TROFEO TOPOLINO

Nezvanično svetsko prvenstvo za mlađe kategorije u snowboardu


Marilleva / Folgarida, Italija

9. Trofej Topolino - Snowboard 2006   
     06.-11.03.2006.  9.Trofej Snowboard Topolino,
Folgardia/Marilleva (ITA)
     Na upravo završenom nezvaničnom svetskom prvenstvu za decu u snowboardu - 9. trofeju Topolino, u kategoriji deca i mladji omladinci učestvovali su i takmičari iz SCG. Ove godine takmičenja su bila u dve discipline, Border kros i Halfpajp. Naši takmičari su se takmičili samo u Border krosu, a najbolji plasman je ostavrila Nina Micic koja je u svojoj kategoriji osvoila 9. mesto.  Takmičari SCG su osrtvarili sledeće plasmame:
Kategorija: -Deca, dečaci:
     22. Miličić Luka
     68. Radivojević Nikola
     69. Radivojević Luka
Kategorija: -Deca, devojčice:
       8. Micic Nina
    DNS Radivojević Sara
Kategorija: -Mlađi omladinci: 
      46. Vulićević Stevan
     Ovim učinkom, naši takmičari su za plasman nacija, za SCG ostvarili 20. mesto od 23 nacije koje su učestvovale na takmičenu.


VIII Trofeo Topolino 2005 - rezultati 

     28.02.-05.03.2006.  8.Trofej Snowboard Topolino, Folgardia/Marilleva (ITA)
     Naša reprezentacija se vratila sa nezvaničnog prvenstva sveta za mladje kategorije u snowboardu koje je po 8. put održano u italijanskom zimskom sportskom centru Folgarida i Marilleva, nedaleko od Madonne di Campiglio, gde je postigla polovičan uspeh.
      Naime, u kategoriji devojčica, Nina Micić je osvojila odlično 10. mesto, mada ju je samo par delova sekunde delilo od ulaska u prvih osam i borbe za medalje. Boris Judin je posle izvanredno odvoženih kvalifikacija (imao je ukupno 2. vreme) na žalost obnovio neugodnu povredu ramena, tako da je ostao bez plasmana. Luka Milčić je posle slabe 1. vožnje u kvalifikacijama, krenuo na sve ili ništa u 2. vožnji, ali je, posle odličnog prolaznog vremena, imao peh i pao, tako da je posle vraćanja na stazu izgubio dragoceno vreme i nije uspeo da se plasira u finale.
     Sve u svemu, ‚‚plavi" se nisu obrukali i dokazali su da naša zemlja ne mora da brine za budućnost ovog atraktivnog sporta.
     Najviše uspeha na takmičenju imali su reprezentacije USA, Norveške i Švajcarske."

     Od 28. februara do 5. marta u Italiji u zimskom sportskom centru Folgarida / Marilleva (nedaleko od Madonne di Campiglio) biće održan 8. Trofeo Topolino, nezvanično svetsko prvenstvo za mlađe kategorije u snowboardu i to u disciplinama snowboardercross (SBX) i halfpipe (HP).
     

     Reprezentacija SCG broji 10 takmičara:

1. Boris Judin (90) SBX
2. Nina Micić (91) SBX
3. Luka Milčić (92) SBX i HP
4. Luka Radivojević (96) SBX
5. Nikola Radivojević (95) SBX
6. Sara Radivojević (93) SBX
7. Tamara Krivokapić (94) SBX
8. Milan Janković (93) HP
9. Dragan Bogomir (91) HP
10. Nikola Gegoj (95) HP

     Najviše se očekuje od Borisa Judina (na slici) i Nine Micić, iskusne i već pobednike ovog takmičenja, kao i od nove nade "plavih" Luke Milčića. Naravno ne treba zaboraviti ni ostale naše takmičare koji sigurno mogu da iznenade rivale.
     Takmičare će pratiti treneri Aleksandar Medenica (SBX) i Dane Gegoj (HP) kao i vođa puta Vladeta Radivojević.

     Nadamo se da ce bar neko od naših takmičara ući u finale u jednoj od disciplina, a svaki plasman među prvih 20 bio bi izvanredan uspeh. Poželimo im sreću i da se vrate sa bar jednom medaljom, a u svakom slučaju to će biti prilika za afirmaciju našeg sporta i naše zemlje u celini."


NAZAD