KOPAONIK - Ski mapa za zimu 2007/2008

 

Javno Preduzeće Skijališta Srbije se u cilju adekvatne prezentacije našeg najveceg ski centra i težnje da ga u svim vidovima ućini svetskim, prihvatilo jednog veoma nezahvalnog posla – izrade detaljne mape ski centra KOPAONIK!
Da bi se jedan ovakav poduhvat izveo na pravi naćin, potrebno je angažovati ozbiljne resurse, koji bi omogućili zimsko fotografisanje skijališta iz vazduha, u adekvatnim vremenskim uslovima i sa velike visine, posebnim kamerama za fotografiju visoke rezolucije.
Međutim, obzirom na situaciju i uslove za letenje domaćih aviona u predelu Kopaonika i granice sa Kosovom, morali smo da se opredelimo za izradu mape na osnovu satelitskog snimka.

Mapa je postavljena u pravcu jug - sever, i to je prema našoj oceni najadekvatnija pozicija koja svakako daje najbolju sliku skijališta sa stanovišta posmatrača – gosta ski centra. Reljef je ponegde blago naglašen, radi jasnijeg sagledavanja položaja staza i pozicije vrhova.

Skijalište Kopaonik je u velikoj meri razuđeno, te je i mapa morala da pokrije relativno veliku površinu, da bi se pravilno prikazao odnos i rastojanje izmedu staza.

Prvi put, mapirane su i sve vezne staze, što će nadamo se olakšati snalaženje i povećati uživanje u skijanju posetilaca koji ne poznaju sve tajne ove planine.

      Preuzeto sa internet sajta: JP Skijališta Srbije

 

Pogledajte mapu u formatu 2600x2104  >>>  


NAZAD