SNOWBOARD TAKMIČENJA U SRBIJI I OKRUŽENJU
Učešće takmičara Srbije na takmičenjima

SNOWBOARD U SRBIJI
TOKOM SEZONE 2008


Počeo Svetki kup u Snowboardu - nastupali Nina i Boris Izvor: www.skisavez.com
     10.10.2008. Prvi ovosezonski FIS Svetski kup u Snowboardu je održan u ski areni u Landgraaf-u u Holandiji, a otvoren je trkama u paralel slalomu (PSL). Među 97 takmičara iz 22 zemlje, nastupili su i reprezentativci Srbije:
    - Boris Judin je nastupio u muškoj PSL trci Svetskog kupa, ali nije uspeo da prodje prvi kvalifikacioni krug i ostao je bez FIS poena, zauzevši 48 mesto od 52 takmičara.
     - Nina Micić je uspela da završi samo prvu kvalifikacionu trku i na kraju zauzela 36. meto od 44 takmičarke koje su startovale. Osvoila je i 19.70 FIS poena. Ovo nisu njeni prvi ovosezonski poeni. Na FIS trci snowboard slaloma održanoj 27.09.2008. u istoj ski areni, zauzela je 5 mesto i ovojila 58.50 FIS poena.

   Nacionalni Snowboard tim Srbije - uspešno u sezoni 2007/2008.
           27. Marta 2008. Kopaonik - Na konferenciji za štampu održanoj u Beogradu na splavu Bibis, koju je organizovala Komisija za Snowboarad Smučarskog saveza Srbije, sumirana je upravo završena takmičarska sezona.
    Predstavljeni su svi članovi snowboard tima, na čelu sa direktorom Vladetom Radivojevićem, prvim trenerom Hansom Bergerom i takmičarima A-tima:  Nini Micić, Borisu Judinu i Strahinji Čupoviću.
    - Mislim da je došlo do velike promene kod svih članova snowboard tima Srbije. Niko od svih nas nije znao kakvi će biti rezultati na kraju sezone ali evo sada mogu iskreno da kažem da sam izuzetno zadovoljan postugnutim rezultatima kao i sa vrhunskim profesionalnim odnosom svih članova tima. - ističe glavni trener Hans Berger.
    Ovaj tim je svojim radom i rezultatima dokazao sportskoj javnosti u Srbiji i svim ostalim nacijama da su profesionalni rezultati rezultat izuzetnog profesionalnog angažmana i ulaganja celokupnog tima. Potrebno je naglasiti da je podrške Smučarskog Saveza Srbije osnov svega. Na početku sezone startovali smo sa samog kraja FIS –ove liste a kraj sezone smo završili u top 8 na svetskom juniorskom prvenstvu uz mnogobrojne osvojene bodove u toku sezone.
     Naši takmičari osvojili dovoljan broj bodova zanastup u FIS snowboard Svetskom kupu i na pragu smo norme za Olimpijske igre u Vankuveru. Najboljim snowboard takmičarima koji čine A-tim, sredinom januara 2008. su se pridružili i članovi juniorske selekcije.
    
Preuzmite kompletan izveštaj u .PDF formatu...

   

Državno prvenstvo u snowboardu - u kategoriji FIS/NC
           25.-26. Marta 2008. Kopaonik - U utorak 25. marta, prvog dana Državnog prvenstva Srbije u snowboardu, zbog snežnih uslova na stazi, umesto najavljene Paralel-veleslalom (PGS) vožena je Veleslalom (GS) trka. Na stazi Gobelja relej na Kaopaoniku, po dve trke su vozili takmičari u svih pet uzrasnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji.
     Favorit muške seniorske trke Boris Judin je imao peh u drugoj vožnji, kada mu je daska bukvalno pukla na pola, tako da je do titule Prvaka Strbije došao, posle par godina ne učestvocanja povratnik na snowboarad trkačke staze, Rade Đukić. Drugo mesto je pripalo može se reći Veteranu srpskog snowbaoarda Jurici Stankovuiću, a treće Bojanu Vještica.
     U ženskoj seniorskoj konkurenciji, očekivano, najbolja je bila Nina Micić. Drugo mesto je zauzela Ivana Dišević a treće Tamara Sekulić.
     U sredu 2. marta na programu takmičenja je disciplina Slope style.

    
    REZULTATI:
Drzavno prvenstvo u snowboaradu 25.Mart 2008.
Disciplina Veleslalom. Ukupno 47 takmicara.
Vozilo se u svim disciplinama cicibani, deca I, deca II,juniori i seniori.
Vreme oko nula stepeni, povremeno sneg, na kraju takmicenja mecava.
Staza gobelja relej.

rezultati muskarci:
cicibani - 1.Bozidar Glumac/ Vision/ 2. Šolak Njegos /Vision/ 3.Šćepanović Srdjan / Tvrdjava/
deca I - 1.Radivojević Luka /Bibis/ 2.Milanović Dusan/Bibis/ 3.Radivojević Nikola / Bibis/
deca II - 1.Grahovac Filip / Bibis/ 2. Nedić Miloš / Bibis/ 3.Budjavac Nemanja/ Vision/
juniori - 1. Miličić Luka /Bibis/ 2.Nikolić Luka / Bibis/
seniori - 1.Djukić Rade /Bibis/ 2. Jurica Stanković /Midžor/ 3.Vještica Bojan /Bibis/

rezultati devojke:
cicibani - 1.Milanović Mina /Bibis/
deca I - 1.Ignjatov jelena /Vision/
deca II - 1.Radivojević Sara / Bibis/
juniorke - 1. Nina Micić /Bibis/ 2.Ivana Dišević / Bibis/ 3.Tamara Sekulić / Bibis/
seniorke - 1.Nina Micić /Bibis/ 2.Ivana Dišević / Bibis/ 3.Tamara Sekulić / Bibis/

Ekipni prvak za sezonu 2007/2008 je sbk.Bibis iz Beograda.

   

Državno prvenstvo u snowboardu - u kategoriji FIS/NC
     25.-26. Marta 2008. Na Kopaoniku se održava Državno prvenstvo u snowboardu. Kategorija takmičenja je FIS / NC. Prvenstvo će se održati za sve uzrasne kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji.
     Za utorak 25.03.2008. je predviđena snowboard paralel-veleslalom trka, a za sredu 26.03.2008. takmičenje u Slope stile-u.
     Sve kao zamena za ranije u FIS kalendaru najavljena takmičenja na Staroj planini i na Zlatiboru, a koja su odložena zbog nedostatka snega.

   

Snowboard Svetsko juniorsko prvenstvo - Valmalenco 2008 (ITA)
     16 - 21 Marta 2008. Reprezentacija Srbije učestvuje na ovom prvenstvu. Boris JudinNina Micić nastupiće u disciplinama slalom, veleslalom i border kros, dok Luka Milčić i Luka Nikolić nastupaku samo u border krosu. Sa našim reprezentativcima su treneri Hans Berger i Kristijan Šmigl.
     U ponedeljak, 17.mata vožen je veleslalom. Boris Judiun je zauzeo 6. a Nina Micić 30. mesto.
     U utorak, 18.mata vožen je slalom. Boris Judiun je zauzeo 8. a Nina Micić 18. mesto. Posle prve vožnje Nina je bila druga, ali u drugoj vožnji je imala pad, i nažalost ostala bez dobrog plasmana.
     U petak 21.marta naši takmilčari nstupaju na Borderkros trci.
     Na slici: Boris i Nina na Kopaoniku 11.02.2008.

   

Snowboard Svetsko juniprsko prvenstvo - Valmalenco 2008 (ITA)
     16 - 21 Marta 2008. - Svetsko juniorsko prvenstvo /WJCH/ koje je trebalo da se održi u Rusiji u gradu Khanty Mansisk od 22. do 30. Marta 2008 godine, otkazano je jer nisu obezbedjeni uslovi za organizaciju istog. Organizacija je dodeljena Valmalenco u Italiji (blizu Bormia) i održače se neposredno po završetku finala snowboard Svetskog kupa od 16 - 21 Marta 2008.
     Reprezentacija Srbije učestvuje na ovom prvenstvu. Boris JudinNina Micić nastupiće u disciplinama slalom, veleslalom i border kros, dok Luka Milčić i Luka Nikolić nastupaku samo u border krosu. Sa našim reprezentativcima su treneri Hans Berger i Kristijan Šmigl.

   

Otkazano Snowboard Svetsko juniorsko prvenstvo u Rusiji
     16 - 21 Marta 2008. - Svetsko juniorsko prvenstvo /WJCH/ koje je trebalo da se održi u Rusiji u gradu Khanty Mansisk od 22. do 30. Marta 2008 godine, otkazano je jer nisu obezbedjeni uslovi za organizaciju istog. Organizacija je dodeljena Valmalenco u Italiji (blizu Bormia) i održače se neposredno po završetku finala snowboard Svetskog kupa od 16 - 21 Marta 2008.

   

Kopaonik: BIBIS trofej 2008 u Snowboard paralel slalomu
     27. Februar 2008. Na Kopaoniku je održan BIBIS trofej 2008 u snowboard paralal veleslalomu. nqa startu je bilo 33 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji u različitim uzrasnim grupama od cicibana, decaI i decaII do juniora i seniora.
     Trka je vožena po sunčanom vremenu po veštački tretiranom snegu na stazi Karaman greben. Takmilari su bili iz slerdećih Snowboard klubova: Jaram, Vision, Bibis i Tvrđava.
     Pobednici po uzrasnim grupama su:
Cicibani ('97 i mlađi): Milanović Mina i Glumac Boža       Deca I('95 i '96): Ignjatov jelena, Radivojević Luka
Deca I('93 i '94): Radivojević Sara i Grahovac Filip Juniori i seniori('92 i stariji): Dišpević Ivana i Radivojević Veljko
     Organizator trke - Snowboard klub BIBIS
   
     Kompletni rezultati  > > >

  


 

 

 

  

  

 

  

Kopaonik 09.-10.02.2008. - Održan FIS Evropa kup u Borderkrosu
     09.-10.02.2008. Na Kopaoniku su održane dve zasebne snowboard trke u disciplini Borderkros (BCX). Nastupilo je 66 takmičara u muškoj i 17 takmičarki ženskoj konkurenciji. Takmicari su došli iz: Nemačke, Austrije, Holandije, Francuske, Švajcarske, Slovenije, Italije, Španije, BiH, Poljske, Bugarske, Česke,  Estonije, Slovačke, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Australije i Srbije.
    
Ovo prvo borderkros takmičenje evropskog ranga u Srbiji, održano je na desnoj stazi uz žičaru Karaman greben.
      Najpre su vo
žene po dve kvalifikacione trke na kojima se pojedinačno merilo vreme za svakog takmičara. Finalne trke je vozilo 32 takmičara i 8 takmičarki sa najboljim vremenima iz kvalifikacionih vožnji. Finalmne trke su vožene na taj način što 4 takmičara startuje u isto vreme i prva dva prolaze dalje… I tako da malog i velikog finala…
     Najbolje plasirani takmičar iz Srbije je
Boris Judin, koji je drugog takmičarskog dana stigao do finalne vožnje
i 4. mesta. Filip Filipović je nakon četvrtfinala zauzeo 16. mesto. Kod devojaka, očekivani dobar rezultat Nine Micić je iszostao nakon lakše povrede prvog takmičarkog dana.
    
    Takmičenje su uspešno organizovali Snowboarad klub Bibis, JP Skijališta Srbije i Smučarski savez Srbije.

U subotu 09.02.2008. trka je oržana po teškim vremenskim uslovima uz vetar i maglu
     Plasmani finalista…
1. STARK Maximilaian   GER
2. LAUSEGGER Andrea   AUT
3. RAMOIN Tony           FRA
4. GERLINGS Rob          NED
5. OBEX Bernhard         AUT (pobednik malog finala)

...
8. JUDIN Boris                SRB   - u malom finalu
20. FILIPOVIĆ Filip         SRB   - u 1/8 finalu  
31. RADIVOJEVIĆ Veljko  SRB   - u 1/8 finalu
     Medju finaliste nisu se plasirali, ali su ostvarili sledece plasmane:
39. NIKOLIC Luka                 SRB
40. ĆERENIĆ Andrija              SRB
41. STEVANOVIĆ Aleksandar   SRB
46. JOKANOVIĆ Nedeljko        SRB
47. DAJC David                     SRB
48. ĆUPOVIĆ Strahinja           SRB
49. PANAJOTOVIĆ Ratko        SRB
53. VASILJEVIĆ Slobodan       SRB
54. RADOJEVIĆ Dušan           SRB
55. CVETKOVIĆ Mladen          SRB
56. VJEŠTICA Bojan               SRB
57. TRNAVAC Darko               SRB
58. VULIĆEVIĆ Stevan            SRB
     Trku nisu završili:
     DJURIC Vladan                 SRB
     JERKOVIĆ Petar                SRB
  
U
ženskoj trci najbolje plasmane su ostvarile:
1. RAMBERGER Maria      AUT
2. PIHLA Kadri               EST
3. HICKEY Stephanie      AUS
4. LINDBICHLER Eva       AUT
5. BERGHUIS Britt          NED

U nedelju 10.02.2008. oržana je druga trka pod znatno boljim uslovima po sunčanom i uglavnom vedrom danu
     Plasmani finalista…
1. RAMOIN Tony            FRA
2. DURAND David          FRA
3. OBEX Bernhard         AUT
4. JUDIN Boris              SRB
5. STARK Maximilaian    GER (pobednik malog finala)
...
16. FILIPOVIĆ Filip         SRB   - u 1/4 finalu
31. MILČIĆ Luka            SRB   - u 1/8 finalu

     Medju finaliste nisu se plasirali, ali su ostvarili sledece plasmane:
33. ĆERENIĆ Andrija              SRB
35. STEVANOVIĆ Aleksandar   SRB
39. DAJC David                     SRB
41. PANAJOTOVIĆ Ratko        SRB
42. VASILJEVIĆ Slobodan       SRB
46. RADOJEVIĆ Dušan           SRB
47. NIKOLIC Luka                 SRB
50. TRNAVAC Darko               SRB
53. JOKANOVIĆ Nedeljko        SRB
     Trku nisu završili:
     DJURIC Vladan                 SRB
     VULIĆEVIĆ Stevan            SRB
     JERKOVIĆ Petar                SRB
     VJEŠTICA Bojan               SRB
     CVETKOVIĆ Mladen          SRB
     RADIVOJEVIĆ Veljko         SRB
     ĆUPOVIĆ Strahinja           SRB

U
ženskoj trci najbolje plasmane su ostvarile:
1. RAMBERGER Maria      AUT
2. HICKEY Stephanie      AUS
3. LINDBICHLER Eva       AUT
4. FRITSCHI Susanne     SUI
5. PIHLA Kadri               EST
     Trku nisu završile:
     DIŠEVIĆ Ivana          SRB
     DAJC Rasela             SRB
 
     Pogledajte albume sa slikama u Galeriji sajta:
           Trka 09.02.2008. . . .
           Trka 10.02.2008. . . .

    

FIS snowboard kup na Bjelašnici i SNB kup na Jahorini
     16. i 17. Februar 2008. Na Bjelašnici se odrava FIS snovboard kup u disciplinama border kros (BCX) u subotu i skokovima (BA) u nedelju. Organizator, FreeStzle klub Sarajevo.
    
19. i 20. Februar 2008. Na Jahorini su zakazana snowboard takmičenja u disciplinama snowboard slalom (CBS) i skokovi (BA) za Snowboard kup Jahorine. Organizacija, Ski klub Jahorina.

  

FIS


Kopaoniku 09.-10.02.2008. - FIS Evropa kup u Borderkrosu
     05.02.2008. Na Kopaoniku se ovog vikenda održavaju Border kros (SBX) trke za FIS Evropa kup u muškoj i ženskoj kategoriji. Ovo je prvo borderkros takmičenje evropskog ranga u Srbiji. Takmičenje će pratiti i visoki predstavnik FIS-a Peter Krogl. Ako ocene budu povoljne, moguće je dobijanje organizacije Svetskog Junioarskog prvenstva u snowboardu naredne godine.
    Učešće su najavili takmičari iz Austrije, Italije, Nemačke, Rusije, Estonije, Slovenije, BiH,... Nekoliko prijavljenih takmičara ima preko 500 FIS bodova, tako da ce sama trka imati visok FIS bodovni rejting. Srbiju će predstavljati
Nina Micić, Strahinja Čupović i Boris Judin, koji se posle povrede i dvogodišnjeg oporavka ponovo vraća na belu stazu.
    Trke će se održati na stazi Karaman Greben desna strana. Izrada staze za border kros je tehnički veoma zahtevna i predstavlja ogroman građevinski posao. Već sedam dana na njenoj priprtmi  radi 15 ljudi i 3 ratrak mašine koje je JP Skijališta Srbije ustupilo za ovaj posao. U izradi i kreiranju staze učestvuju i austrijski stručnjaci.
     Inače, Borderkros trka funkcioniše tako što zajedno startuju četiri takmičara, od koji prva dva idu dalje i tako u međusobnim duelima do finala, što ovo trku i čini veoma atraktivmom.
     Organizator, Smučarski savez Srbije, snowboard komisija na čelu sa Vladetom Radivojevićem.
     Program takmičenja:
Četvrtak, 07.02.2008. - Registracija takmičara, zvaničan trening, sastanak vađa timova...
Petak,      08.02.2008. - Zvaničan trening, sastanak vađa timova...
Subota,    09.02.2008. - Trka
     09,00 - 10,00  Zvaničan trening
     10,30 - 12,00  Kvalifikacije u muškoj i ženskoj konkurenciji
     12,30 - 15,00  Finalne trke
                15,30  Proglašenje pobednika
Nedelja,   10.02.2008. - Trka
     09,00 - 10,00  Zvaničan trening
     10,30 - 12,00  Kvalifikacije u muškoj i ženskoj konkurenciji
     12,30 - 15,00  Finalne trke
                15,30  Proglašenje pobednika
Tehnički delagat FIS-a za ove trke je
Viktor Krstevski iz Makedonije
     Detaljnije ...

    

Kopaonik 12.-13.02.2008. - Samsung Snowboarding Euro cup 2008.
     12. i 13. Februar 2008. Utorak i Sreda, mesto dešavanja Kopaonik staza Malo jezero, po šesti put,
Samsung Snowboarding Euro cup 2008.
     Naše najveđe zimsko takmičenje koje je već postalo tradicionalno i s razlogom izaziva sve veću pažnju ne samo domaće, nego i strane javnosti, održava se sa etiketom najboljeg FIS Euro Cup takmicenja na Balkanu i prosle godine je ugostilo trinaest nacija i preko pedeset vozača. Posle prvog urbanog takmicenja u Kapetan Mišinoj ulici u Beogradu i Fis Slope style takmicenja na Staroj planini pozivamo vas da prisustvujete i ovom sportskom spektaklu.
     Od disciplina biće zastupljeni BIG AIR (skokovi) i SLOPE STYLE (kombinacija gelendera i skokova. Na takmičenju se očekuje izmedju 80 i 100 takmičara iz cele Evrope, među kojima će se naći i domaći sportisti za koje će to biti značajan korak dalje na putu afirmacije po svetskim standardima.
     Detaljnije . . . 

  

Snowboard Winter Tour 2008 - Održan Sloup stajl na Babinom zubu
     24.01.2008. Na Staroj planini, na vrhu Babin zub, u četvrtak je održano prvo FIS sloup stajl takmičenje tog ski resursa Srbije u okviru "Samsung snowboard winter tour 2008". Učestvovalo je preko 40 takmičara iz Srbije i pet zemalja iz okruženja. Najuspešniji su, gotovo tradicionalno, takmičari iz Slovenije, koji su u muškoj konkurencije zauzeli sva tri prva mesta, dok je kod devojaka pobedila takmičarka iz te zemlje, druga je bila borderka iz Hrvatske, a treća mlada Makedonka.

    
Detaljnije . . .                 Galerija slika . . .

  

Prvi urbani Snowboard party u Beogradu
    
12.01.2008. - subota, u Beogradu se održava prvo urbano snowboard takmičenje - Slope style. Početak takmičenja je zakazan za 19h na prostoru Kapetan Mišine ulice od Gospodar Jovanove do ulice Strahinića Bana, a u goste dolaze najboklji svetski predstavnici ovog sporta.
     Snowboard takmičenej organizuje Udruženje "Freestyler" pod pokroviteljstvvom Sekretarijata za sport i omladinu Skupštine grada Beograda.
     Više informacija na www.udruzenjefreestylera.com
    
Detaljnije . . .

  

Marko Grlic, jedan od najboljih snowboardera na svetu, na Staroj planini
     
04.01.2007. Na Staroj planini svoje skokove demonstrirao jejedan od najboljih snowboardera na svetu. Prvi put u Srbiji, Marko Grilc (Slovenija) je kao promoter uživao u ovoj divnoj planini.
     Kao i uvek Marko je snimao kadrove za svoj novi snowboard film, a fotografije očekujemo u mnogim svetskim magazinima i kalendarima u zemlji i inostranstvu...
     Odusevljen terenima i potencijalom Stare planine, obecao je povratak mozda vec u Martu, odmah nakon Aljaske, Argentine...
     Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo skijalistima Srbije! Ove fotografije vam ustupamo za objavu. Photo by: Predrag Vučković
     Detaljnije . . .

    

Održana prva snowboard trka u sezoni (Kopaonik)
     U subotu 29.Decembra na Kopaoniku je u organizaciji snowboard kluba BIBIS, SSS i JP Skijalista Srbije odrzana snowboard trka u disciplini paralel veleslalom.
     Ovom trkom nazvanom prvi sneg zvanicno je otvorena sezona na Kopaoniku. Trka je odrzana na nocnoj stazi Malo Jezero uz ucesce ukupno 48 takmicara. U trci su ucestvovali svi reprezentativci Srbije kao i takmicari iz Francuske i USA.
 

   

Svetski kup u Snowboardu - Big Air u centru Sofije
    
22.12.2007. Svetski kup u Snowboardu se ovog vikenda nastavlja BigAir takmičenjem u centru Sofije u Bugarskoj.
     Detaljnije . . .

   

Brunoti Freestyle rail session ispred hale jedan Bg sajma
     08.12.2007. - subota sa pocetkom u 17h počinje prvo takmičenje zimske sezone 2007/2008 u Srbiji. Brunoti Freestyle rail session ispred hale jedan Bg sajma. U goste nam dolaze Bugari, Madjari i Slovenci kao i prošlogodišnji pobednik EC na Kopaoniku Nejc Ferjan. Vozači će demonstrirati u urban uslovima šta znaju a fun box je napravljen specijalno za njihove potrebe.
     Cilj je da Udruženje Fristajlera najavi veliki Samsung snowboard Tour (Zlatibor, Stara planina, Kopaonik).

    Detaljnije...

    

FIS

Snowboard trke u okruženju u sezoni 2008.
Datum Mesto Zemlja Kategorija Žene Muškarci
22.12.2007  Sofia  BUL  WC   BA 
5.-6.1.2008  Rogla  SLO  EC SBX  SBX 
9.-10.2.2008  Bansko  BUL  NC PGS
PSL 
PGS
PSL 
9.-10.2.2008  Kopaonik  SRB  EC 2xSBX  2xSBX 
12.2.2008  Kopaonik  SRB  EC BA  BA 
13.2.2008  Kopaonik  SRB  FIS SBS  SBS 
16.-17.2.2008  Sarajevo-Bjelasnica  BIH  FIS SBX
BA 
SBX
BA 
17.2.2008  Sofia-Aleko  BUL  NC BA  BA 
23.-24.2.2008  Mavrovo  MKD  FIS PGS
PSL 
PGS
PSL 
1.3.2008  Sofia-Aleko  BUL  EC SBX  SBX 
1.-2.3.2008  Vitsi Kastorias  GRE  FIS 2xPGS  2xPGS 
1.-2.3.2008  Vogel  SLO  EC BA
SBS 
BA
SBS 
2.3.2008  Sofia-Aleko  BUL  NC SBX  SBX 

   


SNOWBOARD U SRBIJI
TOKOM SEZONE 200
7


Snowboard Session - Euro Cup
Od 14. do 16. februara 2006. godine na Kopaoniku će biti održan četvrti  SNOWBOARD SESSION. Po prvi put, ovo takmičenje koje je već postalo tradicionalno i s razlogom izaziva sve veću pažnju ne samo domaće, nego i strane javnosti, održava se sa etiketom Euro Cupa. To znači da je takmičenje podignuto na internacionalni nivo pod okriljem FIS-a (svetske ski i snowboard federacije i to u sred O.I. u Torinu).
          Na takmičenju se očekuje izmedju 30 i 60 takmičara iz cele Evrope, među kojima će se naći i domaći sportisti za koje će to biti značajan korak dalje na putu afirmacije po svetskim standardima. Dolazak tako velikog broja takmičara očekuje se zbog činjenice da će moći da osvoje neophodne bodove za World Cup (FIS bodove) kao i novčane nagrade i disciplini RAIL.
          Predviđeno je da NIKŠIĆKO PIVO SNOWBOARD SESSION – EURO CUP traje tri dana. Biće zastupljene sledeće discipline: BIG AIR (skokovi) i RAIL (gelenderi). Za 14. februar planiran je trening, dok će takmičenja biti održana 15. i 16.02.

   

 Sasrajevo session   Izvor: www.bhski.ba
     10. - 11.02.2007. Pozivamo vas na SS i BA koji će biti održan na Bjelašnici u vremenu 10.-11.02. 2002.
Za učesnike je obezbijedjen smještaj u Sarajevu, hotel Alem. Cijena......18 EUR (noćenje s doručkom)
     Za rezervacije se obratiti na ismarb@yahoo.com  ili +387 61 199 000. Za učesnike neće biti startarine, a biće obezbedjen i besplatni ski pass.
Nagrade:
SS:    1.Mesto-250EUR  2.Mesto-150 EUR  3.Mesto-100 EUR
BA:    1.Mesto-250 EUR 2.Mesto-150 EUR 3.Mesto-100 EUR

   

Pripreme snowboard reprezentacije Srbije      Izvor: www.kopaonik.net
    Naš proslavljeni AS u snowboard-u Jurica Stanković, višestruki šampion Jugoslavije, SCG, danas je trener snowboard reprezentacije Grčke. Zbog nedostatka snega i zahvaljujući našem Jurici, reprezentacija Grčke je došla na pripreme na Kopaonik. Pripremama grčkih reprezentativaca priključili su se i naši srpski reprezentativci. Svi su u odličnom raspoloženju i vrlo lepo su primljeni od strane domaćina Genexa koji im je maksimalno izašao u susret da bi se oni što bolje pripremili za predstojeća takmičenja. Ograđena je staza za trening reprezentativaca i dat im je gratis ski pass.
     Reprezentaciju Srbije na čelu sa Svetskom juniorskom prvakinjom Ninom Micić, čine još  i Boris Judin, Strahinja Čupović i Stevan Vulićević. Ekipa na Kop-u poboljšava svoju formu za prestojeću Svetsku Olimpijadu mladih u Španiji, koja se održava u ski centru “JACA” od 17. februara do 27. februara 2007. godine. Očekuje se da naši reprezentativci uzmu medalje u disciplinama PSL, PGS, SBX.
    
Na Svetskom prvenstvu koje održano u Švajcarskoj u ski centru “AROSSA” od 12. januara do 20. januara 2007. godine, naša Nina Micić je po prvi put vozila u konkurenciji seniorki i od prvoplasirane takmičarke Austrijanke (od koje je mlađa punih 17 godina) imala zaostatak od samo 2 sekunde. To govori da Ninino vreme tek dolazi. Očekuje se da Nina Micić za 2 godine uđe u sam vrh svetskog ženskog snowboard-a. Najbolji rezultati od ove vrsne i talentovane reprezentativke očekuju se u 2010 godini na Olimpijadi u Vankuveru.
     Naš mladi i talentovani Stevan Vulićević iz Aranđelovca nam je rekao da je zadovoljan kako pripreme teku i da tempira formu za predstojeća takmičenja. U vecernjim satima posle treninga sportisti se uglavnom okupljaju u kafeu Ski servis.

     

 Freestyle "RAUCH snowboard jam" na Kopaoniku  Izvor: Srbijasport.com
     9. Januara 2007. u organizaciji Udruzenja freestylera tradicionalno je odrzano prvo sportsko takmicenje RAUCH snowboard jam u centru konaka na Kopaoniku kao najava Euro-cup snowboard 2007 koji ce se održati u februaru. Takmičenje je održano na gelenderima, domačeg karaktera, učestvovalo je 20 takmičara u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji i jedna gošća iz Engleske Amie McGvire koja je dobila specijalnu nagradu, kutiju FRIKOM sladoleda, snickersa i duks ROPE CLOTHING. 
     U seniorskoj konkurenciji je pobedio  Miljan Bosković iz Beograda a od juniora je bio najbolji Stevan Stojanović iz Kragujevca.

   

   


AKTIVNOSTI SNOWBOARD TAKMIČARA SRBIJE I CRNE GORE
TOKOM SEZONE 2006


Bansko (BUL) - FIS Snowboard  trke Evropa kupa u disciplini snowboardcross
    08.-09.04.2006. Bansko, U ovom Bugarskom ski centru održane su FIS snowboard snowboardcross trke za Evropa kup u muškoj i ženskoj kategoriji. Nastupili su i takmičari iz SCG, nažalost nisu imali posebno žapažene plasmane. . .
    U subotu 08.04.2006. Od 64 takmičara koji su startovali, trku je završilo njih 60, a poberdnik je Poljak Mateus Logicki. Od takmičara iz CSG najbolji plasman je ostvario na 45. mestu Nedeljko Jakovljević, slede, 47. Aleksandar Stevanović,
49. Slobodan Vasiljević, 56. Miloš Srećković i predposlednji 59. Strahinja Ćupović. Filip Filipović nije uspeo da završi trku.
    U nedelju 09.04.2006. je održana još jedna snowboardcross trka na kojoj je pobedio Finac Stefan Werlen. Među 61 takmičarem koji su završili trku, momci iz SCG su zauzeli sledeća mesta: 47. Vasiljević Slobodan, 48. Filip Filipović i 56. Miloš Srećković. Jedini takmičar koji nije uspeo da završi trku bio je Aleksandar Stevanović.

   

Informacija sa lica mesta
     E ovako trka je održana ali je border cross otkazan zato sto je neki "srbin" ukrao start mašinu tako da je održan samo vele slalom a paralel slalom je otkazan zato što nisu imali dovoljno kapija. Staza je bila zaleđena da se ne bi oštetila posle prvog run-a i da ne bi morali da premeštaju kapije.
     Snega ima i imaće ga još dve nedelje po mojoj proceni. Loš je ali nije toliko koliko se priča zato što uveče pada temperatura zajedno sa kišom što znači da prvi sloj snega uveče zaledi i sutradan može onako solidno da se vozi... (FORUM, Tek-FLo abc
)

   

FIS Snowboard veleslalom trke na Kopaoniku
    01.-02.04.2006. Kopaonik Na Kopaoniku je održano FIS snowboard takmičenje kao i Nacionalno prvenstvo u snowboardu.
     U subotu je vožena veleslalom trka za Nacionalno prvenstvo Srbije. Pobedio je Aleksandar Kačarevski (MKD) ispred dva takmičara iz Bugarske, Simeona Ivanova i Ilije Kirova. Najbolji takmičar iz SCG je Vuk Šarović na 4. mestu.
     U nedelju je ponovo vožen veleslalom u rangu FIS trke, i ponovo je najbolji bio Aleksandar Kačarevski (MKD) i  Simeon Ivanov (BLG) na drugom mestu. Treće mesto je ovog puta pripalo Georgiju Atanasovu (BLG). Vuk Šarović (SCG) je na ovoj trci zauzeo tek šesto mesto.

   
R E Z U L T A T I:


Kopaonik (SCG), 01.04.2006. Giant Slalom, National Championships, Men

Rank Name Year Nation Result Points
 1 KACARSKI Aleksandar  1979  MKD   1:11.20  70.00
 2 IVANOV Simeon  1985  BUL   1:14.67  56.00
 3 KIROV Ilia  1989  BUL   1:16.81  42.00
 4 SAROVIC Vuk  1988  SCG   1:17.14  35.00
 5 SIMEONOVSKI Dragan  1977  MKD   1:18.37  31.50
 6 ATANASOV Georgi  1982  BUL   1:18.60  28.00
 7 YANKOV Radoslav  1990  BUL   1:18.64  25.20
 8 RADIVOJEVIC Velijko  1987  SCG   1:18.83  22.40
 9 VJESTICA Bojan  1986  SCG   1:20.24  20.30
 10 NOVOVIK Marko  1983  MKD   1:22.18  18.20
 11 VASILJEVIC Slobodan  1980  SCG   1:22.84  16.80
 12 CUPOVIC Starhinja  1990  SCG   1:23.19  15.40
 13 FILIPOVIC Filip  1986  SCG   1:28.32  14.00
 14 ANCIC Relja  1990  BIH   1:29.60  12.60
 15 SPIROV Igor  1987  MKD   1:34.06  11.20
 16 JERKOVIC Petar  1984  SCG   1:34.61  10.50
 17 LILOV Asen  1983  BUL   1:35.43  9.80
 18 SRECKOVIC Milos  1985  SCG   1:38.78  9.10
 19 JOKANOVIC Nedeljko  1983  SCG   1:43.78  0.00
 20 SIMOVIC Mladen  1989  SCG   1:50.72  0.00

Did not finish : CVETKOVIC Mladen (SCG)


Kopaonik (SCG), 02.04.2006. Giant Slalom, FIS race, Men

Rank Name Year Nation Result Points
 1 KACARSKI Aleksandar  1979  MKD   1:17.47  70.00
 2 IVANOV Simeon  1985  BUL   1:20.39  56.00
 3 ATANASOV Georgi  1982  BUL   1:20.90  42.00
 4 YANKOV Radoslav  1990  BUL   1:22.35  35.00
 5 KIROV Ilia  1989  BUL   1:22.65  31.50
 6 SAROVIC Vuk  1988  SCG   1:22.78  28.00
 7 SIMEONOVSKI Dragan  1977  MKD   1:25.25  25.20
 8 VASILJEVIC Slobodan  1980  SCG   1:32.84  22.40
 9 NOVOVIK Marko  1983  MKD   1:32.90  20.30
 10 CUPOVIC Starhinja  1990  SCG   1:32.99  18.20
 11 VJESTICA Bojan  1986  SCG   1:33.37  16.80
 12 SIMOVIC Mladen  1989  SCG   1:42.23  15.40
 13 SPIROV Igor  1987  MKD   1:43.35  14.00
 14 LILOV Asen  1983  BUL   1:44.88  12.60
 15 ANCIC Relja  1990  BIH   1:54.06  11.20
 16 SRECKOVIC Milos  1985  SCG   1:54.29  10.50
 17 CVETKOVIC Mladen  1987  SCG   2:06.44  9.80
 18 FILIPOVIC Filip  1986  SCG   0.00  9.10
 19 JERKOVIC Petar  1984  SCG   0.00  0.00

Did not start: RADIVOJEVIC Velijko (SCG)      Disqualified: JOKANOVIC Nedeljko (SCG)


 

FIS Snowboard, Alpske discipline - Trka na Kopaoniku
    01.-02.04.2006. Kopaonik Na Kopaoniku na stazi Gobelja su zakazana FIS snowboard takmičenja.
    U supotu se održava Nacionalno prvenstvo u snowboardu - disciplina Snowboard cross (SBX), u muškoj i ženskoj konkurenciji.
    U nedelju će se voziti trke Paralel-veleslaloma (PGS) u muškoj i ženskoj konkurenciji.
    Organizator: Snowboard asocijacija Srbije.

   

FIS Snowboard, Alpske discipline - paralel GS na Borovecu
     25.-26.03.2006. Borovec (BUL) Na Borovecu je u subotu održano takmičenja u Paralel veleslalomu za muškarce i žene, dok je za nedelju planirani Paralel slalom otkayan zbog vremenskih uslova.
     Na startu nije bilo takmičarki SCG, dok je jedini takmičar iz SCG bio Vuk Šarović koji je zauzeo 7. mesto pd 19 takmišara koji su završili trku.

   

9. Trofej Topolino - Snowboard 2006   
     06.-11.03.2006.  9.Trofej Snowboard Topolino,
Folgardia/Marilleva (ITA)
     Na upravo završenom nezvaničnom svetskom prvenstvu za decu u snowboardu - 9. trofeju Topolino, u kategoriji deca i mladji omladinci učestvovali su i takmičari iz SCG. Ove godine takmičenja su bila u dve discipline, Border kros i Halfpajp. Naši takmičari su se takmičili samo u Border krosu, a najbolji plasman je ostavrila Nina Micic koja je u svojoj kategoriji osvoila 9. mesto.  Takmičari SCG su osrtvarili sledeće plasmame:
Kategorija: -Deca, dečaci:
     22. Miličić Luka
     68. Radivojević Nikola
     69. Radivojević Luka
Kategorija: -Deca, devojčice:
       8. Micic Nina
    DNS Radivojević Sara
Kategorija: -Mlađi omladinci: 
      46. Vulićević Stevan
     Ovim učinkom, naši takmičari su za plasman nacija, za SCG ostvarili 20. mesto od 23 nacije koje su učestvovale na takmičenu.


AKTIVNOSTI SNOWBOARD TAKMIČARA SRBIJE I CRNE GORE
TOKOM SEZONE 200
5


Prvenstvo Srbije i Crne Gore u snowboardu    Izvor: Vladan, www.tckopaonik.com  
    
Proteklog vikenda (19. i 20. marta2005.) održane su trke za prvenstvo Srbije i SCG u paralel veleslalomu, kao i FIS trka u istoj disciplini.
     Sjaj Sunca i mladalačkog osmeha obasjao je padine Kopaonika, gde je u epicentru zbivanja proteklog vikenda bila Fisova trka u organizaciji Asocijacije snoubordista Srbije.
     U zagrevanju za najkvalitetniju trku na našim prostorima, vožen je Kup Srbije, u kome je bez premca bio mladi Vuk Šarović. Momak sa Žabljaka i dan kasnije na šlager trci, koja je poslužila da se dobije ime novog šampiona Srbije i Crne Gore, ponovo dominirao i pokazao da je spreman za velika dela. U paklenoj konkurenciji domaćih takmičara, ali i gostiju iz Bugarske i Makedonije, Vuk je kao vihor plesao padinama Kopaonika, a skriveni kvaliteti mogli su se uočiti u atraktivnim vožnjama Ćetkovića, Radivojevića i Vještice.

     

VII Trofeo Topolino - rezultati 
      Naša reprezentacija se vratila sa nezvaničnog prvenstva sveta za mladje kategorije u snowboardu koje je po 8. put održano u italijanskom zimskom sportskom centru Folgarida i Marilleva, nedaleko od Madonne di Campiglio u periodu od 28. februara do 5. marta 2005, gde je postigla polovičan uspeh.
      Naime, u kategoriji devojčica, Nina Micić je osvojila odlično 10. mesto, mada ju je samo par delova sekunde delilo od ulaska u prvih osam i borbe za medalje. Boris Judin je posle izvanredno odvoženih kvalifikacija (imao je ukupno 2. vreme) na žalost obnovio neugodnu povredu ramena, tako da je ostao bez plasmana. Luka Milčić je posle slabe 1. vožnje u kvalifikacijama, krenuo na sve ili ništa u 2. vožnji, ali je, posle odličnog prolaznog vremena, imao peh i pao, tako da je posle vraćanja na stazu izgubio dragoceno vreme i nije uspeo da se plasira u finale.
     Sve u svemu, ‚‚plavi" se nisu obrukali i dokazali su da naša zemlja ne mora da brine za budućnost ovog atraktivnog sporta.
     Najviše uspeha na takmičenju imali su reprezentacije USA, Norveške i Švajcarske."
     Detaljnije . . .

   


AKTIVNOSTI SNOWBOARD TAKMIČARA SRBIJE I CRNE GORE
TOKOM SEZONE 2004


Završen Freestyle Snowboard Cup na Žabljaku
     14. mart 2004. Na Durmitoru je zavšren treći po redu Freestyle Snowboard Cup u organizaciji NO Dormitores i Kluba ekstremnih sportova Ravnoteža 7 sa Žabljaka.
     U Snowboard Cross-u i Big Air-u nadmetali su se takmičari  klubova iz cele zemlje i iz tri slovenačka kluba. Revijalni deo bila je vožnja van uređenih skijaških staza. Četrdeset snoubordera popelo se na vrh Savin Kuk (2313 m) i spustilo u podnožje Durmitora (Vučja jama).

     REZULTATI:
Snowboard Cross (SBX) – muškarci: 
1. Matej Pavlič – Branik Maribor, Freak Chick – Slovenija
2. Nejc Štefanec – Obsession, Freak Chick - Slovenija
3. Miloš Stanić – Control, Žabljak
 
Snowboard Cross (SBX) – žene: 
1. Nataša Janković – Interski, Beograd
2. Iva Rakočević – Savin Kuk, Žabljak
3. Milica Gluvajić – Kobazz, Beograd

Big Air: 
1. Domen Bizjak, SBC Bled – Slovenija, skokovi: 900+grab, FS 720, sw BS 900
2. Nejc Štefanec, Obsešn, Freak Chick – Slovenija, skokovi: rodeo 540, - , FS 720
3. Miljan Bošković, Kobazz Beograd – SCG, skokovi: 720, 720, 540+grab

        

Freestyle Snowboard Cup na Durmitoru
     Na Durmitoru će od 12. do 14. marta 2004. biti održan Freestyle Snowboard Cup. Za trodnevno takmičenje prijavljen je veliki broj učesnika iz Srbije i Crne Gore (klubovi - Koyotes SU, Freestyler NS, Kobbaz-team BG, Agressive brothers KG, Genex Kopaonik), Bosne i Hercegovine (Luda kuća-Jahorina) i Slovenije (Obsession-team).
     U subotu, 13. marta, je na programu border kros, a u nedelju big er, uz prateći muzički program (grupa "Rich Bitch" i party - dj Pau Scrowa, dj Gustav jr., dj Gab, dj Ranko Mugosha, dj Denac, mc Brca...). Program ce se odvijati na stazi Savin kuk, a organizatori, 'Dormitores nature&art i klub ekstremnih sportova 'Ravnoteža 7', na zvaničnoj prezentaciji takmičenja, www.putokazi.com, objasnili su pravila obe takmičarske discipline i najavili revijalni Bekkantri fri rajd događaj.
     Program 'Ravnoteže 7':
12. mart - zvanični trening sa merenjem vremena, press konferencija i žrebanje
13. mart - Snowboard Cross
14. mart - Big Air Contest i Backcountry Free Ride
     Sve discipline će se voziti na terenima Ski centra "Durmitor" na posebno pripremljenoj stazi, koja će biti adekvatno obezbeđena i obeležena, a trka je registrovana kao "Otvoreno prvenstvo Crne Gore u Snowboard Cross-u".

     

Medjunarodno "Reebok snowboard" takmičenje
     Na Kopaoniku je 5-8. februara 2004.godine održano drugo medjunarodno "Reebok snowboard" takmičenje u organizaciji "Extreme Summit Team" i UF (Udruženje "freestyle" vozača). Domaćin ovog takmičenja je bio Genex-ov turistički centar.

Bilo je to najveće takmičenje u snowboard-u na Kopaoniku ove godine, na kome je učestvovalo 48 takmičara i 11 takmičarki iz Slovenije, Grčke, Makedonije i Srbije i Crne Gore.

Na odlično pripremljenoj stazi Karaman Greben, majstori snowboard-a oduševili su publiku svojim atraktivnim nastupima u nekoliko snowboard disciplina. Najviše uspeha imali su takmičari iz Slovenije, koji imaju svetsku reputaciju, a medju njima je najbolji bio Mateuš Petek, inače rangiran medju 10 najboljih takmičara Svetskog kupa u disciplini skokova. Petek je na Kopaoniku pobedio u disciplinama skokova, gelendera i u slobodnom stilu, dok je u ženskoj konkurenciji pobedila Anja Turk, takodje iz Slovenije.

Nagradni fond su obezbedili sponzori i domaćini iz Genexa, a organizatori i učesnici se nadaju da će od naredne godine ovo takmičenje na Kopaoniku biti uvršćeno u svetsku listu snowboard-a.
 

    

Prvenstvo Srbije u SNOWBOARD-U 2004.
     P
rvenstvo Srbije u snowboard-u održano je 06.02.2004. god. na Koaponiku pod sponzorstvom Mobi klik-a i u organizaciji Snowboard klubaJARAM i pokroviteljstvom Snowboard saveza Srbije. Takmičenje je održano na stazi "Gobelja relej", start na nadmorskoj visini od 1934 m, dužina staze 700 m a visinska razlika 180 m.
     Za detaljan izvestaj i rezultate preuzmite .doc fajl (127k)  > > >  

AKTIVNOSTI SNOWBOARD TAKMIČARA SRBIJE I CRNE GORE
TOKOM SEZONE 2003


Pinokio kup
    26.-29.03.2003. u ski centru Abetone u Italiji održava se Pinokio kup u alpskom skijanju (slalom i veleslalom) i snowboardu (paralel veleslalom i snowboard cross) za takmičare u kategoriji do 14  i do 17 godina starosti. Na ovom nezvaničnom svetskom prvenstvu za decu učestvovali su i maldi reprezentativci Srbije i Crne Gore.
     U snowboard paralel veleslalomu, Nina MICIĆ je osvojila 1. mesto u ženskoj  a Boris JUDIN 2. mesto u muškoj konkurenciji.
    Detaljnije >>>>

  

Topolino 2003 - ISF snowboard kup
     14.03.03. Folgarida, Italija  Na nezvaničnom Svetskom prvenstvu u Snowboardu za decu do 15 godina "ISF Topolino kup" u Italiji, mladi reprezentativci Jugoslavoje ostvarili su zapažene rezultate. Ove godine na programu su bila takmičenja u Border krosu i Half pajpu.
     Najbolje plasirani takmičar iz Srbije i Crne gore je Nina MICIĆ, koja je u border krosu osvojila 4. mesto. Prošlogodišnji pobednik u veleslalomu Boris JUDIN ove godine je zauzeo 7. mesto u border krosu. Veljko RADIVOJEVIĆ je zauzeo poslednje 16 mesto od učesnika finalnog takmičenja. Imai je i peh, prilikom poslednjeg skoka pred cilj pao je i polomio ruku. Tako povređen je prosao kroz cilj i ipak ostvario plasman. Bojan VJEŠTICA nije stigao do finalnih borbi.

 

 

ZAVRŠEN PROMONTE SNOWBOARD CUP ŽABLJAK 2003
    
Žabljak - Juče (nedjelja 09. 03.) uspješno završen ProMonte snowboard cup. Uz idealne vremenske uslove i dobro pripremljenu stazu takmičari su se nadmetali u slalom diciplini.
     U muškoj kategoriji plasman je izgledao ovako: 1. mjesto Radojević Svetozar sa vremenom 1. 04. 96, 2. mjesto Šarović Božidar (1. 06. 23) i 3. mjesto Nikitović Goran (1. 08. 16), svi sa Žabljaka.
     U ženskoj konkurenciji1. mjesto Avramović Milena (1. 27. 26) iz Beograda, drugo mjesto Bulajić Milena takođe iz Beograd
a.

Otvoreno prvenstvo Srbije i Crne Gore u snowboardu
     KOPAONIK
-U nedjelju 2. marta 2003. na Kopaoniku je održano Otvoreno prvenstvo Srbije i Crne Gore u snowboardu. Održana su takmičenja u slalomu i veleslalomu. Učestvovalo je ukupno 54 takmičara u svim kategorijama iz Srbije, Crne Gore i Makedonije. 
     Međutim, ono sto je najinteresantnije je da je cetrnaestogodisnji Vuk Šarovic, ciji trener je Aleksandar Medenica, imao najbolje apsolutno vrijeme (dakle, bolje i od juniora i seniora) u slalomu na otvorenom prvenstvu Srbije i Crne Gore i da je zvanično najtrofejniji takmičar prvenstva. Sa svojim uspjehom Vuk je na Kopaoniku izazvao ogromno interesovanje medija što samo govori o kakvom je potencijalu reč.
     Sljedece takmicenje, na kojem će ucestovati, je u Italiji na "Pinokio kupu", krajem meseca.

  

YUPS paralel slalom na Koapaoniku
     U organizaciji Jugoslovenskog udruženja profesionalnih snowboardera - YUPS u saradnji sa Geneksom 24.02.2003. na Kopaoniku na stazi Karaman greben održano je takmičenja u Paralel slalomu.
     Na takmičenje su došli i mnogobrojni gosti iy Evropskih zemalja.

 


  VELIKO SNOWBOARD OKUPLJANJE
    
ŽABLJAK
-- Prvi dan su na zvaničnom mjerenju vremena određeni nosioci grupa kako bi se izbjeglo da se najbolji nađu jedan naspram drugog već na samom početku. Iako je u prvoj vožnji bilo dosta uzbuđenja prava akcija je krenula od polufinala. Tu je bilo svega onoga što ovaj sport čini zanimljivim atraktivnim i posebno ekstremnim: laktanje, guranje, izlijetanja sa staze i dr.
    
Sve je kulminiralo finalnom trkom u kojoj su četiri najbolja vozača gotovo istovremeno ušla u cilj, odvezavši predhodno, do sada neviđenu trku na ovim prostorima. Ali, uvijek mora postojati najbolji ili u ovom slučaju najbolji među najboljima, a to je ovaj put bio Ljubo Novaković iz snowboard kluba "Ravnoteža 7" sa Žabljaka, ispred Dušana Vujičića iz "Jarma" sa Kopaonika, Golubović Nebojše iz "Midžor" Knjaževac i Šarović Božidara iz "Savinog kuka".
     U kategoriji dama, nastupile su dvije pripadnice ljepšeg pola, a bolja je bila Sonja Radović iz "Freestyler"-a iz Podgorice, ispred Ivane Sedej iz žabljačkog "Zbrdazdola".
     Po riječima Gorana Nikitovića, direktora trke, sve je u glavnom proteklo u najboljem redu. On je takođe najavio da se za Prvi maj na ovim prostorima i ustoj organizaciji novoformiranog kluba ekstremnih sportova "Ravnoteža 7" sprema organizacija do sada neviđenog spektakla, pod imenom» 1 MAJ MEĐUNARODNI PRAZNIK RAJDA « u sklopu koga će, osim snowborda biti i prezentacije još nekoliko ekstremnih sportova...


     ŽABLJAK
-U organizaciji Dobrovoljnog borderskog društva “ZBRDA ZDOLA IZ DOBROGA DOLA” I “DORMITORESA” Društva ljubitelja prirode i umjetnosti, sledeći vikend se na “matoroj čistoj” strani Savinog kuka priprema dešavanje koje Durmitor odavno nije vidio. Najbolji borderi današnjice dolaze na SNOWBOARD SESSION, koji će imati sledeći redosled dešavanja:
     Za prvi dan, petak 28.02.2003. je zakazan zvanični trening, dok je za noć predviđena “house party” u kafeu “Dvorište”.
    Sjutradan 1.03 tačno u podne, kreće se u potragu za “ slobodom “ krece se u “rajd “. Istu noć, na istom mjestu, (kafe Dvorište) borderima će svirati i pjevati niko drugi do RAMBO AMADEUS.
     U nedjelju, 2.03 je trakmičenje u “jampu” dok je za kraj predviđena luda vožnja sa Vrha Savinog kuka pa sve do takozvane “Đavolje jazbine” u podnožju. Ko preživi pričaće i pobijediće i slaviće uveče na novom partiju takođe u Dvorištu.
     Generalni sponzor ovog velikog dešavanja je “Monet” a sva obavještenja o učešću i svemu drugom možete dobiti na tel. 0872-61259 ili mob.tel 067/858-635.

        Detaljnije

     

  Boris Judin- prvi na Open snowboard cupu u Kanadi
     Januar,2003.
     Najbolji jugoslovenski border, trinaestogodišnji Boris Judin učestvovao je na Otvorenom snowboard kupu Kanade i osvoio prvo mesto. Ovo je sjajna uvertira pred nezvanična prvenstva sveta za ovaj uzdrast ISF Topolino i FIS Pinokio kup.

  

Jugoslovenski snowboarderi na Zimskoj Univerzijadi "Tarvisio 2003" Italija
     19.01.2003.
Na snowboard takmičenjima Zimske Univerzijade, koja su održana na terenima Pijankavala (ITA), učestvovali su i mladi jugoslovenski snowboarderi.
     U veleslalomu
Rade ĐUKIĆ je zauzeo 33. mesto, a Zlatko REDŽEPAGIĆ 35. mesto od 60 takmičara.
     U Snowboardkrosu Zlatko Redžepagić je bio 43. od 59 takmičara

  

Jugoslovenski snowboarderi na Svetskom prvenstvu
     19.01.2003.

Učestvovali Evin Zaimi i Aleksandar Medenica, ali bez osvojenih Fis bodova.

  


AKTIVNOSTI SNOWBOARD TAKMIČARA SRBIJE I CRNE GORE
TOKOM SEZONE 2002


Rang liste jugoslovenskih snowboardera
     Objavljene su konačne rang liste za sezonu 2002 u  Snowboardu   . . .    

     Pogledajte plasmane jugoslovenskih takmičara na njima kao i sve njihove dosadašnje nastupe na FIS  i ISF trkama. Najbolje plasmane su postigli:

- Na FIS rang listi:
      Evin Zajmi, Stanković Jurica, Baruta Katarina
- N
a ISF rang listi:
     Boris Judin, Nina Micić, Nina Rajak, Veljko Radivojević
 

    

VI Snowboard prvenstvo Jugoslavije
Odr
žano 14 i 15 marta 2002. na Kopaoniku na stazi Centar u disciplinama slalom i veleslalom.

       Rezultati SLALOM . . .

       Rezultati VELESLALOM . . .

Boris Judin(prvi i svojoj kategoriji) u finišu trke kupa "Jaram"
Kopaonik, 14.februara 2002. -------->>

 

Boris Judin - prvo mesto na Topolino kupu 2002
     Na 5-om Topolino ISF snowboard kupu koji se održao od 25.februara do 2.marta u italijanskom centru Folgarida, nada jugoslovenskog snowboarda, jedanaestogodišnji Boris Judin u veleslalomskoj trci u kategoriji ispod 13 godina osvoio je prvo mesto i zlatnu medalju.
     Zapažene rezultate su imali i ostali jugoslovenski takmičari.
     OPŠIRNIJE . . .

 

  Boris Judin- prvi na Pinokio kupu 2002 u Italiji
     Na Pinokio snowboard kupu, koji se od 20 do 21. marta 2002.  održao u ski centru Abetone - Italija, Boris Jusin je ponovo blistao.
     U snowboard disciplini paralel veleslalom, u svojoj kategoriji, on je zauzeo prvo mesto i dokazao da predhodni uspeh na Topolino kupu nije bio slučajan.
     Uskoro opširniji izveštaj :)

  

Canadian Noram Cup  - Monte Sainte Anne, Kanada

     Na ovom snowboar kupu održanom od 25-28. marta 2002. učestvovao je naš najbolji border dvanaestogodišnji
Boris Judin i zauzeo 6. mesto u svojoj kategoriji.

     Na Svetskom Juniorskom prvenstvu u Snowboarduu, koje je od 05. do 07. aprila 2002. godine održano u Rovaniemi u Finskoj, učestvovali su juniori: Baruta Katarina, Ćirić Veljko, Vještica Bojan i Redžepagić Zlatko.
    
Prvih 50 osvojenih mesta u trci dobijaju FIS bodove. Od naših takmičara bodove su osvojili:
Bartuta Katarina, koja je zauzela 41 mesto u Snowboardkrosu, i time postala prva jugoslovenski takmičar koji je osvoio bodove u ovoj disciplini

     Na decembaeskim trkama ove sezone takmičari su pokusali da osvoje dovoljno FIS bodova kojim bi stekli pravo učešća na Zimskim Olimpijskim igrama u Solt Lejk Sitiju 2002. U tome, na žalost, nisu uspeli. Učestvovali su: Jurica Stanković, Aleksandar Medenica, Siniša Narandžić, a od takmičarki Evin Zajmi i Violeta Marinković.
     Prvih 50 osvojenih mesta u trci dobijaju FIS bodove. Od naših takmičara bodove su osvojili:
     Jurica Stanković,
16.12.2001. na Evropa kupu u Parallel Slalomu zauzeo je 49. mesto i osvoio 0.44 boda. Na ostalim trkama nije imao plasmane među prtvi 50.
     Evin Zaaimi, osvajala je bodove na tri trke i to:
09.12.2001. na FIS trci u Paralel Veleslalomu zauzela je 50. mesto i osvoila 0.15 bodova
15.12.2001. na Evropa kupu u Parallel Veleslalomu zauzela je 35. mesto i osvoila 4.80 bodova.
16.12.2001. na Evropa kupu u Parallel Slalomu zauzela je 34. mesto i osvoila 4.40 boda.


NAZAD