SKI REPORTA瓻

Va筫 kompletne pri鑕 o boravku u nekom ski centru, skijanju, ski de筧vanju

Svoje reporta緀
po筧ljite na mail admin@skijanje.rs


   28. Februar 2011 Srbija Beogradski snoubord street session iz ugla Vlade (Studio Frame)

     
Reporta綼, ljubazno规u sajta: Boardshop.rs
      

     Budim se, i razmi筶jam kako taj dan imam neki ru鑑k, i sastanak sa Vuletom iz Rope-a povodom snimanja novog Rope skateboard filma. To razmi筶janje mi je prekinuo Dule iz Burna da mi ka緀 da dolaze Miljan i Chez sa Kopa da voze street mesta po Beogradu, i da me pita da li bi fotkao to i snimao. Nakon kra鎒g razmi筶janja pristao sam. Prvo je sledio ru鑑k, a zatim i sastanak. Nakon toga sam se dogovorio da se nadjem sa njima na Ta筸ajdanu u 19h.
 

 

 

     Le规e

Pored njih tu je bio i Slavi筧 koji je predlo緄o da odemo do Vi筺ji鑛e Banje, na Le规e (groblje) jer je tamo video neke dobre rejlove. Penjemo se na Le规e, i provaljujemo da je tamo napadalo jedno 30 cm snega, i da je temperatura oko -10c.

 


chazz, lesce

 

Le规e je ina鑕 najvi筰 vhr Beograda. Prvo 箃o smo videli je bio gelendar sa 4 kinka du緄ne jedno 15 metara, gde je Miljan poku筧vao da skine boardslide, dok su se Chez i lopata dru緄li na 20ak metara odatle prave鎖 zajedno neki kiker pored gelendera i ogromnog gepa ispod.
 


lesce rail


Nakon par poku筧ja Miljana da izvozi ceo taj ogromni rail sa milion kinkova, rasveta tog raila nam odlazi, jer je Slavi筧 morao da uzme kola cija su svetla bila uperena u taj rail koji je Miljan radio, pa smo ga ostavili za kasnije, i tada smo se prebacili kod Cheza da vidimo 箃a je on naumio. U tom trenutku dolazi i drugi deo ekipe (Rok, njegov drug sa kamerom, i Jovan moj drugar iz Vi筺ji鑛e Banje, svi snowboarderi).
 


lesce rail i gap


     Nakon par poku筧ja da se skine Chezov plejs, Miljanu zapinje daska na gepu ispod raila i pada direkt na ki鑝u i glavu, sa 2 metra na beton. Ozbiljan pad, nakon kojeg je zadobio dobre povrede pr筶jenova i malu povredu glave, i naravno to je zna鑙o kraj vo緉je za njega.
 


miljan
 

Chez je nakon toga skinuo i taj gelender sa gepom, gde smo i zavr筰li session za to ve鑕. Odlazimo ku鎖, neki u bolovima, neki sa promrzlinama prstiju na nogama, i dogovorom da se sutra nadjemo oko 12, 1 popodne i da krenemo sa vo緉jom.

 

     Ju緉i bulevar

 

     Prvi plejs sutradan je bio ogroman gelender u Ju緉om bulevaru, ali ovog puta bez Miljana, jer nije mogao da hoda, pa je ostao ku鎖. Ekipa za taj dan je bila Dule, Chez, Slavi筧 i ja. Na tom prvom gelenderu nije bilo zaleta, pa smo morali nekako da ga izmislimo, a tu je dobro do筧o stari zamrziva koji je neko bacio pored kontejnera, na koji smo stavili merdevine koje smo pozajmili na gradili箃u pored.

 

sredjivanje spota u juznom bulevaru
 


 

 Za Slavi箄 sa skijama nije bilo dovoljno brzine, jer je zalet bi prenisko, ali smo zato mogli 箃apovima od Slavi筰nih skija da povu鑕mo Cheza koji je nakon par poku筧ja skinuo rail iz Boardslide-a. Nakon toga smo obilazili neke nove plejsove, ali su svi bili HC, a to je zna鑙lo jedan pogre筧n poku筧j, i mogli bismo odmah da vozimo i Cheza i Slavi箄 u urgentni.

 


juzni bulevar

 


juzni bilevar

 

rail u juznom bulevaru

 

     Konjarnik

 

Zato smo oti筶i do Konjarnika gde smo nai筶i na super ivicu, gde je Chezz skinuo na keca bs 50-50, bs tail press, i bs nose press. Bili smo zadovoljni sa fotkama i snimcima, ... 

 


bs_nose_press_ konjarnik

 

bs_tail_press_konjarnik
 

 

     Skejt park - Novi Beograd

 

... i re筰li smo da odemo do skateparka da probamo tamo neke trikove. U parku nismo ni箃a uspeli, jer nema dovoljno zaleta za bilo koju spravu u parku, pa nas je zato Dule odveo kao nagradu na klopu u Pizza Hut, gde se i ceo dan zavr筰o sa dve ogromne pice, par piva, i rastankom do sutra.

 

snow_park
 

fotkanje_u_snow_parku
 


pokusaj_u_skejt_parku

 


nedovoljan_zalet_skije_snow_park

 

 

     Brankov most

 

     Treceg dana sam imao opet neko snimanje ujutru, pa sam se kasnije na筧o sa Duletom, Chezom i Fikusom, gde smo zapalili na Brankov most, na ivicu preko milion stepenica. Dobro, mislim da ih je nekih 20ak i kusur. Fikus je u tada zapalio sa Slavi筼m i ekipom na neki drugi plejs, a Dule, Chez i ja smo krenuli sa fotkanjem i voznjom. Opet, zadovoljni sa fotkama i snimcima smo se uputili u Mek Donalds, gde nas je Dule opet nakrkao sa zdravom hranom, ...

 


brankov_most

 


brankov_most_milion_stepenica

 

brankov_most_bs_tail_press

 

 

     Hala Pionir

 

... i onda smo otisli do Hale Pionir da se nadjemo sa Slavi筼m, Fikusom i ostalom ekipom. Tamo su napravili kiker ispred nekih stepenica, gde na prvi pogled i nije bio neki kul plejs, ali se ispostavilo da je super za fotkanje, a i ekipa je bila skroooz gotivna, pa je i njima (voza鑙ma) bilo zanimljivije da se voze zajedno.

 

chazz_slavisa_fikus_kod_hale_pionir


Nakon toga sam imao neki dogovor da odem do kraja sa drugarom i dve neke drugarice gde smo trebali da pijemo rakiju, i ko zna 箃a bi tu moglo da se dogodi, i realno sam skroz re筰o da odem tamo, jer sam se smrzao, slinio, nije mi bilo vi筫 do fotkanja i snimanja, jer sam i ja hteo da se vozim, a nisam imao bord, ve sam samo 鑥鑑o u snegu i smrzavao se. Ipak nisam mogao da odolim ekipi, i da ih ostavim na cedilu bez i jednog zabele緀nog trika, pa sam morao da ispalim 緀nke i da odem u Banju da nastavimo sa fotkanjem i snimanjem.

 

Chazz
 

Fikus
 


Slavi筧

 

     Vi筺ji鑛a banja


Banja je to ve鑕 izgledala kao Beogradski Kopaonik. Kada smo videli sve te rejlove koji su ve bili na nizbrdicama, sa ve postoje鎖m zaletom, odlepili smo skroz, a Chez najvi筫. Kao mala deca, nismo mogli da se dogovorimo koji 鎒mo da radimo, pa je svako krenuo da pravi kiker za svoj gelender, ali smo se na kraju skupili na jednom, gde je session i krenuo.

 

 

Chezz je pobesneo sa gomilom Lip slide-ova, Fikus je skidao dosta nekih trikova na skijama koji ne znam kako se zovu, a Slavi筧 je tada skinuo svoj prvi street rail ikada. Svi smo bili sre鎛i, niko nije zaglavio na Urgentnom Centru.

 

visnjicka_banja_lip_slide

 


visnjicka_banja_slavisin_prvi_street_rail_u_zivotu

 


visnjicka_banja_fikus_neki_slajd
 

 

     Nakon 3 sata vo緉je u Banji, na 300m nadmorske visine, okon鑑li smo na trodnevni Burn Session sa fenomenalnim fotkama, jos boljim snimcima, i super drugarskoj atmosferi koja nas je pratila od prvog dana. Sutradan smo se svi razbe綼li dalje, Fikus se vratio u Kragujevac, Chezz je oti筧o nazad na Kop da radi sa Miljanom, Dule je oti筧o na after hour parti verovatno, a ja sam zapalio u Zagreb kao i Slavi筧 na otvaranje indoor skate parka.

     Hvala lepo, dovi餰nja.

     Vlada, Studio Frame.

 


vlada_u_skejt_parku

 


NAZAD