD