S k i    I T A L I J A

 

     Italija je država smještena na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru. Jedinu kopnenu granicu ima na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom, Švicarskom, Austrijom i Slovenijom.

    Skijališta u Italiji smještena su u njezinom sjevernom, alpskom dijelu, relativno blizu granice sa Francuskom, Švicarskom, Austrijom i Slovenijom.

     Na granici s Francuskom nalaze se  Sestriere (400 km staza) i Courmayeur (100 km), na granici sa Švicarskom Livigno (110 km staza, bescarinska zona ) Regija Adamello Brenta (340 km staza, s Madonnom di Campiglio)

    Ne može se propustiti područje Dolomiti Superski koji uključuje skijališta kao što su Kronplatza, mondene Cortine d'Ampezzo, Sella Ronde sa svoje četiri doline (Val di Fassa, Val Gardena, Alta Badia i Arabba) ili Civette. Jedan skipass pokriva 12 vrhunskih skijališta i više od 1220 km staza.

     Skijališta se u Italiji dižu do nekih 2300 m/nv u Dolomiti Superski području ili 2800 m/nv na skijalištima blizu Francuske.

 


FILIP TRAVEL
Beograd, Beogradska 60
reservation@filip.rs
tel. 011/ 2424 980   fax: 011/
2424 990

Eurojet - travel company "EUROJET" travel company
Beograd, Vuka Karadžića br.9,
office@eurojet.rs
tel. 011/ 3284 383     fax. 011/ 3284 393

Dolomiti    

Passo Tonale
Trentino, Lombardia, Italia

 
Livigno  
Bormio
DETALJNIJE...
 
 
 
 
     


 

 


Madonna di Campiglio
     Madonna di Campiglio Elitno odredište “kraljevske prošlosti” smestilo se u dolini Rendenda na 1514 m nadmorske visine, u podnožju masiva Adamello-Brenta. Bogato stogodišnjom borovom šumom, nekada je bilo lovište Habzburgovaca. Sin hazburškog cara pretvorio je selo u važno turističko središte, koje je postalo poznato u celom svetu. Bogat izbor zabave i noćnog života, uz oko 90 kilometara perfektnih staza Madonnu čini najomiljenijim sastajalištem milanskog i svetskog jet-seta.


CORTINA D'AMPEZZO

Na prostranoj i sunčanoj dolini Ampezzo, usred spektakularnog dolomitskog pejzaža, na visini od 1224 m, uzdiže se Cortina d‘Ampezzo - jedan od najprestižnijih svetskih ski centara, domaćin Zimskih Olimpijskih igara 1956. Ovaj ski centar, koji najčešće porede sa St. Moritzom, ima tri glavne ski oblasti i uključen je u čuveni dolomitski super skipas. Za razliku od mnogih drugih, ovo je klasični italijanski centar i predstavlja raj za skijanje i druge zimske sportove.

     Skijanje u Kortini je drugačije od mnogih centara u Dolomitima. Čuveni planinski jaz i kose strane spuštaju se pravo na ravne i uske doline, što omogućava skijanje kako početnicima, tako i vrhunskim skijašima. Kortinin slikovit pejzaž uokviren je masivnim planinskim lancima: na istoku leži povezana oblast formirana planinama Cristallo i Faloria, na zapadu Tofana. Pocol i Socrepes formiraju drugu oblast, kojoj se može prići iz grada. Dalje prema zapadu, pruža se Falzarego, oblasti Cinque Torri i Lagazuoi. Skijaši mogu da izaberu pet različitih ski oblasti: Faloria-Tondi, Cristallo-Mietres, Tofana, Socrepes-Pocol, i Falzarego-Cinque-Torri.

     Svih pet oblasti je povezano ski liftovima i busevima. 140 km staza zadovoljiće sve skijaše, od najlakših za početnike, do teških za iskusne skijaše. Pored izobilja sportskih aktivnosti, Kortina ima odličan izbor prodavnica, gastronomske specijalitete, zabavu, velike kulturne događaje: kombinacija koja ovo mesto čini omiljenom destinacijom turista širom sveta.
 

Marilleva / Pincolo

     Marilleva Kombinacija tipičnog Italijanskog alpskog sela i vrhunskog mondenskog skijališta, povezana sa Folagrida i Madonna di Campiglio. Na 120 km prelepih padina između Brenta Dolomita i Ortes Cevedale Alpe. Donji deo Marilleve se nalazi na 900 mnv, smešten u podnožju doline u blizini grada Mezzana, dok se gornji deo nalazi na 1400 mnv, odakle svi liftovi vode na skijališta Madonne i Folagride. Odličnu komunikaciju između ova dva dela garantuje 12-est High Speed gondola. Direktno sa recepcije na stazu. Restorani, kafeterije, barovi i sve ono što je potrebno za “Apre ski”, kada tome pridodamo odličan servis i uslugu, odmor će vam ostati u lepom sećanju.

     Pinzolo na nadmorskoj visini od 785 m, iznad Val Renden-a, okružen planinskim masivima Brenta, Adamello i Presanella nalazi se Pinzolo. Ski regija ima veliki broj dobro održavanih staza, koje opslužuju moderni kompleksi 80-tak žičara. Staze su između medium i teških, ali postoji dovoljan broj staza pogodnih kako za slabije skijaše, tako i za početnike. Grad pruža mogućnosti kompletnog zimskog turizma, brojne aktivnosti poput  “ciaspole”  izleta na saonicama koji vuku psi, jahanja konja, klizanje, hokej...

 


PLAN DE CORONES / KRONPLATZ

Kronplatz skijalište se prostire  celom površinom istoimene planine u samom središtu regije Dolomiti Superski. Nalazi se na nadmorskoj visini od 975 m, a najviπi vrh doseže do 2275 m. Ukupna dužina staza koje su opremljene i topovima za
veštački sneg je 90 km: 13 km srednje teških, 17 km teških i 60 km lakih staza. Centar raspolaže sa 14 gondola, 6 sedežnica I 8 ski liftova.

RISCONE je mali gradić koji se nalazi u podnožju planine. Odavde počine gondola duga 4 km koja vodi do vrha planine. Blizina grada Brunika sa velikim brojem restorana, kafića, prodavnica i barova čine ovo mesto idealnim za odmor.

Schonblick 4*
Riscone
Lokacija: Smešten u podnožju planine jedan je od najluksuznijih hotela ove regije. Do gondole udaljene 700 m od hotela organizovan je prevoz shutle bus-om.
Sobe: sve sobe imaju kupatilo (tuš WC),fen, TV sa satelitski programom, telefon i sef.
Hotelski sadržaj: Pored glavnom restorana, hotel ima lobi bar i vinski podrum. U sastavu hotela je  “spa centar” sa bazenom, finskom saunom, parnim kupatilom i prostorijom za masažu. Od ostalih sadržaja hotel ima garažu, skijašnicu, biblioteku i igraonicu.
Tel: +39 47 45 41 777
www.schoenblick.it

   

Tannenhof 3*
Riscone
Lokacija: Ovaj prijatan porodičan hotel, nalazi se pored hotela Schonblick. Do gondole, udaljene 650 m, organizovan je prevoz shutle busom.
Sobe: Sve sobe imaju kupatilo (tuš/wc), fen, TV sa satelitskim programom, telefon, sef i balkon.
Hotelski sadržaj: Pored restorana i bara, hotel ima “spa centar” sa saunom, đakuzijem i masažom. Hotel ima skijašnicu, a parking se nalazi ispred hotela.
Tel: +39 47 45 48 187
www.highlight-hotels.com

 
 

 


  Piancavallo

Piancavallo je jedno od pet malih italijanskih skijališta (Piancavallo, Forni di Sopra, Zoncolan, Tarvisio, Sella Nevea) smeštenih u pokrajini Friuli-Venezia-Giulia. Prostire se na nadmorskim visini od 1300m-1850m i ima ukupno 18km uređenih staza od kojih je 11km lakih, 6km srednjih i 1km crnih staza. Centar raspolaže sa 4 sedežnice i 12 ski liftova čiji je kapacitet oko 6.000 skijaša na sat. Staze su pokrivene topovima za veštački sneg, tako da je skijanje zagarantovano preko cele sezone. Ovo izuzetno gostoljubivo mesto nudi i druge raznovrsne aktivnosti kao što su sankanje, klizanje, hokej, škole skijanja, prodavnice, kafiće i restorane.

Pristup/udaljenost: Beograd - Zagreb - Ljubljana - Fernetiči – Palmanova- Pordenone  - Aviano - Piancavallo   760 km

ANTARES 4*
Lokacija: Smešten u mirnom delu, udaljen 200 m od skijališta, u blizini dečijeg snežnog parka, staze za sankanje i klizališta.
Sobe: Sve sobe imaju kupatilo (tuš/wc), TV sa satelitskim programom, radio, telefon, mini bar i balkon.
Hotelski sadržaj: Pored restorana hotel ima bar, disko klub, igraonicu za decu i bilijar. Gosti hotela mogu da koriste „spa centar“ koji ima saunu, parno kupatilo i đakuzi. Od ostalih sadržaja hotel ima skijašnicu, parking i garažu.
Tel: +34 0434 655 265
www.antarespiancavallo.it


   


 

 


Ski Italija - 2004
Ski Italija - 2005
Ski Italija - 2006


Potrebna dokumentacija za dobijanje italijanske vize:

- Potrebna dokumentacija za dobijanje italijanske vize:
- Formular zahteva za vizu popunjen štampanim slovima latinice
- 1 fotografija pasoškog formata
- Pasoš koji mora da važi jos najmanje 3 meseca od datuma isticanja vize i fotokopija pasoša i svih stranica na kojima se nalazedosadašnje vize i pečati
- Fotokopija kreditne kartice ili gotovina na uvid ( iznos zavisi od dužine boravka u Italiji )
- Međunarodno zdravstveno osiguranje ( obezbeđuje se u agenciji )
Uz gore navedeno treba priložiti sledeću dokumentaciju u originalu i po jednu fotokopiju :
Dokumentacija kojom se dokazuje zanimanje :
    
a) Za stalno zaposlene : Potvrda o zaposlenju na memorandumu preduzeca na kojoj mora biti naveden datum zasnivanja radnog odnosa, radno mesto , mesečna primanja i rešenje o godišnjem odmoru u periodu u kom je tražena viza ( ili rešernje o korišćenju slobodnih dana ), radna i zdravstvena knjižica, obrasci M1-M2, uverenje o upisu u matičnu evidenciju Rebubličkog PIO
    b) Za vlasnike preduzeća ili samostalne delatnosti i poljoprivrednike : registracija preduzeća ili delatnosti, izvodi sa računa preduzeća ( delatnosti ) - najmanje po tri izvoda za poslednja tri meseca, zdravstvena knjižica
     c ) Za penzionere : Rešenje o penziji , poslednji ček i zdravstvena knjižica
     d)Za učcenike i studente: Potvrda iz škole ili fakulteta, đačka knjižica ili index i zdravstvena knjižica (z a studente koji nemaju pečatirane ocene potrebna je i potvrda o položenim ispitima), izvod iz matične knjige rođenih i dokumentacija o zanimanju oba roditelja ( ista dokumentacija kao pod tačkama a , b ili c )
     Napomena : Za maloletna lica koja ne putuju sa oba roditelja neophodna je pismena izjava saglasnosti za putovanje oba roditelja . Formu izjave možete naći na internet stranama Ambasade Italije www.italy.org.yu .

Stranke same zakazuju i predaju dokumenata ambasadi. Zakazivanje se moze obaviti telefonom.

Italija je država smještena na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru. Jedinu kopnenu granicu ima na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom, Švicarskom, Austrijom i Slovenijom.

    Skijališta u Italiji smještena su u njezinom sjevernom, alpskom dijelu, relativno blizu granice sa Francuskom, Švicarskom, Austrijom i Slovenijom.

     Na granici s Francuskom nalaze se  Sestriere (400 km staza) i Courmayeur (100 km), na granici sa Švicarskom Livigno (110 km staza, bescarinska zona ) Regija Adamello Brenta (340 km staza, s Madonnom di Campiglio)

    Ne može se propustiti područje Dolomiti Superski koji uključuje skijališta kao što su Kronplatza, mondene Cortine d'Ampezzo, Sella Ronde sa svoje četiri doline (Val di Fassa, Val Gardena, Alta Badia i Arabba) ili Civette. Jedan skipass pokriva 12 vrhunskih skijališta i više od 1220 km staza.

Skijališta se u Italiji dižu do nekih 2300 m/nv u Dolomiti Superski području ili 2800 m/nv na skijalištima blizu Francuske.


NAZAD