KOPAONIK

Ski i planinarske mape Kopaonika

 

 • Mapa pripremljena za zimu 2010/11 
       MK Komerc je pre Javnog preduzeća "Skijališta Srbije" počeo da distribuira novu verziju ski mape Kopaonika za sezonu 2011. na kojoj su obuhvaćene novoizgradjene zičare i ski staze. Na mapi su obeležene i sve staze na kojima se radi zasnežavanje. Upoređujući sa mapom Master plana, čini se da položaj nove četvorosed žičare Krst nije dobro unet. (27.09.2010.)
      Pogledajte novu mapu . . .

 

 • Mapa iz Master plana Kopaonik 2010 
      Predstavljajući Master plan, ministar Mlađan Dinkić je rekao da su najvažnije investicije u infrastrukturu, zbog čega je izabran koncept po kojem kao suinvestitori mogu da se pojave i privatnici. Samo za projekt snabdevanja pijaćom vodom i preradu otpadnih voda predviđeno je 700 miliona dinara. Ove godine biće završena dokumentacija, a izgradnja je planirana za 2011. godinu.
       Detaljnije...

 

 • Mapa pripremljena za zimu 2009/10 
       JP "Skijališta Srbije" je na sajmu Expo-zim 2009. predstavio novu ski mapu Kopaonika. Ucrtane su nove staze na Gobelji kao i nova staza na Marinim vodama, nove oznake staza, oznacene su staze pokrivene veštačkim osnežavanjem, a takodje i polozaj važnih objekata na Kopaoniku.
      Pogledajte novu mapu . . .

 

 • Mapa pripremljena za zimu 2007/08 
       Mapa je postavljena u pravcu jug - sever, i to je pozicija koja svakako daje najbolju sliku skijališta sa stanovišta posmatrača – gosta ski centra. Reljef je ponegde blago naglašen, radi jasnijeg sagledavanja položaja staza i pozicije vrhova.
       Skijalište Kopaonik je u velikoj meri razuđeno, te je i mapa morala da pokrije relativno veliku površinu, da bi se pravilno prikazao odnos i rastojanje izmedu staza.
      
  Prvi put, mapirane su i sve vezne staze, što će olakšati snalaženje i povećati uživanje u skijanju posetilaca koji ne poznaju sve tajne ove planine.

 

 • Stara mapa iz 1960 i neke .. 
  Daljine su uglavnom izražene u časovima hoda potrebnim za uspon; za silazak se računa trećina vremena manje. Od žel.st. Rudnica konjskom stazom preko Kalajevca 5 časova hoda, ...

 

 

 • Ski Mapa 1 
  Novija mapa skijališta Kopaonik, koja egzistira oko 10 godina. Tu su i karakteristike svih staza i žičara.

 

 
 • Ski Mapa 2 
  Pogled sa severa (vrh Gobelja) prema Pančićevom vrhu. Jedna od prvih mapa skijališta Kopaonik.

  

 • Ski Mapa 3  
  Starija ski mapa 
  Pogled sa Pančićevog vrha
  .

 

  

   

 • Planinarska mapa  
  Planinarska karta Ravnog Kopaonika iz 1988. god. Na ovoj mapi se može videti pravi položaj žičara.

   

  

  

 • Kompletna planinarsko turistička karta


Istočno i centralno skijalište Kopaonika.


Zapadno  i južno skijalište.


Mapa turističkog centra


Ovo je najnovija mapa u izdanju: GEOKARTE-Beograd i Nacionalnog parka Kopaonik.
Možete je nabaviti u knjižarama i kod izdavača.

 


NAZAD

HOME