23. MEDJUNARODNI SAJAM ZIMSKIH SPORTOVA, TURIZMA I REKREACIJE

EXPO ZIM 2009

OD 03.–06.12.2009. - Beogradski sajam

 
     Na zadovoljstvo organizatora i brojnih ljubitelja zimskih sportova u našoj zemlji, ovogodišnji EXPO - ZIM otvoriće poznata slovenačka alpska skijašica, nekadašnja svetska prvakinja u slalomu, pobednica Svetskog kupa u veleslalomu i olimpijska vicešampionka MATEJA SVET

Prva smučarka druge Jugoslavije.
Rođena 16. avgusta 1968. u Ljubljani. (Slovenija)

   SP Crans Montana 1987. - srebro, veleslalom, broza slalom i superveleslalom
   ZOI Calgary 1988. - srebro, veleslalom
   SP Vail 1989. - zlato slalom, bronza veleslalom
   Svetski kup - sedam pobeda (šest veleslalom, jedan slalom)
   Svetski kup, 1987/1988. - Prvo mesto - kristalni globus u veleslalomu
      Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije EXPO – ZIM, događaj kojim tradicionalno u Srbiji počinje zimska sportska i turistička sezona, biće organizovan od 3. do 6. decembra u halama 1 i 1a Beogradskog sajma, uz učešće više od 85 izlagača, na površini od 5000 kvadratnih metara izlagačkog prostora. Na sajmu će učestvovati najveći domaći uvoznici i proizvođači zimske sportske opreme, zastupnici najpoznatijih svetskih brendova, zimski turistički centri, skijališta, najpoznatije domaće i brojne inostrane turističke agencije, hoteli, odmarališta, banje I druge destinacije. Posetioci sajma EXPO – ZIM, koji ove godine, u saradnji sa asocijacijom SPORT ZA SVE, organizujemo 24. put na Beogradskom sajmu, moći će da vide impresivnu izlagačku ponudu, kupe novu i razmene ili servisiraju polovnu sportsku opremu i na jednom mestu pogledaju ponudu najpoznatijih turističkih agencija za predstojeću zimu, novogodišnje i božićne praznike.
     Ljubitelji snežnih vrhova i zimskih sportova, čiji broj poslednjih godina, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, u našoj zemlji raste bez prestanka, imaće priliku da još jednom u najvećoj hali Beogradskog sajma provere svoje planove i probaju nove modele i najpoznatijih svetskih proizvođača zimske sportske opreme.
     Sportska oprema, odeća, galanterija, oprema za planinarenje i kampovanje, skijališta, zimski ski centri i ponuda turističkih agencija biće izloženi u hali 1, dok će razmena, servisiranje, reparacija i montaža polovne opreme biti u hali 1a.
U segmentu zimske sportske opreme posetiocima sajma EXPO – ZIM biće predstavljeno sve najnovije iz ove oblasti, skijaška, planinarska, fitnes i kamp oprema najpoznatijih svetskih proizvođača, najnoviji modeli skija, snow bordova, cipela, vezova, sanki, kombinezona, rukavica, kapa, naočara. Posebno će biti atraktivna ponuda vozila, opreme i sredstava za bezbedniju vožnju u zimskim uslovima.
Kao i ranijih godina, posetioci sajma EXPO – ZIM moći će u hali 1a Beogradskog sajma da razmene ili servisiraju svoju polovnu zimsku sportsku opremu.
     U turističkom segmentu ovogodišnjeg EXPO – ZIM –a, predstaviće se 25 najvećih domaćih turističkih sgencija, sa ponudom najatraktivnijih aranžmana za predstojeću zimsku sezonu, koja uključuje i odgovarajuće popuste i pogodnosti za posetioce. Skijališta Srbije svakog dana sajma predstaviće po jedan srpski zimski centar. Prvi put na sajmu EXPO – ZIM predstaviće se turistička organizacija Maribor, ski staza Mećavnik, a Olimpijski centar Jahorina, koji prvi put ima objedinjenu turističku ponudu za posetioce ovog sajma, predstaviće novi šestosed za svoju žičaru na ovoj planini.
     Na sajmu će, kao i prošle godine, svoje planine i skijališta predstaviti Turistička organizacija Austrije.
     Pojedine turističke agencije i distributeri sportske opreme odobravaće posetiocima ovog sajma popust na svoje aranžmane od 10 – 30 %, dok će Skijališta Srbije odobravati ekskluzivan popust od 10 % za ski pas na Kopaoniku.
     U okviru pratećeg programa ovogodišnjeg sajma EXPO - ZIM asocijacija SPORT ZA SVE, u saradnji sa Planinarskim savezom Srbije i Fakultetom za fizičku kulturu organizovaće u subotu, 5. decembra tribinu pod nazivom “Bezbednost na ski stazama”, biće organizovana humanitarna akcija prikupljanja dečijih skija i ski cipela za decu iz Centra dečijih letovališta Mitrovac na Tari. Prvog dana sajma u klubu SUNSET biće organizovano Belo veče, a tokom celog trajanja sajma EXPO - ZIM radiće Informativno savetodavni centar u kome će gostovati poznati sportisti i eksperti za zimske sportove.


     Svečano otvaranje ovogodišnjeg sajma EXPO – ZIM biće u četvrtak, 3. decembra u 12 h, u hali 1 Beogradskog sajma.

 


 

 

    Popularnost zimskih sportova kod nas je u stalnom porastu. Raste želja i potreba za uživanjem u zimskim sportovima i korišćenju jednog dela godišnjeg odmora i zimi na snegu.

     Usled velikog interesovanja i uspeha kod postilaca Beogradski sajam i Asocijacija „Sport za sve“ i ove godine organizuju tradicionalni Sajam zimskih sportova, turizma i rekreacije „Expo-Zim“ , sa ciljem da promovišu dalju popularnost zimskih sportova kod nas i ukažu na značaj bavljenja sportom u cilju održavanja zdravlja i uživanja u zimskim sportovima.
Manifestacija pruža mogućnost svim zainteresovanim, da se na početku sezone pripreme za predstojeću zimu, informišu o cenama zimskih aranžmana i opreme.
       Očekujemo da će, kao i prethodnih godina, hiljade postilaca iskoristiti Sajam za nabavku nove opreme, prodaju i razmenu korišćene opreme, razgovore sa stručnjacima i sportistima. To če biti prilika za upoznavanje sa svetskim trendovima opreme za zimske sportove, fitnes i rekreaciju.
Kvalitet ove manifestacije potvrđuje i predhodna gostovanja svetskih šampiona koji su ujedno i otvarali priredbu ( 2006
Ingemar Stenmark, 2007 Alberto Tomba, 2008 Bojan Križaj ).

 


 


     Na površini hale 1 i hale 1a firme iz oblasti sportske opreme i turizma predstaviće sledeći program :

     * Prodaja novih modela opreme i rekvizita za zimske sportove (skije, cipele, vezovi, klizaljke, snow bord, ski-kombinezoni, rukavice, kape, naočare i drugo), komisiona prodaja, promocija extremnih sportova, usluge ski servisa.
     * Promocija zimskih turističkih centara kod nas i u inostranstvu, ponuda aranžmana.
     * Ponuda fitness opreme i preparata.
     * Informativno-savetodavni centar, gostovanja sportista i stručnjaka, nagradne igre, zabavni program na bini.
 
     Kao i svake godine, izlagači će obradovati potencijalne kupce popustima, koji će se kretati u rasponu od 10% do 30%.

     2008. godine naši rezultati u brojkama su bili:

– 94 izlagača sportske opreme i rekvizita
– 50 izlagača iz oblasti turizma
– 10.000 m2 izlagačkog prostora
– 16.748 prodatih ulaznica
– održano u hali 1 i hali 1a Beogradskog sajma

        Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće na ovoj veoma dobro organizovanoj i veoma posećenoj manifestaciji Beogradskog sajma koja će se održati od 03-06.12.2009 godine.

        Sve dodatne informacije možete dobiti od organizatora priredbe ili posetom na naš veb sajt.


Dragan Zečević
Šef projekta
tel/fax 011 2655 866
mobile 063 347 845
e-mail dragan.zecevic@sajam.rs

www.beogradskisajam.rs

  

             
 

DOBRO DOŠLI NA EXPO-ZIM !!!

NAZAD