25. Zimska univerzijada 2011.

       
 

Zimska Univerzijada

Erzurum 2011. - Turska

 27.01. - 06.02.2011.


Sportisti Srbije na zimskoj Univerzijadi - Erzurum 2011 (TUR)       Izvor: Žurnal

     07.02.2011. Srbi neuspešni u Erzurumu   Specijalno za Žurnal iz Erzuruma Larisa Petrović

     Završena je 25. zimska Univerzijada. Erzurum nije bio mesto uspeha za osmoro takmičara iz Srbije. Mnogo se očekivalo od skijašice Nevene Ignjatović (na slici). I ona je želela medalju, ali kako reče, možda je baš bio problem u prevelikim očekivanjima.

     Nevena je bila 12. u superveleslalomu, 34. U veleslalomu, a slalom nije ni završila. Kad se sve sabere imala najviše uspeha u superkombinaciji, gde je u slalomu zauzela osmo, a u superveleslalomu 12. mesto, što je ukupno bilo dovoljno za devetu poziciju.
     – Sve je to rulet, moje skijanje je bilo dobro, neke greške su posledica trenutka, spleta okolnosti – objašnjavala je posle svega najveća nada Srbije na Univerzijadi u Erzurumu.

     Posle Nevene najbolje rezultate su imali snouborderi Nina Micić i Boris Judin. Oboje su stigli do osmine finala u veleslalomu, Nina je bila 14, a Boris 15.

     Filip Filipović je u snoubord krosu bio 38, a u half pajpu 27. u kvalifikacijama, a slou stajl nije ni vozio budući da je trka otkazana zbog loših vremenskih uslova.

     Univerzijada u Erzurumu je verovatno najveće razočatranje za nordijca Rejhana Šmrkovića, u sprintu slobodnim silom na 1.6 km nije prošao kvalifikacije, a trku na 30 km nije ni završio.
     Njegova sestra Belma je bila 48. U sprintu slobodnim stilom na 1.3 km, a na 15 km nije ni startovala zbog bolesti.

     Kada su biatlonci u pitanju u dohvatnoj trci na 12.5 km Nikola Jeremić i Edin Hodžić su imali po krug zaostatka iza pobednika. U sprintu na 10 km Jeremić je bio 32, a Hodžić 35. Dvojac je učestvovao i u trci na 20 km, Edin je bio 34, Nikola 39.
     – Realno bi bilo da su plasirani između 23. i 28. mesta, od toga teško da može bolje, tu smo gde smo. Jeremić je ispunio očekivanja – priča trener reprezentacije Tihomir Milosavljević.
     Uz to, reprezentacija nije bila u najjačem sastavu?
     – Treba imati u vidu i da naš najbolji takmičar Milanko Petrović, balkanski šampion, trenutno u Americi na Svetskom prvenstvu. Ali i da je tu, plasirao bi se oko 10. mesta. Bila je izuzetno jaka konkurencija, učestvovalo je 20 momaka iz Svetkog kupa. Međutim, kada se sve sabere, nismo nezadovoljni učešćem u Erzurumu. – zaključuje Milosavljević.

     RUSIMA 39 MEDALJA

     Rusija je najuspešnija nacija na Univerzijadi, sa po 14 zlatnih i srebrnih i 11 bronzanih medalja, slede je Južna Koreja sa sedam zlata, tri srebra i pet bronzi, potom Ukrajina šest zlatnih, pet srebrnih i četiri bronzana odličja.

   

Sportisti Srbije na zimskoj Univerzijadi - Erzurum 2011 (TUR)       Izvor: Zurnal

    
06.02.2011. Srbija bez medalje na Univerzijadi   Specijalno za Žurnal iz Erzuruma Larisa Petrović

     Srbija je bez medalje na 25. Zimskoj Univerzijadi u Erzurumu, a snouborder Filip Filipović nije ni odvezao trku u slopstajlu. Takmičenje je otkazano zbog jakog vetra i loših uslova na stazi.

     Čim me je ošinuo hladan vetar odmah po izlasku iz hotela Grant Hitit, u centru Erzuruma, gde sam bila smeštena prethodnih dana, trebalo je da znam šta će uslediti dalje. Ali, u početk
u nisam obratila pažnju na hladnoću, samo sam želela da budem sigurna da ću na vreme stići na Palandoken za početak kvalifikacija u sloupstajlu i navijam za Filipa koji baš i nije imao mnogo sreće ovde.

     Krenula sam, čini mi se, taman na vreme, ni prerano ni tačno u minut i stigla sam taman koji minut pre deset. Na Palandokenu je duvalo još jače nego u gradu. Znala sam još iz Filipove priče sa glavnog treninga, uoči trke, da je staza jako loša, a vreme je samo sve pogoršalo. Da se ne bih smrzavala ušla sam u šator za novinare, tražila startnu listu, i iščekivala da trka najzad počne, Filipović je trebalo da vozi drugi.

     Međutim, prvo je start pomeren za sat, pa za još sat vremena. Negde oko podne takmičari su počeli maloi da isprobavaju stazu. Bilo je nekoliko stvarno fantastičnih skokova. Ali, pošto vetar nikako nije prestajao, oko jedan su saopštili da je trka otkazana.

     Okolo su Slovenci, Hrvati, Slovaci, Rusi, svi veselo čavrljaju. A, najsimpatičnije je što svako od njih govori na svom jeziku i savršeno se razumeju. Zapravo su ono što bi sportisti i trebalo da budu, čista srca, normalni, nesputani bilo kakvim granicama.

     Iako je bio poslednji dan Univerzijade oko prevoza u Erzurumu nikad niste načisto. Tako je bilo i u nečekivano ranom povratku sa Palandokena. Mada, ne mogu da se požalim, svih ovih dana sam stvarno imala sreće. Uvek sam uspevala nekako da se snađem za prevoz, a da ne moram baš da čekam pun sat, na koliko polaze autobusi.

     Slušajući turske kolege sa televizije i ostale, čini mi se da mi je bilo dozvoljeno sve što drugima nije. Tako sam, na primer, bez problema ušla u zgradu gde su bili smešteni naši, a da me niko nije ni pitao za dnevnu propusnicu, navodno, potrebnu iz bezbednosnih razloga. Bar mi je tako rečeno kad sam doputovala u Erzurum i pitala kako mogu da dođem do tima iz Srbije.

     Štaviše, dečko, volonter, me je posle mojih silnih ispitivanja doveo pravo do naših i još pitao: „Da li sam ti još potreban?”. Pošto sam odgovorila odrično, uredno se pozdravio i otišao.

     U povratku sam želela u pres centar. To je desetak minuta vožnje od univerzitetskog sela. Opet, naravno, nisam pogodila kada ide autobus. Ali me je sreća poslužila iznova. Hokejaši Kanade su upravo bili krenuli na polufinale, nisu imali ništa protiv da pođem sa njima, pa su me usput ostavili ispred stadiona Džamal Gursel gde je glavni pres centar. A da, igrali su sa Rusima i izgubili. Iako sam im na rastanku učtivo poželela sreću i zahvalila, ipak, sam navijala za braću Ruse.

   

Sportisti Srbije na zimskoj Univerzijadi - Erzurum 2011 (TUR)       Izvor: SkiSavez.com
    
05.02.2011. Nastupi i rezultati Srpskih takmičara na Zimskoj Univerzijadi koja se od 27.01.-06.02.2011. održava u Turskom gradu Erzurum:
     - Alpsko skijanje - Nevena Ignjatović nazalost nije uspela da završi današnju slalom trku.
     - Snowboard - Filip Filipovic  juče u disciplini Half pipe, 27mesto.
     - Nordijski sportovi - Šmrković Rejhan nije završio trku na 30km. Šmrković Belma nije startovala na 15km.

  

Sportisti Srbije na zimskoj Univerzijadi - Erzurum 2011 (TUR)       Izvor: Zurnal

    
04.02.2011. Nevena se nada prvoj medalji   Specijalno za Žurnal iz Erzuruma Larisa Petrović

     Nimalo uzbudljiv dan u Erzurumu, ali zato će subota na Konakli biti prava avantura. Počinje u osam ujutru pa negde do tri popodne, ali nadajmo se da će vredeti i da će Nevena Ignjatović u slalomu doneti Srbiji prvo odličje na 25. Zimskoj Univerzijadi.

      – To je moja disciplina, tu sam najjača. Kokurencija je jaka, sve devojke su odlične. Nadam se dobrom startu, to je jako važno i dobrom rezultatu – kaže Nevena kojoj je na prethodnoj Univerzijadi u japanskom Harbunu za dve stotinke izmakla bronzana medalja.

     Miran i snežan dan u Erzurumu, popodne je čak i sunce malo ogrejalo. Naših nije bilo na takmčenju pa je bilo taman dovoljno vremena za razgledanje grada…

   

Sportisti Srbije na zimskoj Univerzijadi - Erzurum 2011 (TUR)       Izvor:B92

    
03.02.2011. Ignjatovićeva 34. u veleslalomu  

     Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je tek 34. mesto u veleslalomu na Zimskim univerzitetskim igrama u turskom Erzurumu. Ignjatovićeva je prethodno na Igrama osvojila 12. mesto u superveleslalomu i deveto u superkombinaciji.
     Posle prve runde srpska skijašica je imala 16. vreme, ali je u drugoj pala za čak 18 pozicija i na kraju je imala više od četiri i po sekunde zaostatka u odnosu na osvajačicu zlatne medalje Amerikanku Dženif
er Venvagner.
     Venvagnerova je trijumfovala u vremenu od 1:53.26 minuta, ispred Lucije Macoti iz Italije i Poljakinje Karoline Hrapek. Veleslalom nije bio poslednja trka za Ignjatovićeva u Erzurumu, pošto je u subotu očekuje slalom.

     Pored Ignjatovićeve, na borilište je u četvrtak izašao i srpski snouborder Filip Filipović, koji je zauzeo 34. mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi u disciplini half pajp.

   

Sportisti Srbije na zimskoj Univerzijadi - Erzurum 2011 (TUR)       Izvor: Zurnal

    
02.02.2011. Ignjatovićeva deveta   Specijalno za Žurnal iz Erzuruma Larisa Petrović

     Posle tri dana mučenja, na brdima iznad Erzuruma, završena je i Superkombinacija za dame, na 25. Zimskoj Univerzijadi. Najbolja srpska smučarka Nevena Ignjatović, zauzela je u konačnom plasmanu deveto mesto, zaostavši skoro dve sekunde za bronzanom Šarlin Vion.
     Zlato je pripalo Francuskinji Ode Agilaniju, koja je bila najbrža na jučerašnjem superdžiju, srebrnom medaljom okitila se Amerikanka Erika Gent, a slavlje trikolora upotpunila je spomenuta Vion. Nevena je u superveleslalomu imala tek trinaesto vreme, što joj je sa osmim rezultatom iz slaloma, u konačnom zbiru Superkombinacije donelo deveto mesto.
     – Mogu ja još bolje – reče nam juče raspoložena Nevena, nasmejana u trenutku kad smo je zaustavili u univerzitetskom selu. – Mogla sam i bolje, dobro sam krenula, ali u srednjem delu staze loše sam ušla u jednu kapiju, kobnu mnogim devojkama na ovoj trci. Doduše, bila je i specifična postavka staze, a znate da je napravljena promenu u programu. Nikada se u Superkombinaciji ne vozi prvo slalom, a onda superveleslalom, ali ovde je sve ispalo naopako, zbog vremenskih neprilika – priča Nevena.

Alpsko skijanje,
     Superkombinacija (žene): 1. Ode Agilaniju (Francuska) 1:52.00 minuta (46.83 slalom + 1:05.17 superdži), 2. Erika Gent (SAD) 1:52.31 (46.39 + 1:05.92), 3. Šarlin Vion (Francuska) 1:52.78 (46.45 + 1:06.33)… 9. Nevena Ignjatović (Srbija) 1:54.65 (47.55 + 1:07.10)…

   

Sportisti Srbije na zimskoj Univerzijadi - Erzurum 2011 (TUR)       Izvor: Zurnal

    
01.02.2011. Sa osmog mesta u slalomu, Ignjatovićeva iščekuje superdži u Superkombinaciji. Nevena Ignjatović (20), trenutno najbolja srpska smučarka, zauzima osmo mesto posle slalomske trke za Superkombinaciju, a uoči superveleslaloma, na 25. Zimskoj Univerzijadi u Erzurumu.
     Sa startnim brojem četiri, Srpkinja je na stazi Konakli provela 47 sekundi i 55 stotinki, zaostavši za najbržom Slovakinjom Lukačovom dve sekunde i 13 stotinki.
     – Previše, ponovo nisam zadovoljna, ali moram da budem strpljiva – iskrena je Nevena bila i posle slaloma.
     – Nadam se da ću u superveleslalomu biti u prilici da napadnem neku od medalja u Superkombinaciji, mada neće biti nimalo lako. I ostale devojke su brze.
     Najpre je na programu superveleslalom za kombinaciju, posle kojeg će se podelili drugi komplet medalja u alpskim disciplinama za dame.

     Na stazi u Erzurumu su bili najbolji srpski borderi, Nina Micić i Boris Judin, koji su takmičenje u paralel veleslalomu završili u osmini finala. Nina je u kvalifikacijama zauzela 14. mesto (u konkurenciji 40 takmičarki), ali je već u narednoj rundi potpisala kapitulaciju pred Ukrajinkom Čundak, koja je bila brža u obe trke. Nina je na kraju zauzela 14. mesto.
      Judin je posle kvalifikacija zauzimao 13. mesto, a onda je u prvoj trci osmine finala dobio Japanca Kobajašija, da bi plasman u četvrtfinale upropastio padom na drugoj stazi i zaostatkom od skoro deset sekundi. Judin je u konačnom plasmanu bio petnaestoplasirani.

     Na stazi su juče bili i naši predstavnici u biatlonu, Nikola Jeremić i Edin Hodžić, u sprinterskoj trci na 10 kilometara. Jeremić je zauzeo 32. mesto, a Hodžić 35. u konkurenciji 51 takmičara. Nikola je za pobednikom Artemom Primom (Ukrajina) zaostao 5 minuta i 19 sekundi, uz dva promašaja (kaznena kruga), a Hodžićevo vreme bilo je sporije od najboljeg za šest minuta i 7 sekundi (5 promašaja). I jedan i drugi verovatno će izaći na start potere na 12,5 kilometara.

Alpsko skijanje,
     Slalom za kombinaciju (žene): 1. Lukačova (Slovačka) 45,42 sekundi, 2. Gent (SAD) 46,39, 3. Vion (Francuska) 46,45… 8. Ignjatović (Srbija) 47,55…

Snoubord,
     Paralel veleslalom (muškarci): 1. Sang Kjum Kim (Koreja), 2. Kislinger (Austrija), 3. Galmarini (Švajcarska)… 15. Judin (Srbija)…
     Paralel veleslalom (žene): 1. Selina Jerg (Nemačka), 2. Čundak (Ukrajina), 3. Kotnik (Slovenija)… 14. Micić (Srbija)…

Biatlon,
     Sprint 10 km (muškarci): 1. Prima (Ukrajina) 28:25,3 (0 promašaja), 2. Semenov (Ukrajina) +6,4 (0), 3. Garaničev (Rusija) +13,6 (1)… 32. Jeremić (Srbija) +5:19,5 (2)… 35. Hodžić (Srbija) +6:07,0 (5)…

   

Sportisti Srbije na zimskoj Univerzijadi - Erzurum 2011 (TUR)       Izvor: FIS
     01.02.2011. Nastupi i rezultati Srpskih takmičara na Zimskoj Univerzijadi koja se od 27.01.-06.02.2011. održava u Turskom gradu Erzurum:
     - Alpsko skijanje -
Na jučerašnjoj Superkombinaciji u ženskoj konkurenciji, reprezentativka Srbije Nevena Ignjatović je zauzela 8. mesto.  
     - Snowboard - Na skijalištu Palandoken u blizini Erzuruma gde se odrđžavaju snowboard takmičenja danas je vožen Paralel veleslalom u obe konkurencije. Nina Micić je zauzela 14. mesto, dok je Boris Judin bio 15.
     - Nordijski sportovi - na jučerašnjim trkama "potere - pursuit" naši takmiičari Šmrković Belma i Šmrković Rejhan se nisu pojavili na startu.
     - Biatlon - 10km sprint: Nikola Jeremić 32. mesto sa 4/15 promasaja.  Edin Hodžić je solidno trčao ali sa 10/15 promašaja na kraju je zauzeo 
35. mesto.

  

Sportisti Srbije na zimskoj Univerzijadi - Erzurum 2011 (TUR)       Izvor: Zurnal
     29.-30.01.2011. Počeo je alpski deo programa na 25. Zimskoj Univerzijadi. Prve su na start izašle smučarke, u disciplini superveleslalom. U konkurenciji 72 takmičarke, Nevena Ignjatović (20) je sa startnim brojem dva zauzela 12. mesto.
     Iza pobednice, Amerikanke Ketlin Hartman, naša reprezentativka je zaostala sekundu i 36 stotinki. Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je Karolina Šrapek iz Poljske, a bronza je pripala Italijanki Kjari Karatu. Pre trke Nevena je imala jedanaest FIS bodove po vrednosti, pa je ostvareni plasman očigledno bio u skladu sa njenim mogućnostima.
     – Nisam zadovoljna rezultatom, ali je ovo, nažalost, realnost – pričala je vidno utučena mlada Kragujevčanka, koja je u Erzurumu u društvu svog prvog trenera Anje Kalan. – Zbog nemara ljudi u Savezu propustila sam najvažniji deo sezone, u decembru sam odvezla samo jednu trku, a u januaru sam potpuno menjala program.
     Neveni ostaju još tri trke u Turskoj i svaka je dobra prilika za popravni:
     – Sigurno je da najviše očekujem u slalomu, disciplini koja je na programu naredne subote. Iskoristiću šansu da kroz kombinaciju i veleslalom odradim dobre treninge baš za slalomsku trku – objasnila je Ignjatovićeva.
     Već u ponedeljak Nevena ponovo izlazi na start, ali superkombinacije, koja se sastoji od superveleslaloma i slaloma. U ovoj disciplini treba očekivati da Srpkinja uđe u prvih deset i da se možda, u nekom srećnom raspletu, nada jednoj od medalja.
     Rezultati superveleslalom: 1. Katlin Hartman (SAD) 1:11.26, 2. Karolina Šrapek (Poljska) 1:11.41, 3. Kjara Karatu (Italija) 1:11.55, 4. Erika Gent (SAD) 1:11.75, 5. Ode Ožilanu (Francuska) 1:11.83… 12. Nevena Ignjatović (Srbija) 1:12.69…

     Hodžić 34, Jeremić 39
     Edin Hodžić je zauzeo 34, a Nikola Jeremić 39. mesto, u premijernoj trci biatlonaca na 20 kilometara. Hodžić je sa sedam promašaja (kaznenih minuta) za pobednikom, Rusom Aleksejom Trusovim (1 promašaj) zaostao 12 minuta i 53 sekunde, dok je Jeremić (7 promašaja) u cilju kasnio 15 minuta i 50 sekundi.

     Šmrković nije prošao kvalifikacijama
     Rejhan Šmrković (18), reprezentativac Srbije u nordijskom trčanju, nije se kvalifikovao u finalnu rundu sprinta na Univerzijadi u Erzurumu. U kvalifikacijama, na stazi dužine 1.300 metara, zauzeo 53. mesto.
     Šmrković je postigao vreme od 3:33, 2, a do plasmana među 30 najboljih, koji su kasnije učestvovali u četvrtfinalu, nedostajalo mu je 17 sekundi. U kvalifikacijama je učestvovalo 64 takmičara.

     Filipović bez druge runde
     Filip Filipović (24), reprezentativac Srbije u snoubordu, nije se kvalifikovao u drugu rundu discipline „border-kros”, na Univerzijadi u Erzurumu. U prvoj trci kvalifikacija Kragujevčanin je, u konkurenciji 48 takmičara zauzeo 38, a u drugoj 34. mesto, ali nije ostvario rezultat dovoljan za plasman u drugu rundu.

   

Sportisti Srbije na zimskoj Univerzijadi - Erzurum 2011 (TUR)       Izvor: SkiSavez.com
     2
9.-30.01.2011. Nastupi i rezultati Srpskih takmičara na Zimskoj Univerzijadi koja se od 27.01.-06.02.2011. održava u Turskom gradu Erzurum:
Alpsko skijanje - Superveleslalom: Nevena Ignjatović 12 mesto.  
Snowboard - Snowboardcross: Filip Filipović 38 mesto.
Biatlon - 20km individualno: Nikola Jeremić 39. mesto.

Nordijski sportovi - Skijaško tršanje - Sprint 1,297km Šmrković Belma 48 mesto, Šmrković Rejhan 53 mesto.

   

Svečano otvaranje zimske Univerzijade - Erzurum 2011 (TUR)       Izvor: Žurnal

     28.01.2011. Glamuroznim programom na stadionu Kemal Gursel u Erzurumu i zvanično je otvorena Zimska Univerzijada.
     Sve je počelo plesnim performansom pod nazivom „Vatra Anadolije” koga je domaćim planirao i za završno veče. „Kapije istoka” je deo programa čiji zadatak je bio da predstavi kulturne vrednosti Turske i Erzuruma, bio je to pre svega vizuelni šou sa konjima i kopljima…
    Takmičenja su već počela u hokeju na ledu.
    A, što se Srbije tiče, u Erzurumu će je predstavljati osmoro takmičara, Nevena Ignjatović (alpsko skijanje), Belma i Rejhan Šmrković (nordijsko trčanje), Nikola Jeremić i Edin Hodžić (bijatlon), Nina Micić i Boris Judin (snoubord) i Filip Filipović (snoubord, slobodni stil).
    Prvi će na skijališta u subotu nordijci Belma i Rejhan Šmrković kada je na programu 10 kilometara klasičnim stilom.
    Najviše se očekuje od dvadesetogodišnje Nevene Ignjatović kojoj je na prethodnim igrama u Harbinu za svega dve stotinke izmakla bronza.
    Jelena Lolović je i dalje najuspešnija predstavnica Srbije na Zimskim univerzitetskim igrama sa jednom zlatnom i dve srebrne medalje osvojene u Insbruku 2005. godine.
    Srpska ekspedicija u Erzurumu broji ukupno 16 članova, a predvode je predsednik Univerzitetskog saveza Srbije Nebojša Jovanović, generalni sekretar Dragoljub Bojić i član Skupštine Fahrudin Mavrić. 

   

Sportisti Srbije na zimskoj Univerzijadi - Erzurum 2011 (TUR)       Izvor: SkiSavez.com
     27.01.-06.02.2011. Turski grad Erzurum domaćin je ovogodišnje Zimske Univerzijade. U 11 zimskih sportova takmičiće se studenti iz 46 zemalja među kojima i Srbije.

U nordijskim sportovima nastupiće: Šmrković Belma i Šmrković Rejhan. Trener: Šmrkovic Adnan.

U snowboardu u alpskim disciplinama Nina Micić i Boris Judin a vodi ih Severin Pavlović. U freestyle disciplinama Filip Filipović sa trenerom Vladanom Grković.

U alpskom skijanju nastupiće Nevena Ignjatović sa trenerom Anjom Kalanj.
      

   

Sportisti Srbije na zimskoj Univerzijadi - Erzurum 2011 (TUR)       Izvor: Zurnal.rs
     27.01.-06.02.2011. Na 25. Zimskoj univerzijadi koja će od 27. januara do 2. februara biti održana u turskom gradu Erzurumu učestvovaće i osmoro srpskih studenata.

Boje naše zemlje braniće: Nevena Ignjatović (alpsko skijanje), Belma Šmrković i Rejhan Šmrković (nordijsko trčanje), Nikola Jeremić i Edin Hodžić (bijatlon), Nina Micić i Boris Judin (snoubord) i Filip Filipović (snoubord, slobodni stil).

Najviše se očekuje od Ignjatović kojoj je na prethodnim Igrama u Harbinu 2009. godine za samo dve stotinke izmakla bronzana medalja.

Naša najuspešnija takmičarka na Zimskim univerzitetskim igrama je Jelena Lolović sa tri medalje (jedna zlatna i dve srebrne) osvojene u Insbruku 2005. godine.

Sportsku delegaciju Srbije u Erzurumu predvode predsednik, odnosno generalni sekretar UŠS Nebojša Jovanović i Dragoljub Bojić.    

Reprezentativci Srbije na Zimskoj Univerzijadi Erzurum 2011 - Turska:

Nevena Ignjatović
Alpsko skijanje
Filip Filipović
Snowboard
Freestyle discipline
Nina Micić
Snowboard
Alpske discipline
Boris Judin
Snowboard
Alpske discipline
Belma Šmrković
Skijaško trčanje
Rejhan Šmrković
Skijaško trčanje
Nikola Jeremić
Biatlon
Edin Hodžić
Biatlon

                      

  


NAZAD