SKI REPORTAŽE

Vaše kompletne priče o boravku u nekom ski centru

Svoje reportaže
pošaljite na mail admin@skijanje.rs


 

         Reportaža: Forum sajta - farmaceut i Panzer
 

07. Decembar 2010.  Austrija:  Nassfeld (AUS) - Prvi dan rada skijalista



Evo svjeze informacije iz Nassfelda, 04.12.2010.

Prvi dan sezone, nekako mi se posrecilo da se zateknem tamo (sto mi je i prvi put).
Radilo je oko 50% staza, (nazalost nisu radili liftovi prema Troghohe kao ni Carnia staza koju sam zeljeo vidjeti), ali ipak sasvim dovoljno da se "ne ponovimo" cijeli dan.
Zbog obimne kolicine svjezeg snijega koji je padao cijelu noc i prije podne, staze su bile dosta mekane i slabije uredjene za austrijske standarde, ali sve u svemu podnosnjivo. (pogotovo za 17 Eur koliko je kostao cjelodnevni skipass na dan otvaranja...)

Spavali smo u Kranjskoj Gori (gdje smo takodje odskijali sutradan, po puno boljem vremenu), te nam je do Nassfelda trebalo oko 45 min voznje, preko Tarvisia. Inace, ovo mi se cini kao ekstra kombinacija, jer smo u Kranjskoj Gori naisli na dosta povoljnije cijene u odnosu na Austriu, i to u dobrom smjestaju, a lako su dostupna skijalista Tarvisio, Nassfield, Gerlitzen... a ni Kranjska Gora nije za potcjeniti ako se ne da vozati....

Iako je dan i noc prije bilo lose vrijeme, sa obimnim snjeznim padavinama, prilazi skijalistu su bili besprjekorno ocisceni, osim dionice od slovenacke granice do Tarvisia, gdje se Talijani nisu bas do kraja potrudili.

Sve u svemu, lijep vikend. Sto se tice skijasa, mislim da svaki drugi covijek govori na nekom ex-yu jeziku

Definitivno ekstra skijaliste, vjerovarno ovim nasim prostorima najpristupacnije mjesto za sa 100 km + staza. Od Banja Luke 5 do 6 sati voznje zavisno od rute.


Evo par slika, nisu nesto, ali za prvu pomoc.

farmaceut - na Forumu

 


  Nassfeld 04.12.2010. - foto "farmaceut - na Forumu"




 


Kranjska gora 05.12.2010.

 

=================================

Bio sam za vikend - prvi dan (subota, 04.12) malo lošije staze, nisu ih stigli utabati dovoljno, ali ipak sasvim dovoljno za 50km i upalu mišića.
Ski pas - 19 €
Drugi dan - razvaljivanje, staze puno bolje, skoro sasvim sunčano, malo vjetrovito. Masu skijaša, čini mi se najviše sa ex-yu prostora. Dio prema Troghoheu opet nije radio, pa samim tim ni Carnia, ali je dio na Gartnerkofelu bio super.
Za otvaranje sezone i više nego dobro. U nedelju popodne staze su na nekim mjestima malo progledale, ali topovi konstantno rade.

Panzer - na Forumu
 


 


Klikni za veću sliku

 

 

 


NAZAD