JABUKA - PRIJEPOLJE

  

Turistički centar "Jabuka" se nalazi na istoimenom planinskom prevoju, udaljeno oko 15 Km od Prijepolja na putnom pravcu prema Pljevljima.

Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.300 m.

  

     Turističko naselje "Boško Buha" ima 180 ležaja u dvokrevetnim i četvorokrevetnim sobama sa etažnim kupatilom salama za zabavu i terenima za male sportove. U letnjim mesecima sa Jabuke se mogu videti vrhovi Durmitora, Bjelasice, Zlatara i Jadovnika.

     U zimskom periodu na raspolaganju tri ski staze dužine po 300 m sa ski liftovima, pogodne za decu i skijaše početnike. Prvi ski lift je postavljen 1981, a druga dva 1985 godine.

     Pogledajte utisak sa boravka dece na Jabuci tokom zime 2004. > > >

     Tokom zime 2003 cena sedmodnevnog boravka za decu je 3.150 dinara a za odrasle 3.850 dinara i u nju je uključena upotreba ski lifta.

     Dva ski lifta, na padini ispod spomenika partizanskom kuriru Bušku Bihi, zarobljena su ogradama od dasaka i bodljikave žice. Zime 2001-2002 došlo je do nesporazuma sa vlasnicima livada iz familija Dakić i Matović. Možda će se do zime 2002-2003 naći rešenje?

  

 


 

06.01.2009. Jabuka - Prijepolje
     Na Jabuci kod Prijepolja ima snega 60 cm ali imamo samo bebi lift od 200m, nije lose bice bolje. A na Zlataru na 30 km rastojanja samo 15-tak cm, i tako je evo vec 3 sezone.

     Na fotografiji su Izvidzaci odreda -Bosko Buha- iz Prijepolja bilo nas je i vise ali nismo mogli da ih odvojimo od staze. Mi sa roditeljima organizujemo posetu Jabuci vikendima bude nas 30-50 i jis poneka porodica sa decon.
     Skijaliste se nije nista promenilo. Nekako se dogovaraju ovi iz Putnika sa vlasnicima. Cena ski dana je 200din. a za pansionce je besplatna. Jedan od ski lioftova radi, jedan je pokraden.     
     Prevoz je nikakav od kako se raspala Raketa ove dve sezone.
     Nas ski klub neradi nista, da nije izvidjaca da skijanje gura verujte da nista ne bi bilo.Dodje i poneko iz Pljevalja i Priboja.
     U Novoj Varosi snega slabo kao i na Zlataru stubovi stoje kao spomenici evo dve godine zica i korpe hvale to sto se vidi sa pute, ne znam ko odlucuje o ski liftovima gde postaviti, mi imamo odlicne uslove i plac kod orodice POPADIC koji su voljni da ustupe, put 356 dana prohodan, struju i vodu za ski top sve na 20-100 m udaljenood staza koju zovemo SOLANA.
     Cebedzic


NAZAD

HOME