JUGOSLOVENSKO
UDRUŽENJE
PROFESIONALNIH
SNOWBOARDERA

        YU - UPS   (YU-ISF)

član ISF

     Udruženje profesionalnih snowbaordera je osnovano novembra 1998 godine u Beogradu, kao udruženje pojedinaca, takmičara u snowboardu. Na čelu ovog udruženja je Drago Grubnić. 
     1999 godine udruženje je pristupilo ISF - Internacionalnoj Snowboard Federaciji, koja snowboard smatra sportom a ne ski disciplinom. Te iste godine, naši takmičari učestviju na Otvorenom ISF prvenstvu severne Amerike i postižu prve značajne rezultate. Veljko Ćirić je zauzeo 1. mesto u konkurenciji 14-godišnjaka, a Boris Jugin 4. mesto u konkurenciji 9-ogodišnjaka.

     Nadalje, svake godine se organizuju YUPS snowboard takmičenja. Njih karakteriše poštovanje vrlo strogih pravila takmičenja od strane ISF-a,

     YUPS nije klubski organizovan, već je to udruženje profesionalnih vozača snowboarda. Uslovi za članstvo su kvalitetan aktivan vozač (takmičar, instruktor ili trener) i uplata 100 DEM do 01. januara za aktuelnu takmičarsku godinu.
     Članovi ne plaćaju startarinu za trku, ulaze u nagradni fond trke do osvojenog 12. mesta, dobijaju ISF bodove na osnovu plasmana i mesto na svetskoj ISF rang listi, konkurišu za reprezentaciju i imaju materijalnu i drugu podršku za učestvovanje u međunarodnim trkama.


Oficijelna ISF-ova RANG LISTA - 16. Jun 2001.
JUGOSLOVENSKIH SNOWBOARD VOZAČA

  

Pogledajte rezultate
YUPS CHALINGER  snowboard kupa
održanog na Kopaoniku 23 i 24 februara 2001

 


INTERNATIONAL
SNOWBOARD
FEDERATION
SNOWBOARDING IS A SPORT, NOT A DISCIPLINE

SNOWBOARDING BY SNOWBOARDERS
FOR SNOWBOARDWRS

TWD


NAZAD