Takmičari Srbije i Crne Gore na FIS trkama

 

 FIS

 Smučarski savez Srbije i Crne Gore
Yugoslav ski Federation

yuskifed@EUnet.yu 

Beograd, Terazije 41,
tel. +381 11 / 3231 439


Sezona 2006


     

 

Prvenstvo Srbije i Crne Gore 2006 na Kopaoniku
     U sredu i četvrtak 12. i 13.Aprila 2006.
na Kopaonik se održava Prvenstvo Srbije i Crne Gore u alpskom skijanju u obe kategorije, u disciplinama slalom i veleslalom.
     Trke će se održati na stazi "crna Duboka".
 

   

FIS Slalom trke na Pohorju - Jelena ponovo treća
    04.04.2006. Maribor Na pohorju je vožen Slalom u kategoriji Nacionalnog prvenstva u obe kategorije.
    U miškom slalomu je pobedio domaći takmičar Mitja Dragšić. Jedini takmičar iz SCG Velko Đorđević je zauzeo 43. mesto odf 62 takmičara koji su završili trku.
    U slalom tci za žene, Jelena Lolović je ponovo imala dobar plasman. Trku je završila na 3. mestu iza Slovenki Aner Drev na drugom i Petre Robnik na prvom mestu. Marija Trmčič se nije pojavila na startu prve vožnje. . .

   

FIS Slalom trke na Pohorju - Jelena treća
    03.04.2006. Maribor U ski centru Pohorje kraj Maribora održane su FIS slalom trke u muškoj i ženskoj konkurenciji.
    U slalomu za muškarce pobedio je Filip Trejbal (CZE) ispred Jukka Lieno (FIN) i Ales Gorza (SLO). Jedini takmičar iz SCG koji je nastupio na ovoj trci je bio Veljko Đorđević koji je zauzeo 48. mesto od 65 takmičara koji su završili trku.
    U slalomu za žene ponovo dabar rezultat Jelene Lolović, koja je zauzela treće mesto iza Slovenki Ane Kobal na drugom i Tine Maze na prvom mestu. Marija Trččić i dalje nema sreće. Nije uspela da završi prvu vožnju.

   

Platak (CRO) - Na Jadranskom slalomu Jelena odmah za Janicom
     
31.03.2006. Platak (CRO) - M,Ž - SL - Nacionalno prvenstvo Hrvatske
U ski centru Platak nedaleko od Rijeke, odrzan je "Jadranski slalom" za Nacionalno prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na stazama ovog ski centra, jedinstvenog po tome što se sa njih vidi more (11km vazdušne linije), prema očekivanju pobedili su najbolji Hrvatski smučari Janica i Ivica Kostelić.

     U Ženskoj konkurenciji, drugo mesto je zauzela najbolja smučarka SCG Jelena Lolović sa zaostatkom od 2.35 sekunde, dok je treća bila Belgijanka Karen Persyn. Na trci je nastupila i mlada reprezentativka SCG Marija Trmčić, ali, nije imala sreće jer nije uspela da zavtši prvu vožnju.
     U muškoj konkurenciji, od takmičara iz SCG, nastupio je Veljko Đorđević, ali ni on nije uspeo da završi trku, posle greške u drugoj vožnji.

    01.04.2006. Platak (CRO) - M,Ž - SL - FIS trke
    Drugog dana su u ski centru Platak vožene slalom FIS trke.
    U ženskoj konurencijinije
nije bilo iznenađenja. Kao i juce, prva je bila Janica Kostelić, a druga Jelena Lolović. treće mesto je danas pripalo Slovenki Alenki Kuerner. Četvrta je bila Mojca Rataj (BIH). Marija Trmčić (SCG), nije uspela da završi drugu vožnju.

   

OPH: Jelena odmah iza Janice     Izvor: B92
    
Najbolja skijašica Srbije i Crne Gore Jelena Lolović osvojila je drugo mesto u slalomu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, koje je održano na stazi "Platak" iznad Rijeke. Lolovićeva (25) je odličnom drugom vožnjom, u kojoj je pobedila i najbolju skijašicu sveta Janicu Kostelić, došla do druge pozicije. Treće mesto pripalo je Belgijanki Karen Persin. Skijašica SCG Marija Trmčić nije uspela da završi prvu vožnju.
     Posle prve trke Jelena Lolović je bila na sedmoj poziciji, ali je u drugoj vožnji, sa najbržim vremenom (šest stotinki bolje od Kostelićeve) načinila skok od pet mesta i na kraju osvojila srebrnu medalju.
     "Prezadovoljna sam drugom vožnjom i ukupnim plasmanom. Nije mala stvar pobediti Janicu, pa makar i za šest stotinki u jednoj vožnji. Imala sam dosta problema na prvoj stazi, koja je bila nesto zahtevnija i na kojoj je odustalo mnogo takmičarki. Mislim da ću do kraja sezone, popraviti bodove u slalomu, a sve je lakše i izazovnije kad je Janica tu", priznala je Lolovićeva.
     Najbolja skijašica SCG u subotu će imati priliku za još jedan dobar rezultat. Na Platku je zakazana druga slalomska FIS trka, pod nazivom "Adrijatik".
1. Janica Kostelić (Hrvatska) 1:56.71 (57.31+59.40),
2. Jelena Lolović (SCG) 1:59.06 (59.72+59.34),
3. Karen Persin (Belgija) 2:00.23 (59.29+1:00.94),
4. Sonja Makulova (Slovačka) 2:00.71,
5. Petra Robnik (Slovenija) 2:01.10,
6. Sofija Novoselić (Hrvatska) 2:01.91,
7. Jana Gantnerova (Slovačka) 2:02.33,
8. Marusa Ferk (Hrvatska) 2:02.43,
9. Mateja Robnik (Slovenija) 2:03.26,
10. Matea Ferk (Hrvatska) 2:05.13.

      Održana je i slalomska trka Prvenstva Hrvatske za smučare. Titulu je, prema očekivanju, osvojio Ivica Kostelić, ispred Dalibora Samsala i Natka Zrnčića, dok je jedini predstavnik SCG, Veljko Đorđević, odustao u drugoj vožnji.

  

Borovec, FIS trke slaloma
     17.-18.03.2006. Borovec
(BLG) SL - 2x
     Oba dana vožene su Fis trke slaloma u muškoj i ženskoj konkurenciji:
     17.03.2006. U slalom trci muškaraca pobedio je Bugarin Stefan Georgijev ispred Grka Vasilisa Dimitriadis. Treći je bio reprezentativac SCG Želimir Vuković. Rudić Marko na 13. mestu je bio najbolje plasirani takmičar iz BiH.Ostali takmičari. Natupiko je još šest takmičara iy SCG ali niko od nji nije uspeo da završi prvu vožnju.
     Na ženskom slalomu prvog dana nastupile su samo dve takmičarke iz SCG: Milošević Tonja je bila 10. od 13 takmičarki koje su završile trku. Ana Rosić nije uspela da završi 2 vožnju.
     18.03.2006. Drugog dana je ponovo vožen slalom. Ovog puta je Grk Vasilis Dimitriadis je bio bolji od Stefana Georgijeva koji je zauzeo drugo mesto. Takodje i Bugarin Deam Todorov na trećem mestu je bio bolji od Želimira Vukovića na 4. mestu. Drugog dana, ostali takmišari iz SCG su bili uspešniji. Plasmane su ostvarili: 25. Vesović Damjan, 28. Kosić Bojan, 30. Kocić Jovan. Drugu vožnju nije završio Đorđević Veljko.
     Drugog dana na slalomu za žene, takmičerke iz SCG nisu ostvarije plasmane. Tonja nije završila prvu a Ana drugu vožnju.

 

Kope, Nacionalno prvenstvo Slovenije
     21.-26.03.2006. Nacionalno prvenstvo Slovenije,
Kope (SLO) DH, SG, GS, SL
     Prvenstvo se ozdrzava za seniore i juniore. 21. i 22. 03.2006. su oržane spust trke u kojima nije bilki takmičara iz SCG.
     22.03.2006. su vožene četiri trke superveleslaloma za seniore i juniore u muškoj i ženskoj konkurenciji. Od takmičara iz SCG na ovim trkama je nastupala samo Jelena Lolović, koja je na juniuorskoj trci zauzela 9. mesto a na seniorskoj 7. mesto.
     23.03.2006. vošene su dve seniprske trke u veleslaloma. U Ženskij trci, Jelena lolović nije uspela da završi prvu vožnju, dok je Marija Trmčić zauzela 29. mesto.  Od takmičera na startu veleslaloma se pojavio samo Veljko Đorđević, ali i on nije uspeo ad završi prvu vožnju.
     24.03.2006. Žene su vozile još jednu trku superveleslaloma na  kojoj je Jelena Lolović zauzela vrlo dobro 9. mesto
     26.03.2006. Nedelja, Umesto najavljenih slalomskih trka, muskarci su vozili trku veleslaloma na kojoj Veljko Đorđević nije uspeo da završi prvu vožnju.

   

Vitoša, Nacionalno prvenstvo Bugarske 
     15.-16.03.2006. Nacionalno prvenstvo Bugarske,
Vitoša (BLG) GS, SL
     Pvog dana su vožene veleslalomske trke u obe konkurencije.
Muškarci: Pobednik veleslaloma je Bugarski reprezentativac Stefan Georgijev. Od takmičara iz SCG, najbolji plasman je imao Želimir Vukovič (na slici) koji je trku zavrsio na 4. mestu. Od ostalih, plasmane su ostvarili: 19. mesto Mašan Miličić, 35. Kosić Bojan i 39. Kocić Jovan od 63. takmičara koji su završili trku. Drugu vošnju nisu uspeli da završe Novaković Lazar i Vesović Damjan dok je Veljjko Đorđević diskvalifikovan.
Žene: U ženskom veleslalomu najbolja je bila Žana Novaković (BIH). Od devojaka iz SCG plasman je ostvarila samo Ana Rosić na 13. mestu. Tonja Milošević nije uspela da završi prvu vožnju.
     Drugog dana vožene su trke slaloma.
Miškarci: Pobednik slaloma je Grk Vasilis Dimitriadis. Drugo mesto pripalo je domaćem takmičaru Srefanu Georgijevu a treći je bio najbolji smučar SCG Želimir Vuković
. Od ostalih iz SCG plasmene su ostvarili jos samo na 20. mestu Bojan Kosić i 22. Jovan Kocić. od ukupno 34. takmičara koji su uspreli da izbore plasman. Ostali nisu uspeli da završe trku.
Žene: Od 13 takmičarki koje su završile slalomsku trku, najbolja je bila Bugarka Desislava Đurova. Ana Rosić je zauzela predposlednje 12. mesto. Tonja ponovo nije uspela da završi prvu vožnju.

   


FIS
EU CUP

Lolovićeva na finalu Evropa kupa u alpskom skijanju  
  
     13.-18.03.2006. Finale Evropa kupa,
Altenmarkt/Flachau (AUT)
  
     18.03.2006. Superveleslaom - Učešćem na Superveleslaom Jelena Lolović je završila svoje učešće na finalu Evropa kupa. Ona je na današnjoj tci zauzela 35. mesto od 52 takmičarke koje su ostvarile plasmane. Inačle na startu je bilo 67 takmičarki a Jelena je startovala 50-ta po redu.
     Ovo 35. mesto Jeleni je donelo novih 35.27 FIS bodova. Trku je zavtšila sa 2.07 sekundi zaostatka za pobednicom Tinom WEIRATHER iz Lihtenštajna koja je stzu prosla za 1:14,84. Drugo i treće mesto je prripalo Austrijankama  MariaHOLAUS i Karin BLASER.
     Inače, Jelena je u finalu Evropa kupa 13.03.2006. vozila veleslalom i zauzela 19. mesto,a 14.03.2006. na slaolomskoj trci bila je 12. 

        
Detaljnije  > > >
      - Rezultati Jelene Lolović na fis trkama > > >
      - Jelena Lolović internet strana:
www.jelenalolovic.com  

   


FIS
EU CUP

Lolovićeva na finalu Evropa kupa u alpskom skijanju      Izvor: Sportski Žurnal
  
     13.-18.03.2006. Finale Evropa kupa,
Altenmarkt/Flachau (AUT)
  
     14.03.2006. Slaom - Na današnjoj slalomskoj trci finala Evropa kupa, Jelena Lolović je napravila jos bolji rezultat nego juče u veleslalomu. Zauzela je 12. mesto sa rezultatom 1:52,15 odnosno, 3.22 sekubde zaostatka za vodećim Šveđankom Kristinom Hultdin. Jelena je startovala sa 49 pozicije od 82 takmičarke koje su se pojavile na startu.
     Nakon prve vožnje, Jelena je zauzimala 19. mesto sa zaostatkom od 2.94 sekundi. Sjajnom drugom vožnjom i sa samo 78 stotinki zaostatka za vodećom, na kraju je zauzela 12. mesto.
   
     13.03.2006. Veleslaom - Na veleslalomskoj trci u okviru drugog po snazi takmičenja u alpskom skijanju, Jelena Lolović je sa startnim brojem 27 osvojila 19. mesto u konkurenciji 83 takmičarke. Lolovićeva je u prvoj vožnji zauzimala 23. mesto sa vremenom1:05.25, što je bio 11. rezultat po vrednosti, recimo samo stotinku slabije od Katrin Vilhelm, inače člana A tima Austrije.
     Pobednica, takođe Austrijanka Silvija Berger na kraju je zabeležila 2.2 sekunde brže veme od Lolovićeve, ali reč je o talmičari s zavidnom svetskpm reputacijom
. Koliko je Jelena dobro vozila na ovoj trci, najbolje govori podatak da je nadmašila mnoge skijašice, koje su ove sezone osvajale bodove i u Svetskom kupu. To je još jedan argumen više u potvrdi teze da Jelena Lolović ima svoje mesto u gornjem domu svetskog skijanja, ali se na protekloj Olimpijadi u Torinu očigledno nisu poklopile sve kockice.
     Lolovićeva je u konačnom plasmanu veleslaloma za Evropa kup osvojila 25. mesto, od 79 skijašica, koje su osvajale bodove na ukuono 11 trka EU kupa (Lolovićeva vozila četiri).

     - Bila je to ona stara dobra Jelena - izjavio je u Altenmarku Duški Šipetić, trener naše najbolje smučarke. -Zadovoljan sam činjenicom da je brzo zaboravila sve loše stvari, koje su se događale u Torinu. Naravno, mogla je još malo bolje, naročito na prvoj stazi, ali kašem, zadovolni smo. Sutra je slalom, a onda će mo skoknuti do Slovenije na trening i vaćamo se na superveleslalom, 18. marta - rekao je Šiptić

      - Rezultati Jelene Lolović na fis trkama > > >  

   

FIS

35. Šarplaninski FIS kup na Popovoj šapki       Izvor: Sportski Žurnal
     08.03.2006. Popova Šapka (MKD) - Posle trećeg mesta prvog dana, Marija Trmčić je bila još bolja, i drugi slalom 35. Šarplaninskog kupa završila na drugom mestu. Stazu "Jerina" sa 53 i 50 kapija koje su postavili Slovenac Jože Mauz i Bugarin Stefan Salamanov. Trmčićeva je stazu savladala ukupnim vremenom 1:34,58 što je bilo dovoljno za srebrnu medalju i novih 44,36 FIS bodova.
     I drugog dana najbolja je bila takmičarka iz BIH Mojca Rataj, a treće mesto je zauzela Francuskinja Merion Martinez. Vanja Kovačević je trku završila na 8. mestu, Ana Rašić na 17. dok Nevena Ignjatović i Tonja Milošević nisu završile trku.
     Kod muškaraca ponovo je bio najbolji Bugarin Stefan Georgijev, ispred Slovenaca Mateja Pogačnika i Grege Brajoviča. Posle nekoliko ispadanja, Mašan Miličić je konačno završio trku i osvoio 11. mesto što je ujedno i najbolji rezultat među skijašima iz SCG. Kroz cilj je kao 12. prošao Lazar Novaković, 23. Bojan Kosić, dok je Jovan Kocić bio 27. Za razliku od njih, najbolji srpski skijaši Želimir Vuković, Veljko Đorđević i junior Damjan Vesović nisu završili trku.
     Posle Makedonije, skijaši SCG putuju u Bugarski gde će voziti tri trke. Prva stanica je Vitoša, gde su za 14. i 15. mart planirani po jedan slalom i veleslalom.

     07.03.2006. Popova Šapka (MKD) - Posle Simpo Srbija FIS kupa na Kopaoniku, Marija Trmčić je Bogatoj riznici medalja dodala još jedno odličje. Skijašica "Ski arta" iz Užica osvojila je treće mesto u trci slaloma na 35. Šarplninskom kupu na Popovoj Šapki.
    Prvo mesto je osvojila Mojca Rataj (BIH) ispred Lee Dabič iz Slovenije. Od ostalih skijašica iz SCG najbolji rezultat je ostvarila ekstratalentovana Nevena Ignjatović. devojka iz Kragujevca stigla je na kraju do osmog mesta. Vanja Kovačević je bila na kraju 11. a Tonja Milošević  je osvojila 19. mesto, a Ana Rašić 22. mesto..
    Prema očekivanju, u muškoj trci je pobedio Stefan Georgijev (BUL), osvetivši se tako Slovencu Gregi Brajoviču za poraz na Kopaoniku. Grega je bio drugi, dok je 3. mesto osvoio Bugarin Mihail Sedjankov.
     Od skijaša iz SCG, najbolji plasman je ostvario Lazar Novaković, na kraju 10. mesto. Prvak Srbije Veljko Đorđević kao i Mašan Miličić ponovo nisu završili trku. Najbolji smučar SCG Želimir Vuković bio je peti posle prve vožnje, ali je diskvalifikovan jer je promašio kapiju. Od ostalih plasmane su ostvarili:  22. Vesović; 26. Kosić; 29. Kocić.

   

"Kup Rojal" za cicibane i pionire na Kopaoniku
     06.03.2006. Kopaonik - Bambi kup je završen, ali za naše najmlađe skijaše nema odmora. Cicibani i pioniri su juče na stazi Gobelja greben na Kopaoniku vozili prvi od dva veleslaloma za trofej "Kup Rojal"
     U konkurenciji 87 takmičara iz 14 klubova Srbije, najbolji su bili skijaši Beogradskog skijaškog kluba (BSK). Na stazi koju je postavio trener Ski kluba "Rojal" iz Beograda Miloš Tomić, najbolje vreme je postavio pobednik trke u konkurenciji Dečaci 2 Dušan Stevanović iz BSK.
     Osim Dušana, pobede za BSK ostvarili su i Nada Stevanović (cicibanke), Marko Srevović (cicibani) i Katarina Stošić (devojčice 1). Jedini skijaši koji su bili brži od takmičara BSK bili su članica Zlatara iz Nove Varoši Jovana Vučković (devojčice 2) i smučar kragujevačke Ose Sava Nikolić (delčaci 1).
     Kup Rojal završava se danas jos jednom trkom veleslaloma na stazi Gobelja greben. Start trke zakazan je za 11 časova.

   

Simpo FIS Prvenstvo Srbije 2006 na Kopaoniku
      Održana su međunarodna ski takmičenja na Kopaoniku:

     - 02. i 03.03.2006.
Kopaonik - Simpo FIS prvenstvo Srbije u obe kategorije, oba dana u disciplini slalom.
     Na Prvenstvu Srbije učestvovali su i alpski smučari SCG učesnici Olimpijskih igara u Torinu. Učestvovalo je 7 međunarodnih ekipa.
     Trke su održane na stazi " crna Duboka" uz ne bas povoljne vremenske uslove.
  
     Detaljnije o FIS Prvenstvu Srbije 2006  > > >

   

XI Bambi kup 2006 na Kopaoniku
 

     - 27. i 28.02.2006.
Kopaonik - FIS Bambi kup u kategoriji dece 1 i 2, uzrasta do 15 godina u obe kategorije u disciplinama slalom i veleslalom. Na takmicenju, pored dece iz SCG ucestvovala su još i deca iz 7 zemalja: BiH, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Slovačke, Slovenije i Norveške.
   
     Detaljnije o Bambi kupu 2006
 > > >

   

Održan je Evrobalkan kup "NIS '06"
    
25. i 26.02.2006. Kopaonik - Održano je prvo u nizu ovogodišnjih takmičenja iz serije Evrobalkan kup ’06, pod nazivom "NIŠ 06", 25 i 26 februara na Kopaoniku. Organizator i idejni tvorac Smučarski klub "NIŠ" potrudio se da ove godine ovo takmičenje za decu, postavi nova pravila u organizovanju ovakvih manifestacija. 
     Učesnici iz pet zemalja, dvadeset klubova i ukupno 119 takmičara u  kategoriji juniora i pionira za devojčice i dečake, koji su se nadmetali u slalomu i veleslalomu, činili su pravu malu armiju smučara na stazi Gobelja-relej, kod hotela Srebrnac.

     Detaljnije o Eurobalkan kupu 2006
 > > >

   

 Vuković posle otvaranjaZOI, na trening u Sloveniji
     09.02.2006. Najbolji smučar Srbije i Crne Gore, 22-godišnji Želimir Vuković, u subotu će napuštiti poprište takmičenja u alpskom skijanju na Zismkim olimpijskim igrama u Torinu, selo Sestrijere, i otići na trening u Sloveniju, kako bi što spremnije dočekao slalom. "U dogovoru sa trenerom Jožom Malusom odlazim u Kranjsku Goru, radićemo malo i u austrijskom Inerkremsu", izjavio je Vuković izveštaču Bete.
     Slalom, za koji je Vuković prijavljen, održaće se 25. februara.
     On je naveo i da je iznenađen zbog toga što se ne nalazi na spisku za veleslalom, iako su na listi i neki takmičari koji imaju slabije bodove od njega. "Ostaje mi da se maksimalno posvetim slalomu, već sam obećao pravu borbu, imaću i podršku sa tribina", rekao je Vuković.
     Fizioterapeut "plave" delegacije Ninoslav Cvetanović obavio je danas prvi pregled Vukovićevog ranije povređenog skočnog zgloba.
     Prema njegovim rečima, Vuković će nosti specijalnu bandažu, kako bi ublažio povremene bolove. "Ništa strašno, klasična povreda i specijalna bandaža završiće posao", rekao je Cvetanović.
 
Marija Trmčić trenira na olimpijskoj stazi    Izvor: B92
     09.02.2006. Skijaška reprezentativka Srbije i Crne Gore Marija Trmčić odradila je u četvrtak prvi trening na stazi u Sestrijereu, gde će 22. februara učestvovati u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama.
    Sa ocem i trenerom Zoranom, u društvu alpinaca iz Makedonije i Brazila, Marija Trmčić je odvezla desetak vožnji i osetila sneg na svom prvom olimpijskom treningu.
     Staza je izuzetno pripremljena, možda i pretvrda, smatraju u našem timu. "Imaćemo dovoljno vremena da se pripremimo za samu trku, najvažnija stvar je da budemo maksimalno spremni i da na start izađemo sa maksimalno kvalitetnim skijama. Marija je raspoložena i zdrava", rekao je izveštaču Bete Zoran Trmčić.
     On je dodao da je osnovni cilj 19-godišnje Marije Trmčić bio da ostvari plasman na ZOI u Torinu.

    


  

    

Jelena Lolović na trkama Svetskog kupa u Ofteršvangu
          03.-05.02.2006. Ofterschwang (GER) GS(umesto Maribora), GS, SL
     03.02.2006. Na veleslalomu umesto Mariborskog, Jelena nije uspela da zavrsi prvu vožnju.
     04.02.2006. Na veleslalomu drugog dana, Jelena je zauzela 48. mesto
     05.02.2006. Na slalomskoj trci Jelena je zauzela 50. mesto od 55 takmičarki koje su zavrsile prvu vožnju. Mojca Rataj (BIH), zauzela je 51. mesto.

      - Rezultati Jelene Lolović na fis trkama > > >
      - Jelena Lolović internet strana:
www.jelenalolovic.com  
 
 
 Marija Trmčić na FIS trkama u BIH
     28. i 29.01.2006. Bjelašnica - Sarajevo, Ovog vikenda se na Bjelašnici voze četiri FIS slalom trke u obe konkurencije. Na slalomu u subotu Marija je pobedila, a u nedelju je zauzela 3. mesto.
      - Rezultati Marije Trmčić na fis trkama > > >
 
 

 Želimir Vuković, na FIS trkama
     31.01. i 01.02.2006. Sljeme - Zagreb, (SL) Želimir je nastupio na obe slalomske FIS trke na Sljemenu. Prvog dana nije uspeo da završi prvu vožnju. Drugog dana osvoio je vrlo dobro 6. mesto i nove FIS bodove.
     Od ostalih takmičara iz SCG, nastupio je samo Veljko Đorđević, koji je prvog dana diskvalifikovan sa prve vožnje, a drugog dana nije uspeo da završi drugu vožnju.

 
      

Slalom FIS trke na Bjelašnici
     28. i 29.01.2006. Bjelašnica - Sarajevo, Ovog vikenda se na Bjelašnici voze četiri FIS slalom trke u oe konkurencije. Organizator trka je SK "Ilidža 2010" Hrasnica

I MARIJA I ŽELIMIR NA TREĆEM MESTU
     29.01.2006. Danas je
Marija Trmčić osvojila treće mesto. Bolje od nje su bile Mojca Rataj (BIH) i Lea Dabić (SLO). Mlada Nevena Ignjatović je zauzela 11. mesto. Plasmane su još imale Milica Miljković 15. Milica Grujičić 17. i Marina Kosić, poslednja 20. Drugu vožnu nije završila Vanja Kovačević.
 
     29.01.2006. Drugog takmicarkog dana na slalomskoj FIS trci za muškarce, reprezentativci SCG su imali znatno više uspeha. Želimir Vuković je bio 3, Mašan Miličić 7. Veljo Đorđević 11. Od ostalih iz SCG plasmane na 20. 21. i 22. mesto su postigli Bojan Kosić, Jovan Kocić i Damjan Vesović. Drugu vožnju jedino nije završio Lazar Novaković.

MARIJA TRMČIĆ - POBEDNICA SLALOMA

     28.01.2006. Bjelašnica - Sarajevo, Na današnjoj ženskoj slalomskoj FIS trci na Bjelašnici najuspešnija je bila naša mlada olimpijka Marija Trmčić. Ovom pobedom, Marija je potvrdila dobru formu pred predstojece Olimpijske igre. 30.01. i 01.02.2006. Marija nastupa na fis trkama u SL i GS.
     Od ostalih reprezentativki SCG plasmane su ostvarile: Vanja Kovačević na 13. mestu. Milica Grujičić je bila 20. a Marina Kosić je 23. poslednja. Milica Miljković i Nevena Ignjatović nisu uspele da završe drugu vožnju.

     28.01.2006. Bjelašnica - Sarajevo, Na slalomskoj FIS trci za muškarce pobedio je domaći takmičar BiH Marko Šaferer. Od takmičara iz SCG dobre plasmane su postigli Novaković Lazar i Miličić Mašan 7. i 8. mesto. Olimpijac Želimir Vuković i Veljko Đorđević nisu uspeli da završe prvu vožnju.
     Od ostalih iz SCG plasmane na 16. 17. i 18. mesto su postigli Bojan Kosić, Damjan Vesović i Jovan Kocić.
   
   

Jelena Lolović na trkama Evropa kupa u Meževeu
    27.01.2006. Na današnjem spustu za Evropa kup, nastupila je i Jelena Lolović. Zauzela jer 45.mesto.
 

    

 Želimir Vuković, na FIS trkama u  SLO
     23.-25.01.2006. Kranjska Gora, Želimir nastupa na FIS trkama u Kranjskoj Gori u Sloveniji. U prva dva dana veleslalomske trke nije uspeo dazavrši. Poslednjeg dana na slalom stci je yauzeo 16. mesto i osvoio nove fis bodove.
     27.01.2006. Škofija Loka, Želimir je vozio veleslalom trku u Škofija Loki i zauzeo 54. mesto. Ovu trku je vozio i Veljko Đorđević i zauzeo 74. mesto od 83 takmičara koji su završili trku.

    

Nevena Ignjatović na ZOI u Torinu?
    Naša skijašica najmlađa na ZOI uTorinu? Sasvim moguće s obzirom na propozicije FIS po kojima u slučaju da dva takmičara ispune normu u istoj disciplini otvara se mjesto za trećeg takmičara po osnovu specijalne pozivnice. Nakon što su normu u slalomu ispunile Jelena Lolović i Marija Trmčić ostaje samo stvar procedure za OK SCG da prijavom pokuša da obezbedi mesto i za petnaestogodišnju Nevenu Ignjatovic skijašicu iz Kragujevca koja je fenomenalnim rezultatima na takmičenjima na Jahorini skrenula pažnju na sebe.
     Na takvu pozivnicu bi trebalo da se takmičMaja Klepić iz RS, pošto su norme ispunil Mojca Rataj i Žana Novaković pa je Ski savez BiH već poslao zahtev.

  

Marija Trmčić - ostvarila olimpijsku normu
     Iz matičnog kluba SkiArt iz Užica, stigla je zvanična potvrda da je mlada reprezentativka SCG u alpskom skijanju Marija Trmčić ostvarila olimpijsku normu. Marija  je stekla pravo takmičenja na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama, koje 10. februara počinju u Torinu, nakon što je ispunila olimpijsku normu na trkama na Bjelašnici i Jahorini.
     Devetnaestogodišnja Užičanka i državna prvakinja u alpskom skijanju biće prva skijašica iz SCG, a koja je rođena u našoj zemlji, koja će učestvovati na zimskoj Olimpijadi. Trmčićka će se takmičiti 22. februara slalomu, a dva dana kasnije i u veleslalomu.
     "Moj veliki uspeh bio bi ulazak među prvih pedeset u slalomu, koji je moja disciplina, a u veleslalomu među prvih sedamdeset, ali boriću se da rezultati u Torinu budu što bolji," rekla je Marija Trmčić.
     "Veći sam optimista od Marije, i mislim da će napraviti bolji rezultat," kazao je njen trener i otac Zoran Trmčić i istakao da će Marija naredne sezone nastojati da stekne pravo učešća na Svetskom kupu, a da je krajnji cilj njeno učešće na Olimpijskim igrama 2010. godine.
     Inače, finansijsku podršku Mariji Trmčić, nakon nedavnog javnog apela njenog trenera, obezbedili su užičko preduzeće Putevi, hotel Palisad, Skijaški savez, a iz republičkog Fonda za mlade talente dobila je 10.000 evra.

     Ona će pored Jelene Lolović i Želimira Vuković biti još jedan takmičar SCG koji će na Olimpijadi nastupiti u Alpskim disciplinama.
     Do Olimpijade, Marija će ovog vikenda 28. i 29.01.2006. nastupati na trkama na Bjelašnici, a vec u ponedeljak i utorak 30. i 31.01.2006. na trkama na Sljemenu u Zagrebu.
    
- Rezultati Marije Trmčiić na fis trkama  > > >
Marija Trmčić (u sredini) sa medaljom za osvojeno 3. mesto na FIS slalom trci, 15.01.2006. na Bjelašnici (BIH)
  
Na slici su s leva na desno: Mojca Rataj BIH, Ana-Marija Vučinić CRO, Marija Trmčić SCG, Lea Dabić SLO, Novaković Žana BIH
 

Jelena Lolović na trkama Svetskog kupa u St. Moricu
    22.01.2006. St. Moritz (SUI) Super-kombinacija,
    Jelena Lolović je nastupila na obe trke super-kombinacije (skraćeni spust i jedna vožnja slaloma), ali nije uspela da ih završi i ostala je bez plasmana.

   
21.01.2006. St. Moritz (SUI) Spust,
    Jelena je danas vozila prvi spust za Svetski kup u ovoj sezoni. Zauzela je 65. mesto sa 5:11 sekundi zaostaka za pobednicom Mihaelom Dorfmajster

   
20.01.2006. St. Moritz (SUI) Super-G,
    Jelena Lolović, sa visokim startnim brojem, je osvijila 40. mesto od 42 takmičarke koje su završile trku.
    Ovo je ipak njen najveći uspeh u Svetskom kupu ove sezone. Za pobednicom Mihaelom Dormajster je zaostala 3:60 sekunde. Našoj skijašici bodovi u Svetskom kupu iymakli su ya 1:11 sekundi. Tolika je bila prednost Martine Šild iz Švajcarske koja je bila trideseta na ovoj superveleslalom trci.
     Sutra jelena vozi spust i startuje sa 69 pozicije.
 

    


     

  

 Jelena Lolović na FIS trkama u BIH
    11. -15.01.2006. Jahorina , Bjelašnica (BiH)
     Jelena Lolović
nastupila je na Slalomskim FIS i NC trkama i zauzela 2. i 1. mesto.
    Od ostalih takmičarki iz SCG, zapažen rezultat je imala i
Marija Trmčić. Ona je na Jahorini na FIS slalomu zauzedla 4. mesto. Na Bjelsanici na FIS sklalomu 3, a na veleslalomu 8. mesto.

      - Rezultati Jelene Lolović na fis trkama > > >
      - Jelena Lolović internet strana:
www.jelenalolovic.com  


 Marija Trmčić na FIS trkama u BIH
    Od ostalih takmičarki iz SCG, zapažen rezultat je imala i
Marija Trmčić. Ona je na Jahorini na FIS slalomu zauzeela 4. mesto. Na Bjelsanici na FIS slalomu 3, a na veleslalomu 8. mesto.


 Želimir VUKOVIć, na FIS trkama u BIH i SLO
    11. -15.01.2006. Jahorina , Bjelašnica (BiH)
    Želimir ove godine nije ponovio dobre rezultate na Jahorini i Bjelašnici kao prošle.Ove godine uglavnom nije uspevao da završi trke. Jedini zapaženi rezultat je napravio na Bjelašnici na FIS slalom trci na kojoj je zauzeo 6. mesto
    
17. -18.01.2006. Kobla (SLO)
     Na dve FIS veleslalom trne na Kobli, Želimir je ostvario plasmane i to, prvog dana21. mesto, a drugog dana 12. mesto.

   

FIS trke na Jahorini i Bjelašnici
     11.-13.01.2006. Jahorina (BIH)
     11. Januara, je održana Slalomska trka u kategoriji FIS.
Mojca Rataj prva, a Marko Rudić sedmi.
     12. Januara, je održana Slalomska trka u kategoriji FIS
     13. Januara, se odrzava Veleslalomska trka u kategoriji NC - Nacionalnog prvenstva

     Sve trke se održavaju u muškoj i ženskoj kategoriji, a organizator je: SPD Jahorina
     Nažalost kompletnih informacija o rezultatima jos uvek nema . . .
   
     14.-15.01.2006. na Bjelašnici se nastavlja takmičenje FIS trkema u Veleslalomu i Slalomu u obe konkurencije. Organizator: SK Železničar, Sarajevo.

  

Jelena Lolović na veleslalomu i slalomu Svetskog kupa
    08.01.2006. Maribor (SLO) Jelena Lolović nastupila je u Mariboru, sa startnim brojem 78 najbolja skijašica SCG završila je na 60. mestu.
    05. Januar 2006. Sljeme, Zagreb (CRO) Slalom za Svetski kup. Jelena lolović je sa startnim brojem 62 završila prvu trku na 46. mestu sa 4.49 sekunde zaostatka za vodećom iz prve vožnje Marliz Šild.
    29. Decembar 2005. Lienz (AUT) Slalom za Svetski kup. Jelena lolović je sa startnim brojem 70 završila prvu trku na 43. mestu sa 5.61 sekunde zaostatka za vodećom iz prve vožnje Marliz Šild.
Takmičarka BiH, Moja Rataj zauzela je 41 mesto.

   
28. Decembar 2005. Lienz (AUT) Veleslalom za Svetski kup. Nastupala je i Jelena Lolović. Sa 58. startnim brojem zauzela je 46. mesto sa 2.82 sekunde zaostatka za vodecom Peršon.

    

 Želimir VUKOVIć, vozi svoje prve trke u Svetskom kupu
     08.01.2006. Adelboden (SUI) Na današnjoj slalomskoj trci nastupio je i najbolji smučar SCG sa startnim brojem 76. Na žalost nije uspeo da završi prvu vožnju. Ovo je bio prvi start muškog takmičara SCG na Svetskom kupu, nažalost bez plasmana.
     22.12.2005. Kranjska Gora (SLO) Na starnoj listi prve vožnje slalomske trke Svetskog kupa u Kranjskoj Gori na 86. mestu se nalazilo ime trenutno najboljeg takmicara SCG u alpskom skijanju Želimira VUKOVIĆ, ali se on nije pojavio na startu jer je dan ranije na treningu imao manju povredu. Da je nastupio to bi, u istoriji skijanja SCG, bio prvi nastup jednog muškog takmičara na nekoj trci Svetskog kupa. Sledeću šansu Želimir će imati već 08.01.2006. na slalomsdkoj trci u Adelabodenu.

    

Jelena Lolović na veleslalomu i slalomu Svetskog kupa
    22. Decembar 2005. ni na slalomskoj trci za Svetski kup, odrzanoj u ski centru Špindlerov Mlin u Češkoj, Jelena Lolovic nije imala mnogo sreće. Startovala je 69 i zauzela 61. mesto sa 4,69 sekundi zaostatka za vodecom u prvoj vožnji Anjom Person.
    21. Decembar 2005. na veleslalom trci za Svetski kup, odrzanoj u ski centru Špindlerov Mlin u Češkoj, nastupila je i takmičarka SCG Jelena Lolović startovala je 65 i zauzela 55. mesto sa 3,91 sekundom zaostatka za vodecom u prvoj vožnji.  Sutra vozi slalom trku Svetskog kupa.

    

Jelene Lolović vozi trke Evropa kupa po Italiji
     17. Decembar 2005. Tokom ove nedelje Jelena Lolović vozi trke Evropa kupa.
     13. i 14.12.2005. ona je vozila dve veleslaomske trke u Italijanskom ski centru Alleghe i imala je vrlo dobre plasmane na 3. i 9. mesto
     15.12.2005. vozila je slalomski trku Evropa kupa u Italijanskom Zoldou i zauzela je 32 mesto. Na ovom slalomu nastupila je i Mojca Rataj (BIH) i zauzela 37. mesto.
  
      Rezultati Jelene Lolović na fis trkama  detaljnije > > >
      Jelena Lolović internet strana
www.jelenalolovic.com

     Alegge( 13.12.2005). Postaće dosadno ali svi pravi ljubitelji sporta, naročito smučanja upravo žele da tekstovi o Jeleni Lolović počnu sa "novi istorijski uspeh naše najbolje smučarke"! Posle današnjeg trećeg mesta na trci Evropa kupa, novog najboljeg rezultata u Jeleninoj karijeri, jasno je da će sezona 2005/06 proteći u znaku 24-godišnje smučarke Beogradskog Čukaričkog.
     Preciznija vest glasi: u Italijanskom Allegeu, Lolovićeva je osvojila bronzanu medalju na Evropa Kupu i prvi put u karijeri popela se na pobedničko postolje jednog, ovako velikog takmičenja (drugo po rejtingu, odmah iza Svetskog Kupa). Uz sve osvojila je i 60 bodova u plasmanu Evropa Kupa (trenutno peta), a što je još važnije, rekordnih 11.15 FIS bodova što će joj na narednom preseku svetske rang-liste doneti plasman medju 60 najboljih veleslalomašica na planeti.
     Igor Jaglicic
- Sportski Žurnal

    

FIS: Pobeda Lolović u Štajnhausu
     08. Decembar 2005. Najbolja skijašica Srbije i Crne Gore Jelena Lolović pobedila je u sredu na drugom slalomu Svetske skijaške federacije (FIS) u italijanskom Štajnhausu. Trijumf u Štajnhausu Lolovićevoj je prvi ove sezone, a 43. na medjunarodnim trkama, 17. u slalomu. Najbolja skijašica SCG je pobedom u Italiji osvojila 15,65 FIS bodova u slalomu što joj je najveći uspeh u karijeri. Ona je je trenutno 174. na svetskoj listi sa 25 bodova.
     Lolovićeva će, medjutim, na narednoj FIS listi, koja će izaći 11. januara, sigurno biti medju najboljih 100 skijašica sveta u veleslalomu i u slalomu.
     Na svetskoj rang listi u konkurenciji smučarki nalazi se preko tri hiljade takmičarki.  "Bila sam deveta posle prve voznje, a onda sam opet u drugoj dodala gas, vozila bez greške, moram priznati i bez straha. Opet sam zabeležila prvo vreme, ali nije bilo lako u cilju isčekivati ostale takmičarke. Imala sam i malo sreće, tri devojke nisu stigle do cilja, ali to je sastavni deo sporta", prokomentarisala je trku Lolovićeva.
     Zadovoljstvo je izrazio i trener skijašice SCG Milan Božić. "Mora se znati da je Jelena savladala kompletnu B reprezentaciju Italije i Nemačke, da tu ima i devojaka koje su osvajale bodove u Svetskom kupu. Lolovićeva dobro vozi, njena forma je u usponu i verujem da će ove sezone ostvariti još mnogo sjajnih rezultata", istakao je Bojić.
     Užičanka Marija Trmčić (19), druga predstavnica SCG u Štajnhausu, osvojila je 17. mesto u slalomu i osvojila 58,04 FIS bodova, pošto u skijanju bolji plasman donosi manji broj bodova.

    

Jelena Lolovic ima svoju internet stranu
     Decembar 2005. Najbolja takmičarka SCG u alpskom skijanju, Jelena Lolović, od nedavno ima i svoju internet prezentaciju. Sajt se nalazi na adresi www.jelenalolovic.com
     Odlazak na trke Svetskog kupa na Americkom kontinentu za Jelenu je bio slup. Dok se "beli cirkus" ne vrati u Evropu, Jelena vredno trenira.
     U Beogradu ćemo imati prilike da je vidimo u četvertak 08.12.2005. Najavljeno je da ce ona svečano otvoriti predstojeći sajam zimske sportske opreme Expo-zim na Beogradsko sajmu.
     Rodjena je 1981. godine u Sarajevu. Član je smučarskog kluba Čukarički iz Beograda. Takmiči se na skijama marke ROSSIGNOL (FRA), nosi odeću marke ENERGIA PURA (ITA). Na ovogodišnjoj Zimskoj univerzijadi u Insbruku osvojila je 1. mesto u spustu, drugo mesto u veleslalomu i drugo mesto u superveleslalomu. Na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Torinu, u februaru iduće godine, Jelena Lolović braniće boje Srbije i Crne Gore u svim disciplinama alpskog skijanja.

    

 Potpisan sporazum o organizovanju EVROBALKAN KUP-a
     14.10.05. Niš, Održan je sastanak predstavnika šest smučarskih klubova, iz Bugarske, Makedonije, Grčke i Srbije i Crne Gore, na kome je potpisan sporazum o organizovanju serije smučarskih takmičenja, pod nazivom EVROBALKAN KUP
     Izuzetno dobro iskustvo Evrobalkan kupa “NIŠ ‘05” odžanog 19. i 20. marta 2005. god. na Kopaoniku, navelo je rukovodstvo klubova da zapocetu saradnju nastave i unaprede. U leto 2005. god. obavljene su konsultacije u Skoplju, Nišu i Samokovu i dogovoreni su detalji koji su pretoceni u sporazum potpisan u Nišu
     Sporazum su, na sastanku u Nišu, potpisali klubovi: "Verija" iz grada Verija u Grckoj, "Bojana" iz Sofije i "Rilski skijor" iz Samokova u Bugarskoj, "Rabotnicki" i "Jakos" iz Skoplja u Makedoniji i Smucarski klub "Niš" iz Srbije i Crne Gore.
     Naglašeno je, da je osnovni cilj organizovanja Evrobalkan kupa jacanje medusobnih veza i razvoj smucarskih klubova iz pogranicnih opština i gradova u evroregionu Evrobalkan i severnoj Grckoj, kao ucesnika stvaranja svestrane kohezije dece, omladine i odraslih i kvalitetnijeg suživota suseda u regijama evropskih integracija.

    

Novo javljanje Marije Trmčić sa priprema SCG ski tima
     08. Septembar 2005. Drago mi je sto ste moj pozdrav prosledili svim posetiocima sajta, a ja ću se potruditi da tih posetioca bude što više, kako bi priča o skijanju konačno zaživela u Srbiji i Crnoj Gori.
     Inače, ja sam se juče vratila sa Hintertuxa. Tamo je vreme fantastično. Zadnjih dana je padao i sneg, tako da su uslovi kao da je Januar a ne Septembar. Imali smo odličan trening, zajedno sa reprezentacijama Slovačke, Nemačke, Grčke itd. Za nekih 6-7 dana se ponovo vraćam tamo, da nastavimo gde smo stali. Nadam se da će nas vreme poslužiti, i da će trening biti i bolji nego predhodni. U svakom slučaju, trudiću se da vas obavestim o svim detaljima vezanim za Hintertux, nas tim i treninzima!

     Veliki pozdrav, Marija Trmčić

    

Ski Reprezentativci SCG na pripremama u Austriji
     09.Jul 2005. Reprezentativci SCG u alpskom skijanju nalaze se na pripremama u Austriji na glečeru ski centra Hintertux.
     Sa priprema se javila Naša najbolja smučarka u juniorskoj kategoriji Marija Trmčić, članica ski kluba Ski-art iz Užica, i svim posetiocima sajta uputila SKI POZDRAV. A da bi nam vreli julski dani bili podnošljiviji, šalje i vest da na Hintertux-u pada sneg.

 


Pogledajte nastupe Jugoslovenskih takmičara na FIS trkama 2005.
OVDE

Pogledajte nastupe Jugoslovenskih takmičara na FIS trkama 2004.
OVDE
 
Pogledajte nastupe Jugoslovenskih takmičara na FIS trkama 2003.

OVDE

Pogledajte nastupe Jugoslovenskih takmičara na FIS trkama 2002.
OVDE


NAZAD