Ski  BiH - federacija

ROSTOVO - Bugojno

 

ROSTOVO pored Bugojna.

     Ski centar 12 km udaljen od Bugojna. Nalazi se na preko 1.000 m/nv. Od olimpijske 1984 godine, Rostovo postaje pravi rekreacioni centar sa svim pratećim sadržajima.
     Ski staze su uređene, a noću osvetljene. Smeštene su na livadama na kojima nema kamenja. To omogućuje skijanje i na minimalnim visinama snega, bez opasnosti od povreda ili oštećenja skija.

 

     Novembar 2006
     Stajalište na Rostovu nalazi se na nadmorskoj visini između 1020 i 1125 metara, ima dvije staze, jednu od 500, a drugu od 725 metara. U toku je i rekonstrukcija dvaju ski-liftova, koji su do sada imali kapacitet 1500 skijaša na sat, a nakon obnove to će biti povećano na 2000. Usto, novi vlasnici planiraju jedne od idućih sezona izgraditi i topove za snijeg te klizalište.  
     Detaljnije  > > > 

 


Sportsko-rekreacioni centar SKI ROSTOVO egzistira od 1984. godine, a napravljen je u funkciji razvoja zimskog turizma za ZOI (Zimske Olimpijske Igre) 1984. godine u Sarajevu, te je ujedno i prvi zimsko-rekreativni centar na prostoru opštine Bugojno.

Kompleks sportsko-rekreacionog centra SKI ROSTOVO Bugojno je kompletno adaptiran i renoviran 2006. godine sa svim pratecim sadržajima (ski lift ROSTOVO 1-blaži dužine 500m , te ski lift ROSTOVO 2 oštriji - 800 m, uz nocno skijanje i pratecim sadržajima vracen je svojoj svrsi na evropskom nivou.

SKI CENTAR ROSTOVO se nalazi na nadmorskoj visini od 1165 m. Udaljen je od Bugojna 12 km na magistralnom putu Bugojno - Novi Travnik, u pravcu Sarajeva. Od Splita je udaljen 160 km. Objekat je raden u planinskom stilu, kao i kompletan enterijer (sobe, restoran, cafe bar).  Smještaj u našem hotelu podliježe visokim standardima evropskog nivoa koji Vam pruža maksimalnu udobnost. Zbog svoje nadmorske visine predstavlja idealan izbor za smještaj sportskih ekipa prilikom visinskih priprema. Cjelovitost ponude zaokružuje iskusno i srdacno osoblje.

Hotel sa 3 zvijezde je kapaciteta 45 ležaja. Od sadržaja koje hotel nudi treba izdvojiti restoran kapaciteta 300 mjesta, caffe bar, zimsku baštu sa pogledom na dvije SKI STAZE, zimsko ognjište, fitnes, saunu, kasino... Hotel posjeduje vlastitu skijašnicu kapaciteta 250 pari skija, kao i pratecu opremu, te vlastiti servis za popravak skija, ski-školu koju vode profesionalni instruktori. SKI CENTAR posjeduje veliki lift dužine 800 m (SIDRO), mali lift dužine 500 m (SIDRO) pogodni za rekreativno skijanje. SKI staza je u potpunosti travnata, tako da je minimalna mogucnost povreda ili oštecenja skija. Kapacitet liftova je 1500 skijaša na sat.

Cene 2007:
Polupansion - 57 KM po osobi (29 €) 
SKIJANJE - cijena jednodnevne karte za odrasle - 15 KM (8 €)

SKIJANJE - cijena jednodnevne karte za djecu - 10 KM (5 €)
NOCNO SKIJANJE - (18-22h) - 10 KM (5 €)
SKIJANJE - sedmodnevna karta za odrasle - 70 KM (36 €)
SKIJANJE - sedmodnevna karta za djecu - 50 KM (26 €)
SEZONSKA KARTA - 250 KM
RENTAL SKIJA - NOVA KARVING SKIJA - 20 KM po danu + BONUS

RENTAL POLOVNIH SKIJA - 15 KM po danu + BONUS

 

http://www.ski-rostovo.com/


NAZAD

HOME