SEMINAR ZA TRENERE ALPSKOG SKIJANJA 2011.

  

 

             

 

 

Prvi deo skijaškog seminara na Staroj planini


Izvor: oks.org.rs

23 mart 2011. - Skijaški savez Srbije, Fond sporta i olimpizma Olimpijskog komiteta Srbije i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja organizuju seminar za skijaške trenere, stručne službe skijaškog saveza i stručne saradnike fakulteta.

Ovaj seminar je posle tehničkog seminara za trenere umetničkog i sinhronog plivanja drugi, od početka godine, koji OKS finansira kroz programe Olimpijske solidarnosti MOK.

 

Rad na snegu sa Vanjom Matijevcem

 

 


Na Staroj planini od nedelje 20.-25.03.2011. je održan prvi deo seminara, a koji je podrazumevao praktična predavanja i rad na snegu, dok će se drugi deo, koji podrazumeva teorijska predavanja međunarodnih eksperta i domaćih predavača održati od 2. do 3. aprila u Beogradu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja. Međunarodni eksperti Vanja Matijevec i Matej Supej su vrsni stručnjaci u alpskog skijanja koji su preporučeni od strane Svetske skijaške federacije i Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Teme koje će biti obrađene na seminaru su: Modeli organizacije takmičarskog skijanja, metodika rada sa talentima, uloga klubova i školskog sistema u detekciji, identifikaciji i razvoju talenata, ski kampovi za talente, skijanje i nacionalna strategija sporta (kriterijumi i programi OKS za učešće na takmičenjima – OI, EYOF, WYOG), karakteristike psiho-socijalnog rada sa talentima u sportu, dugogodišnje planiranje sportske karijere, osnove kondicione pripreme, merenja i testiranja.

Učesnici seminara su treneri čiji su takmičari u poslednje dve sezone učestvovali na međunarodnim takmičenjima, odnosno treneri koji rade sa mlađim selekcijama.

Učešće na ovom seminaru bodovaće se za licencu koju predviđa novi zakon.

 


 

Drugi deo skijaškog seminara u Beogradu

Izvor: oks.org.rs

 

31.03.2011. - Drugi deo tehničkog kursa za skijaške trenere u organizaciji Skijaškog savez Srbije, Fonda sporta i olimpizma i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja održaće se ovog vikenda u Beogradu.

 

Međunarodni ekspert, Vanja Matijevec

 

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja učesnicima seminara obratiće se Matej Supej, predavač FIS-a, kao i domaći predavači. Predavanja će trajati u subotu i nedelju od 9 do 18h kada će se i zvanično završiti seminar za trenere skijanja.

 

Prvi deo kursa koji je realizovan na Staroj planini, obuhvatio je praktični deo - rad na snegu i prikaz poligona za učenje i usavršavanje tehnike skijanja kao i osnovne principe i pravila za postavljanje takmičarskih staza mlađih kategorija. Pored praktičnog rada seminar je obuhvatao teorijska predavanja i okrugli sto na teme modeli detekcije i selekcije talentovanih skijaša u okviru klubova i nacionalnih federacija, kao i dugoročno planiranje sportske karijere.

 

 


Nataša Janković, Fond sporta i olimpizma

 

„Seminaru je prisustvovalo 28 trenera iz cele Srbije u predivnom ambijentu Stare planine. Uslovi su bili odlični, čemu je u mnogome doprinelo Javno preduzeće Skijališta Srbije. Predavanja su održali Vanja Matijevec, predavač FIS-a, Robert Ropret, profesor FSFV-a i
Miloš Tomić, prvi trener iz Srbije koji je učestvovao na međunarodnom seminaru MOK-a, ispred OKS-a, što nam je posebno drago,“ izjavila je Nataša Janković, direktor Fonda sporta i olimpizma.

 

Predavanje Miloša Tomića

 

Kurs za skijaške trenere je posle tehničkog seminara za trenere umetničkog i sinhronog plivanja drugi, od početka godine, koji OKS finansira kroz programe Olimpijske solidarnosti MOK.
 

 


NAZAD