DIVČIBARE
mapa

Nalazi se na planini MALJEN (1.100 m/nv) jugoistočno od Valjeva, 120 Km od Beograda.  Mesto Divčibare na visini 980 m/nv, imaju blagu klimu, bogat biljni i životinjski svet, obilje izvora i tekućih voda, pogodnu konfiguraciju zemljišta. Okolne visove i blage prevoje sneg godišnje prekriva 3 do 4 meseca. Sve to čini Divčibare podjednako privlačnim i leti i zimi.

Mapa preuzeta sa sajta: www.skijalistasrbije.co.yu  


29.10.2007 Divcibare

    Obelezio sam zelenom bojom dva puta kojima moze da se pridje autom novoj stazi. Oba puta su u veoma lošem stanju.
    Za one koji nisu bili na Divchi oznacio sam slabo vidljive na mapi a ovako uocljive objekte kao orijentir kojim putem da idete i gde da skrenete.

    Prvi put vas vodi do podnozja nove staze. Put do vrha ne postoji, pesice se moze stici ako krenete sa vrha stare staze planinskim puticem ... vodi vas pra vo na vrh nove staze.

    Drugi put tj ovaj posle centra je do pola asfaltni od pola je planinski tj sa kamencicima bez blata srednje prohodan (sa golfom sam mogao proci nema potrebe za dzhipom bar u periodima kada nema snega) od centra kada se predje mostic, prvo skretanje levo (kod trafikice) ide se pored Pancevackog odmaralista, kada se prodje Hotel IMT koji se nalazi sa desne strane skrecete prva desno ... asfaltni put koji vodi uzbrdo ... vozite tim putem dok se ne zavrse kuce sa leve strane (primeticete znak zakucan za drvo na kojim pise VELIKA PLECA) tim putem treba krenuti on nije asfaltiran. Taj put vas vodi tacno do staze tj do sredine nove staze.

    Toliko nadam se da sam pomogao sa nekim orijentirima sta gde i kako
nadam se da ce pustiti novu stazu ove sezone i da cemo moci da uzivamo zajedno....... uzdravlje!

    FREAK - na forumu

 


Polozaj nove zicare ucrtan zahvaljujući Sveti i Stanku - Valjevo

Mapa preuzeta sa sajta: www.divcibare.co.yu 


NAZAD

HOME