SKI MERIDIJANI

Strast na snegu

Izvor: Žurnal.rs


Ljubav nema granice. Srce ne bira ni mesto, ni vreme kada će da zatreperi. Ipak, ako je suditi po mnogobrojnim ljubavnim vezama najboljih skijaša i skijašica, strast na snegu razbuktava se brže nego bilo gde. Na belim stazama, širom planete, poslednjih godina ispisane su mnoge ljubavne priče, neke su završene brzo kao jedna slalomska trka, neke su trajale, sezonu–dve, a neke su krunisane brakom i decom.

Trenutno najpoznatiji skijaški par su svakako Austrijanci, Bendžamin Rajh i Marlis Šild. Nekadašnji olimpijski šampion i pobednik Svetskog kupa i nekrunisana slalom kraljica, zajedno su od leta 2004, a odnedavno su svili gnezdo u vili od hiljadu kvadrata.

Najpoželjnija skijašica, ekscentrična Amerikanka Džulija Mankuzo trenutno je u zagrljaju Norvežanina Aksel Lunda Svindala. Prvi dečko lepoj Džuliji bio je Stiven Niman, a dugo je bila tiha patnja zemljaka Bodija Milera. Ipak, spoj takve dve „ludačke“ energija nije mogao dugo da potraje. Stameni Viking uspeo je da je ukroti. Odmor provode u Oslu, a kad su „preko bare“ obavezno su na Havajima.


Mankuzo

Više od pet godina u strasnoj vezi su švedski spustaš Hans Olson i slalomašica Marija Pietila Holmner. Nisu preterano u fokusu medija, ali se nezaboravlja Hansov gaf, i način kako je „smuvao“ Mariju. Na svom blogu je napisao da je Finkinja „najseksipilnija skijašica koju je video“. Ubrzo su počeli da se zabavljaju.

Italijani takođe imaju svoj ljubavni par, a priča je slična kao kod švedskih kolega. Verner Hel je na Mondijalu u Valdizeru 2009. skupio hrabrosti i poslao romantični SMS reprezentativnoj drugarici Manueli Melg. Od tada nisu više samo prijatelji.

Možda najlepša idila sa belih staza je ona koju su napisali šampioni iz 80–tih godina prošlog veka – Rozi Mitermajer i Kristijan Nojrojter. Njihov sin Feliks, trenutno je najbolji nemački skijaš i veoma uspešan u slalomu.

Čuvena Anita Vahter i Rajner Salcberger su svojevremeno bili ono što su danas Beni Rajh i Marlis Šild. Dugo su u skladnom braku, imaju dve kćerke.

Trenutno vodeći skijaš u Svetskom kupu Ivica Kostelić, dugo je bio u vezi sa Amerikankom Karolin Laliv. Ljubav je iznenada nestala, jer Karolin otišla u zagrljaj kralja veleslaloma Teda Ligetija. Dugo se o Kostelićevom ljubavnom životu ništa nije znalo, sve dok se na slalomu u Šladmingu nije pojavila Elin Amarstodir. Islandska skijašica je zbog njega, prekinula karijeru, preselila se u Zagreb i u ekspresnom roku naučila hrvatski. Pa neka posle neko kaže da ljubav nije čudo.

I Francuska svoj romantični par za bilo koju trku ima. Slalom specijalista Žilijen Lizaru, ide sve slabije od kad deli postelju sa deset godina mlađom koleginicom Tesom Vorli. Za divno čudo Tesa uz savete Žilijena blista ove sezone. Trenutno je vodeća u trci za mali Globus u veleslalomu.

Slovenački mediji dugo su pisali o romansi Jureta Košira i Špele Pretnar. Ljubav je buknula na beloj stazi, dugo trajala, ali se iznenada ugasila. I dalje su prijatelji…

Naša najbolja skijašica Jelena Lolović, ljubav svog života, takođe je našla na belim stazama. U braku je sa francuskim trenerom Entonijem Sešom. Uskoro očekuju proširenje porodice.

O ljubavnim avanturama najboljih skijaša i skijašica nikad kraja. U Garmišpartenkirhenu trenutno se održava Svetsko prvenstvo. Zavesa na šampionat se spušta 20. februara. Nastavak ove priče uslediće tada…


  Tekst je preuzet sa sajta www.zurnal.rs

http://www.zurnal.rs/2011/02/11/strast-na-snegu/index.html?lang=lat


NAZAD