Ski Makedonija
UTISCI, VESTI, AKTUELNOSTI

 Popova Šapka  Kožuf - Mavrovo - Kruševo - Pelister - Ponikve

Javite se sa Vašom pričom o lepim i manje lepim detaljima boravka u ski centrima.
Dajte korisne savete onima koji tek treba da idu na zimovanje.
Svoje utiske
, kao i komentare pošaljite na mail admin@skijanje.rs


15.11.2010. Kožuf (MKD)  - Ski centar dobio nove vlasnike      Izvor: http://a1.com.mk  Владимир Тевчев
     Najavljena je investicija od fantastičnih 200 miliona evra. Apartmani, hoteli, vodeni park, sportski tereni, spa centar i nove žičare je deo onoga sto ce se izgraditi a deo od toga i do marta naredne godine.

Novi vlasnici su danas u Kavadarcima predstavili Ugovor u pruzimanju ovog ski centra.

"Veoma smo uzbuđeni da će mo biti deo ovog projekta, vidimo ogroman potencijal za dobru turističku ponudu tokom godine. Biće pobuđen je veliki interes u okruženju, a i na međunarodnom nivou, a mi smo sigurni da će ski centar Kozuf "biti jedan od najvećih centara za zimski turizam u regionu i šire", rekao je Ben Barker,  podpisnik Ugovora, menadžerkomanije "Select Contract" iz Kanade ( www.selectcontracts.com ).

A1 televizija saznaje da iza svega stoji korporacija iz Dubaija, koja je zvanično novi gazda Kozufa a koja se sastoji od Engleza indijskog porekla i kanadskih hotelijera.

U ski centu Kožuf vide ogroman potencijal za turizam zbog pogodne klime i blizine Egejskog mora.

Za gradonačelnika Kavadarca, ova investicija je i razvojna šansa za Kavadarce i Đevđeliju, jer je planirano zaposlnje oko 1.200 ljudi. Sada je jedini problem put do ski centra.
"Na lokalnoj samoupravi i državi ostaje da u narednom periodu iznađu najbolji način za realizaciju projekta pristupnih puteva do ski-centar "Kozuf", rekao je Aleksandar Panov, gradonačelnik Kavadaraca.

Ski centar Kozuf je otvoren pre tri godine i najavljen je kao jedan od najlepših na Balkanu. Ali, nedostatak para je usporila svoj razvoj.

Tu je već izgrađeno nekoliko malih hotela, a montirana je i jedna od najvećih žičara na Balkanu. Novi vlasnici za ski centar "Kozuf" najavljuju čudo zimskog turizma na Balkanu.


09.08.2009. KOŽUF

     Posetio sam Kozuf planinu pre neki dan, pa sam otisao i do ski centra da vidim sta ima novo i radi li se sta za prestojecu sezonu i mogu da kazem da je stanje redovno, odnosno ne radi se nista (ili skoro nista) i za narednu sezonu nece biti nista novog.
     Naravno tu ne racunam izgradnja novog puta koi ce se protezati iz pravca naselje Smrdliva Voda do ski centra i isti ce biti u duzini 19 km i sirini od 6 metara. Ali na zalost bice gotov tek za sezonu '10/'11.
     Ono skoro nista je zato sto su sada vise koncentrisani na pripremu zemljista za izgradnju hotela i vikend kuca ili vila i sl. , ali i to ce da saceka da prodze SEK pa tek onda, i iz tih razloga kazu da je odlozena izgradnja jos jednog sestoseda iz pravca naselja ili tacnije tamo gde trebaju biti hoteli do K92 (na mapi)
     Na zalost zaboravio da ponesem fotoaparat pa mi je ostalo samo na telefon.

     Trendo, na Forumu


12.04.2009. KOŽUF - Kojim, putem do Kožufa?

Sve je to lepo, ali kako doci dp skijalista nazovi putem koji u ovom trenutku nije za ljude
     alexa na Forumu


To je ziva istina, tako je. Put gori od kanjona Morače, tako uzak a velike krivine. Na 7,5 km od Smrdljivih voda, tu garant staje auto ako se neda gas na vreme.
     volcom na Forumu


Bice puta, bice. Pre neki dan je put prema Smrdlivoj Vodi bio zatvoren zbog miniranja karpe a radi prosirenja istog.
E sad dali ce vlada Makedonije graditi put gde ide postojeći, odnosno istog će proširiti da se nazove puuut (a vizavi raspisanog - treceg po redu i rešenog tendera pre 4-5 meseca).
Ili ce vlada graditi sasvim novi put, iz pravca Demir Kapije pa desno prema Kozufu (do ski centra oko 30 i nesto kilometara) to niko dosad sa sigurnošću nije objavio.
Ja licno glasam za drugu varijantu jer ce se put iz Skoplja skratiti bar za 50km
     trendo na Forumu

Foto: Trendo,  još slika na Galeriji sajta....


26.01.2009. KOŽUF - Dve nove fotografije od 20.01.2009. Slike govore sve...


Levo staza i lift K-92

Staza i lift K-92


08.01.2009. Na Kozuf
Vreme vetrovito i malgovito ali kada se predze 1900m n/v
(Zeleni breg 2200m skoro pa konstantno u oblaku i jakom vetru, K-92 - lift br8 nisu ni dozvolili da se ide zbog jakog vetra)
Moglo se skijati na zeleni breg, ispod zicare - ali godnji deo nedovoljno snega (odneo ga vetar) a donji deo vestacki sneg, i stazom okolo od Zelenog brega preko srta pa niz sumu do sicare ali i tu kroz sumu nema dovoljno snega pa vire kamencici i "jao skije".
Ostale staze nisu bile pusteni zbog nedovoljnog snega ili jakog vetra, no uvece 08. prema 09. celo vece padao sneg a bogami i ujutro skoro pa do pola dana.
Oni apartmani poceli da rade - za info na broj direkcije u Skoplju (pitao i tamo su me uputili) a broj na oficijalnom sajtu.

    Trendo

     Slike postavljene na galeriji sajta . . .

Ски центар Кожуф АД
A: ул."29 Ноември" бр. 42 - 2/1 1000 Скопје
T: 02 3290 603/ 3290 125 Ф: 02 3290 125
marketing@skikozuf.com.mk
prodazba@skikozuf.com.mk

 

Završen je i spreman za rad ski lift K92
     05.09.2008. KOŽUF - Završen je i spreman za rad ski lift K92 u ski centru Kožuf, zapadno od Gevgelije u Makedoniji. Prošlih godina su već postavljeni šestosed "Markovo ezero" i  ski lift "Zelen breg", tako da kombinacija ove tri ski instalacije sa pripadajućim povezanim stazama čine Kožuf pristojnim skijalištem... (dole na mapi sa oznakama 4, 7 i 8)
  
Zahvaljujem Andrei Kočovskom, predstavniku Doppelmayr-a na dostavljenoj informaciji.

 

     15.12.2007. Kožuf - MKD 
     Slike sa Kozufa - Nova žičara "Markovo ezero" koja je proslog vikenda puštena u rad. Na prvoj se vidi deo zicare i novog ski lifta dok je na poslednjoj slici i sam vlasnik...


   Zahvaljujem Andrei Kočovskom, predstavniku Doppelmayr-a na dostavljenim fotografijama


     12.12.2007. Kožuf - MKD  Završeni radovi na šestosedu u ski centru Kožuf   
    Prošlog vikenda je na žičari "Markovo ezero" u Ski centru Kouf urađen test pod opterećenjem. Zičara je prošla sve neophodne testove i po palnu puštena je u rad 8. decembra 2007. u skladu sa planiranim rokovima.
  
Zahvaljujem Andrei Kočovskom, predstavniku Doppelmayr-a na dostavljenoj informaciji.


     25.10.2007. Kožuf - MKD
  
  Namontirani su prvi stubovi na žičari "Markovo ezero". Iako je zbog loših vremenskih uslova na relaciji Švajcarska - Makedonija helikopter "HelioSwiss" stigao sa znatnim zakašnjenjem, ipak je obavio par rotacija tako da su dva stuba namontirana.
     Tokom sutrašnjeg dana i preostali stubovi će biti montirani. Helikopter tipa Super Puma sa sposobnošću dizanja do 3500 kg na nadmorskim visinama do 2000 m ovaj posao završiće za ukupno 150 min. što je nešto više od 10 min po stubu, pri čemu se svaki stub montira iz četri naleta.

 
    
Zahvaljujem g.dinu Andrei Kočovski na poslatim informacijama!


     23.10.2007. Kožuf - MKD
    
 Helihopter Švajcarske firme HelioSwiss dolazi u sredu 25.03.2007. i ukoliko vremenske prilike dozvole montaža linijske opreme će se obaviti u četvrtak. Uslediće i slike sa montaže stubova.

 


     22.10.2007. Kožuf - MKD
     Izgradnja prvog šestoseda na Balkanu, sa sedištima opremljenim zaštitnom haubom i garažom u ski centru Kožuf odvija se u roku, čak se u mnogome ide i ispred predvidjenih rokova.
     Šestosed kapaciteta 3200 skijasa na sat sa početnom stanicom na 1520 i krajnjom na 2070 metara nadmorske visine biće pušten u rad 08. decembra 2007.
     Uz već postojeći ski lift Zelen Breg koji skijaše vodi do nadmorske visine od 2150 m i još jedan novi koji se gradi istovremeno sa gradnjom šestoseda ovo skijalište moći  će da primi prve skijaše kojima će biti na raspolaganju već ove godine 6 uredjenih staza dužine 25 km, I površinom za slobodno skijanje od 500 ha.
     Montažu opreme proizvodjača Doppelmayr izvodi ski centar Kožuf, dok je gradjevinske radove izvela firma Nov Dom iz Gevgelije. Stubovi će biti montirani uz pomoć Švajcarske firme HelioSwiss čime će se znatno ubrzati sama montaža. Svi pripremni radovi su završeni i trenutno se završava montaža pogonske stanice. Gornja stanica je namontirana i trenutno se vrše fina podešavanja opreme.

    
Zahvaljujem g.dinu Andrei Kočovski na poslatim informacijama!

 


      12.12.2005.  Kožuf - MKD
 Slike sa montaze prvog ski lifta "Zelen Breg" na Kozufu, ski centar Kozuf.
 Ove godine ce biti promotivnog skijanja tokom vikenda. Vec sada krece pred-prodaja vikend kuća po povoljnjim cenama.

 
  
 


      24.04.2005. Kožuf - MKD
      Za sezonu zima 2006. već se planira nabavka jednog ski lifta i postavljanje na lokaciju "Zeleni breg" i jednog tabača snega. U izgradnju ski centra kao i budućeg vikend naselja oko njega je najvećim delom uključen privatni Makedonsko - Grčki kapital. Projekat bi trebao biti realizovan u naredne tri godine
      Svečana promocija, u prisustvu Premijera Makedonije i predstavnika Doppelmayera, bila je održana 24. aprila 2005. a medijski propraćena od strane brojnih pripadnika 7 sile.
  

  www.skikozuf.com.mk


NAZAD

HOME