KOPAONIK - Master plan 2010

 

25. januar 2010.
     Iz sredstava NIP-a za 2009. rade se master planovi za Kopaonik i Besnu kobilu. Cilj je da se za Kopaonik napravi analiza postojećeg stanja i predvidjanja za širenje, kako rekreativnih, tako i smeštajnih kapaciteta. Ministarstvo ekonomije i Javno preduzeće Skijališta Srbije ove godine, kroz različite projekte, investiraće 900 miliona dinara u razvoj turizma na Kopaoniku.

     Predstavljajući Master plan, ministar Mlađan Dinkić je rekao da su najvažnije investicije u infrastrukturu, zbog čega je izabran koncept po kojem kao suinvestitori mogu da se pojave i privatnici. Samo za projekt snabdevanja pijaćom vodom i preradu otpadnih voda predviđeno je 700 miliona dinara. Ove godine biće završena dokumentacija, a izgradnja je planirana za 2011. godinu.

     Na proleće počinje izgradnja zaobilaznog puta od Jarma do apartmanskog naselja Sunčevi konaci, kako bi se dobio novi prostor za skijališta. Prioriteti su četiri nove žičare, s tim što će na Karaman grebenu biti izgrađena najbrža, šestosedna žičara, a postojeća četvorosedna će biti preseljena na stazu Sunčana dolina. Gradiće se nove staze, parkiralište, hotelski kapaciteti, sa ciljem da se podigne kapacitet sa sadašnjih 8.000 skijaša dnevno na 11.500.


     
Preuzeto sa internet sajta: www.glassrbije.org


Preuzmite:   - Master plan Kopaonik   (PDF file)


Preuzmite (.PPT file) : Tieser "KOPAONIK - SUVO RUDIŠTE" koji je izradila
Nacionalna turistička razvojna korporacija -
www.razvojturizma.rs

www.turizam.merr.gov.rsDeo mape Master plana Kopaonika


NAZAD