Ski Francuska

VAL CENIS     Preuzmite mapu u PDF formatu....

Val cenis (FRA) sada sa 125 km staza
     09.09.2008. : Francuski ski centar Val Cenis je već poznat u našem okruženju. Prošle godine ga je posetilo na stotine skijaša samo iz Srbije. Sve njih kao i one koiji planiraju da posete ovaj ski centar svakako će obradovati vest da su izgrađene nove dve žičare. One povezuju skijalište Val Cenis sa skijalištem iznad mesta Termignon čime je je ukupna dužina staza sa dosadašnjih 80 povećana na 125 km.
     Inače skijalište se prostire od 1300 do 2800 m/nv sa 1500m visinske razlike, sa 56 staza od kojih su 5 crnih i 23 crvene. Postavljeno je 27 različitih ski instalacija od gondola do ski liftova...

     VAL CENIS - U delu doline Maurienne, gde se prepliću tradicija, spomeničko nasleđe i sport, u podnožju alpskog prevoja Mont Cenis (2.083 m/nv), nalazi skijaški prostor Val Cenis, nedaleko je od italijanske granice i tunela Frejus, a u okviru Nacionalnog parka Vanoise. Sve staze se nalaze u autentičnom ambijentu netaknute prirode.
     Val Cenis čine dva naselja, Lanslebours na 1.400 m/nv, i Lanslevillard na 1.460 m/nv, međusobno udaljena oko 3 km i povezana više puta u toku dana besplatnom autobuskom linijom.
     Skijaški tereni se pružeju iznad oba naselja, sve do 2.800 m/nv, što čini visinsku razliku od 1.400 m.
     43 uređene staze ukupne dužine 110 km, povezuje 19 žičara, a 84 snežna topa proizvode veštački sneg na mestima gde je to potrebno, uz garanciju kvalitetnog skijanja tokom čitave sezone.
     Pristupačne cene smeštaja i ski pass-a, vanpansionskih usluga, kao i visoki kvalitet i atraktivnost staza, obezbeđuju vrhunski užitak u pravom alpskom ambijentu. Prateće manifestacije, dnevna i večarnja animacija, kao i dva otvorena klizališta i sportski centar sa zatvorenim bazenom samo dopunjuju ionako kvalitetnu ponudu ovog ski centra.
     Preporučujemo ga porodicama, ali i zahtevnim skijašima i borderima.

     Apartmani iz naše ponude se nalaze u oba mesta koja čine Val Cenis, u nekoliko apartmanskih zgrada koji se nalaze do 80 - 300 m od najbliže zičare i strukture od dvokrevetnih studia do do višeprostornih apartmana za 8-10 osoba. Svi apartmani su kompletno opremljeni za predviđeni broj osoba, većina ima TV i balkon, a veći apartmani i mašinu za pranje sudova. Minimalna površina je 14 m2 za dvokrevetni studio 2*, a adekvatno veća za ostale tipove studia i apartmana.

Apartmani Valmonts de Val Cenis.
     Apartmanski kompleks se sastoji od pet međusobno povezanih chaleta koji se nalaze neposredno uz skijašku stazu. Do najbliže žičare se spuštate oko 300m stazom koja prolazi pored zgrade, a skijanje završavate ispred svog apartmana. Do centra Lanslebourg-a, prodavnica, kafića i restorana ima oko 350 metara. Iz centra polazi i autobus do Lanslevillard-a.
     U ponudi su dvoprostorni apartmani za 4 osobe i troprostorni apartmani za 6 osoba, kompletno i savremeno opremljeni za predvićeni broj osoba.
     U okviru kompleksa se nalazi tursko kupatilo, sauna i zatvoreni bazen sa toplom vodom (i pogledom na ski stazu.
     Kvalitetan smeštaj i oprema apartmana, kao i izuzetno dobar položaj čine ovaj kompleks vrlo popularnim i možda najbolje prodavanim objektom u Val Cenis-u.


Mapa skijališta i mape naselja - Klikni za veće slike!
     
Skijalište                                 Val Cenis Lanslebourg            Val Cenis Lanslevilard

SKIJALIŠTE u brojkama
- 1 500 m nadmorske visine (1 300 m - 2 800 m)
- 125 km skijaških staza
- 172 topova za zasnježivanje
- 56 staza, uključujući 10 zelenih, 18 plavih, 23 crvenih, 5 crnih
- 27 žičara uključujući 2 gondole, 5 sjedežnica isklopivih, 9 sedežnica, 11 ski liftova
- 27 km staza za skijaško trčanje - besplatno.

 


Video prezentacija Val Cenis-a

 
Découvrez Val Cenis Vanoise !
Uploaded by valcenisvanoise. -
Exotic and entertaining travel videos.


NAZAD