Takmičari Srbije i Crne Gore na FIS trkama

 

 FIS

 Smučarski savez Srbije i Crne Gore
Yugoslav ski Federation

yuskifed@EUnet.yu 

Beograd, Terazije 41,
tel. +381 11 / 3231 439


Sezona 2005


     
 

Novo javljanje Marije Trmčić sa priprema SCG ski tima
     08. Septembar 2005. Drago mi je sto ste moj pozdrav prosledili svim posetiocima sajta, a ja ću se potruditi da tih posetioca bude što više, kako bi priča o skijanju konačno zaživela u Srbiji i Crnoj Gori.
     Inače, ja sam se juče vratila sa Hintertuxa. Tamo je vreme fantastično. Zadnjih dana je padao i sneg, tako da su uslovi kao da je Januar a ne Septembar. Imali smo odličan trening, zajedno sa reprezentacijama Slovačke, Nemačke, Grčke itd. Za nekih 6-7 dana se ponovo vraćam tamo, da nastavimo gde smo stali. Nadam se da će nas vreme poslužiti, i da će trening biti i bolji nego predhodni. U svakom slučaju, trudiću se da vas obavestim o svim detaljima vezanim za Hintertux, nas tim i treninzima!

     Veliki pozdrav, Marija Trmčić

    

Ski Reprezentativci SCG na pripremama u Austriji
     09.Jul 2005. Reprezentativci SCG u alpskom skijanju nalaze se na pripremama u Austriji na glečeru ski centra Hintertux.
     Sa priprema se javila Naša najbolja smučarka u juniorskoj kategoriji Marija Trmčić, članica ski kluba Ski-art iz Užica, i svim posetiocima sajta uputila SKI POZDRAV. A da bi nam vreli julski dani bili podnošljiviji, šalje i vest da na Hintertux-u pada sneg.

    

EVRO Balkan Ski kup 2005 za decu
     19. i 20.03.2005. na Kopaoniku, Prvo međunarodno takmičenje u alpskom smučanju za decu, uzrasta od 7 do 14 godina, pod nazivom EVROBALKAN KUP “NIŠ ‘05”, održano je 19. i 20. marta 2005. god. na Kopaoniku.
     Na stazi Gobelja greben, je održan EVERO Balkan ski kup za cicibane i decu u disciplinama slalom i veleslalom  u muškoj i ženskoj kategoriji. Na takmičenju su učestvovali mladi smučari iz Grčke, Bugarske, Makedonije i Srbije i Crne Gore. Kup je uspešno organizovao Ski klub NIŠ.

     Takmičenje je organizovao Smucarski klub “Niš”, pod pokroviteljstvom grada Niša.
Učestvovala su 93 takmicara iz 14 klubova, iz zemlje i inostranstva. Od stranih klubova nastupili su grčki šampion “Verija” iz regije Soluna, reprezentacija Skoplja koju su činili smučari iz klubova “Rabotnicki” i “Jakos”. Predstavnici Bugarske, su izostali jer su zbog promene kalendara nacionalnog takmičenja, tih dana učestvovali na nacionalnom prvenstvu Bugarske.
     Kao predstavnici Srbije i Crne Gore učestvovali su svi trenutno najbolji klubovi. Oni su, istovremeno, nastupali u Alpskom kupu SCG.
     Na prvom takmičenju najuspešniji je bio beogradski BSK, šampion SCG sa 22 medalje u slalomu i veleslalomu. Slede šampion Grcke Verija sa 11 i Smucarski klub "Niš" sa 10 medalja.
     Takmičenje je pratila TV5 iz Niša, sa pet TV kamera i režijom na samoj stazi. Značajnu pomoć pružila je i TV KOP.
     EUROBALKAN KUP “NIŠ ‘05” imao je i dosta navijača. Samo iz Niša stigla su, u dva dana, 23 autobusa sa učenicima onih škola iz kojih su bili članovi ekipe SK “NiŠ”.
     Strani učesnici podržali su ideju, da se ovo takmicenje pretvori u tradicionalni Evrobalkan kup, sa serijom takmičenja koja bi se svake godine održavala u sve četiri zemlje.

    

     Rezultati  > > >   (zip fajl 162 Kb)

    

Alpski kup Srbije i Kup Rojal      (izvor:Sportski žurnal)
     Od 11. do 13. marta 2005. na Kopaoniku će biti veom živo, barem kada su ski takmičenja u pitanju.
     Ovog vikenda na Kopaoniku se voze trke Alpskog kupa Srbije u različitim uzrasnim kategorijama. U organizaciji beogradskog Smučarskog kluba Čukarički, a u okviru Alpskog kupa Srbije danas se voze veleslalomske trke u muškoj i ženskoj konkurenciji za cicibane.
     U Kupu ROJAL u subotu i nedelju se voze trke slaloma  u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.
     Učešće na trkama ova dva kupa najavilo je deset klubova iz Srbije, kao i gosti iz Republike Srpske - Ski klub Jahorina sa Pala.

     Kopaonik, Sve planirane trke Alpskog kupa Srbije vožene su istog dana u subotu 12. marta 2005. zbog najavljenog lošeg vremena. Na stazi Gobelja vožene su dve trke slaloma u tri uzrasne kategorije, kadeti, juniori i seniori.
     Na prvoj trci na stazi koju su postavljali Milan Popović iz Raške i Dejan Jagličić iz beogradskog Čukaričkog, sučari se nisu proslavili - samo ih je dvojica završilo trku i to dvojac Čukaričkog Nikola Petrović i Dejan Jagličić. Za razliku od njih devojke su se mnogo bolje snalazile. Najbolja je takmičarka beogradskog BSK Milica Despotović, ispred klubske drugarice Vanje Kovačević a treća je bila Dijana Jovanović iz kluba Kopaonik Račka.

     U drugoj ntrci čiju stazu je postavio Miloš Tomić iz beogradskog Rojala, ponovo je najubedljivija ista trojka smučarki na čelu sa Milicom Despotović. Od malđih smučara najbolji je bio Damjan Vesović iz BSK, dok je kod seniora najbolje vreme imao Miloš Tomić.

     

08. - 14. Mart 2005. Finale FIS Evropa kupa
     11.03.2005. Veleslalom - Na dana
šnjoj finalnoj trci FIS Evropa kupa u veleslalomu Jelena LOLOVIĆ je osvojila 31. mesto sda zaostatkom za pobednicom, austrijankom
Michaela KIRCHGASSER, 5,04 sekunde. Jelena je osvojila novih 39.85 FIS bodova.
     08.03.2005. Super G -
Najbolja smučarka SCG Jelena Lolović, je trenutno u italijanskimRokarsu, gde je na programu finale Evropa kupa.
     Prvog dana finalnih borbi na programu je bila trka superveleslaloma za dame. Kao i u većini trka na međunarodnoj sceni i u rokarosu je Jelena Lolović imala izuzetno visok startni broj, 58 od 75 takmičarki koliko se našlo na startu. Posle odveyene trke, Jelena je podelila 37. mesto sa Dabrinom Moselin iz Francuske sa vremenom 1:06,34, za šta su obe takmičarke osvojile po 72,66 FIS bodova.

     Veleslalom za dame na programu je 11.03.2005.

     

FIS EVROPA KUP U ALPSKOM SKIJANJU
    02. mart 2005. Posle istorijskih bodova u Svetskom kupu, najbolja srpska smučarka Jelena Lolović sezonu je nastavila trkama u Evropa kupu u italijanskom Paso Tonaleu.
     Konkurencija u trkama veleslaloma bila je fantastična - od vrhunskih nedostajale su Anja Person, Janica Kostelić i nekoliko najboljih Austrijanki i Amerikanki. Sve drugo što vredi u ovoj disciplini je došlo u Italiju. Zahvaljujući tome Jelena je u dve trke veleslaloma imala visoke startne brojeve 69 i 67, ali je obe trke  izborila plasman među 60, koje idu u drugu vožnju.

    

       

FIS slalom u slovenačkom ski centru Ravne na Koroškem
     06
.02.2005. Na FIS slalomskoj trci održanoj u slovenačkom ski centru Ravne na Koroškem nastupili su i takmičari SCG Đorđević Veljko i Miličić Mašan (na slici) i zauzeli 61 i 65 mesto od 75 takmičara koji su završili trku i osvojili po 80 novih FIS bodova. Lazar Novaković nije uspeo da završi prvu vožnju.
     Veljko i Mašan su startovali sa 104, odnosno 103 pozicije u veoma jakoj trci na kojoj su pobedili slovenac Jure Košir ispred zemljaka Mitje Dragšić i hrvata Ivice Kostelić
.
  

     

 FIS takmičenja na Bjelašnici i Jahorini 
    
30. 01.2005. Bjelašnica (BiH) - Ski turneja po okolini Sarajeva završava se veleslalomom na Bjelašnici.

     

 FIS takmičenja na Bjelašnici i Jahorini 
    
29. 01.2005.  Jahorina (BiH) Pošto je u četvrtak pobedio u prvom slalomu FIS kupa "Jahorina 2005", Želimir Vuković je pobedio i drugi put u samo tri dana. Ipak ono što je najvažnije, takmičar koji je pred start ove sezone došao iz Francuske, je ovom pobedom osvojio 36,81 FIS poen, što mu je najbolji rezultat u karijeri.
     Koliko je Vuković bio ubedljiv u drugoj trci na ovogodišnjem fis kupu Jahorine, najbolje govoriu čenjenica da je u obe vožnje na stazi "Kalajdin kamen" (53 i 52 kapije) bio najbolji.
     Od ostalih takmičara  iy SCG najbolje plasirani na sedmom mestu bio je Lazar Novaković, koji je ovim plasmanom osvoio 78.5 FIS bodova.
     Od 16 takmičara koliko je završilo trku Aleksandaš Sušić je osvoio 11 mesto (136.79 FIS bodova), dok je poslednji bio Jovan Sočanac (190.69 FIS bodova).
   
     Vožen je i slalom u ženskoj konkurenciji. Najbolja je bila ‚naturalizovana Bosnka, do ove sezone Slovenka Mojca Rataj. Poslednje deseto mesto osvojila je reprezentativka SCG Marina Kosić, jedina koja je završila trku i osvojila 231.94 FIS bodova. Ostale takmičarke iz SCG Marija Trmčić, Jovana Petronijević i Milica Miljković nisu završile trku.

        

 FIS takmičenja na Bjelašnici i Jahorini 
    
28. 01.2005. Bjelašnica (BiH) Želimir Vuković je osvoio šesto mesto na FIS velaslalomu voženom na olimpijskoj planini Bjelašnica, a u okviru Nacionalnog prvenstva BiH. Za ovo treće mesto osvoio je novih 54,6 FIS bodova, što je na nivou njegovog najboljeg ostvarenja u karijeri.
     Na osmo mesto, u trci života, plasirao se Mašan Miličić (19). Sjajnom drugom vožnjom uspeo je da smanji zaostatak za najboljim slovencem Rokom Toplakom, što mu je donelo 65 FIS bodova.
     Lazar Novaković, član užičkog Ski-arta, osvoio je 12. mesto i 73 Fis poena. Od ostalih iz SCG, pšlasmane su ostvarili još i Jovan Sočinac 26. mesto, 139 FIS bodova, Aleksandar Šušić 28. mestom 152 FIS boda.
     U ženskoj konkurenciji, slovenke su osvojile čelne pozicije. Najbolja juniorka SCG Marija Trmčić zauzela je 8. mesto što uz 87 Fis bodova predstavlja slabiji rezultat od njenih najboljih dostignuća. Trku su završile i Milica Miljković na 14. mestu i Marina Kosić na 15. mestu.

        

 Jeleni Lolović 50.000 dinara
     28. 01.2005. Beograd  Skupština beogradske opštine Čukarica, na predlog predsednika Dragane Tešić, dodelila je 50.000,00 dinara (~625 EUR) Jeleni Lolović, članu Smučarskog kluba Čukarički, saopšteno je iz te opštine.
     Ova nagrada je usledila nakon Jeleninog uspeha na nedavno zavtšenoj Univeryijadi u Inzbruku gde je osvojila jednu zlatnu i tri srebrne medalje.

    

 FIS takmičenja na Bjelašnici i Jahorini 
    
27. 01.2005. Jahorina (BiH) Trenutno najbolji smučar SCG Želimir Vuković (21), pobedio je na FIS slalomu, voženom u četvrtak na olimpijskoj stazi na Jahorini, u konkurenciji 40 takmičara iz devet zemalja. Pored pobede, još je važniji podatak da je Vuković vozio dobro trku vrednu 38.5 FIS bodova, što je istorijski rezultat kada je u pitanju naše muško smučanje.
     Bio je najbolji na obe staze (postavljači Branislav Lolović i Makedonac Lesevski), a u cilju je nadmašio drugoplasiranog Slovenca Aljošu Holderajna za čak 1.33 sekunde. Bila je to trka života ovog momka rođenog u Francuskoj, koji će i u subotu i nedelju na Sljemenu (Hravatska) voziti dva FIS slaloma. 
     Mašan Miličić je jedini od naših takmičara, uz Vukovića stigao do cilja, i osvojio šesto mesto što mu je donelo sjajnih 67.5 FIS bodova, što je najbolja trka 19-godišnjeg juniorskog reprezentativca SCG. Lazar Novaković, Aleksandar Šušić i Jovan Sočanac, nažalost, nisu stigli do cilja.
     Kod devojaka, Marija Trmčić, najbolja juniorka SCG, zauzela je treće mesto i time popravila FIS rejting ya njovih 70 bodova. Pobednica je, od ove sezone reprezentativka BiH, Mojca Rata, a drugo mesto je prpalo Žani Novković iz BiH.
     28.01.2005. (petak) na Bjelašnici se vozi slalom u okviru prvenstav BiH, a u subotu 29.01.2005. na Jaoorini se održava još jedan FIS slalom. nedelja 30.01.2005. je predviđena za veleslalom na Bjelašnici.

    

 FIS takmičenja na Bjelašnici i Jahorini 
    
25. i 26. 01.2005. Bjelašica (BiH)  Uz učešće takmičara iz većinezemalja Balkana  na Bjelašnici se održavaju dve FIS trke u veleslalomu i slalomu u muškoj i ženskoj konkurenciji.
     Na veleslalomskoj trci, reprezentativac SCG Želimir Vuković je postigao 3. mesto sa zaostatkom od 22 stota dela sekunde za pobednikom Slovencem Aljoše Holderajn. Drugo mesro je pripalo takože Slovencu Tadeju Zorku. Od ostalih takmičara iz SCG Lazar Novaković je bio 15. Aleksandar Sušić 25. Jovan Sočanac 26. dok Miličić Mašan nije završio drugu vožnju.
     Održan je i veleslalom u ženskoj konkurenciji u kome su, takođe, dominirale Slovenke. Od takmičarki iz SCG najbolje plasirana je Marija Trmčić na 8. mestu i Marija Kosić na 14. mestu. Miljković Milica i Petronijević Jovana nisu uspele da završe prvu vožnju.
     Slalomska trka je otkazana zbog loših vremenskih uslova.

     27. i 29.01.2005. Jahorina (BiH) U četvrtak i subotu na Jahorini se održavaju dve slalomske trke za FIS kup "Jahorina 2005" u obe konkurencije. Organizador Ski klub Jahorina očekuje na startu preko 80 takmičara iz osam zemalja.
     Iako se očekivalo, Jelena Lolović neće učestvovati na ovim trkama. Ona je utorak uveče otputovala u Sloveniju gde će otpočeti poslednji ciklus priprema za Svetsko prvenstvo u Bormiju.

     Šort trek klizanje u Sarajevskoj "Zetri"
     U pelepoj dvorani "Zetra" u Sarajevu održan je memorijal "Aleksandar Đanešić" u šort trek klizanju. Na takmičenju su pored domaćina učestvovala dva hrvatska kluba Spin i Meteor kao i klub iz SCG Spartak iz Subotice.
     Klizači Spartaka zabeležili su solidne rezultate. Norbert Nađ uzeo je zlato u "B" trci

    

"Zlatna lisuca" - Maribor    Izvor: Politika
     23.01.2005. Maribor, slalom - žene; Anja Peršon se iz Maribora, sa 41. takmičenja za 'Zlatnu lisicu' vraća i sa tim trofejom, pošto je u zbiru (veleslalom i slalom) bila najbolja, drugo mesto pripalo je Tanji Putiainen, a treće domaćoj takmičarki Tini Maze (u slalomu bila devetnaesta).
    
Sa startnim brojem 72, Jelena Lolović je nakon prve vožnje osvojila 49. mesto.
 

     22.01.2005. Maribor, veleslalom - žene Slovenačka skijašica Tina Maze pobednica je veleslaloma koji je u subotu održan na stazi u Mariboru.
     Na trci je sa startnim brojem 62. nastupila i reprezentativka SCG Jelena Lolović. Posle prve vožnje zauzela je 51. mesto. Do cilja da izbori za nastup za drugu vožnju, odnosno da se plasira među prvih trideset u prvoj vožnji deli je 1,04 sekunde koliko je zaostala za tridesetoplasiranom amerikankom Kristinom Koznik.

     Sutra skijašice u Mariboru voze slalom.

     

Zimska Univerzijada - Inzbruk 2005
     Jelena Lolović, istorijskim rezultatima na 22. zimskoj Univerzijadu u Inzbruku, proteklih dana privukla je pažnju  mnogim medijima. 23-godišnja smučarka osvojila je jednu zlatnu i dve srebrne medalje u spustu, superveleslalomu i veleslalomu.
     Na konferenciji za štampu održanoj 24.01.20205. u Vladi Republike Srbije, tema je bila dobijanje organizacije letnje Univerzijade 2009 u Beogradu. Jelena Lolović je bila u centru pažnje:
     "Pre nego što sam krenula na Univerzijadu, plan je bio da osvojim medalju u veleslalomu, po mogućnosti sjajniju od one, bronzane, osvojene 2003 u veleslalomu na Univerzijadi u italijanskom Treviziu. Spust i superveleslalom, bile su samo pripreme za veleslalom, ali ispalo je da sam baš na tim trkama zablistala.
      Osvajanjem medalja u sve tri discipline, prevazišla sam plan. Sa jedne strane sigurno da ostraje mali žal što nisam osvojila medalju u kombinaciji, ali želela sam da se u Mariboru oprobam sa najboljim svetskim skijašicama. Sa te strane nije mi žao što sam propustila finiš Univerzijade, jer mislim da moje vreme tek dolazi"
- istakla je Jelena Lolović.

     Detaljnije o Univerzijadi u Inzbruku i nastupima takmičara SCG na njoj  > > >

       

Poslednja provera pred učešće na Univerzijadi.
    10. i 11. januar 2005. U nemačkom Garmiš na dve FIS veleslalomske trke nastupila je JELENA LOLOVIĆ i osvojila 17. odnosno 13. mesto.
    Ovim dobrim nastupina Jelena potvrđuje dobru formu pred učešće na predstojećoj Zimskoj univerzijadi u Insbruku.
   
Na prethodnoj Univerzijadi u Trevizu Jelena Lolović je osvojila bronzanu medalju u veleslalomu.
    

       

Smučari SCG na FIS trkama sezoni 2005
     Nastupi JELENE LOLOVIĆ na ovosezonskom Svetskom kupu:
     - Subota 08.01.2005. St. Katerini (ITA) Takmičarka SCG Jelena Lolović, trebala je da startuje na današnjem veleslalomu 74 od 81 prijavljene takmičarke, ali se neije pojavila na startu prve vožnje.
     - Utorak 28.12.2004. Semmering (AUT) Na ovoj veleslalomskoj trci Svetskog kupa prvu vožnju je vozila i skijašica SCG Jelena Lolović. Nije uspela da se plasira među prvih trideset i time stekne pravo nastupa u drugoj vožnji. Zauzela je 55 mesto od 65 skijašica koje su startovale.
     - Sreda 29.12.2004. Semmering (AUT) Reprezentativka SCG Jelena Lolović startovala je 65 od 67 takmičarki. Posle prve vožnje zauzela je 54 mesto od 59 takmičarki koje su završile prvu vožnju. Posle julerašnjeg nastupa na veleslalomu ovo je bio njen drugi nastup na ovosezonskom Svetskom kupu.
Plasman po disciplinama: DH                   SL                  GS                  SG
    LOLOVIC Jelena
   162.87 (760)     28.93 (180)     23.22 (167)     40.83 (229)

       

Smučari SCG na FIS trkama sezoni 2005
     22.12.2004. Pohorje - Maribor (SLO) - Jelena Lolović najbolja u FIS slalomskoj trci u Mariboru
     U noćašnjem slalomu, prvoj ovosezonskoj FIS trci u Sloveniji koju je organizovao SK Branik na Mariborskom Pohorju, pobedila je reprezentativka Srbije i Crne Gore Jelena Lolović. Za tri stotinke, Jelena je postigla bolje vreme od drugoplasirane slovenke Lano Grandovec. Treće mesto su podeleile takođe slovenke Tesa Herman i Andreja Rataj. Trku je završilo 23 takmičarke.
  
     23.12.2004. Pohorje - Maribor (SLO) - Na drugom slalomu u Mariboru Jelena šesta.
     Na drugoj FIS trci noćnog slaloma na Mariborskom Pohorju učestvovalo je i nekoliko standardnih takmičarki Svetskog kupa. Najbolja je bila hrvatica Nika Fleiss ispred slovakinje Šarke Zahrobseke slovenke Alenke Kuerner.
     Jelena Lolović je zauzela šesto mesto među 28 takmičarki koje su završile trku.

       

Smučari SCG na FIS trkama sezoni 2005
     16. - 19.12.2004. Sarantal (ITA) - Jelena Lolović, najbolja smučarka Srbije i Crne Gore, vozila je četiri FIS trke. U prve dve veleslalomske zauzela je 5. odnosno 4. mesto. U dve slalomske trke osvojila je 18. odnosno 17. mesto.
     Jelena je nastupala u jakoj konkurenciji jer se na startu ovih trka pojavilo dosta standardnih takmičarki FIS Svetskog kupa koje ne voze brzinske discipline - obzirom da su ovog vikenda za njih bile predviđene dve trke u spustu u Sent Moricu.
     18. i 19.12.2004. madona Di Kampiljo (ITA) - Marija Trmčić, najbolja juniorka SCG, nastavila je sa nastupima na Italijanskim nacionalnim juniorskim trkama u veleslalomu. Prvog dana se plasirala na 9. a drugog na 10. mesto.
     Na trci prvog dana plasman je ostvarila i Radulović Vanja koja je zauzela 30. mesto u konkurenciji 33 takmičarke. Takmičarka BiH Klepić Maja nije uspela da završi prvu vožnju. Drugog dana Vanja nije završila prvu vožnju dok je Klepić Maja (BiH) zauzela 29. mesto među 36 takmičarki.
     19.12.2004. Sent Moric (SUI) - Veljko Đorđević, najuspešniji smučar SCG, je imao nastup na FIS veleslalomskoj trci i ostvario plasman zauzevši 71 mesto od 110 takmičara koji su završili trku.
     19.12.2004. Sent Moric (SUI) - Mašan Miličić, drugi smučar SCG, je učestvovao na istoj trrci kao i Veljko i zauzeo nešto slabiju poziciju osvojivši 82. mesto.

     

Smučari SCG započeli takmičarsku sezonu 2005
     Nedelja, 12.12.2004.
     Jelena Lolović, najbolja smučarka Srbije i Crne Gore, uspešno je započela svoju takmičarku sezonu. Vozila je četiri FIS veleslalomske trke u austrijskim ski centrima Gosau i Schruns. Ostvarila je sledeće rezultate:
     - 8. i 9.12.2004. Gosau (AUT) - Na veleslalom FIS trkama zauzela je 2. i 1. mesto.
     - 11. i 12.12.2004. Schruns (AUT) - Na veleslalom Fis trkama za EVROPA CUP zauzela je 14. odnosno 23. mesto.
     Marija Trmčić, je ovog vikenda nastupala na Italijanskim nacionalnim juniorskim trkama u slalomu. Jučerašnju trku nije uspela da zavrsi a na dansanjoj trci je osvojila vrlo dobro 7. mesto od 20 učesnica koje su završile takmičenje.

     Veljko Đorđević, najuspešniji smučar SCG, je imao četiri nastupa na FIS trkama ove sezone, ali je tek na današnjoj slalomskoj trci u austrijskom Elbigenalp-u uspeo da ostvari plasman zauzevši 48 mesto. Predhodne tri trke nije uspeo da završi.
     Mašan Miličić, drugi smučar SCG, je ove sezone vozo devet trka od kojih šets nije završio (i danačnju u Elbigenalp-u). Plasmane je ostvario na tri veleslalomske trke početkom decembra u italijanskim ski centrima Livigno i Alleghena na kojima je ostvario plasmane na 50, 76 i 57. mesto.


 


Pogledajte nastupe Jugoslovenskih takmičara na FIS trkama 2004.
OVDE
 
Pogledajte nastupe Jugoslovenskih takmičara na FIS trkama 2003.

OVDE

Pogledajte nastupe Jugoslovenskih takmičara na FIS trkama 2002.
OVDE


NAZAD