Ski Republika Srpska

I G R I Š T A   -  Vlasenica
komentari, utisci, vesti ...

 SKIJALIŠTE:
  Staza 1- Stara staza
  Staza 2- Nova ili desna
  Staza 3- Kaskade ili dvanaestica
   Dužina ski staza je oko 9 km.
  Javorova poljana je lokacija na kojoj se nalaze dva kraća bebi ski lifta i duži sli lift tipa sidro i gde je moguće noćno skijanje.

Udaljenosti....?!
 -Vlasenica - Igrista (veliki lift-zeleni pijesak) 6,5 km
 -Vlasenica - Javorova poljana 14 km
 -Prevoj Han - Pogledi - Javorova poljana 4,5 km

Detaljnije o Igristima, cenama smestaja i ski pasa . . .


     07.03.2011.  Igrišta, ko Igrišta. Veliki potencijal, ali...

     Sa Igrišta 06.03.2011. Evo mene opet posle malo duže pauze. Nije mi se dalo da pišem i ako sam ove sezone u 2-3 navrata bio na Igrištima. Ukratko rečeno Igrišta ko Igrišta, veliki potencijal ali...

     Krenuću najprije od proteklog vikenda koji je najavljen sa mnogo novog snijega i velikim radom uloženim za pripremu staza i liftove za ovaj prvi martovski vikend.
     Međutim, u subotu stižemo na maglovita Igrišta oko 11.00 i ispred restorana Javor kod velikog lifta zatičemo 15-tak skijaša koji čekaju bus kojim će se prebaciti do Javorove poljane. Slika mi je poznata ali nadam se da to nije ono što ja mislim - nestanak struje, pukla sajla ili nešto treće... Bilo je ovo prvo. Zbog "nenajavljenih" radova na dalekovodu preko kojeg se ski centar napaja strujom sve je stalo i "toliko pripremena" subota je ootišla u nepovrat. Doduše kasnije smo od onih upornih, koji su ostali na planini, čuli da su staze bile solidono urđene i da je struja došla i skijanje nastavljeno od 14.00.
     Nedelja je bila malo drugačija sve tri žice su radile, dan je bio predivan - sunce uz neki sjeverni vjetar. Ugođaj potpuna. Javorova poljana prilično posjećena, na liftovima se čekalo po minut-dva. Raduje što na poljani može da se vidi veliki broj klinaca do deset godina koji skijaju i prave svoje prve skijaške korake.
     Ostale staze su bile vidno izrovane od prethodnog dana. Na Igrištima kao i obično nemaju običaj da poslije ski-dana popravljaju staze za naredne dane, tako da su staze bile vidliljvo oštećene sa velikim brojem "progledalih" mjesta i hangova. Malo bolja slika je na desnoj stazi koja je do nekih 15 sati prilično dobro izdržala i bilo je ljepše skijati njom nego stazom koja vodi od Javorove poljane ka tanjiru.

     Šta se još može novo vidjeti na Igrištima? Uz najavljene investicije i do sada uloženo ne puno Novoga.
     Put do Javorove poljane je za svaku pohvalu (dok ima snijega i leda po njemu). Put je značajno proširen ali čim dođe do otapanja snijega vidi se da radovi na putu ustvari nisu završeni. Put nije nasut ni tucanikom pa se nemojte začuditi da nađete na blatnjavi put i još blatnjaviji PARKING. Kad bolje razmislim kakve su ulice kroz Vlasenicu ovaj put je i dobar.
     Na Javorovoj poljani nova žica koja je trebala da "produži" Javorovu poljanu ali međutim... Sidro jeste postavljeno i sidro je u funkciji i značajno je udobnije od lopatica ali nedostaci su odmah vidljivi. Dakle sidro ne izvlači skijaše na mjesto gdje je panirano, na vrh 100-tinjak metara iznad kraja lopatica. Uspon je za ovu žicu veliki tako da je za sve skijaše ovo vrlo naporno a voliki broj ovo ne može da izdrži. Nije to jedini nedostatak- razmak između posljednjeg stupa i kotura kojim se žica završava je mali tako da kad skijaš ispusti sidro ono ne stigne da se uvuče već se često zaplete u kotur i onda krah i tako stalno. Rješenje je nađeno što je staza sidra skraćena do mjesta gdje je izvlačilo i prethodno sidro. Jedna trećina sidra fura u prazno. Kako će se i da li će se ovi problemi riješiti još se ne zna. Iz izvora bliskih firmi koja je žicu postavljala saznao sam da je prijedlog da se posljednji stub malo spusti kako bi se sila na njemu snanjila, da se naspe dio koji je prestrm ili da se napravi neka platforma koja će taj nagib smanjiti. Najveći problem je izlazak sa žice i opisano petljanje sidra koje se može riješiti pomjeranjem kotura što bi bio veliki zahvat.
Nadamo se najboljem ali je činjenica da na stazama pred ovu sezonu nije ređeno ništa ili se to bar ne vidi. Panjevi od, zbog proširivanja staza, posječenih stabala i dalje stoje gdje su i bili tako da staze su toliko široke koliko su i bile prije proširivanja. Na stazama ima mnogo kamenja a o zatravnjavanju niko ne priča.
     Malo je proširena staza velikog lifta na sličan način kao i staze - panjevi posječenih stabala su ostali.
     Najčudnije je što se zbog svega ovoga izgleda malo ko uzbuđuje, a u planovima za sljedeću godinu se samo spominju već poznati izrazi vezani za Igrišta - dokapitalizacija, master plan, veliko gradilište i sl.
     Bilo bi lijepo da Igrišta uzmu za uzor, na primjer zlatiborski Tornik i po već oprobanom receptu postanu ono što mogu da budu, ali za to su potrebne osmišljene akcije čiji će se rezultat vidjeti za 5-10 godina a ne paušalni pristup vezan za četvorogodišnji izborni ciklus.

     jovigor, na Forumu


     31.01.2011.  Igrišta - Ski vikend

     Hm, velika staza ne da nije dobra, nego... kamenja na sve strane, skije sam razvalio samo tako. Preporuka je da se skije iznajme, pa nek skontaju sami po unistenim skijama da treba da srede staze. Činjenica da nije bilo dovoljno snijega, ali mogli su bar da sklone panj i ono šiblje sa žičare na velikoj stazi, ovako svaki 7 čovjek padne :(
     Desna velika staza je nešto bolja, mada je i ona pri kraju puna kamenja.
     Mala staza na Javorovoj poljani je ok, ali i ona na izlazu sa žičare ima par kamenčuga, bar su to mogli da sklone...
     U Nedelju veliki lift više nije radio nego što jeste, valjda im se stalno zaglavljivalo sidro na nekom od onih prelaza pa su morali da se penju i ručno da ga odglavljuju, što traje 10-15min...i tako 10-15 puta :(
    Za onakav potencijal i cijenu ski pasa od 20KM trebalo bi mnogo više da se potrude!

     vmiro - na Forumu


     26.01.2011.  Igrišta - Počela sezona 2011.        Izvor: igrište.com

      
     I ako zima ove godine nešto kasni, ipak su snijeg i zimske temperature stigle u Vlasenicu i na Igrišta.

     Igrišta ove sezona dočekuju goste sa proširenim kapacitettima bar što se tiče vertikalnog transporta skijaša. Skijašima su sada na raspolaganju 3 ski lifta. Uz stari baby lift na Javorovoj poljani je sada na usluzi gostima i ski lift tipa sidro koji će omogućiti transport skijaša na za oko 100 m višu tačku. Time je Javorova poljana značajno "produžena" za skijanje. Svi liftovi su u funkciji ,a u puni pogon će biti puštani vikendom ali i radnim danima u zavisnosti od posjećenosti i visine snijega.

     Svi putevi prema Igrištima se uredno čiste i održavaju i prohodni su za saobraćaj.

    Staze su, što se dužine tiče, na prošlogodišnjem nivou - 6 km staza koje se uređuju kao i Javorova poljana koja se kontinuirano održava.

     Uz trenutnu visinu snijega odo oko 50 cm i najavljene nove padavine, očekuje se da će naredni vikend (29. i 30.01.2011.) biti pravi skijaški.

     Ovom prilikom Vas pozivamo da dođete na Igrišta i zajedno sa nama uživate u autentičnosti ovog ski centra i našoj ponudi.

     Radno vrijeme ski centra je od 09-16 sati, a za upotpunjavanje užitka tj. za onaj gastronomski dio pobrinuće se naši restorani Javor (kod velikog lifta) i Igrišta (na Javorovoj poljani) koji su već čuveni po svojim specijaltietima.


     24.01.2011.  Igrišta - Prvi ovogodišnji "skijaški vikend"        Izvor: vlasenica-turizam.org

     Obilne snježne padavine krajem prošle sedmice omogućile su početak rada ski centra "Igrišta".S obzirom da je odluka o početku rada centra donijeta u petak u popodnevnim časovima (kada je ustanovljeno da je visina snijega dovoljna), u subotu je tek nekolicina skijaša pristigla do Javorove poljane.Drugi dan vikenda bilo je već mnogo više skijaša.Osim iz Vlasenice, posjetioci su pristigli iz Beograda, Loznice, Zvornika, okolnih opština..

     Gusta magla koja je oba dana vikenda smanjivala vidljivost nije bila prepreka za dolazak gostiju, a veoma dobro očišćen prilazni put do Javorove poljane bio je prvi pozitivan utisak.Od kapaciteta koji se odnose na transport skijaša u funkciji su bili ski liftovi "sidro" i "tanjir", a osim Javorove poljane bila je spremna i jedna od staza (od ukupno 3 izuzimajući poljanu), dužine od oko 2,5 km.
     Novi ski lift "sidro" je po prvi put praktično dočekao veći broj skijaša pa su se pojavili i prvi problemi.Privikavanje na ovaj način transporta rezultovalo je i sa nekoliko prekida rada ski lifta.Za naredni vikend nadležni u ad "Igrišta" najavljuju da će i ski lift "lopatica" spremno dočekati goste, tako rasteretiti "sidro" i najmlađima omogućiti adekvatan način transporta.
Utisak je da nedostaje još 20ak centimetara snijega da bi svi kapaciteti ski centra "Igrišta" bili u potpunosti spremni za skijaše.S obzirom na vremensku prognozu i najavu snježnih padavina u toku ove sedmice, očekujemo da za naredni vikend uslovi za skijanje budu mnogo bolji.

     Informacije na telefon: 056 735 735 (hotel "Panorama").


     21.01.2011.  Igrišta - očekuju se prvi ovosezonski gosti        Izvor: vlasenica-turizam.org

      Snijeg koji neprekidno pada od jutros omogućio je da ski centar "Igrišta" sutra (subota, 22.01.2011.) spremno dočeka prve ovogodišnje ali i ovosezonske skijaše.
Kapaciteti koji se nalaze na Javorovoj poljani biće u funkciji za subotu, što znači da je i novi ski lift "sidro" spreman da po prvi put bude na usluzi posjetiocima.

     Iz ad "Igrište" poručuju da, ukoliko snijeg nastavi da pada sličnim intenzitetom, postoje velike šanse da u nedjelju ski centar radi sa svim raspoloživim kapacitetima.

     Informacije na telefon: +387 56 735 735 (hotel "Panorama").

 

 


     12.11.2010.  Igrišta - Novi ski lift        Izvor: vlasenica-turizam.org

      Danas je na prostoru ski centra "Igrišta" organizovana akcija čišćenja i uređenja staza. Organizator je ad "Igrište" a osim radnika ove firme učešće u akciji su uzeli i učenici Srednje turističke škole iz Vlasenice. Cilj akcije je bio da se sa staza ukloni divlje rastinje, kamenje, otpad, grane.

     Osim ove aktivnosti, na prostoru Javorove poljane u toku je postavljanje novog ski lifta - tip "sidro". Završetak radova je predvidjen za kraj ovog mjeseca. Novi lift će biti postavljen pored postojećih (tip "lopatica") ali sa oko 50 metara dužom trasom. Uz povećan kapacitet transporta skijaša ovim se mnogo dobija i na dužini staze na Javorovoj poljani. Takođe, jedan od postojećih liftova će biti dislociran na drugu stranu poljane.


Foto: www.vlasenica-turizam.org
 


     29.01.2010.  Igrišta - Kreće i veliki ski lift

     Nakon sto je prosli vikend ski centar premijerno poceo sa radom za ovu sezonu, sutra (subota, 30.01.) ce raditi sa vecinom kapaciteta. Osim liftova na Javorovoj poljani (koji su radili prosli vikend) radice i lift tip "tanjir" koji povezuje najvisu i najnizu tacku ski centra, mada je visina snijega negdje na granici sto se tice ovih staza osim J.poljane.

Pre nekih dvadesetak dana stigao je tabac, veliki i ispravan sto je najbitnije (u nekoj od vijesti na sajtu ima i slika tabaca). Takodje, restoran "Javor" konacno ima centralno grijanje.


     Iz TO Vlasenica 

     29.01.2010.  Igrišta - Ski centar sutra počinje sa radom

     Ski centar "Igrište" sutra (subota , 23.01.) počinje sa radom.
U Vlasenici i okolini snijeg pada bez prekida više od 24 časa što je stvorilo uslove za početak rada ski centra.
Dio kapaciteta ski centra "Igrište" spremno će dočekati ljubitelje zimskih sportova.U funkciji će biti dva "mala" ski lifta (tipa "lopatica") koji se nalaze na Javorovoj poljani.
Ako se padavine nastave ovim intenzitetom postoji mogućnost da još neka od tri staze bude spremna za upotrebu, što bi uslovilo i početak rada ski lifta tipa "tanjir".

Više informacija na telefon +387 56 735 735 - recepcija hotela "Panorama".

     Iz TO Vlasenica


     19.12.2009.  Igrišta - Stiže veliki ratrakt

Iz više izvora sam dobio sljedeće informacije :
- U srijedu stiže veliki ratrakt, pošto su oni mali izgleda u kvaru.
- Prvi dan skijanja je izgleda zakazan za narednu subotu (26.12.2009.)
- Novo sidro izgleda još nije postavljeno. Ovo ću lično provjeriti sutra-prekosutra.

prije nekih dvadesetak dana stigao tabac, veliki i ispravan sto je najbitnije (u nekoj od vijesti na sajtu ima i slika tabaca).Takodje, restoran "Javor" konacno ima centralno grijanje.

     jovigor, na Forumu


     17.12.2009.  Igrišta - Početak sa radom oko Nove Godine

      Danas sam kontaktirao ljude iz hotela Panorama, u čijem sastavu je i ski centar Igrišta, i rečeno mi je da će skicentar početi sa radom oko Nove Godine. Zbog čega ovako kasno neznam.
     Sutra idem u Vlasenicu pa se nadam da ću dobiti povoljnije vesti, sidro mislim da je gotovo. Telefon hotela je +38756735735

     mosquito - na Forumu


     Na www.igriste.com može se pogledati video reportaža o pripremama za sezonu 2009/2010.

     jovigor, na Forumu


     23.10.2009.  Igrišta - Pripreme skujališta za novu sezonu 2009/2010

Na sajtu TO Vlasenica www.vlasenica-turizam.org  postavljena je vest o pripremama na Igrištima. Ovih dana je tamo palo 20-tak cm snega.

     Na prostoru ski centra "Igrišta" su u toku radovi koji se odnose na proširenje kapaciteta vertikalnog transporta, proširivanje putne mreže i izgradnju višenamjenskih objekata. Radovi bi trebali biti završeni do početka ski sezone ukoliko vremenski uslovi to dozvole obzirom da je prvi snijeg pao neuobičajeno rano.Još uvijek je na ovim prostorima visina snježnog pokrivača preko 20 cm.
     Uz dosadašnje liftove postavlja se još jedan (tip "sidro") na lokaciji "Javorova poljana". Početna tačka će biti ista kao kod postojećih liftova na ovoj lokaciji, trasa će ići paralelno sa postojećom ali duže nekoliko desetina metara. Kranja tačka će biti na polovini staze koja od završetka lifta "tanjir" vodi ka "Javorovoj poljani".Takođe, trasa jednog od liftova "lopatica" biće izmjenjena.
     Put koji vodi od magistralnog puta Vlasenica-Sarajevo do "Javorove poljane" će biti proširen i skraćen za oko 700 metara u odnosu na dosadašnjih 2,5 km. Na prostoru ski centra se radi i postavljanje više objekata (tip "planinska kuća") namjenjenih za ugostiteljstvo, odmor, iznajmljivanje ski opreme, ambulantu ...


     25.03.2009.  Igrišta - Novi snijeg i novi vikend na Igrištima

      Poslije padavina prošlog vikenda i najnovijeg snijega od sinoć ( 24. na 25.03.2009. ) izvjesno je da su uslovi da i naredni vikend na Igrištima bude pravi skijaški, ispunjeni.
      Ski centar Igrišta radiće punim kapacitetom i biće spreman da dočeka goste. Pripremanje staza i čišćenje prilaznih puteva je u toku.
      Ukoliko vremenske prilike budu odgovarale prognoziranim naši gosti će moći da uživaju u čarima proljetnog skijanja uz velike količine snijega i prijatne temperature.
     Izvor: www.igriste.com


     22.03.2009.  Igrišta - U subotu skijalisšte nije radilo, u nedelju skroz druga priča

      Ko je u subotu 21.03.2009. krenuo na Igrišta prošao bi isto kao i ja - poljubio vrata restorana Javor i vratio se. Put je bila katastrrofa sa puno leda i snijega, popriječenih vozila i zaustavljenih kamiona. Sve u svemu skijanja na Igrištima nije bilo ali smo mi iskoristili snijeg na putu i od Igrišta spustili se putem u Vlasenicu.

     E sljedeći dan, danas, nedelja 22.03.2009. je bila skroz druga priča. Snijeg je padao do 6 sati ujutro. U Vlasenici je oko 10 sati bila temperatura 7 stepeni i snijeg je u Vlasenici bio mokar. Na Igrišta smo stigli nešto prije podne. Snijega na Igrištima ima preko 80 cm. Veliki lift je radio, staza je bila utabana i prilično tvrda, jednom riječju fantastična.
     Na Javorovoj poljani ratrak nije radio sve do 13 sati kad je prošao jedanput. I mali lift je popodne radio. Sve us vemu ovo je bio još jedan od prelijepih dana na Igrištima. Posjeta i nije bila neka, maksimalno 100 ljudi. Idealno za uživanje.
     Izdvojiću još jedan detalj - skijanje kroz cjelac niz "12" koju sam ja danas prozvao Šampita. Snijega na toj stazi ima preko 100 cm i niko nije skijao tom stazom do 14:00. A evo i slike kako je to izgledalo poslije prvih nekoliko prolaza.
Još se jednom pokazalo da vrijeme može da pokvari ali isto tako i da doprinese da isplanirano bude više nego ispunjeno.

     jovigor, na Forumu  
     17.03.2009.  Igrišta - Malo ko znao da je skijalište radilo proteklog vikenda   
     U subotu 14.03.2009.
visina snijega oko 40 cm do 60 cm (na Javorovoj poljani). Liftovi su radili. Staze su bile uređene i malo mekše jer je snijeg prilično mokar.
     Mali broj posjetilaca, najvjerovatnije zbog neinformisanosti o postojanju snijega na Javoru. Nadam se da će ljudi iz SC u buduće naći način da blagovremeno obavjeste nas skijaše o stanju na Igrištima.

        jovigor - na Forumu

    
  
     22.02.2009.  Igrišta - Snijega na Igrstu ima i previse, samo sto postoje ostali problemi.   
    
Danas sam bio na Igristu, upravo sam se vratio. Put je prilicno cist. Snijega na Igrstu ima i previse, samo sto postoje ostali problemi. Skijasa je bilo preko 150, ali problem sa liftom je uzasan. Prvo lift je poceo tek da radi u 10 i 25. Drugo kvario se jedno 5 put po 20 min. Trece samo jedna staza je u funkciji i mala staza na poljani. Sve u svemu oganizacija je ocajna.
Pozdarv do sledeceg javljanja.


        nenadno13 - na Forumu
    
  
     19.02.2009.  Igrišta - Visina snijega na Igristima je oko 100 cm.   
     Skijasi koj planiraju za vikend da dodju na Igrista, zelim da im kazem par stvari koji ce im biti od koristi. Put prema Igristima je prohodan ali sa dosta ugazenog snijega na putu i prema tome oprez.
     Visina snijega na Igristima je oko 100 cm. Oko pitanja ratraka nista ne znam bili su u kvaru, ne znam da li su popravljeni, javljam sutra u vezi toga. U svakom slucaju vidimo se za vikend na Igristima.


        jovigor - na Forumu
    
  
     17.02.2009.  Igrišta    
I ja sam bio na Igristima u Nedelju i Ponedeljak. Sreo sam se sa Jovigorom i jos nekim drugarima iz Novog Sada. U Nedelju je bilo dobro skijanje iako staze nisu bile "ispeglane"(ratrak u kvaru-menjac).U toku noci je palo jos snega pa je skijanje u Ponedeljak vise licilo na borbu sa snegom, mada ima i onoh koji bas to vole.


        Kum Stevan - na Forumu
    
  
     14.02.2009.  Igrišta    
U 13:22 - Snijega ima mnooooooogo. Na putu od Vlasenice, takođe poprilično. Put do Javorove poljane je ošišćen, veliki lift radi. Snijeg i dalje pade.
     I na kraju ono "najljepše"- obje mašine za tabanje snijega su se pokvarile tako da je skijanje samo po cjelcu.
     Ko voli nek izvoli.

U 18:52 - Izvor recepcija Hotela Panorama u Vlasenici i menadžeri Igrišta a.d.
     Staze se trenutno pripremaju za sutra. Svi liftovi će sigurno raditi.
     S obzirom da snijeg pada intenzivno i situacija se mijenja iz sata u sat, dobro bi bilo prije bilo kakvog pokreta informisati se na +387 56 735735 - recepcija hotela "Panorama" u Vlasenici.

        jovigor - na Forumu
    
  
     12.02.2009. Sneg zatrpava Igrišta    
     U posljednja dva dana obimne snežne padavine stvarile su uslov za rad ski-centra Igrišta. Trenutna visina snijega na Javorovoj poljani je oko 60 cm, a na početku valikog ski-lifta oko 30 cm. Snijeg i dalje pada nesmanjenim intenzitetom.
Za predstojeći vikend 14. i 15. februara 2009. ski-centar će raditi punim intenzitetom - svi liftovi i sve staze.
     Izvor: http://www.igriste.com
    
  
     12.01.2009. Vlasenica - Igrišta       Izvor: FORUM sajta
     Juce sam sa drustvom posetio Igrista.Tamo se prilicno radilo na stazama, veliki lift servisiran one uzane deonice prosirene. Kazu da su isekli i izvukli oko 7000 kubika drveta. Ceka se dobar sneg pa da puste veliki lift. Izgleda da ce tamo biti dobrog skijanja.
    
  
     09.01.2009. Vlasenica - Otvorena i Igrišta       Izvor: www.bhski.ba
     Nakon padavina 7. i 8. januara, otvoreno je i skijalište Igrišta kod Vlasenice.
     U funkciji su od petka, 9.1.2009. oba mala ski lifta, a cijena cjelodnevnog skijanja na njima je 12 KM, odnosno 9 KM za djecu do 14 godina. Igrišta nude i vikend ski pass za 15 KM.
    

  
     22.12.2008. Vlasenica - Skijanje na Igrištima?       Izvor: www.jovanovici.objectis.net
     Snega još uvek nema, bar ne toliko da ljubitelji skijanja budu zadovoljni. U zimskim turističkim centrima sezona je počela ili se očekuje sneg za početak skijaške sezone. Kako je na Vlaseničkim Igrištima 20.12.2008. možete pogledati na fotografijama na sajtu: http://www.jovanovici.objectis.net/
     - Na početku velikog lifta "zelenu pijesku" radovi su u toku.
     - Proširuju se staze na prilazu velikom liftu.
     - Servisira
se veliki ski-lift.
     - Sa staza
se izvlače oborena stabla.
     - J
avorova poljana je najspremniji dio ski-centra. U toku je postavljanje još jednog ski-lifta (tanjir) koji će povezivati dno Javorove poljane sa vrhom na koji izlazi veliki ski lift. Staza koja vodi od vrha do Javorove poljane se proširuje.
     - U funkciju je stavljena i "nova" terasa
ski bifea na Javorovoj poljani.

igrista 20122008 Igrista - Javorova poljana

     Slike Igora Jovanovića govore više od reči pa o tome da li će ga biti i kakvo će biti skijanje na Igrištima ove zime, zaključak donesite sami. Ostale slike pogledajte na: http://www.jovanovici.objectis.net/
     Nadajmo se snegu i da će radovi koji se još uvek intenzivno sprovode dovesti do poboljšanja uslova skijanja i uopšte boravka na Igrištima, ako ne ove sezone, to bar sedeće ili neke od sedećih.

Hvala Igoru Jovanovicu,    jovigor - na Forumu

    
      Vesti sa  IGRIŠTA  - uoči zime 2008 / 2009
 
     21.11.2008. Vlasenica - Večeras je u Vlasnici i vlaseničkom kraju je pao prvi snijeg. I pored svih problema koje donosi, ipak se nadamo da je ovo dobar znak pred predstojeću ski sezonu na Igrištima.
     Trenutno je (22.11.2008.) visina sniježnog pokrivača 43 cm na lokalitetu Javorova poljana, a oko 25 cm pored polazne tačke velikog ski lifta. Pripreme za sezonu idu po planu. Preduzeće  koje upravlja ski centrom, "Igrišta" A.D.  je spremno dočekalo prvi snijeg.
     Kuriozitet je da je trenutno visina sniježnog pokrivača veća  na Igrištima nego na Jahorini.        
     
      Zahvaljijem Igoru Jovanoviću....
     
      Vesti sa  IGRIŠTA  - uoči zime 2008 / 2009
 
     27.10.2008. Vlasenica - Evo da vas i ovim putem obavjestim o dešavanjima vezanim za Ski centar Igrišta.
     U toku prošle godine došlo je do vlasničke transformacije. Vlada Republike Srpske je postala zvanični vlasnik SC Igrišta i Hotela Panorama u Vlasenici. Tako da u sljedeću sezonu Igrišta vode novi ljudi. Za sada je od akcija za pripremu nove sezone zabilježeno formiranje novih cijena i učešće na sajmovima u Novom Sadu i na Jahorini kao i priprema za zamjenu sajli na liftovima.
     Takođe je postavljen i sajt Turističke organizacije Opštine Vlasenica ( http://www.vlasenica-turizam.org ), na kojem se može naći niz korisnih informacija
    
Zahvaljijem Igoru Jovanoviću....
 
   

VLADA KUPILA ''ZVIJEZDU''        Izvor: www.jovanovici.objectis.net
  

     17.03.2008. Vlasenica - Vlasnik Ugostiteljsko-turističkog preduzeća ''Zvijezda'' iz Vlasenice je od danas Vlada RS, koja je preko svog predstavnika Milenka Radanovića, poslije održane licitacije, nepokretnu i pokretnu imovinu ovog preduzeća otkupila za 1.290.866 konvertibilnih maraka.

     -Nakon pet godina stečajnog postupka i 5 neuspjelih licitacija hotel ''Panorama'', kafić ''Hit'' u Vlasenici i svi objekti na padinama Planinsko-zimgog centra ''Igrišta'' od danas su vlasništvo Vlade RS, čiji se predstavnik jedini pojavio na današnjoj licitaciji i u ime kupca ponudio cijenu koja je bila u iznosu objavljenom u oglasu o licitaciji. Novi kupac, odnosno Vlada RS, će u roku od 8 dana potpisati ugovor o kupovini ''Zvijezde'', a potom ima trideset dana roka da uplati otkupnu cijenu. Ovim sredstvima će po Zakonu o stečaju biti podmireni svi povjerioci, a Vladina nadležna ministarstva će, vjerujem vrlo brzo organizovati nastavak rada ''Zvijezde'', čiji su svi objekti dosta dobro sačuvani svih pet godina stečajnog postupka - rekao nam je Dragan Sjepanović, stečajni upravnik AD ''Zvijezda''-Vlasenica.
     Tako je AD ''Zvijezda'' iz Vlasenice najzad dobila vlasnika, što obećeva da će ovo preduzeće uskoro ponovi stati na noge i postati nosilac razvoja, prije svega turističke djelatnosti, za koju ovaj kraj ima nesporne potencijele.
     -Poslije ''Romanije'' iz Sokoca i Rudnika uglja u Miljevini, Vlada RS je od danas vlasnik i AD ''Zvijezda'' iz Vlasenice, a to potvrđuje konzistentnu politiku Vlade da sačuva kapacitete u istočnom dijelu Republike Srpske, da pokrene posao u njima i obezbjedi nova radna mjesta. To će uskoro biti slučaj i sa ''Zvijezdom'', ali nadam se i sa još nekim perspektivnim preduzećima koje je tranzicija dovela u stečaj-rekao nam je poslije obavljene licitacije i proglašenje Vlade za kupca AD ''Zvijezda'' Milenko Radanović, ovlašteni predstavnik Vlade na današnjoj licitaciji u Vlasenici,

  
      Vesti sa  IGRIŠTA  23. i 24.02.2008.
 
 Put od magistralnog puta do Javorove poljane je dobar - mokar snijeg sa malo leda na mjestima.
 Snijega na Javorovoj poljani ima oko 50 cm.
 Velika staza na poznatim "kritičnim mjestima" skoro bez snijega.
 Mali lift je radio oba dana vikenda.
 Veliki lift je radio samo u subotu.
 
 evo i par fotki http://www.jovanovici.objectis.net/M...3-i-24-02-2008

       Zahvaljijem Igoru Jovanoviću (jovigor) na postavljenim podacima podacima na Forum.

   


     ''Igrišta'' počela sa radom 29. decembra 2007.     
Izvor: www.jovanovici.objectis.net

     Zimski centar ''Igrišta'' na Javor-planini kod Vlasenice počeće sa radom u subotu 29. decembra. Nakon duže neizvjesnosti od ODP ''Zvijezda'' u stečaju, koje je vlasnik ovog centra, sve objekte do kraja maja sljedeće godine zakupio DOO ''Eko-invest'' iz Zvornika čiji je vlasnik Trajko Georgjioski, koje ovih dana priveo kraju pripreme za početak zimske sezone.
     Kako smo saznali, nakon nekoliko neuspjelih licitacija stečajne uprave za prodaju svih objekata ''Zvijezde'', u čijem sastavu su Hotel ''Panorama'' sa 150 ležejeva i ''Igrišta'' sa 8 kilometara skijaških staza, tri ski lifa i tri ugostiteljska objekta, interes za korištenjem ovog nespornog turističkog potencijala je pokazao ''Eko-invest'', koji je sa stečajnim upravnikom potpisao šestomjesečni ugovor o zakupu svih objekata.
     Bogosav Pantić, upravnik ''Panorame'' i ostalih objekata ''Zvijezde'', koji su do nedavno radili u sastavu vlaseničkog ''Orion-Tursa'', koji je otkazao dalji zakup, nas je upoznao da je uprava novog zakupca odlučila da zadrži svih 14 zaposlenih radnika i da narednih dana preduzme sve mjere kako bi ''Igrišta'' i ''Panorama'' ponovo startovali do kraja decembra.
     - Ovaj šestomjesečni zakup je, kako se čini. proba za prodaju svih ''Zvijezdinih'' objekata, tako da nije nemoguće da ''Igrišta'' u sljedećoj godini dobiju vlasnika i tada se očekuje početak istinskog razvoja ovog turističkog kompleksa, koji je svoju vrijednost pokazao u minule dvije decenije kada su ga osim domaćih ljubitelja planine i zime posjećivali gosti iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Zvornika. Šamca, Tuzle Obrenovca... Ove zime će, kako se čini biti snijega u izobilju i nadam se da će ''Igrišta'' ponovo biti raj za ljubitelje smučanja, pogotovu što je više grupa već najavilo svoj dolazak-rekao nam je Bogosav Pantić.
     ''Eko-invest'' iz Zvornika će prema potpisanom ugovoru sa stečajnom upravom ''Zvijezde'' plaćati mjesečnu zakupninu od 2.500 KM.
     -Pored toga novi zakupac je preduzeo mjere da na posao angažuje i desetak radnika koji su ranijih sezona radili na padinama Zimskog centra, tako da očekujem da će vrlo brzo ''Igrišta'' i ''Panorama'' primiti prve goste u ovoj sezoni-kaže nama upravnik Pantić.

Izvor: http://www.jovanovici.objectis.net/Members/zoran/atnewsitemvl.2007-12-24.2555922585

   
      Vesti sa  IGRIŠTA  - zima 2007
    
Od 06.01.2007.g. Ski centar Igrište počinje sa radom svakodnevno. Visina snijega je oko 70 cm i dobar je kvalitet. Dnevni ski pas za sve liftove je 10 KM, a za male liftove na Javorovoj poljani 5 KM.
     Za sve informacije o uslovima na ski centru i smještaju u hotelu Panorama na telefon recepcije 056/ 735 555 i mobil 065/ 525 489. Za goste hotela organizujemo izlete do manastira Lovnice.
   
      Vesti sa  IGRIŠTA  pred zimu 2004
     U
protekloj godini ski-centar je dozivio vlasničku reorganizaciju i za razliku od nekoliko prethodnih sezona, priprema za ovu je počela na vreme. Staze su očišćene i obezbeđene, sajle na liftovima zamjenjene i liftovi servisirani. Nabavljena nova ski oprama za iznajmljivanje. Za uredjivanje staza koristice se jedan veliki Pisinger kao i stari mali ratrak. U planu je montiranje potrebne rasvete i ozvučenja za noćno skijanje kao i priprema staze za nordijsko skijanje.
     Osim boljeg ugođaja za skijaše i za ostale goste se sprema niz novina i zanimljivih sadrzaja. O detaljima i konkretnim sadržajima koji ce biti zastupljeni na Igrištima moćićete se informisati na web lokaciji
www.orion-vl.com.
       Zahvaljijem Igoru Jovanoviću na dostavljenim podacima podacima.
   
      Vesti sa  IGRIŠTA 
     Vlasenica, 27.12.2003.g. Na Igrištima je ova sezona zvanično počela 20.12.2003. Mada se najveći broj gostiju očekuje u toku januara i februara. I prethodnog a i ovog vikenda na Igrištima je bilo mnogo ljubitelja prirode, zime i skijanja.
    Putevi do Zelenog pijeska (polazna tačka velikog ski lifta) i do Javorove poljane su prohodni, ali je obavezna kompletna zimska oprema jer na nekim dijelovima puta ima snijega i leda. Visina snijega je u prosjeku oko 70 cm, staze su urđene ali ima mjesta i za uživanje u skijanju kroz duboki snijeg. Svi liftovi su remontovani i uredno rade. Uz sve ovo evo i jedne slike da vidite kako je to isve izgledalo danas. 
 

  
 
    Zahvaljijem Igoru Jovanoviću na dostavljenim podacima podacima i fortoggrafijama.

 

Detaljnije o Igristima, cenama smestaja i ski pasa . . .


Više podataka o Vlasenici na sajtovima:

www.opstina-vlasenica.org       www.vlasenica-turizam.org

www.jovanovici-objectis.net                     
www.orion-vl.com


 

NAZAD

HOME