Ski-klub “Rudnik-Železničar

Beograd, Slobodana Penezića 21
Tel: 011 3610396
Fax: 011 3917704
E-mail: gigas
@sezampro.yu


Svim ljubiteljima skijanja i planine Rudnik,

Ovom prilikom Vas obaveštavam da osnovan ski klub Rudnik-Železničar koji je sa sedištem u Beogradu, a svoje aktivnosti je usmerio na popularizaciju skijanja na planini Rudnik.

Klubom rukovodi upravni odbor sa šest članova. Zvanično sedište je u Beogradu i svi kontakti za sada u Beogradu ali sve aktivnosti sprovodi na Rudniku.

Na stazi Gradovi” postavljen je ski lift ručne izrade sa SUS motorom i prakti;no je pušten u rad (u toku je izrada nosećih pečurki). Staza je dužine 250m i po slobodnoj proceni »crveno/crna«. U toku je procedura za dobijanje atesta. Pedesetak metara od te staze nalazi se mali kafe-klub i tu je postavljen jedan bebi ski-lift dužine oko 70m. Isti se može premestiti i na drugo mesto.

Planiramo da kupimo određenu količinu novih ili polovnih ski oprema za decu do 12 godina i krenemo sa školom skijanja za decu iz osnovne škole sa Rudnika. Opremu moramo mi kupiti jer sa platama koje su aktuelne na Rudniku to je za roditelje preveliki izdatak.

Takođe planiramo da uredimo stazu na Malom Šturcu koja je dužine oko 350m i garantuje 3 meseca skijanja u toku zime. Trenutno je za tu stazu zainteresovano više subjekata (mesna zajednica i opština) ali za sad samo na rečima. Obzirom da klub za sada ne raspolaže finanskim sredstima za ovakve planove potrebna su nam i finansiska sredstva. Angažovali smo se na prikupljanju sredstava od potencijalnh sponzora te Vas molimo da nas ako imate mogućnosti uputite na neke potencijalne donatore.

Klub je osnovan rešenjem ministarstva sporta br. 1990 od 18.03.2002.

Otvoren su žiro računi kod YU GARANT banke.

 

Goran Dugonjić

mailto:gigas@sezampro.yu


NAZAD