FIS JAHORINA 2003
Slalomske trke, 17. i 18. marta 2003.

  

 

     "NE POBJEĐUJU UVIJEK NAJBOLJI" - teks iz drugog broja "Ski magazina"


     FIS KUP Jahorina 2003


     Smučarsko planinarsko društvo Jahorina pokazalo je još jednom da može bez većih problema organizovati i najelitnija skijaška takmičenja u zemlji. Nedvojbena potvrda za to je organizacija FIS Kupa Jahorina 2003! Sve je proteklo u najboljem redu, a rukovodilac takmičenja Mira Kablar na kraju nije mogla skriti svoje zadovoljstvo postignutim nivoom Kupa koji će sasvim sigurno preći u viši rang internacionalnih skijaških trka.

     Jahorina je Olimpijska planina i vjerujemo da zaslužujemo da nam se poveri organizacija velikih takmičenja - kaže Slavko Vasić koji je vodio Press službu Kupa. Bilo bi nepravedno spomenuti zaista nemjerljiv doprinos Olimpijskog centra kojim vrlo uspješno rukovodi Miloš Janković, a u čije je ime tehničku organizaciju Kupa koordinirao Čedo Vučatić. Nezamjenljiv je bio i Dragan Petković, takođe iz Olimpijskog centra Jahorina. Rukovodilac staze bio je Braco Kablar, a rukovodilac sudija Dušan Cerović. Iako vrijeme nije išlo na ruku takmičarima recimo da su svoj posao bez većih intervencija obavili i dr. Mira Kaurin (lekarska ekipa), Brane Gazivoda (obezbeđenje) i Dobro Gluhović (gorska služba spašavanja).

    
Mašan Miličić  i  Marija Trmčić  na pobedničkom postolju FIS kupa Jahorina.

     Naravno, red je na kraju nešto reći i o prikazanom skijanju. Prva mjesta pokupili su gosti iz Srbije, ali ipak nisu toliko bili ubjedljivi pred našim takmičarima. Vlado Lučić od koga se najviše očekivalo nije mogao skriti svoju premorenost, tako da je morao pobjedničko mjesto prepustiti Mašanu Miličiću. No, ako nije "išlo" Vladi krenulo je Mladenu Šarcu, Dini Bajramoviću, Anesu Lihovcu i Samiru Foči. Marija Trmčić i Maja Nesović, kao gošće, bile su bolje od Džanine Nukić, Žane Novaković, Merime Mehmedić i Tijane Vasić. Međutim, skijašice Bosne i Hercegovine potvrdile su da se od njih vrlo ozbiljno može očekivati mnogo. Ski magazin posebno raduje što je Džanina Nukić još jednom dokazala svoj izuzetni talenat!


NAZAD