S k i    I T A L I J A

DOLOMITI - VAL DI FIEMME

 

 


Eurojet - travel company "EUROJET" travel company
Beograd, Vuka Karadžića br.9,
office@eurojet.rs
tel. 011/ 3284 383     fax. 011/ 3284 393

ODEON world travel
Beograd, Kneza Miloša 95
office@odeontravel.rs
tel. 011/ 366 0 222  fax: 011/ 366 0 225


SUPERSKI DOLOMITI koji obuhvataju sam sever Italije je naziv za jedno od najvećih skijaških područja Evrope sa 1220 km ski staza i sa 460 ski liftova u 45 skijaških centara. U sastav je uključeno 12 regija: Cortina d’ Ampezzo, Kronplatz, Alta Badia, Val Gardena, Val di Fassa, Arabba / Marmolada, Alta Pusteria, Val di Fiemme, San Martino di Castrozza, Valle Isarco, Tre Valli i Civetta za koje važi jedinstvena ski.

Beograd - Zagreb - Ljubljana - prelaz Fernetiči - Venecija - Verona - Trento - Bolzano, izlaz Ora - San Lugano - Carano - Cavaleze  - Predazzo –Campitello -Canazei (1040 km)
 karta.

 


zoom!
 

  VAL DI FIEMME Skijaško područje koje nazivaju i vratima Dolomita nalazi se na nadmorskoj visini 952 -2.489 m. Raspolaže sa 100 km uređenih staza od toga 35 km lakih, 47km srednje teških i 18 km teških. Centar raspolaže sa 7 gondola, 27 sedežnica I 16 ski liftova.

CARANO je malo, tipično alpsko mesto, sa kojeg se pruža predivan pogled na Dolinu Val di Fiemme, 3
km je udaljeno od mesta Cavalese. Samo mesto nema gondolu, ali je do većih centara: Predazzo, Tesero
i Cavalese organizovan prevoz.

CAVALESE Smešten u centru doline predstavlja glavno turističko mesto ove regije. Bogato je restoranima,
barovima, noćnim klubovima i prodavnicama. Povezanost sa skijalištem Alpe Cermis čini ga idealnim kako za početnike tako i za najiskusnije skijaše.
 


VAL DI FASSA Skijaški tereni se nalaze na nadmorskoj visini od 1.370m - 2.638 m. Ukupna dužina staza iznosi 159 km. Do staza se dolazi sa 13 gondola, 42 sedežnice I 25 ski liftova. Skijaše najviše privlače sunčane i široke staze Belvederea i Col Rodela koje se nalaza iznad naselja Campitello i Canazei.

CAMPITELLO/CANAZEI Ova dva živopisna mesta smeštena u dolini Val di Fassa  sa svojim skijalištima  koja raspolažu sa odlično pripremljenim stazama su idealno mesto za početnike i srednje skijaše, a povezanost sa skijalištem Sella Ronda zadovoljava i potrebe zahtevnih skijaša. Samo mesta raspolažu velikim brojem restorana, prodavnica, kafica i barova.


PREDAZZO je gradić smešten u srcu Dolomita između Val di Fiemme i Val di Fassa. Najlepša lokacija, veliki izbor večernje zabave kao i povezanost sa skijalištima Latemar i Alpe Lusia čine ga jednim od najpopularnijih skijališta ove regije.


Opis Hotela - VAL DI FIEMME  

Veronza 3+
Carano
Lokacija: Najveći i najkompletniji turistički kompleks Val di Fiemme smešten je uz živopisno mesto Carano.Sastoji se od hotela I apartmanskog naselja. Stanica shulte bus-a koji vozi do gondole u Cavaleseu nalazi se 50 m od hotela.
Sobe: Sve sobe imaju kupatilo (tuš/wc), telefon i TV sa satelitskim programom. Apartmani imaju spavaću I dnevnu sobu  i kompletno opremljenu kuhinju.
Hotelski sadržaj: Pored restorana i bara hotel ima TV salu, bazen, fitness centar, saunu i parno kupatilo.
Gosti mogu da se zabave igrajući stoni tenis, a za zabavu najmlađih opremljena je i igraonica.
Tel: +39 04 62 240 000
www.clubres.com

   

Lagorai 4*
Cavalese
Lokacija: Smešten na brežuljku sa kojeg se pruža predivan pogled na dolinu, spada u najluksuznije hotele ove regije. Udaljen je oko 1 km od centra mesta, a stanica shutle bus-a koji vozi do gondole nalazi se ispred hotela.
Sobe: Sve sobe imaju kupatilo (tuš/wc), fen, TV sa satelitskim programom, telefon, sef, internet priključak i balkon. “Junior suite” se satoji od komforne sobe sa dva standardna kreveta I troseda na razvlačenje.
Hotelski sadržaj: Hotel ima restoran, bar i tavernu. U sastavu hotela je bazen, a “spa centar“ je opremljen đakuzijem, finskom i rimskom saunom, parnim kupatilom i tropskim tuševima. Parking se nalazi ispred hotela, a hotel ima skijašnicu, klizalište i igraonicu.
Tel: +39 46 23 40 454
www.hotel-lagorai.com

   

Le Plejadi 3+*
Cavalese
Lokacija: Lepo i moderno opremljeni apartmani se nalaze u mirnom delu Cavalesea, 50m udaljeni od prve stanice shutle bus-a koji vozi do žičare.
Apartmani: Svi apartmani imaju kuhinju, kupatilo (tuš/wc), telefon, TV sa satelitskim programom. U sastavu apartmana je skijašnica, dečije igralište i servis za pranje i sušenje veša.
Apartmani za 2 osobe: veliki dnevni boravak, trpezarija, kompletno opremljena kuhinja i spavaća soba.
Apartmani za 4 osobe: veliki dnevni boravak sa trosedom na razvlačenje, trpezarija, kompletno opremljena kuhinja i spavaća soba.
Apartmani za 6 osoba: veliki dnevni boravak sa trosedom na razvlačenje, trpezarija, kompletno opremljena kuhinja i dve spavaće sobe.
Tel: +39 46 27 62 371
www.residenceleplejadi.com

   

Opis Hotela - VAL DI FASSA   

Astoria 4*
Canaze
Lokacija: Nalazi se u centru mesta Canazei, 450 m udaljen od žičare Belvedere do koje je organizovan prevoz shutle bus-om.
Sobe: Sve sobe imaju kupatilo (tuš /wc), fen, telefon, TV sa satelitskim programom, mini bar i sef.”Komfort” sobe su veće kvadrature I imaju pomoćni krevet.
Hotelski sadržaj: Hotel ima restoran, bar i TV salu. Gosti mogu da koriste “spa centar” sa saunom, turskim kupatilom, solarijumom i masažom, a hotel u svom sastavu ima i parking I skijašnicu.
Tel: +39 46 26 01 302
www.hotel-astoria.net

   

Garni Aritz 4*
Campitello
Lokacija: Smešten u mirnom delu Campitela, hotel je udaljen 200 m od gondole koja je povezana sa ostalim skijalištima.
Sobe: Sve sobe imaju kupatilo (tuš/wc), fen, TV sa satelitskim programom, radio, telefon i sef. “Suite” je komfornija soba u kojoj se nalazi 4 kreveta.
Hotelski sadržaj: Pored restorana i dva bara, hotel ima ”spa centar“ sa masažom, saunom i đakuzijem. Za goste hotela obezbeđen je i parking I skijašnica.
Tel: +39 46 27 52 100
www.residencehotel.it

   

 

Opis Hotela - PREDAZZO   

Bellaria 3+
Predazzo
Lokacija: Smešten u centru Predazza, a do prve žičare, od koje je udaljen 900 m, organizovan je prevoz shutle bus-om.
Sobe: Sve sobe imaju kupatilo (tuš/wc), fen, telefon, TV sa satelitskim programom, radio i sef.
Hotelski sadržaj: Hotel ima restoran, bar i TV salu. U sastavu hotela je i fitness centar, a „spa centar“ ima bazen, saunu i parno kupatilo. Hotel ima svoj parking i skijašnicu.
Tel: +39 46 25 01 369
www.hotelbellaria.com

   
 

Liz 3*
Predazzo
Lokacija: Hotel se nalazi nedaleko od centra, a do žičare je organizovan prevoz shutle busom.
Sobe: Sve sobe imaju kupatilo (tuš wc), fen, telefon, TV sa satelistkim programom i balkon.
Hotelski sadržaj: Hotel ima restoran, bar,TV salu i skijašnicu. Gosti mogu da se opuste u “spa centru” sa turskim kupatilom, saunom i đakuzijem. Za goste hotela obezbeđen je parking.
Tel: +39 46 25 01 264
www.lizhotel.it

 

 

 

 


NAZAD