KAMENIČKI VIS
Niš

 

     Izletište u neposrednoj blizini Niša, na udaljenosti od oko 14 km od grada, na ograncima Svrljiških planina. Nalazi se na nadmorskoj visini od 750-800 m. Izletište može da se koristi tokom cele godine zahvaljujući prijatnoj klimi i relativno izgrađenoj infrastrukturi.

     Na severnoj strani prokrčena je šuma i izgrađena ski-staza dužine 350 m, kao i staza za sankanje i dva manja ski lifta. Prostrani proplanak u toplijim mesecima može da primi i do 7.000 izletnika. Smeštaj je obezbeđen u Turističkom naselju "Šumski cvet", koje je izgrađeno na šumovitoj padini neposredno ispod vrha Kameničkog visa.

02.11.2007.
    
Lift na Kamenickom Visu  je u funkciji i staza je rasciscena i poslednjih godina ima puno skijasa posto je staza blizu Nisa (15 Km)
     I sa severne je strane, zaklonjena drvecem tako da dosta dobro drzi sneg. Lift je tipa bebi ski-lift ali je idealan za pocetnike i ljude koji zele malo da se razmrdaju. Inace tu je postojao jos jedan lift koji je bio dosta duzi (minimum duplo) i koji je isao u nastavak kroz jednu strmiju stazu. On ne radi ko zna koliko godina. Inace blizu staze postoji RENOVIRAN lovacki dom sa jelom i picem po izuzetno povoljnim cenama.

    
Zahvaljujem Milanu iz Nisa na poslatoj informaciji.

Link:  www.tourist-nis.org.yu 


NAZAD

HOME