Mačkov Kamen

  - Krupanj

 

Jagodnja je niža planina u Rađevini, kako se zove okolina Krupnja, sa najvišom tačkom Mačkov Kamen 923 m. Ovde se odigrala čuvena bitka 1914. god. u sklopu borbi na Drinskom mostobranu. 
Tu se nalazi i vrh Košutnja Stopa sa 940 m nadmorske visine.


Ski Centar "Mačkov Kamen", za sada je opremljen ski-liftom sa nekoliko ski-staza i poligonom za skijanje i sankanje sa mogućnošću iznamljivanja ski-opreme. U neposrednoj blizini je motel sa oko 30 ležaja.

 

 

 

  
Mačkov kamen, decembar 2006 - foto: Stefan I.


ZIMA 2006


   
 Restoran kao i ski lift na Mačkovom Kamenu su privatizovani jos pre godinu dana. Takodje ove sezone skijaliste je svakog vikenda posecivalo po nekoliko stotina ljudi, iz Krupnja, Loznice, Sapca, kao i iz susedne R. Srpske. Put je odavno saniran, a u vreme sneznih padavina dnevno se cisti od 2-3 puta. O ovom skijalistu izvestavalo je nekoliko lokalnih televizija iz Sapca, Loznice, kao i RTV PINK.
   Stefan I. - mailom

ZIMA 2005
     Ski lift je tipa
"bebi" dužine oko 200m. Snaga motora je 15 do 20KW, a lift je proizvela firma FOD iz Bora. Ski liftom upravlja hotel "Borac" u Krupnju koji je u međuvremenu privatizovan. Ski lift nije u funkciji.
    Gore pomenuti motel - objekat sa 8 soba i restoranom, kojim gazduje lokalna Zemljoradnička zadruga, takođe neće biti u finkciji tokom zime 2005.
    Očekuje se privatizacija, i bolji dani za "Mačkov kamen".

LINK: www.radjevina.dzaba.com 


Skijanje na GUČEVU ?
     U Turističkoj organizaciji Loznice su najavili da će na ovoj istorijskoj planini sa 675 m/nv uskoro izgraditi ski lift i urediti ski stazu. Smeštajni objekti već postoje.
     Tokom zime 2003, cena sedmodnevnog pansiona u odmaralištu "PLAVI CVET" u višektevetnim sobama iznosi 3.780 dinara. Odmaralište "MN" (ranije Gučevo na slici) ima smeštaj u dvokrevetnim sobama, a sedmodnevni pansion se plaća 3.640 dinara.
     Zimi rade dva manja ski lifta dužine po 200 m.

Informacije i smeštaj:

Turistička organizacija opštine Loznica
Trg Jovana Cvijića 6/III, 15300 Loznica
Tel: 015/ 878 520, Faks: 015/ 878 52
3


NAZAD

HOME