SKI REPORTAŽE

 

SBX Brezovica Cup 2011.

 

   20. Mart 2011Održano boardercross takmičenje na Brezovici

               Autor: Srđan Slavković,   za sajt Skijanje.rs

               www.sbxbrezovica.com 

U nedelju 20. marta 2011. je održano prvo boardercross takmičenje na Brezovici, SBX Brezovica Cup 2011 koje je organizovalo društvo ekstremnih sportista "Scardus". Visoki nagradni fond od 5000 evra je privukao neke od najboljih vozača boardercross-a iz regiona.

Pobednik takmičenja bio je Aljoša Stefanović iz Slovenije, drugo mesto osvojio je Miljan Bošković iz Srbije, dok je treće mesto pripalo Nikoli Vrhovecu iz Hrvatske.

 


Pobednici - Foto: Igor Nikolčević

 

Pored njih u trci je učestvovalo više profesionalnih vozača - Aleksndar Kačarski iz Makedonije, Jurica Stanković, Nebojša Golubović i Slobodan Vasiljević iz Srbije, koji ovog puta nisu uspeli da završe na pobedničkom postolju.

Pre oficijelnog dela takmičenja specijalni gost Filippo Kratter, snowboarder Red Bull-a demonstrirao je skokove sa stena.

 


Filippo Kratter - Foto: Samo Vidic

 

U okviru pratećeg programa u subotu su Hotelu Molika nastupili bendovi iz regiona - Conquering Lion iz Tetova i Popečitelji iz Kragujevca. Ostalih dana i večeri goste su zabavljali DJ-evi: Son of a Beat (BG), Dagg (PZ), Panda (PR), Shrink FM (UE), Buda (PR) i Dr. Luli (PR).

Ovo takmičenje ostaće upamćeno po izvrsnoj atmosferi i sportskom duhu, uprkos činjenici da na Brezovici nikad nije bilo manje snega nego ove godine. Organizatori su, tako, zbog loših vremenskih uslova bili primorani da u poslednjem trenutku izmeste stazu, a takmičari su se pridružili u izradi nove staze.

 

Snimci sa takmičenja:

 


Foto: Atdhe Mulla


Foto: Atdhe Mulla

Foto: Driton Bubllaku


Foto: Driton Bubllaku


Foto: Igor Nikolčević


 Foto: Igor Nikolčević

 Foto: Samo Vidic

 


Foto:
Samo Vidic

 

Ostali snimci sa takmičenja će uskoro biti objavljeni na web adresi www.sbxbrezovica.com 

 


NAJAVA TAKMIČENJA

 

   Snoubord se vraća na Brezovicu u velikom stilu!

     Društvo ekstremnih sportista Scardus vas poziva na prvo snoubord kros (SBX)  takmičenje na Brezovici, koje će se održati od 18. do 20. marta 2011. godine. SBX Brezovica Cup 2011 nagrađuje tri najbolja vozača sa ukupnim nagardnim fondom od 5000 evra, i to:
     1. mesto sa 3 000 evra,
     2. mesto sa 1 300 evra,
     3. mesto sa 700 evra.

     Takmičarska staza, koja se nalazi u blizini staze “Lavlja vrata”, duga je 700 metara i podeljena na četiri deonice (u skladu sa standardima FIS). Takmičarima se preporučuje dolazak na Brezovicu u četvrtak 17. marta, da bi na vreme potvrdili učešće i odmorili se od puta. Petak je planiran za testiranje staze, subota za kvalifikacije, a nedelja za takmičenje. Uz takmičenje će biti organizovani i prateći programi poput skokova, koje će izvoditi snoubord majstori iz Evrope, kao i celodnevni nastupi bendova i DJ-eva.

     Dođite da se takmičite i odmerite snage sa takmičarima iz čitavog regiona, ili da
jednostavno okusite planinsku atmosferu. Mi vam garantujemo da vas Brezovica neće
ostaviti ravnodušnima.

     Pomozite nam da, udruženim snagama, Brezovici povratimo ugled koji je nekada imala u svetu zimskih sportova, ali i da lepote i potencijale ove planine predstavimo novim generacijama. I pored nedostatka snega, koji ovih dana pogađa celu Evropu, žice neprekidno rade od 25. januara, a nama ne preostaje ništa drugo nego da verujemo meteorolozima da će ovaj mart biti pun snega!
     Sve informacije o smeštaju, ski-pasu, iznajmljivanju opreme i sl. možete naći na web sajtu www.sbxbrezovica.com . Informacije o prijavi učešća, participaciji i pravilniku takmičenja, naći ćete na istoj adresi, ali posle 23. februara.

 
Foto: L@n         Border: Kolja


 Brezovica - panorama

 


      


NAZAD