Ski Crna Gora

Andrijevica - Štavna

 

Štavna su katun na planini Komovi na 1700-1750mnm. Nije loša ova vijest, eto malo i na fenomenalnim Komovima da se skija, zbog visine i klime tamo snijeg nikad ne bi bio problem. Evo par mojih ljetnjih fotki sa Štavne, u pozadini Vasojevićki Kom (2461m):
     Stit  na Forumu


 U EKO KATUNU ODRŽANA PREZENTACIJA BIJELIH SPORTOVA

Alpske discipline na Štavni

23.02.2009. ANDRIJEVICA - Predstavnici Austrijsko-crnogorskog partnerstva za Bjelasicu i Komove u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, Ministarstvom turizma i opština iz ovog regiona održali su u podnožju Komova na prostoru Eko katunu "Štavna", prezentaciju kros kantri skijanja u Crnoj Gori. Na prezentaciji je učestvovalo oko 80 skijaša koji su demonstrirali čari ovog zanimljivog sporta.

Ovom prilikom u okviru Eko katuna pušten je zvanično u rad i ski lift dužine 250 metara.

- Bila je ovo jedinstvena prilika da se svi učesnici akcije uvjere u izuzetne pririodne potencijale planine Štavna. Ti potencijali pružaju mogućnost da se na ovim prostorima, pored ljetnjeg, može obavljati i zimski turizam. I ova prezentacija je pokazala da cijeli ovaj region predstavlja mjesto gdje se uspješno mogu održavati i sportska takmičenja na snijegu. Naše aktivnosti će, između ostalog, biti usmjerene u tom pravcu, kako bi na pravi način potencijalnim turistima približili sve ono sa čim raspolažemo. Planirana je i nabavka mašine za štampanje snijega što će u velikoj mjeri doprinijeti da se ski staze pripreme na odgovarajući način koje će sve više privlačiti poklonike bijelog sporta - poručuju iz preduzeća Eko katun "Štavna".

 

Izvor: http://www.dan.cg.yu/?nivo=3&rubrika=Regioni&datum=2009-02-23&clanak=177067


NAZAD

HOME