K N E Ž E V O

     Opština Kneževo (bivša Skender Vakuf) se nalazi 50 km jugistočno od Banja Luke s kojom je povezana magistralnim putem m56. Prostire se na površini od 25000 km2, na kojoj je nastanjeno 17350 stanovnika. Nalazi se na nadmorskoj visini od 864 m,

 

     SKI CENTAR Kneževo se nalazi na nadmorskoj visini od 1,250m i udaljen je 4 km od centra grada Kneževa. Otvoren je početkom 2006. i sastoji se od crvene 800m, plave 950m i dječije staze 300m. Iznajmljivanje te mogućnost kupovine ski opreme vrhunskih proizvođača, zajedno sa dva lifta i bebi liftom zadovoljiće svačije potrebe.
      Za odmor na podnožju staze se nalazi caffe-restoran sa domaćom kuhinjom i ljubaznim osobljem, te caffe na vidikovcu staze za sunčanje i odmor sa fantastičnim pogledom odmoriće Vas nakon skijanja.
     Velik parking sa nadzorom za vozila, rasvjetom, objektom za “ski-pas” i iznajmljivanje opreme, opslužuje mini lift koji Vas vuče na vrh staze. Škola skijanja, noćno skijanje, party na kraju dana, sportska dvorana, noćni klub u centru grada su samo neke od aktivnosti koje će učiniti Vaš boravak na svježem i čistom vazduhu u SKI CENTRU Kneževo nezaboravnim.

 

Ski staza (Ski lift)
Ski pass poludnevni 10KM+PDV
Ski pass dnevni 15KM+PDV
Sedmični poludnevni ski pass 60KM+PDV
Sedmični dnevni ski pass 90KM+PDV
Mijesečni poludnevni ski pass 200KM+PDV
Mijesečni dnevni ski pass 300KM+PDV
Ski oprema
Samo pancerice 10KM+PDV
Samo skije 10KM+PDV
Skije i pancerice zajedno 15KM+PDV
  
  
  

 


     07.02.2007.
     Slučajno bacih pogled na http://www.skijanje.co.yu/Ski_Centri/BiH/knezevo.htm pa da izrazim svoje rezerve po pitanju informacija tamo iznešenih.
- 4km od Kneževa je vrlo optimistično. Mislim da treba množiti koeficijentom 2.
- Na manjoj karti se može zaključiti da je 11km udaljenost Banje Luke i Kneževa. Udaljenost je 50km, kao što piše u tekstu iznad karte.
- Šta je otvoreno početkom 2006? Skijalište postoji godinama.
- "mogućnost kupovine ski opreme vrhunskih proizvođača". Ovo zvuči moćno. Baš me interesuje ponuda na licu mjesta.
- "dva lifta i bebi lift". Gledajući mapu vidim crvenu i plavu stazu uz vučnicu, te dječiju stazu uz bebi lift (prije par sezona tu nije bilo ni lifta ni staze). Ucrtan je još jedan lift (pored parkinga), ali bez ikakve staze uz njega ?! Da li mu je jedina svrha "...koji Vas vuče na vrh staze"? Nešto mi tu ne štima.
- "Škola skijanja, noćno skijanje, party na kraju dana, sportska dvorana, noćni klub u centru grada su samo neke od aktivnosti ...". Gdje se održava party na kraju dana? Gdje je sportska dvorana? Koliko ja znam, jedina u Kneževu pripada školi. Noćni klub se spominje, a nigdje ne vidjeh smještaj za goste. Noćno skijanje je samo usput spomenuto. Staza nije bila osvijetljena, a bojim se da nije ni sada. Nema ni cijene za noćno skijanje u cjenovniku.
- "... te caffe na vidikovcu staze za sunčanje...". Pokušavam skontati šta je to "vidikovac staze za sunčanje" i ne uspijevam.
- Nigdje u tekstu se ne spominje ratrak. Ima ga na fotografiji, ali druga fotografija sa neuređenom plavom stazom i tragom nekog 4x4 vozila navodi na zaključak da ga nema, te da je staza jako blaga ako po njoj može da se vozi 4x4. Za izbor te fotografije ocjena 1. Znam da je ratrak nekad bio tamo.

Sve ovo sam napisao sa ciljem da se shvati važnost izbora riječi i fotografija, ako se želi privući gost. Gosta je teško dovesti, ali ga je lako otjerati.
     STEKAN   na forumu


NAZAD

HOME