Ski  događanja 2004
 

Ski festivali, sajmovi, promocije i druga ski događanja u sezoni 2004

Ako vas interesuje šta se dešavalo 
2000 , 2001 , 2002 , 2003 ?


   

Proglašeni najbolji ski centri u BiH 2004.
    
Maj 2004. Ski magazin i vansjkotrgovinska komora BiH proglasili su nabolje u višemesečnoj akciji Izaberimo najbolji ski centar u BiH. Na manifestaciji koja je održana u hotelu Bistrica na Jahorini, stručni žiri kojim je predsedavao Vojo Tomić, obišavši je sve centre, proglasio je najbolje.
    
 
Detaljnije >>>>

  

Proglašeni najbolji skijaši u BiH 2004.
    
U sarajevskoj Zetri je 28. aprila održano je svečano proglašenje najboljih skijaša u BiH. Ovu manifestaciju prvi put u poslijeratnoj istoriji Ski sporta u BiH organizovali su Ski magazin iz Sarajeva i Skijaški savez BiH.
    
 
Detaljnije >>>>

    

Turistička agencija YUGOTOURS na novoj lokaciji
     Beograd, Maj 2004. - Tuiristička agencija Yugotours je iz Vasine uluce preseljena na novu lokaciju u ulici Dragoslava Jovanovića 11.
     Novi broj telefona je: 011/ 33-44-987    Fax: 011/ 33-46-088

       

Skijaši iz OŠ "Dositej Obradović" iz Beograda
    
10.april 2004. Veliki pozdrav od učenika i profesora  OŠ ''Dositej Obradović '' iz Beograda. Redovni smo gosti Kopaonika kao i vašeg sajta. I ove godine smo proveli sedam dana na našoj lepoj planini i bilo nam je jako lepo, zato vam šaljemo sliku sa Pančića koja je dokaz da smo uspešno završili obuku skijanja.
     prof. Đorđe Jerković

     Zahvaljujem na javljanju i podršci. Veća fotografija  > > > 

 četvorosed na Kopaoniku!
     26.03.2004. U Beogradskom hotelu "Intrecontinental" potpisan je ogovor o isporuci i montaži dugo najavljivane četvorosede žičare na Kopaoniku koja će zameniti odavno preopterećeni dvosed "Karaman greben". Posao je sklopljen sa prestižnim svetskim proizvođačem ski instalacija Doppelmayr. U ime CG Internacionala, ugovor je potpisao Milorad Savićević, predsednik upravnog odbora Genex grupe a u ime Doppelmayr-a Michael Bitterl, direktor Doppelmayra za centralnu i istocnu Evropu. Potpisivanju ugovora su prisustvovali i Direktor turističkog centra Kopaonik Ljubiša Radovanović, kao i predstavnik Doppelmayr-a za Srbiju i Crnu Goru, Andrea Kočovski.
     Nova žičara će biti postavljena na mesto sadašnje "Karaman greben" koja se demontira i menja lokaciju. Polazna stanica nove žičare će biti postavljena nešto niže a samim tim biće i duža za oko 50m u odnosu na postojeću. Imaće kapacitet 2400 skijaša na sat, a komfornije ukrcavanje će se postići postavljanjem trake za ubrzanje na ulazu u žičaru. Najavljuje se da će postojeći dvosed koji se demontira biti premešten na stazu "Mali karaman" čime će se rasteretiti postojeći ski lift.

       

Kup veterana "Jahrina 2004"
    
U nedjelju, 4.aprila 2004. godine na Jahorini je održano tradicionalno takmicenje Kup veterana "Jahrina 2004". Trka se vozila na stazi "Olimpijski slalom" uz učešće više od stotinjak učesnika. Predsjednik organizacionog odbora je prof. dr. Jovan Jankelić.
   

     Pogledajte kratak izveštaj sa takmičenja uz nekoliko fotografija  > > > 

       

Freestyle Snowboard Cup na Durmitoru
     Na Durmitoru će od 12. do 14. marta 2004. biti održan Freestyle Snowboard Cup. Za trodnevno takmičenje prijavljen je veliki broj učesnika iz Srbije i Crne Gore (klubovi - Koyotes SU, Freestyler NS, Kobbaz-team BG, Agressive brothers KG, Genex Kopaonik), Bosne i Hercegovine (Luda kuća-Jahorina) i Slovenije (Obsession-team).
     U subotu, 13. marta, je na programu border kros, a u nedelju big er, uz prateći muzički program (grupa "Rich Bitch" i party - dj Pau Scrowa, dj Gustav jr., dj Gab, dj Ranko Mugosha, dj Denac, mc Brca...). Program ce se odvijati na stazi Savin kuk, a organizatori, 'Dormitores nature&art i klub ekstremnih sportova 'Ravnoteža 7', na zvaničnoj prezentaciji takmičenja, www.putokazi.com, objasnili su pravila obe takmičarske discipline i najavili revijalni Bekkantri fri rajd događaj.
     Program 'Ravnoteže 7':
12. mart - zvanični trening sa merenjem vremena, press konferencija i žrebanje
13. mart - Snowboard Cross
14. mart - Big Air Contest i Backcountry Free Ride
     Sve discipline će se voziti na terenima Ski centra "Durmitor" na posebno pripremljenoj stazi, koja će biti adekvatno obezbeđena i obeležena, a trka je registrovana kao "Otvoreno prvenstvo Crne Gore u Snowboard Cross-u".

    

Posle gotovo 4 godine ponovo "BELI SPORT"
     Mart 2004. Posle gotovo četiri godine pojavio se novi sedmi broj "Ski i tenis magazina Beli Sport". Za podsećanje, predhodni šesti broj magazina pojavio se davnog septembra 2000. godine. Najavljuje se buduće redovno mesečno izlaženje.
     U ovom broju možete čitati:
     - DESTINACIJE: Kopaonik, Koruška
     - LIČNOSTI: Tomba, Herminator
     - TESTOVI: Skije, Cipele
     - TENIS: Australian Open
     - REKREACIJA: Prvi koraci na snegu, Tvoj idealni instruktor, Novi stil za novo vreme, Da vas stopala nebi spopala, ...

 

SKI FEST "SPORT ZA SVE" Srbije i Crne Gore
     O
d 10 -14.03.2004. u Ski centru "Bijelasica" - Kolašin, održaće se tradicionalni, 12. po redu, Ski festival Sporta za sve Srvije i Crne Gore. Pridružite se, očekuje se dobro skijanje druženje, a cene su povoljne. Moguć 4-dnevni ili 8-dnevni aranžman.
     Organizator: Asocijacija "Sport za sve" - Srbije i Crne Gore

    
Detaljnije >>>>

       

Havarija žičare "GVOZDAC" na Kopaoniku
     06/03/2004. Danas oko 12:30 sati na Kopaoniku je doslo da pada nosača sajle na žičari br.19 "Gvozdac" (tipa sidro). Reč je o kidanju sajle na jednoj od najstrmijih skijaških staza. Tom prilikom je doslo do lakse povrede troje skijaša. Šteta na postrojenju žičare je velika.
      Kako je naglasio
direktor Turističkog centra kopaonik, Budiša Nićiforović, do pucanja sajle je došlo zbog neodgovornog ponašanja jednog od skijaša, a svi povređeni su zbrinuti u ambulanti na Kopaoniku.
      Detaljnija svedočenja očevidaca možete videti na
FORUM-u > > >

Dve decenije od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu
     08.02.2004.
     Pre 20. godina, 8. februara 1984, pogledi gotovo celog sveta bili su uprti ka koševskom stadionu na kojem se odvijala ceremonija otvaranja 14, zimskih olimpijskih igara.
     Sa setom i uzdahom prisetiće se Sarajlije, a zasigurno i brojni poštovaoci nekadašnje Jugoslavije, onog prelepog osmofebruarskog dana od pre dve decenije, kada je Sarajevo bilo olimpijski grad.

     Detaljnije >>>> (Tekst Slobodana Stajića, Politika, 07.02.2004.)

     

Recept za "Šumadijski čaj"
     Februara 2004. Na odličnom sajtu skijanje.co.yu ima između ostralog i recept za šumadijski čaj Radmile Subotički. Moj recept je neznatno drugačiji  i zasnovan je na iskustvima moga dede Nikole koji je vodio poznate kafane u Beogradu: Marš na Drinu, Smederevo, Prešernova Klet itd. Recept je na "naučnoj" bazi sa objašnjenjima.
    
Detaljnije >>>>

     


Davos kandidat za domaćina ZOI 2014. godine
     26.02.2004. Švajcarski grad Davos podneo je kandidaturu za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2014. godine. Davos, poznatiji kao domaćin Svetskog ekonoskog foruma, za konkurente će imati francuski grad Anesi, kineski Arbin, korejski Pjongčang, kanadski Kvebek Siti, bugarsku Sofiju, norveški Tromzo i Njujork.
     Odluka o domaćinu biće doneta jula 2007. godine.
     Podsetimo, domaćin ZOI 2006. biće Torino, a 2010. Vankuver. Od švajcarskih gradova, samo je Sent Moric bio organizator zimske olimpijade, 1928. i 1948. godine. Sion je izgubio bitku sa Torinom, a Ženeva sa Vankuverom.

     

Desavanja na Kopaoniku i Planinarskom savezu
     - Krajem februara 2004. na Kopaoniku je boravila grupa novinara iz najpaoznatijih evropskih ski magazina u organizaciji Turističke organizacije Srbije (TOS). To će biti prilika da se Kopaonik ponovo predstavi ljubiteljima skijanja u zapadnoj Evropi, a pre svega engleskim turistima koji su ranijih godina masovno boravili na Kopaoniku.
     - 28, i 29.02.2004. Na Kopaoniku na stazi Malo jezero u večernjem terminu održava se takmičenje u skijanju članova Gorske službe spasavanja. Pored alpskih disciplina na programu su i takmičenje u spuštanju spasilačkim sankama, kao i paralelne ski, snowboard i snowbike trke. ( www.gss.org.yu )
     - 06, i 07.03.2004. Na kopaoniku na stazi Gobelja održava se Prvenstvo Srbije u snowboardu za sve kategorije takmičara.
     - 08.-12.03.2004. Na Kopaoniku se održava tradicionalni 10. po redu skup informatičara YU INFO 2004. (
www.yuinfo.org.yu)

      -Od 04.03.2004. u Beogradu počinje Zimski tečaj alpinizma da bi se od 27.03.2004. nastavio praktičnim tečajem na Prokletijama. Informaije na www.aob.org.yu i telefon informativne službe Planinarskog saveza Beograda +381 (0)11 626-658 od 11-14 sati radnim danom.

    

Borba za organizaciju SP 2009 u alpskom skijanju
     Februar, 2004. - Za organizaciju 31. Svetskog prvenstva u alpskom smučanju u borb su četiri ozbiljna kandidata. Nemački Garmiš, Francuski Val Dizer, Američki Vejl i Šladming u Austriji. Za sada prednost se daje nemačkom i francuskom kandidatu, jer su Francuzi poslednji put bili domaćini davne 1962. godine u Šamoniju. Garmiš je bio domaćin smučarskog mundijala 1978. godine.
    

     Detaljnije >>>>

    

FIS Juniorsko Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju 2004
      
FIS Alpine Junior World Ski Championships 2004
     Na Mariborskem Pohorju od 8. do 16. februara 2004 grad Maribor će ugostiti najbolje mlade smučare i smučarke na svetu. Mladi takmičari - juniori će se odmeriti u svim disciplinama alpskog skijanja.
     Na takmičenju učestvuju i mladi takmičari Srbije i Crne Gorež, BiH, Hrvatske, Makedonije, ...

  

Održano Prvenstvo Beograda u alpskom skijanju
     Na Kopaoniku 30 i 31. januara 2004 održano je Otvoreno ski prvenstvo Beograda u alpskim disciplinama slalom i veleslalom za kategorije cicibani, deca 1 i deca2.
     Tim povodom, Savezni sudija za alpsko skijanje Branimir Spasojević, je poslao nekoliko fotografija sa takmičenja.

     Detaljnije >>>>

  

Dve decenije od zimskih olimpijskih igara u Sarajevu
     Pre 20. godina, 8. februara 1984, pogledi gotovo celog sveta bili su uprti ka koševskom stadionu na kojem se odvijala ceremonija otvaranja 14, zimskih olimpijskih igara.
     Sa setom i uzdahom prisetiće se Sarajlije, a zasigurno i brojni poštovaoci nekadašnje Jugoslavije, onog prelepog osmofebruarskog dana od pre dve decenije, kada je Sarajevo bilo olimpijski grad.

     Detaljnije >>>> (Tekst Slobodana Stajića, Politika, 07.02.2004.)

  

Borba za organizaciju SP 2009 u alpskom skijanju
     Februar, 2004. - Za organizaciju 31. Svetskog prvenstva u alpskom smučanju u borb su četiri ozbiljna kandidata. Nemački Garmiš, Francuski Val Dizer, Američki Vejl i Šladming u Austriji. Za sada prednost se daje nemačkom i francuskom kandidatu, jer su Francuzi poslednji put bili domaćini davne 1962. godine u Šamoniju. Garmiš je bio domaćin smučarskog mundijala 1978. godine.
    

     Detaljnije >>>>

  

PETI ZIMSKI FESTIVAL DEČIJE REKREACIJE
    
Održava se od 21-27.2.2004. na Divčibarama, na kome će učestvovati oko 500 devojcica i dečaka uzrasta 10-14 godina iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije i Grcke.
     Organizator: Asocijacija "Sport za sve" - Beograd

    
Detaljnije >>>>

   

Prvi festival - OLIMPIJSKE BAKLJE 2004
     Prvi međunarodni Festival zime, zimskih sportova i turizma održava se  9, 10. i 11. februara/veljače 2004.godine u prostorima hotela Maršal na Bjelašnici. Manifestacija se održava u povodu 20 – te godišnjice Zimskih Olimpijskih Igara održanih u Sarajevu 1984. godine
     Organizatori: Hotel "Maršal" - Bjelašnica i "SKI" magazin - Sarajevo
    
Detaljnije >>>>

   

Na Kopaoniku nestao Artur Takač
     28. 01.2004.
Naš proslavljeni atletičar i član Olimpijskog komiteta Srbije i Crne Gore Artur Takač nestao je u sredu na Kopaoniku. Tog dana oko podne viđen je na žičari na Pančićevom vrhu nakon čega mu se gubu svaki trag.
      Od srede traje i potraga za njim u kojoj učestvuju pripadnici žandarmerije, vojske i spasioci, ali do petka kasno popopdne Takač nije pronađen.

   

Smučarski savez Srbije: Najava trka
     30. i 31. 01.2004. Kopaonik - Otvoreno prvenstvo Beograda. Na stazama Duboka ili Gobelja, održaće se trke slaloma i veleslaloma u kategorijama cicibani, deca1 i deca2.
 Osnovan BEOGRADSKI SKI KLUB
       Sredinom januara 2004 godine, osnovan je novi Beogradski ski klub koji je nastao spajanjem četiri beogradska kluba i to: Olimp, Pro ski, Alp ski i Felkl. Trenutno novoosnovani skli klub ima preko 60 aktivnih takmičara. Za njih, a i ostale zaintetresovane, klub je ove zime organizovao Kamp na Kopaoniku u hotelu Srebrnac.

   

U listi 50 najboljih domaćih Web sajtova za 2003. godinu.
     Februar 2004. Postovani posetioci ovog sajta. Velika mi je čast i zadovoljstvo da Vas obavestim da je sajt na kone se sada nalazite svrstan u listu 50 najboljih Web sajtova na našem jeziku a prema kriterijumu uglednog beogradskog kompjuterskog časopisa PC-PRESS, i time stekao pravo da na naslovnoj strani bude postavljena PC Press-ova TOP50 markica.
     Kompletna lista je objavljena u 97. broju časopisa "PC" (februar 2004). Lista je pristupačna i na Web-u, na adresi http://www.pcpress.co.yu/top50/ .
      Svim posetiocima sajta od februara 2000. godine do danas zahvaljujem na podršci.

  

Oprema za skijaško trčanje
     10.01.2004. Posle više od deset godina, u Beogradu sam naišao na mesto gde se može kupiti komplatna oprema za skijaško trčanje. Izbor nije veliki, a najkritičnije je sa cipelama.
    
Detaljnije >>>>

  

Vesti iz ski centara početkom ski sezone 2003/2004

     ZLATAR - Nova Varoš, Decembar 2003.  - Tokom ove jeseni urađen je remont ski lifta na Zlataru u blizini hotela "Panorama". Međutim, nije se imalo para da se dokupe nove sidro vučne jedinice, pa kapacitet lifta ostaje mali, mada bi sama pogonska grupa ski lifta mogla da opsluži znatno veći broj skijaša na sat.
     IGRIŠTA - Vlasenica, 15. Novembar 2003. - U protekloj godini
ski-centar je dozivio vlasničku reorganizaciju i za razliku od nekoliko prethodnih sezona, priprema za ovu je počela na vreme. Staze su očišćene i obezbeđene, sajle na liftovima zamjenjene i liftovi servisirani. Nabavljena nova ski oprama za iznajmljivanje. Za uredjivanje staza koristice se jedan veliki Pisinger kao i stari mali ratrak. U planu je montiranje potrebne rasvete i ozvučenja za noćno skijanje kao i priprema staze za nordijsko skijanje.
Detaljnije > > >
    
DURMITOR - Žabljak,
Novembar 2003. - Blagovremeno smo počeli pripreme za zimsku sezonu, čime ćemo stvoriti preduslove da bude uspješna. Već su servisirani uspinjača i ski-liftovi na skijalištu Savin kuk. Privodi se kraju servisiranje mašina za tabanje skijaških staza, a formiran je i cjenovnik. Cijene su na nivou prošlogodišnjih i mislim da su prihvatljive gostima - kazao je direktor Ski-centra “Durmitor” Radovan Grbović. Detaljnije > > >
    
VLAŠIĆ - Travnik, Oktobar 2003. -
Konacno se privode kraju radovi na postavljanju potpuno novog ski-lifta na trasi nekadasnjeg lifta "Markovac" . Na glavnom ski-liftu "Babanovac", uključuje se i druga linija, a pravu poslasticu za skijase ce predstavljati postavljanje rasvjete za nocno skijanje na kompletnoj trasi ski lifta "Babanovac". Detaljnije >>>> .
    
BIJELASICA - Kolašin, 14.10.2003. Engleska kompanija "Bepler i Jakobson" za 5.560.000 evra, kupila je Ski centar "Bijelasica" koji se nalazi u stečaju. U sklopu "Bijelasice" posluju istoimeni hotel u Kolašinu, motel u manastiru Morača, motel Kolašin kao i restorani u Međurečlu, Crkvine i Mala Luka. Englezi planiraju da dodatno ulože još četiri miliona evra u rekonstrukciju i modernizaciju hotelsko -ugostiteljskih objekata. Istaknuto je zadovoljstvo zaključenim poslom, i naglašen njegov značaj za dalji razvoj turizma na ovom području.
     U ovoj vesti koju prenosi i "Politika" ne pominju se ski tereni, žičare i ostale ski instalacije.

     BJELAŠNICA - Sarajevo: Postavljen je novi ski lift tipa "sidro". Postojeća trosedežnica je rekonstruisana.
     JAHORINA - Pale: U planu je bilo postavljanje novog ski lifta, ali je iz finansijskih razloga ralizacija odložena za narednu sezonu. Za predstojeću zimu nabavljena su dva laka polovna ratraka - tabača snega.  Prodat hotel "Vučko". Izgrađen novi hotel "Termag".
     TORNIK - Zlatibor: Posle Nato bombardovanja, postojeća dva ski lifta (sidro) su demontirana i predata na remont u firmu FOD u Boru. Oštećenja, koja su mnogo veća od nesavesnog gazdovanja nego od posledica bombardovanja, su sanirana i remontovani liftovi bi mogli biti spremni za predstojeću zimu. Međutim, izgleda da Zlatiborci nisu jos uvek spremni, odnosno nikako da se odluče kome da dodele gazdovanje skijalištem.
     KOPAONIK:     Uoči samog početka ski sezone, može se reći da su tokom leta građevinskim mašinama očišćene staze, da je urađen remont najvećeg dela sistema žičara, instaliran je novi sistem za elektronsku kontrolu ski passa na ulazu na žičaru (fotografija za ski pass nije potrebna) kao i da je obezbeđena zdrava pijaća voda u sistemu vododnabdevanja. Novopazarski putari su tokom leta asfaltirali još jednu deonicu puta iz pravca Rudnice prema planini
     Ono što nije urađeno a najavljivano je: - Žičara sa stazom Krčmar neće raditi ni ove sezone, - Najavljena montaža četvoroseda na stazi "Karaman greben" odložena je za sledeću sezonu.

    
 Posle sprovedenog tenderskog postupka, francuska POMA je trebala da do početka sezone postavi novu četvorosed žičaru unesto postojeće Karaman Greben. Međutim, teško da će mo se ove zime njom voziti. Priča se da je zapelo negde sa bankarskim garancijama?! Inače nova žičara će biti 50m duža od postojeće, sa beskonačnom trakom na ulazu za ubrzanje skijaša. Time će korpe moći znatno brže da se kreću (oko 2.6 m/s), čime se kapacitet značajno povećava.
     LOKVE - Berane: Posle pauze od nekoliko godina, ski centar Lokve, udaljen 14 km od Bearana biće ove zime na usluzi skijašima. Novi vlasnik je rekonstruisao hotele u Beranama i na samom skijalištu (do sada bile izbeglice), a takođe je urađen remont dvosed žičare i sidro ski lifta i ratraka. Najavljene su povoljne cene smeštaja i ski passa.
    
  

 

Slalom na "Herman Majeru"
    
03.01.2004. Krajem 2003. godine, jedan od najvećih takmičara u istoriji Svetskog kupa u alpskom skijanju Austrijanac Herman Majer, u rodnom Flahau je dobio stazu koja nosi njegovo ime. Danas i sutra će se po prvi put u istoriji belog cirkusa, voziti slalom i veleslalom na "Herman Majeru"..

  

Ponuda za skijanje u Libanu !
     Januar 2004. - Pored ponuda za skijanje u Bugarskoj, Sloveniji, Rumuniji, Slovačkoj, BiH, na Alpima, itd, po prvi put na ovim prostorima jedna Beogradska turistička agencija nudi novu ski destinaciju. "Putnik" u svojoj ponudi zimskih ski aranžmana nudi skijanje u Libanu. Za 8-dnevni aranžmani treba izdvojiti 830 EUR. 
     Liban ima nekoliko ski centara, a jedan od najpoznatijih je Faraya Mzaar koji se nalazi na 2000m/nv sa luksuznim hotelima (Intercontinental sa 5*). 31.12.2003. u ovom ski centru visina snega je bila 1,6m.

     

Dešavanja na sajmu Expo-zim 2004
    
Od 04. - 07.12.2003 godine u hali XIV Beogradskog sajma održana je prva ovogodišnja priredba Sajam zimske opreme i turizma "Ekspo-zim". Bila je to prilika da sa po povoljnim cenama nabavi nova zimska sportska oprema, da se razmeni ili proda stara. Nudjeni su turistički aranžmani od Kopaonika, do Tri doline u Francuskoj. Mnogima je ovaj sajam bio prrilika da se ponovo sretnu sa starim ili upoznaju nove ski prijatelje.
     Detaljnije sa fotografijama:   > > >

     

Novi ski centri na sajtu!
    
Zahvaljujući informacijama i fotografijama Andrea Kočovskog, predstavnika " Doppelmayr-a " za Srbiju i Crnu Goru, na sajtu su nova dva ski cantra dobili svoje strane. To su:
     - BLIDNJE - Jablanica, BiH
     - PONIKVE - Kočani, Makedonija
Javite se ako imate više informacija o njima.

     

Freestyle na SOS kanalu
    
SOS KANAL je u saradnji sa Smučarskim savezom dobijo ekskluzivna prava na emitovanje izveštaja sa događaja FIS svetskog kupa u freestyle-u. Svakog četvrtka od 22 časa, uz komentar Aleksandra Markovića imaćete priliku da vidite skijanje od koga zastaje dah.
     Detaljnije:   > > >

     

Vesti iz BiH biatlona
    
Takmičenja u biatlonu su već počela. Reprezentacija BiH u biatlonu u sastavu Vedrana Vučićević , Aleksandra Vasiljević A tim, zatim Miro Ćosić, Bojan Samardžija B tim i kandidati za reprezentaciju Bojan Minić i Gorana Lučić u nedelju 07.12.2003. je otputovala u Austriju u kamp koji organizuje Međunarodna biatlon federacija (IBU). Nakon toga se uključuju u takmičenja Svjetskog kupa u Hohfilcenu i Evropa kupa u Martelu. Velike nade u ovogodišnjoj sezoni  se polažu u Vedranu i Aleksandru koje su olimpijske kandidatkinje za Torino 2006 a već ove sezone se olimpijska norma može ostvariti.
    Detaljnije o biatlonu:   > > >   

     

Nova gondola u bugarskom ski centru Banjsko!
     Krajem avgusta 2003. u bugarskom ski centru Banjsko, je puštena u pogon gondola koja od turističkog centra vodi do ski terena na planini Pirin. Time je ovaj, posle Boroveca i Pamporova, najveći ski centar u Bugarskoj umnogome obogatio svoju ponudu jer više nema autobuskog prevoza do skijališta. U podnožju gondole je završena i kompletna adaptecija hotela "Straza". I sami ski tereni su dobili novi ski stazu sa žičarom dvosedežnicom, čime je povećan kapacitet skijališta.
     Ski centar Banjsko sada raspolaže sa gondolom, trosedežnicom, dve dvosedežnice, sva ski lifta i tri bebi ski lifta.
 
     Detaljnije:   > > >   

  

Promene na čelu Smučarskog saveza Srbije
     06.12.2003. godine u Beogradu je održana redovna godišnja Skupština Smučarskog saveza Srbije. Skupština je razmatrala izveštaj o radu, usvojila kalendar takmičenja u alpskim i nordijskim disciplinama za predstoječu sezonu i izabrala novg vd predsednika i članove izvršnog odbora za naredni period do karaja predstojeceg takmicarskog perioda (do karaja maja 2004).
     Za na predlog ski kluba "Ski art" iz Užica, za predsednika je izabran Peđa Bumbulović, privrednik iz Beograda. U Izvrsni odbor koji broji devet članova izabrani su predstavnici najbolje plasirana četiri kluba u alpskom skijanju u protekloj sezoni (Felkl-Beograd, Kopaonik-Raška, Niš-Niš, Radnički-Kragujevac), jedan predstavnik klubova nordijskog skijanja, dok je predsednik saveza po funkciji i član IO. Preostala mesta će zauzeti privrednici - sponzori saveza.

     

Trofej Beograda u umetničkom klizanju
     Od 02. - 07.12.2003. godine, u Beogradu u ledenoj dv3orani hale Pionir održava se takmičenje Trofej Beograda u umetničkom klizanju. Ljibitelji ovog sporta mogu da uživaju u lepoti i veštini pokreta oko 150 takmičara iz deset zemalja, čije je učešće najavljeno na ovoj manifestaciji.

     

Vesti iz Smučarskog saveza Srbije
 

     - Kurs za smučarske sudije - U
subotu 29.11.2003. godine sa početkom u 12:00 h na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, sala 21 na trećem spratu u organizaciji Smučarskog saveza Srbije i komisije smučarskih sudija Srbije održati kurs za ručno merenje vremena. Preporučuje se da uzmu učešće sve licencirane sudije, bez obzira na rang. Kurs je besplatan i trajae jedan dan.

     - Zbor učitelja skijanja Srbije (ZUSS) - U okviru Smučarskog saveza Srbijue deluje i Zbor učitelja skijanja Srbije. Pored rada na usavršavanju obuke skijanja, svake godine organizuju i seminare za sticanje zvanja Instruktor I i II nivoa skijanja, kao i ISIA i ISIA-DEMO seminare. Detalje mozete videti na njihovom sajtu www.zuss.org.yu


ARHIVA SKI DOGAĐANJA

2000      2001
    
2002     2003    2004     2005


NAZAD