In memoriam

IN MEMORIAM

 

Amar Garibović  1991 - 2010
    
07. Septembar 2010.
 U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 07.09.2010. godine, na auto putu Zagreb - Beograd, član skijaškog kluba Jelenak iz Sjenice Amar Garibović je poginuo, dok se Amor Garibović nalazi u teškom stanju. Ostala dva člana kluba trener Murat Garibović i takmičar Ajlan Rastić su sa lakšim povredama zbrinuti u bolnici u Slavonskom Brodu.
     Amar Garibović je kao član reprezentacije Srbije u nordijskim disciplinama bio deo olimpijskog tima koji je učestvovao na Olimpijskim igrama u Vankuveru 2010. godine.
     Na FIS medjunarodnom takmičenju koje je održano prošlog vikenda u roler skijanju u Oroslavlju (Hrvatska) Amar Garibović je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju.
     Smučarskom savezu Srbije i porodici izjave saučešća je pored ostalih uputio i Predsednik FIS-a Gian Franco Kasper.

     Kompletan tekst
  > > >

 

Tragična smrt Srpskog reprezentativca u dzet skiju Cesare Vismare
     Na 29. svetskom šampionatu u džet skiju, koji se održao u gradu Lejk Havasu u Arizoni, član reprezentacije Srbije Cesare Vismara tragično je nastradao u poslednjoj trci klase "pro runabout open".
     U sudaru tri skutera najgore je prošao predstavnik Srpske reprezentacije Cezare Vismara, koji je pri brzini od osamdeset milja na sat doživeo teške povrede opasne po život. Spasilačke službe su brzo reagovale i izvukle teško povređenog Vismaru iz vode, a hitna pomoc ga je odmah transportovala u lokalnu bolnicu. Posle sat vremena velike borbe za život predstvnika Srpske reprezentacije, Cezare Vismara podlegao je teškim povredama.
     Reprezentacija džet ski saveza Srbije je od 10. do 16 oktobra 2009. godine uspela da osvoji dve srebrne i tri bronzane medalje. Tragično nastradali Cesare Vismara osvojio je dve medalje za Srbiju - jednu srebrnu i jednu bronzanu. Reprezentativci Srbije u dzet skiju vraćuju se u domovinu 25. oktobra.
     Više informacija na www.havasunews.com/...             Izvor: SerbianYellowPages.com

  

Petar Žeželj  1965 - 2009
    
28. Maj 2009. Najbolji kanadski hokejaš svih vremena srpskog porekla Petar Žeželj umro je u Torontu u 44. godini. Žeželj je podlegao višegodišnjoj borbi protiv retke krvne bolesti hemolitičke anemije koja uništava krvna zrna u mnogo većoj meri nego što ljudsko telo uspeva da ih proizvede. Žeželj je 1990-ih bio jedan od najboljih profesionalnih kanadskih hokejaša. Karijeru je počeo u filadelfijskim Flajersima 1983. kada je izabran na draftu i odmah postao debitant sezone.
     Za Mejpl lifs iz rodnog Toronta od 1991. do 1994. odigrao je 297 utakmica, postigao 50 golova i imao 128 dodavanja. Ukupno je odigrao 900 utakmica, postigao 220 golova i imao 390 dodavanja. Igrao je još u Sent Luisu, Vašingtonu i Nju Džersiju u SAD, a karijeru je okončao u Vankuveru 1999. godine. Potom je podučavao mlade u manjim hokejaškim klubovima i kombinovanim (hokej-fudbal-golf) sportskim kampovima u regionu Toronta.
     Pre pet godina bio je jedan od osnivača i trener srpskog hokejaškog kluba "Beli orlovi". Petar Žeželj bio je takođe podjednako talentovan fudbaler. Izabran je da igra za mladu reprezentaciju Kanade, u kombinaciji je bila i beogradska "Crvena zvezda", ali se opredelio za igru na ledu koja nije samo nacionalni kanadski sport već "sportska religija".
    Iako rođeni Kanađanin, bio je privržen srpskoj tradiciji i emigrantskoj zajednici. Žeželjev otac, poreklom iz Srba, doselio se u Kanadu 1947. godine.

 

Miloš - Miša Milenković  1937 - 2007

    (predsednik SK Goč - Kraljevo od 1980. do 2007.)

    
U jesen 1980. godine, grupa entuzijasta predvođena Mišom Milenkovićem formira Smučarski klub Goč sa ciljem popularizacije ovih krajeva. Napravljen je tim koji se sastojao od inženjera, ekonomista, profesora, pravnika i drugih ljubitelja planine, posle čega se krenulo na posao da se od Goča napravi reprezentativni turistički centar.
    

 

Danijel Babić - Nane   1968 - 2003
     Beograd, 14.07.2003.
     Noćas u je u 35. godini preminuo Danijel Babić - Nane, trener alpske skijaške reprezentacije Srbije i Crne gore.

        

 

Haris Ćuranoli    1981 - 2002
     Dana 25.09.2002. godine tragicno je preminuo jugoslovenski takmicar u alpskom skijanju Haris Ćuranoli. Rođen je 1981. godine i živeo je u Subotici. Bio je član jugoslovenske smučarske reprezentacije, a na FIS trkama prvi put je nastupio sezone 1996/97. godine.
     Pogledajte sve njegove nastupe i rezultate na FIS trkama od 1996. do 2002. godine.

 

prof.dr. Rastko Čukić   1938 - 2001
     05. Februara 2001, tragicno je nastradao prof.dr. Rastko Čukić, dugogodišnji predsednik Smučarskog saveza Srbije, redovnii profesor Beogradskog univerziteta.

     Kompletan tekst
  > > >

 

Milan Ivanović   1957 - 2000
     Generalni sekretar Smučarskog saveza Jugoslavije i Direktor alpskih reprezentacija. Jedan od najzaslužnijih za razvoj skijaškog sporta u Srbiji. A razvoj je počeo 1989 godine odabiranjem i selekcijom mladih takmičara, uzrasta do 10 godina. Ubrzo su najmlađi skijaši Srbije krenuli na trke širom Evrope. Kroz uhodani sistem Svetskog kupa za klince, naši mladi takmičari su dobijali sigurnost, i shvatili šta ih čeka u ovom sportu.

     Kompletan tekst   > > >

   

Mladen Parun    1955 - 1999
     Kada spomenemo sportove manje zastupljene na našim postorima i borbu čoveka da oni dobiju zasluženo mesto, sigurno bi titula najzaslužnijeg za to pripala Parunu.
     Parun je bio čovek koji je nastojao da objedini sve manje popularne sportove u nameri da pomogne i kanališe današnju omladinu u smeru koji nikako ne može biti "pogrešan put". U toj nameri prekinula ga je tragična saobraćajna nesreća u kojoj je zajedno sa suprugom i svojim prijateljima, sportistima istomišljenicima, izgubio svoj nesebični humani život.

     Kompletan tekst   > > >


NAZAD