SNOWBOARD TAKMIČENJA U SRBIJI I OKRUŽENJU
Učešće takmičara Srbije na takmičenjima

      FIS


  

Snowboard takmičenja na Mokroj Gori   Izvor: SkijaškiSavezSrbije
    
Na skijalištu Iver - Mokra Gora, održavaju se četiri takmičenja u freestyle ili alpskim snowboard discuiplinama i to:
     -
25.02.2011.  Kup Vision, discipline SBS - BA za sve kategorije takmičara. Organizator: Snowboard klub Vision.
     -
26.02.2011.  Kup ABC, discipline SBS - BA za sve kategorije takmičara. Organizator: Snowboard klub ABC - Kragujevac.
     -
27.02.2011.  Prvenstvo Sebije, discipline SBS - BA za sve kategorije takmičara. Organizator: Snowboard klub Kobaz - Beograd.   Raspis...
     -
28.02.2011.  Prvenstvo Sebije, discipline PSL  za sve kategorije takmičara. Organizator: Snowboard klub Bibis - Beograd.   Raspis...

  

Nikšićanin Miško Kosić najbolji na snowboard PUMA kupu       Izvor: dnevnik Vijesti
    
14.02.2011. Ski centar Vučje ovog vikenda u znaku je snoubordera, a na prvom takmičenju u toj disciplini "Puma kupu", trijumfovao je Nikšićanin Miško Kosić, ispred sugrađana, braće Miloša i Marka Blečića. Na rekreativnoj stazi tridesetak takmičara je vozilo parelel-slalom.
     "Prvi put organizujemo snoubord takmičenje, u namjeri da postane tradicionalno, jer je sve više bordera na stazama" kazao je Vidoje Perović, upravnik skijališta.
     Vučje, sudeći po posjeti, opravdalo je epitet hita zimske sezone - preporođeno skijalište od početka godine radi non-stop, a na dobro pripremljenim stazama uživaju sve generacije.
     Prošlog vikenda održana su dva slaloma u okviru nacionalnog kupa za pionire, a do kraja sezone biće održana još dva takmičenja u alpskom skijanju.
     Vučje raspolaže sa rekreativnom stazom od 1,8 kilometara, takmičarskom, sa ekstremnim nagibom od 400, kombinovanom preko nove trase od 1,6 kilometara koje su pokrivene glavnom uspinjačom, te sankaškom i ski stazom za najmlađe na kojima je uspinjača "ciciban".
Rekonstruisani hotel je kapaciteta 60 ležaja u sobama i apartmanima, a restoran 250 mjesta.

  

Završeno Prvenstvo sveta u snowboardu u La Molini (Spanija)       Izvor: B92, ČŽ  - beta
     24.01.2011.  U La Molini je od 14-23. januara održano svetsko prvenstvo u snoubordingu. Takmičenje je održano u obe konkurencije u sedam disciplina.

     Ukupno najuspešniji je bio sjajni Austrijanac Benjamin Karl, koji je u paralel slalomu i paralel veleslalomu osvojio zlatne medalje.

     Na početku svetskog prvenstva održan je Big er u hali San Đordi, gde je najuspešniji bio Finac Petja Piroinen. To je ujedno bilo jedino takmičenje u kojem devojke nisu učestvovale. Drugi je bio Kanađanin Zakari Stoun, a treći Belgijanac Sepe Smits.

     U snoubord krosu kod devojaka iznenađenje je napravila Amerikanka Lindzi Džakobelis, koja je trijumfovala ispred Francuskinje Neli Moen Loko i Kanađanke Dominik Malte. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Australijanac Aleks Pulin, drugo mesto zauzeo je olimpijski šampion Amerikanac Set Veskot, dok je treći bio Nejt Holand iz SAD.

     Veliko iznenađenje u paralel veleslalomu priredila je Alena Zavarzina koja je u finalu bila bolja od Klaudije Rigler. Treća je bila Doris Gunter. Još veće iznenađenje viđeno je u paralel slalomu gde je svetsak šampionka postala Norvežanka Hilde Katerin Engeli, koja nije završila trku u pararlel veleslalomu. Druga je bila Nikolijen Sorbri, a bronzu je osvojila Klaudija Rigler. Naša Nina Mićić je u slalomu bila 34, a u veleslalomu 26.

     U obe discipline šampion je postao Benjamin Karl. U veleslalomu drugi je bio Slovenac Rok Marguc, a treći Italijan Roland Fišnaler. Slovenac je u slalomu osvojio bronzu, dok je drugo mesto pripalo Simonu Šoku iz Švajcarske. Naš Boris Judin je u veleslalomu zauzeo 35, a u slalomu je bio 29.

     U half pajpu dvostuki trijumf ostvarili su borderi iz Australije. Kod devojaka Holi Kroford je postala svetska šampionka, dok je kod muškaraca najbolji bio Nejtan Džonston. Drugo mesto kod devojaka pripalo je Ursini Haler iz Švajcarske, treća je bila Kineskinja Đijau Liu. Još jedno srebrno odličje pripalo je Švajcarcima, ovog puta Juriju Podlačikovu, dok je bronzu osvojio Finac Markus Malin.

     Poslednjeg dana vožen je sloup stajl prvi put na svetskom prvenstvu. Kod devojaka je najbolja bila sjajna mlada Finkinja Eni Rukajarvi, druga je bila Sarka Pankočova iz Češke, a treća Šeli Gotlib sa Novog Zelanda. Kod muškaraca svetski prvak je Sepe Smits iz Belgije, drugi je bio Niklas Matson iz Švedske, a treći Finac Vile Paumola.
 

  

Borderi Srbije na Prvenstvu sveta u La Molini (Spanija)       Izvor: SkiSavez.com
     22. 01.2011.  Danas je na progranu bile trke u Paralel slalomu na kojima su nastupali naši borderi. U muškoj kunkurenciji Boris Judin je zauzeo 29. mesto od 46 takmičata na cilju. Nina Micić se u trci u ženskoj konkurenciji plasirala na 34. mesto od 47 takmičatki koje su završile trku.

  

Borderi Srbije na Prvenstvu sveta u La Molini (Spanija)       Izvor: SkiSavez.com
    
19. 01.2011.  Srpska Snowboard reprezentacija se nalazi na Prvenstvu sveta u La Molini (Spanija). Danas je Nina Micić u disciplini Paralel Veleslalom (PGS) zauzela odlicno 26. mesto, a Boris Judin 35.
     U petak 21.01.2011. nastupaju u disciplini Paralel Slalom (PSL). Zelimo im puno sreće i još bolji plasman.
 

  

Freestyleri na pripremama na Dachsteinu
    
16.11.2010. Nakon veoma uspešne takmičarske sezone 2009/2010, Freestyle snoubord tim Srbije otvara novu sezonu sa još većim ambicijama i odlazi od 16.11. do 01.12.2010. na svoje prve pripreme u Horsefeathers superpark na glečeru Dachstein, Austrija.
     Već uigranoj ekipi koja se sastoji od seniorskih takmičara Filipa Filipovića, Borisa Brkovića i trenera Vladana Grkovića, pridružiće se i potencijalni junior Mihailo Ćirković. Svi zajedno će naporno trenirati i kovati planove za naredna takmičenja u sezoni 2010-2011!
     Kao i uvek na našoj omiljenoj trening destinaciji na Dachsteinu, i pored ne baš povoljnih vremenskih prilika i prolećnih temperatura, očekujemo odlično pripremljen terenski park i unapred se radujemo treniranju i druženju sa kolegaama-takmičarima iz Makedonskog, Hrvatskog i Slovenačkog tima kao i mnogobrojnim prijateljims iz cele Evrope.

    

Održana prva trka FIS snovboard Svetskog kupa u sezoni
     10. 10.2010.  Nova sezona LG Snovboard FIS Svetskog kupa je otvorena u Landgraafu u Holandiji. U
zatvorenom prostoru arene "SnowVorld" održana je trka paralel slaloma u muškoj i ženskoj konkurenciji.
    
Nastupila je i Snowboard reprezentativka Srbije Nina Micić, koja se još od 20. septembra nalazi na pripremama u ovoj ski areni sa stazom dugom 250m. Ostvarila je vrlo dobar rezultat. Od 46 takmičarki koje su završile trku, sa startnim brojem 40, osvojila je 27. mesto i osvojila novih 45 FIS poena.
     Detaljnije ...

    

Otvaranje LG FIS snovboard Svetskog kupa
    
08. 10.2010.  Sezona LG Snovboard FIS Svetskog kupa se otvara u Landgraafu - Holandija.
Snowboarderi će trkom u alpskom disciplinama prvi započeti FIS Svetski kup sezone 2010/2011. U nedelju 10. oktobra 2011. održava se 8. izdanje ove već tradicionalne manifestacije u zatvorenom prostoru arene
"SnowVorld", a na programu je trka paralel slaloma u muškoj i ženskoj konkurenciji.
     Snowboard reprezentativka Srbije Nina Micić se od 20. septembra nalazi na pripremama u ovoj ski areni sa stazom dugom 250m, i nastupiće na nedeljnoj trci Svetskog kupa.

     Detaljnije ...


    

Borderi Srbije nastupaju na trci FIS snowboard Svetskog kupa u Nemačkoj
     31. 01.2009. -
Nakon učešća na Svetskom prvenstvu u Snowboardau u Južnoj Koreji, reprezentativci Srbije u Snowboardu Nina Micić i Boris Judin nastupili su na trci Fis Snowboard Svetskog kupa u paralel veleslalomu (PGS) koja je u subotu 31.01.2009. održana u Nemačkom ski centru Bayrischzell/Sudelfeld. Sa njma je vođa tima Severin Pavlović.
     Nina Micič je zauzela 39. mesto do 43 takmičarke na cilju.
     Boris Judin je zauzeo 36. mesto od 52 takmičara koji su završili trku.

  

FIS Svetsko prvenstvo u snowboardu - nastupaju borderi iz Srbije
    
U južnokorejskom zimskom centru Gangwon 15.01.2009. je počelo FIS Svjetsko prvenstvo u snowboardu. 
     Na Prvenstvu će učestvovati 614 takmičarki i takmičara iz 45 zemalja, među kojima su i tri takmičara iz Srbije, Nina Micić, Boris Judin i Luka Nikolić. Sa njima je i trener
Srđan Pantić.
     18.01.2009. su podijeljene prve medalje u disciplini Snowboard Cross u obje konkurencije. U muškoj trci je nastupio Nikolic Luka, koji nije uspeo da prodje prve kvalifikacije, tako da je ostao bez bodova na 54. mestu.

     20.01.2009.
utorak, su na programu trke Paralel veleslaloma (PGS) u obe konkurencije. Nina Micić je zauzela 34 mesto, a Boris Judin je diskvalifikovan.
     21.01.2009. na programu Svetskog prvenstva su bile trke snowboard paralel slaloma (PSL) na kojima su u obe kunkurencije nastupili i takmičari iz Srbije. Boris Judin je zauzeo 37. a Nina Micić 38. mesto. Prvenstvo se nastavlja takmičenjima u Halfpipe-u i Big air-u na kojima nema takmičara iz Srbije...

    

Otvaranje Snowboard sezone na Kopaoniku    Izvor: www.bibissnowboard.com
   
27.12.2008.
Snowboard klub Bibis organizuje otvaranje sezone trkom u PGS - paralelveleslaloma koja se održava 27. Decembra 2008. godine na stazi Karaman greben sa početkom u 13h. Trka je otvorena za sve kategorije takmičara. Prijave i TC meeting u kafeu Žica u 9h na dan trke.
          Preuzmitre raspis, .pdf fajl!  

         

Boris Judin

Najveći uspeh Srpskog Snowboarda    Izvor: www.skisavez.com
   
21.12.2008. U Švajcarskom ski centru Arosa vožena je Paralel Slalom (PSL) trka FIS Svetskog kupa u snowboardu. Reprezentativac Srbije Boris Judin (na slici), je sa startnim brojem 43 je zauzeo 14. mesto, što predstavlja najbolji plasman nekog Srpskog snowboardera do sada.
    
Ovim plasmanom, Boris je stekao Olimpijsku normu i pravo ućeđstvovanja na Zimskkim Olimpijskim igramna u Vankuveru 2010.
   
     - Pionirska alpska reprezentacija u Banskom u Bugarskoj osvojila tri prva mesta....
     - Dobar nastup juniora Srbija na FIS trkama, Najnolje plasmane imala Marija Humo.

     Detaljnije . . .

   

Obeležen Svetski dan snowboardinga - World Snowboard Day
     20.-21.12.2008. - Svetski dan snowboardinga se obeležava širom sveta u preko 20 zemalja...
     Srbija - U organizaciji Ureuženja freestylera, u Beogradu na ski stazi Košutnjak obeležen je ovaj dan po treći put. Tom prilikom je mogućeno svima koji sudošli na ski stazu “Aleksandar” na Košutnjaku, od poćetnika do profesionalaca svih godina i uzrasta da probaju i otkriju nove tajne ovog sporta.
     Hrvatska - Ove godine je takodje po treći put održano obeležavanje ovog dana na Riječkom ski centru Platak. . Proslava na Platku pod nazivom „The NeXt Party prošla je više nego uspešno , a organizatori su Udruge „bordeRI, Snowboard klub „Nine i „Otom Bottom.     
  www.world-snowboard-day.com    Plakat....
     Detaljnije . . .

  

Snowboarderi Srbije na trci FIS Svetskog kupa    Izvor: www.skisavez.com
    U nedelju
14.12.2008. naši snowboard takmičatri su vozili ParalelGS trku FIS Svetskog kupa u Italijanskom ski centru Limone Piemonte.
Sa njima je trener snowboard reprezentacije Srbije Hansjorg Berger.
    Nina Micić je startovala sa 40 pozicije i zauzela je 36. mesto.
    Boris Judin, je sa startnim brojem 42 takođe zauzeo 36. mesto.

  

Dobar nastup Nine Micić na paralelslalomu u Austriji Izvor: www.skisavez.com
     6.-7.12.2008.
u Austrijskom Insbruku vožene su Snowboard paralelslalom (PSL) trke na kome je nastupila i reprezentativka Srbije Nina Micić. U subotu, prvog takmičarskog dana vožen je noćni paralelslalom na kome ja zauzela 20. mesto od 49 takmičarki na cilju. U nedelju u dnevnoj trci bila je znatno bolja. Zauzela je 14. mesto u istoj konkurenciji.
    Sa Ninom je trener i
Hansjorg Berger. Boris Judin nije nastupao na ovim trkama.

   

Nina Micić

Boris Judin

Dobri nastupi Srpskih snowboardera na Nor-Am kupu      Izvor: www.skisavez.com
     Posle nastupa na prvoj trci Svetskog kupa, snowboard reprezentativci Srbije učestvuju na trkama Nor-Am kupa koje se održavaju u ski centru Copper, u Koloradu(SAD). Sa kratkim izveštajem o učešću naših bordera javio se trener Hansjorg Berger.
     19.11.2008. u Ski centru Copper vožene su trke PGS-Paralelveleslalomu. Nina Micić je zauzela 10. mesto od 43 takmičarki koje su završile trku i osvoila solidnih 117 FIS bodova. Boris Judin nije vozio ovu trku u muškoj konkurenciji. Njegova oprema je stigla dan kasnije, tako da je izgubio jedan dan treninga i nakon ne tako dobrog treninga u veleslalomu uoči trke, odlučeno je da se ne takmiči.
     20.11.2008. u Copperu su vožene PSL-Paralelslalom trke. Nina Micić je zauzela odlično 5. mesto među 43 takmičarki sa nova 202.5 FIS poena. Boris Judin je pao na početku prve vožnje, u drugoj voznji bio je mnogo bolji i na kraju je zauzeo 23. mesto od 65 takmičara koji su stigli do cilja i osvoijo 40 FIS bodova.

 

Počeo Svetki kup u Snowboardu - nastupali Nina i Boris Izvor: www.skisavez.com
     10.10.2008. Prvi ovosezonski FIS Svetski kup u Snowboardu je održan u ski areni u Landgraaf-u u Holandiji, a otvoren je trkama u paralel slalomu (PSL). Među 97 takmičara iz 22 zemlje, nastupili su i reprezentativci Srbije:
    - Boris Judin je nastupio u muškoj PSL trci Svetskog kupa, ali nije uspeo da prodje prvi kvalifikacioni krug i ostao je bez FIS poena, zauzevši 48 mesto od 52 takmičara.
     - Nina Micić je uspela da završi samo prvu kvalifikacionu trku i na kraju zauzela 36. meto od 44 takmičarke koje su startovale. Osvoila je i 19.70 FIS poena. Ovo nisu njeni prvi ovosezonski poeni. Na FIS trci snowboard slaloma održanoj 27.09.2008. u istoj ski areni, zauzela je 5 mesto i ovojila 58.50 FIS poena.

 

 

Snowboard takmičenja 2008 . . .

NAZAD