Prezentaciju www.skijanje.co.yu
preporučili su sledeći časopisi i redakcije.

PC-PressMamaMobilni magazinMobkomStudio b, COM
Medija centar, Svet kompjuteraNinInternet ogledalo, Mreža, Viva

 

Skijanja.rs među 50 najboljih domacih Web strana
     02.02.2009. Urednici časopisa "PC-press", uvrstili sajt Skijanje.rs u listu 50 najboljih domaćih Web prezentacija za 2008. godinu. Ovu tradicionalnu akciju časopis sprovodi još od 1977. godine, dakle od samih početaka razvoja Interneta u Srbiji.
     Sajt Skijanje.rs egzistira na internetu od 01.Februara 2000. godine i evo po treci put dobija ovo priznanje, predhodno za 2003, 2006 i sada za 2008. godinu.
     Ovome ste svakako i vi svi doprineli, pre svega svojim posetama, pisanjem poruka,
slanjem aktuelnih informacija i fotografija, nesebično deleći svoje iskustvo i znanje sa ostalima.
     Svim posetiocima sajta zahvaljujem na podršci i saradnji u ovih proteklih 9 godina.   

   


U listi 50 najboljih domaćih Web sajtova i za 2006. godinu.
     Beograd, 02.02.2007. Postovani posetioci ovog sajta. Velika mi je čast i zadovoljstvo da Vas obavestim da je sajt na kome se sada nalazite, po drugi put svrstan u listu 50 najboljih domaćih Web sajtova a prema kriterijumu uglednog beogradskog kompjuterskog časopisa PC-PRESS, i time stekao pravo da na naslovnoj strani bude postavljena PC Press-ova TOP50 markica.
     Kompletna lista je objavljena u 130. broju časopisa "PC" (februar 2007) koji je izašao pre nekoliko dana. Lista je pristupačna i na Web-u, na adresi http://www.pcpress.co.yu/top50/ .
      Napominjem da je na samom početku postojanja ovog sajta, časopis PC u svom 54. broju iz marta 2000. pisao o njemu, što je mi je u tom trenutku značilo možda više nego ovo sadasnje priznanje (pogledajte preporuke...).
     Februara 2004. godine sajt je takođe svrstan u "Top 50" za 2003.
     Svim posetiocima sajta od februara 2000. godine do danas zahvaljujem na podršci.

VIVA - Decembar 2006.
     rubrika: Zona zdravlja
     tema: Priprema za skijanje
     tekst: Skijanje na internetu
     Ako želite da u potrazi za informacijama o skijanju upotrebite savremene tehnologije, web sajt www.skijanje.co.yu je lokacija koju obavezno morate posetiti. U pitanju je najbolja, ako ne i jedina, domaća prezentacija posvećena najpopularnijem sportu na snegu.
     Osnovna starna donosi vesti o skijaškim takmičenjima kao i turističke informacije, ponajviše o cenama boravka u ski-centrima u Srbiji i okruženju. Lokacija je podeljena na više rubrika koje su pune interesantnih tema. Opisani su ski centri, zimski sportovi, a posebni deo je posvećen Olimpijskim igrama. Podaci od opšteg interesa su razvrstani u rubrike Oko skijanja, Istorija, saveti, Auto, a zaseban segment sajta je posvećen smučarima - to su tekstovi vezani za ski opremu, žičare, takmičenja, publikacije.
     Ako dizajnerski nije baš sjajan, sadržajnio je za čistu peticu (MH).

Svet kompjutera - Februar2005.
     rubrika: www vodič
     tema: Hoteli u SCG
     tekst: Veoma je teško na internetu naći kvalitetne informacije o hotelima i privatnom smeštaju kod nas. Mnogi hoteli još uvek nemaju oficijelne sajtove, a opšte informacije o destinacijama i smeštaju mogu se naći  na mnogo Web lokacija, mada su podaci često zastareli. Najopširnije podatke prezentovane na jednom mesti naćićete na sajtovima:...
     ... Za opširnije informacije o smeštaju na Kopaoniku treba otići na sajt www.skijanje.co.yu/Ski_Centri/Kopaonik/kophoteli.htm , gde se osim podataka o hotelima, apartmanima i odmaralištima mogu naći i podaci o privatnom smeštaju, planinarskim domovima i vikend naselju "Treska".
 
    
Tekst potpisala Maja Đorđević

Svet kompjutera - Decemnar 2004.
 

     Beograd, Decembar 2004.
     U specijalnom dodatku decenbarskog broja magazina Sveta kompjutera - "Inetrnet za početnike", na temu Informacije - Turizam dominantno je preporučen sajt www.skijanje.co.yu

U listi 50 najboljih domaćih Web sajtova za 2003. godinu.
     Beograd, 12.02.2004. Postovani posetioci ovog sajta. Velika mi je čast i zadovoljstvo da Vas obavestim da je sajt na kone se sada nalazite svrstan u listu 50 najboljih Web sajtova na našem jeziku a prema kriterijumu uglednog beogradskog kompjuterskog časopisa PC-PRESS, i time stekao pravo da na naslovnoj strani bude postavljena PC Press-ova TOP50 markica.
     Kompletna lista je objavljena u 97. broju časopisa "PC" (februar 2004) koji je izašao pre nekoliko dana. Lista je pristupačna i na Web-u, na adresi http://www.pcpress.co.yu/top50/ .
      Moram da napomenem da je na samom početku postojanja ovog sajta, časopis PC u svom 54. broju iz marta 2000. pisao o njemu, što je mi je u tom trenutku značilo možda više nego ovo sadasnje priznanje (pogledajte preporuke...).
      Svim posetiocima sajta od februara 2000. godine do danas zahvaljujem na podršci.

Časopis "Internet ogledalo" daje preporuku sajtu
     U Januarskom izdanju časopisa "Internet ogledalo" (br.47) u rubrici "Web panoorama" objavljen je tekst "Skijaški Web putokaz" koji počinje sledećim rečenicama:
     Pretraživanje domaćeg Weba najbolje je početi od najkvalitetnijeg portala Srbije i Crne Gore na adresi www.skijanje.co.yu. Vrlo kvalitetno urađena prezentacija sadrži osnovne podatke o tome šta vam je sve potrebno od opreme (ukoliko ste početnik), kako izabrati odgovarajuće cipele, skije, štapove i drugu opremu koja je neophodna za prijatan boravak na planini.
     Istorija skijanja i njeni početci u Srbiji i Crnoj Gori samo su deo obimne prezentacije koja sadrži kompletne podatke o skijaškoj ponudi najznačajnijih evropskih skijaških centara. Linkovi na sajtu odvešće vas do zimske turističke ponude Francuske, Italije, Švajcarske, Austrije, Turske, Rusije...
     Poseban deo Web prezentacije posvećen je zimovalištima u Srbiji i Crnoj Gori i zemljama u okruđenju.
     Časopis "Internet ogledalo" je i januara 2002. godine pisao o ovom sajtu (pogledajte preporuke...).

TV produkcija MREŽA

        Beograd, Novembar 2003. Redovno posećujem sajt (čak i tokom leta) i da me raduje da je i dalje aktuelan i maštovit, sa svim informacijama koje bi mogle zanimati ne samo one koji su fanovi skijanja. Mnogima sam ga preporučio, mislim da se već stvorio krug ljudi koji ne kreće na skijanje dok ne obrnu www.skijanje.co.yu .

         Vladan Radosavljević, Produkcijska grupa MREŽA, Beograd, Čubrina 5a


SKI magazin   Sarajevo - 20.Jun 2003

        rubrika: On line mediji
        naslov članka
: SKIJANJE NA INTERNETU
        podnaslov:  U svom domu, daleko od svih skijališta, Zoran Radulović stvara jedan od najčitanijih i najpopularnijih Internet sajtova na ovim našim prostorima. Prema ocjenama većine skijaša, riječ je o vrlo profesionalnom sajtu  «na koji se uvijek sa sigurnošću možete pozvati». Interesiralo nas je, prije svega, ko i kako stoji iza njega...
        kompletan tekst > > >


\

Nedeljnik COM  Broj 76, Utorak 21.01.2003.

rubrika: Internet vodič
tekst: Gde na skijanje?
     ... Ukoliko volite zimske sportove, sigurno ste već posle novogodišnjih praznika počeli da planirate odmor na planini.
     Pre nego što konačno odaberete mesto na kom ćete provesti zimski odmor, preporučujemo vam da "skoknete" do web sajta www.skijanje.co.yu. Ovaj YU ski portal sadrži podatke o svim ski centrima, kako kod nas taki i u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji, Slovačkoj i Hrvatskoj. Na ovom sajtu , prema rečima autora, možete naći odgovore ne "sve što ste želeli da znate o ski opremi, a niste smeli da pitate" - jer vas je bilo sramota.
     Za one iskusnije koji će se ove zime nadmetati u skijaškim disciplinama, tu je i podroban kalendar oskudnih ski takmičenja u Jugoslaviji. Spisak ski servisa olakšaće vam, s druge strane, izbor majstora kome ćete pre odlaska na skijanje poveriti svoje skije, jer su, kao što je poznato, ispravno podešeni vezovi, štoperi, valjano namazana klizna površina (u skladu sa temperaturom vazduha, vlažnošću snežmog pokrivača i fizičkim karakteristikama i zahtevima samog skijaša) i oštre kantne odlučujući preduslov za dobro ali i bezbedno skijanje.
     Ako su vasa deca prerasla stare skije i cipele, odnosno pancerice, ne morate odmah potrošiti celu platu na kupovinu njihove kompletne nove ski opreme: u tom smislu će vam dobro doći  rubrika "Mali oglasi", u okviru koje ćete naći bogatu ponudu nove, ali i očuvane polovne ski opreme, kao i savete ya dobru kupovinu.

SVET KOMPJUTERA   Januar 2003

rubrika: www vodič
tema: Zima, zima, e pa šta je ...
tekst: Iako Srbija i Crna Gora ne predstavljaju omiljena odredišta evropskih skijaša, nama su najprijemčivija. Portal www.skijanje.co.yu pravi je sajt za sve što vas interesuje u vezi sa odmorom, ako ne mislite da napuštate srpsko-crnogorski sneg.


U decembarskom broju 2002, magazin PC PRESS #84, na predposlednjoj "Vedroj strani"

Google asocjacije
Ide zima, vreme za skijanje... Ako potražite informacije o ovom sportu, Google će da vam predloži i "srodnu" aktivnost za duge zimske nići.


SVET KOMPJUTERA   Septembar 2002

rubrika: www vodič
tema: Letovanje a la Web
tekst:   ... Cene aranžmana na Kopaoniku, ali i drugim planinama možete saznati na adresi www.skijanje.co.yu; ne dajte da vas zavara ime sajta jer su cene zaista ažurne.
...


Naslovna strana broja

NIN br.2662   od  03.01.2002

Bele radosti

Skijaši uživaju, ali to uživanje je doprinos zdravlju. Istina, skijanje košta, a kolika je cena zdravlja?

      Ako planirate da zimski odmor provedete na planini, a da vam osnovni vid rekreacije bude skijanje, onda je pravo mesto za početak surfovanja relativno nova prezentacija posvećena zaljubljenicima u sportove na snegu. Na uvodnoj stranici sajta http://www.skijanje.co.yu dočekaće vas  . . .
     KOPMPETAN TEKST . . .

^ vrh strane ^


INTERNET OGLEDALO  br.24  januar 2002

rubrika: Web panorama
ilustracija: naslovna strana sajta
tekst:
     Jugoslovenski skijaški portal na adresi www.skijanje.co.yu , mesto je odakle se može započeti online pretraga informacija namenjenih onima koji vole ovaj sport. Osim podataka o zimskim centrima Jugoslavije, bivših repoblika, Rumunije, Bugarske, Češke, tu su i linkovi ka zapadno-evropskim skijalištima, takmičenjima, ski magazinima, ski servisima, . . .

^ vrh strane ^


SVET KOMPJUTERA   Januar 2002

rubrika: INTERNET@SK.CO.YU
ilustracija: banner sajta
tekst:
     Zimi se ljufi dele na one koji upražnjavaju zimske sportove i one druge koji traže alternativnu zabavu u toplim prostorijama.
     Ljubiteljima zimskih sportova preporučujemo novootvoreni sajt www.skijanje.co.yu  gde se mogu dobiti kompletne informacije o svim skijaškim centrima u Jugolsaviji i okolnim zemljama sa cenama i vrstom smeštaja, mape skijaških staza, imformacije o domaćim i međunarodnim ski takmičenjima, opremi i istoriji skijanja. Takođe sajt nudi dnevne izveštaje o visini snega, vremenskim prilikama, prohodnosti puteva, radu žičara u našim centrima.

^ vrh strane ^


    
Moja malenkost, tokom promocije sajta

MEDIJACENTAR 

18. decembar 2001 u 11 časova u prostoru Medijacentra u Beogradu održana je promocija ovog internet sajta. Uz pomoć racunara i projektotra prisutnima je predstavljen sadržaj prvog Internet sajta u Jugoslaviji koji je generalno posvećen skijanju. Promociji je prisustvovalo i nekoliko sportskih novinara.

MEDIJA CENTAR  Beograd - Izvestaji sa dogadjaja, 18. 12. 2001.
http://www.yumediacenter.com/srpski/dogadjaji/2001/12/d181201s.html

Konferencija za novinare autora veb sajta www.skijanje.co.yu .Autor Zoran Radulovic predstavio je prvi Internet sajt u Jugoslaviji, posvecen skijanju
SVE O SKIJANJU


Veb sajt www.skijanje.co.yu prvi je informator ove vrste u Jugoslaviji. Sadrzi sve teme koje se ticu skijanja i ostalih zimskih sportova, od istorije skijanja do planinske ishrane za dijabeticare i recepta kako napraviti zimski sumadijski caj.

Na sajtu se mogu naci informacije o svim ski centrima u zemlji (ukljucujuci skijalista u kojima postoji i najmanji ski-lift), specifikacije ski-liftova, aktuelne cene hotelskih aranzmana, ski-pasova i opreme, kao i pregledne mape ski staza. Sajt omogucuje i linkove sa veb sajtovima zimskih centara u Rumuniji, Bugarskoj, Makedoniji, Bosni, Hrvatskoj, Sloveniji , Austriji, Italiji i Slovackoj, kao i brojnih proizvodjaca ski-opreme.

Odeljak "Ski-info" svakodnevno izvestava o prohodnosti puteva, visini snega, oblacnosti i brzini vetra, a od velike koristi mogu biti preporuke Gorske sluzbe spasavanja i saveti AMSJ-a o potrebnim pripremama za putovanje.

Kreator sajta se pobrinuo i za fanove, pa je nekoliko stranica sajta posveceno temama kao sto su najrazlicitija takmicenja i ekstremni zimski sportovi do specijalizovanih magazina i kompjuterskih igara sa zimskim sportovima.
 

^ vrh strane ^


STUDIO - B

18. decembar 2001 u 8:30 časova, gostovao sam u Jutarnjem programu Televizije Studio-B u Beogradu. Povod je bila najavljena promocija sajta u Mediajcentru, a razgovaralo se o skijanju uopste, savetima pred prestojeću ski sezonu, o YU-SKI centrima kao i o sadržaju samog sajta.

^ vrh strane ^


MOBKOM  br.8  januar 2001

rubrika: WEB VODIČ
ilustracija:
dve slike sa stranama sajta
tekst:
     I pored toga što je ove godine zima po mnogo čemu zakasnila, sezona zimskih sportova je već uveliko počela. Pravi zaljubljenici obavljaju (ili su već obavili) poslednje pripreme pred odlazak na planike, a sa njima dolaze i nezaobilazna pitanja o tome kada i gde treba otići, koju opremu obezbediti i na mnoga druga koja se ni u kom slučaju ne smeju prevideti.
Odgovore na neka od njih moguće je naći upravo na ovoj Web adresi u okviru prve domaće Internet prezentacije namenjene isključivo zimskim sportovima. Kao što se može očekivati, njen sadržaj je najvećim delom posvećen skijanju, ali je moguće naći i korisne informacije o snowboardingu, skijaškom trečanju. itd.
      Takođe postoji mnoštvo podataka o ponudi ski centara u našoj zemlji i inostranstvu, i to kako u onim poznatim tako i omim manje afirmisanim, koji će sigurno privući prave ljubitelje snežnih sportova, jer su često mnogo interesantniji od komercijalizovanih terena. Osim toga na ovoj prezentaciji može se pronaći i saznati o istorijatu zimskih sportova kod nas i u svetu, o velikim takmičenjima, ali i pronaći linkove ka drugim prezentacijama na Internetu koje se bave ovom tematikom.
      Boravak na planini ove zime vas, po rečima autora, može bar na kratko osloboditi stresa, nezdravog okruženja i gradske buke, dok će vam Web prezentacija na ovoj adresi svakako pomoći da se za taj odmor na najbolji način pripremite.

^ vrh strane ^


MOBILNI MAGAZIN  br.14 iz febrauara 2001

rubrika: WEBOPEDIA
ilustracija: slika naslovne strane sajta
tekst:
Nema lepšeg odmora od onog zimskog na snegu! Nedelju dana boravka na planini u snežnom okruženju oslobodiće vas stresa, zagađenog vazduha, gradske buka i na najbolji način odmoriti od svakodnevnog napornog rada. Do duše, ove godine i nema baš mnogo snega, ali tu na scenu stupa Internet - na sajtu www.skijanje.co.yu ćete naći ne samo gde ima snega, već gde možete jeftino skijati, pomoć u izboru opreme, događanje iz skijaškog sporta i mnogo drugih korisnih informacija. Na sajtu su aktivni i bespaltni mali oglasi za skijašku opremu. Ili da nabavite novu opremu ili da se konačno rešite svog para skija koji samo zauzima prostor...

^ vrh strane ^


MAMA br.   decembar 2000

U okviru teksta u članku "Kako naučiti dete da skija"

^ vrh strane ^


PC Press   mart 2000

rubrika: Web vodič
ilustracija: slika naslovne strane sajta
tekst:

     Nije j kasno za odlazak na skijanje. Pre nego što krenete, dobro se pripremite: kondicija je najbolje osiguranje protiv povreda, a oprema uslov za prijatan boravak. Ako nemate opremu posetite prezentaciju Skijanje i proučite šta vam je sve potrebno i gde šta možete da kupite. Tu je i opis svih značajnih domaćih skijaških centara, uz osnove ski bontona i raspored takmičenja.


^ vrh strane ^


NAZAD